Gå til innhold

Cherys

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cherys

  1. Hei. Vi har fått en oppgave i rettslære, og hadde satt pris på andres innspill og synspunkter! :)

     

    Det ble innledet forhandlinger mellom Peder og Marte med tanke på en minnelig løsning. De gjennomførte ett forhandlingsmøte hvor det kun var prisen som var tema. Partene stod langt fra hverandre, og forholdet mellom Marte og Peder ble meget anstrengt. Marte valgte å gi en av hennes bekjente, Hans Tastad, fullmakt til å forhandle og eventuelt inngå forliksavtale. Hun ringte til Peder og opplyste at Hans Tastad hadde fått fullmakt til å forhandle videre og eventuelt inngå forliksavtale om kjøp av eiendommen og vilkår knyttet til dette.

     

    Før Marte dro på ferie ringte hun Hans og opplyste at forliksforhandlingene nok i det vesentligste kom til å dreie seg om pris og at han uansett ikke måtte inngå noen forlik som innebar en kjøpesum over kr. 3.000.000,-. Hun opplyste også at hun helst ikke ville bli plaget med saken når hun tok seg en velfortjent golfferie i utlandet.

     

    Før møtet med Hans var Peder i kontakt med advokat Kjapp. Advokaten ga uttrykk for at han mente Peder hadde en dårlig sak og anbefalt Peder å forlike saken.

     

    I møtet med Hans sa Peder at han kunne akseptere salg av hytten til en pris på 3.100.000,- og at Marte da også kunne overta alt av løsøre på eiendommen. Peder anslo verdien av løsøret til kr. 100.000. Hans ble meget forundret og aksepterte straks en slik avtale.

     

    En uke senere ble Marte orientert om avtalen. Hun tok kontakt med Peder og hevdet at forliksavtalen ikke var bindende på grunn av at Hans ikke hadde fullmakt til å inngå slik avtale.

     

    Spørsmål: Er det inngått rettslig bindende forliksavtale?

  2. Tusen takk for langt og fyldig svar :) Jeg har tenkt mye på det du skrev, og du har nok rett! Blir vanskelig å plassere både tv og sofa ved eventuell riving av vegg. Samtidig mister jeg mye benkplass på kjøkkenet - som du nevner.

     

    Ser for meg at en spanskvegg kanskje kunne vært løsningen her, i og med at jeg ønsker mer romfølelse :)

     

    Noe annet jeg har tenkt på, er å plassere en kjøkkenøy mellom stue og kjøkken. (Fra nederste punkt til ca. midten). Løsningen kunne da vært å plassere en sofa foran kjøkkenøya, slik at man kan se på TV både fra kjøkkenet og stua (Gammel barndomsdrøm, hehe :p) Det spørs selvfølgelig om det hadde vært plass til sofa der, og hvor pent det hadde sett ut. Hva tror du om dette?

     

    Takker ellers for tips om bad og soverom. Dette er absolutt løsninger jeg må vurdere!

    • Liker 1
  3. Hei! :) Skal snart kjøpe meg leilighet, og i den anledning må jeg bestemme meg for planløsninger og interiør m.m.

     

    Leiligheten er på 78 kvm, og med tanke på størrelsen er det selvfølgelig begrenset hvor mye man kan endre på. Jeg ønsker likevel å rive vekk veggen som er mellom stue og kjøkken for å skape en større romfølelse.

    Er det noen som har noen tips til hvordan man kunne plassert møbler, kjøkken osv hvis dette ble tilfellet? Setter stor pris på alle innspill :)

    post-308816-0-38663200-1374931108_thumb.png

  4. Hei!

     

    Er det andre som har kommet opp i dette? Oppgaven er som følger:

     

    Ninian Smart deler religion inn i sju dimensjoner. Gjør rede for denne inndelingen og vis hvordan dette analyseverktøyet kan benyttes for å tydeliggjøre elementer i den islamske lære.

     

    Noen som har tips? Inntrykket mitt er at jeg skal begynne generelt om hvorfor de deler religion inn i syv dimensjoner, før jeg skal fortelle om de syv dimensjonene innenfor islamsk lære?

     

    Tar imot gode råd og linker med opne armer.

     

    Kom gjerne med eksempler på de forskjellige dimensjonene slik at sensor forstår at du faktisk kan det du snakker om. Sensorer er glade i eksempler :D

  5. Hei! Jeg holder på å lage en bryllupssang til foreldrene mine, og ønsker bedre "flyt" i dette utdraget. Hadde satt stor pris på hjelp! :)

     

    Melodi: Homepetitten

     

    Til slutt vil vi si at vi kjempeglad er

    At dere nå endelig kom hverandre nær

    Vi er jo så glade i begge dere to

    Nå håper vi kvelden blir bra på Sjøstjerna kro!

     

    Takk på forhånd! :)

  6. Hei! :) Jeg holder på å lage en bryllupssang til foreldrene mine, og ønsker bedre "flyt" i dette utdraget. Hadde satt stor pris på hjelp! :)

    Melodi: Homepetitten

     

    Til slutt vil vi si at vi kjempeglad er

    At dere nå endelig kom hverandre nær

    Vi er jo så glade i begge dere to

    Nå håper vi kvelden blir bra på Sjøstjerna kro!

     

    Takk på forhånd!

×
×
  • Opprett ny...