Gå til innhold

afoelges

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av afoelges

  1. IMO er ytelsen på 3200 og 6400 fullt brukbar.

     

    Helt enig! Særdeles lite støy i de mørke områdene, selv på 6400 ISO.

     

    PS! Bildene ligger også i galleriet, men pga de med ISO 3200 og 6400 mangler ISO i exif, kan det være vanskelig å vite hva som er hva (men se på filnavnene - der er korrekt info).

    Ser helt klart brukbart ut på 3200 og 6400 ja. På den annen side ser det også svært likt A900 ut for disse verdiene ift støy, basert på de eksemplene jeg har sett på linket til på dpreview-diskusjoner (ikke dpreviews egne eksempler, som enten er jpeg eller maltraktert av ACR. A900 ser ut til å være unødvendig vanskelig ift bildebehandling so far...).

     

    Ser D3x bra ut? Absolutt!

     

    Verd det Nikon forlanger? Njaaaa - forutsetter vel et særdeles romslig budsjett eller betydelig kjærlighet til Nikon... ;-) 20 000 lavere villedende hadde nok vært betydlig riktigere priset.

  2. Henge opp i gummistropper vil funke. Oppheng i metall e.l. funker ikke - har du fast kobling til skrivebordet vil du få resonanser der i stedet for.

     

    Et annet tips er biter av en gammel musematte, og da fortrinnsvis en av de som har litt tyngde. Disse er gjerne laget av materiale som resonerer utenfor det området PCen genererer.

     

    Spikes funker IKKE på dette - de er laget for mest muilg kobling til underlag, ikke minst mulig.

  3. Ser ut til at problemet med backlighten og støy er utbredt for 37-tommeren - akkurat det samme hos meg. Støyen kommer fra 9 og ned i stadig sterkere grad, levelig fra 8 og opp. Går forsåvidt bra - projen tar filmtjeneste uansett og det er mulig å få til en grei innstilling for annet bruk med backlight på max.

     

    Ellers bra bilde og greit utseende - blir stående her!

  4. jeg vet Nikon tåler opp til 250V, men gjør Canon også det? Jeg var overbevist om at Canon kun tåler ca 5V :hmm:.

    Alle Canon-modeller i salg nå tåler opp til 250v ja. En del av de eldre modellene (D60, 300D...) tålte opp til 6v. Dette har sammenheng med type interface mot blitz, nyere Canon har fått elektronisk styring som er mye mer robust enn den tidligere elektriske styringen.

  5. Litt forsiktighet kan nok være en god ide. 350D skal tåle opp til 250 volt, men en del gamle blitzer gir friske spenninger - opp til 6-700v på det meste. Du bør derfor måle trigger volt på blitzen din, se:

     

    http://www.adriantung.com/articles/tech-fl...hvoltage01.html

     

    Er denne under 250v med noe margin bør (ingen garantier her - det finnes rapporter om svidde kamera på langt lavere spenning enn dette!) dette gå bra, hvis ikke ville jeg ha droppet forsøket...;-)

  6. Har ikke testet video mye (kamera gitt som gave etter 3 uker hos meg ;-)), men kvaliteten på video i HD er bra. Det som ikke er så bra er at kontinuerlig AF fungerer dårlig i video - fokus bør settes fast når opptak startes for å unngå 'jaging'. Og lyden er sådær - mono-mic plassert oppå kamera som sliter litt med å fange opp lyd på avstand. Og HD-video tar MYE plass - 16gb kort anbefales hvis du skal bruke dette aktivt!

     

    Ikke i klasse med dedikerte videokamera mao, men det fungerer bedre enn mange av alternativene. Og som stillbilde-kamera er det som sagt meget bra, med sannsynligvis markedets beste full-auto funksjon som stadig overrasket meg med rett valg i relativt kompliserte situasjoner. Anbefales!

  7. Bør vel kanskje ta med Sony a700 på listen også? Etter cashback får du dette med CZ 16-80 til 14000 hos JP: http://japanphoto.no/product/digital-speil...0mm-carl-zeiss/

     

    a700 har bildestabilisator i huset, 5 bilder/sek, bra høy-iso egenskaper i raw og god byggekvalitet. Mangler live-view, men har samme glitrende skjerm som Nikon D300 og generelt meget bra ergonomi.

