Gå til innhold

GHERS

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GHERS

  1. Jeg får fiber om veldig kort tid og i slengen tenkte jeg at jeg skulle oppgradere infrastrukturen i huset når det gjelder nettverk. Jeg har i mange år sittet med en kabel gående ned en trapp, gjennom halve huset og under døren min. Dette er ikke særlig pent. Det ble lagt rør rundt om i huset med telefonledning når det ble bygget. Disse har utganger blant annet der hvor jeg har arbeidsstasjonen min og NASen, og der jeg planlegger å ha rutern. Jeg lurte på om disse gamle telefonkablene vil være tilstrekkelige å bruke, eller om de vil være en stor flaskehals. Disse kablene er fra da huset ble bygget for ca 25 år siden, men de fleste skal ha nok ledere, så jeg må bare koble de ekstra på i utgangene. Det er ikke noe aktivitet på disse nå da vi ble kvitt hjemmetlf for lenge siden. Det er derfor ikke noe i veien med å bytte de ut, utenom litt ekstra arbeid.

     

    Tror dere disse vil fungere greit? Selv om de skulle være greie nok for 70mbit linja så ønsker jeg god fart i resten av huset mtp lagring på NASen for de jeg bor med.

     

    I tilfelle jeg skal bytte de ut, burde jeg skaffe cat5e eller cat6? cat6 er kanskje litt unødvendig men siden det er snakk om å trekke kabler i veggen så er det greit å bruke en høy standard først som sist.

     

    Også lurer jeg på hvor jeg eventuelt kunne fått kjøpt en selvbestemt lengde med kabel så jeg kan kutte til lengdene jeg trenger selv?

×
×
  • Opprett ny...