     

    16-80 er riktignok kun 3.5-4.5 men den er til gjengjeld ekstremt skarp og har et videre arbeidsområde enn 2.8 zoomene - ikke å forakte om du ikke skal ha med mer enn 1 objektiv.

     

    Forøvrig er det vel gjerne best å bruke litt tid med de alternative modellene for å se hvordan grep, knappe-layot, menysystem etc. passer egen smak.

  8. Kan vanskelig se for meg at du kan komme nærmere det perfekte enn TZ5 per i dag gitt dine krav. Er vel faktisk knapt noen konkurrenter som kan karakteriseres som kompakte med samme spesifikasjoner.

     

    Bildekvaliteten på dette er meget bra i godt lys (blant de beste av kompaktene optisk sett), mens det, som for alle Panasonic-kamera, faller av noe mer på høyere (over 400) ISO-verdier enn de beste gjør. Etter å ha testet en 4-500 bilder er min erfaring at det er fint brukbart på 800 så lenge du ikke skal blåse opp i store størrelser eller beskjære kraftig.

  9. Godt mulig blitsen har løst ut men ikke gitt nok lys. Sort hund mot lys bakgrunn er ikke enkelt!

     

    En løsning kan være å ta bildene i raw og gjøre en semi-HDR med to forskjellige fremkallinger av samme rå-fil hvor den ene er riktig for bakgrunn og den andre for hund. Gitt at du ikke klippe høylysene (sjekk histogrammet!) vil du da kunne justere både bakgrunn og hund slik du ønsker. Litt arbeid riktignok...

  10. Jeg vil anbefale å vurdere Sonys versjon av 18-250 også. Samme utgangspunktet som Tamron (og samme optiske ytelse), men giret annerledes og derforbetydelig raskere til å fokusere. På siste gen Sony (a200-700) vil dette være et mindre issue, men a100 har en hel del mindre trøkk i fokusmotoren enn disse.

     

    Kommer litt an på tiltenkt bruk, men har du behov for å fange fugler/dyr/unger/fly i bevegelse vil jeg tippe treffraten vil bli en klart høyere med Sony enn med Tamron. Prisen er uheldigvis 12-1300 høyere også...

  11. Sikker på at det er TZ5? I hele testen omtales den som TZ15. Skrivefeil, eller fins det virkelig en TZ15?

    Joda, det er samme kamera. Australia dekkes av samme distribusjons-system som Japan, og i det markedet heter kameraet TZ15. Tror grunnen er at TZ5 uttalt på japansk er en fornærmelse eller noe i den dur. Ikke alltid så lett med navn i et globalt marked...

  12. PopPhoto har testet TZ5 i labben med overraskende bra resultat:

     

    http://www.popphoto.com/cameras/5222/lab-t...ix-dmc-tz5.html

     

    Må innrømme at jeg er dypt imponert hvis det leverer så bra som beskrevet her:

     

    Certified Test Results

     

    Image Quality: Excellent: ISO 100-800

     

    Resolution: Excellent at ISO 100 (1930) through 800 (1780), Extremely High at ISO 1600 (1575)

     

    Color Accuracy: Excellent at ISO 100 (average Delta E: 7.9 Auto White Balance.) Extremely High at ISO 1600 (Average Delta E 8.9 Auto White Balance)

     

    Noise: Low at ISO 100 (1.7) Very Low at ISO 200 (1.45), Low at ISO 400 (1.75) Moderately Low at ISO 800 (2.0), Moderate at ISO 1600 (2.6)

     

    Distortion: Slight Barrel Distortion at 28mm equivalent (.15%), Slight Pincushion Distortion at 140mm equivalent (.14%) and 280mm (.16%)

     

    Contrast: Low

     

    Shadow/Highlight Detail: Very High

  13. Har kun sett en test så langt (TZ15 er australsk navn for kameraet):

     

    http://www.cameralabs.com/reviews/Panasoni...x_DMC_TZ5_TZ15/

     

    Konklusjon:

     

    Good points

    10x optical zoom with 28mm and stabilisation.

    Large detailed 3in screen with 460k pixels.

    HD movies and zooming when filming.

    Uncannily good automatic mode.

     

    Bad points

    Noise becomes a problem above 200 ISO.

    Little or no manual control.

    HD movies still no match for a camcorder.

    Extra screen detail only seen in playback.

     

    Scores

    (relative to 2008 compacts)

     

    Build quality: 18 / 20

    Image quality: 16 / 20

    Handling: 16 / 20

    Specification: 19 / 20

    Value: 18 / 20

     

    Overall: 87%

  14. Jeg tror nok G9 er bedre på høy (fom 400) ISO enn TZ5, men videomuligheter, optikk og fun-faktor er i TZ5s favør.

     

    Du finner (har muligens allerede funnet) en del bilder tatt med og snakk rundt TZ5 i Pana-forumet hos DPreview (f.eks her: http://forums.dpreview.com/forums/readflat...hread=27381345). Det er en del støy, og i tillegg en noe hissig støyfjerning, men jeg synes fremdeles dette kameraet leverer rimelig bra kvalitet også uten sol.

     

    Panasonic har vel også den mest avanserte auto-funksjonen du finner forresten, og etter hva jeg har hørt funker den svært bra i TZ5. Til gjengjeld er det smått med manuelle innstillinger - kommer an på hva du ser etter.

     

    De er bra på forskjellige ting, men jeg hadde valgt TZ5 hvis video var viktig - G9 er bare brukbar opp til VGA-oppløsning, og det kommer ikke helt opp mot HD. Bare husk store minnekort - TZ5 drar vel unna noe sånt som 150-200MB i minuttet i maks oppløsning tror jeg.

  15. Finnes en TZ3 også, som er i handelen nå. TZ2 gikk ut for lenge siden, og TZ3 er nok noe forbedret både med tanke på støynivå og hurtighet. Kanskje også skjermen og enkelte andre spesifikasjoner.

     

    TZ2 til 2000 pluss et par hundre er med andre ord et dårlig tilbud, ettersom du får TZ3 til kanskje 2500 eller noe sånt?

    TZ2 og TZ3 er like gamle som modeller, begge kom på markedet for ganske nøyaktig 1 år siden. Panasonic kjører i par i denne serien, og TZ4 vil erstatte TZ2 når den kommer om noen dager mens 5 erstatter 3. Forskjellen mellom 2 og 3 er ikke voldsom, det som skiller dem er oppløsning (6 vs 7,2mp), skjerm (2,5 vs. 3"), autobracketing og seriebilde-funksjoner (TZ2 har ingen av delene).

     

    Ellers så er de kliss like - om det er verdt å betale 4-500 mer for TZ3 er vel et spørsmål om en trenger det den gir ekstra.

  16. Et par hundrelapper over 2000, men Panasonic TZ2 burde være et bra alternativ. Ekstremt bra zoom-område for sin størrelse (28-280), god bildestabilisering, kjapt i bruk, og bra optikk som gir god bildekvalitet under gode lysforhold (Sliter derimot litt når ISO må opp)

     

    Er i ferd med å bli erstattet av TZ4 (og storebror TZ5) med mer oppløsning + litt annet. Burde kunne dukke opp et bra tilbud eller to i nær fremtid.

  17. Hvis du ikke har noe fryktelig stort behov for å holde deg til Nikon så får du jo Samsung GX-1L med 18-55 og 50-200 for 3500, det må sies å være en rimelig grei pakke som gir deg omtrent samme tilgjengelige bildeutsnitt som du har med ditt nåværende utstyr. Pentax/Samsung har også en designfilosofi som er veldig lik Nikons, så hvis du liker Nikon er det god sannsynlighet for at du vil trives med Pentax/Samsung også.

    Bidrar med en stemme for dette alternativet - dette er utrolig mye for pengene! Kan vanskelig se for meg at det finnes andre alternativ i prisklassen (nytt) som kan gi deg det samme. Vanskelig å se for seg brukte alternativ som er bedre heller...

     

    Faktisk ville optikken i denne pakken i Pentax-versjon (svært lik, litt forskjell i kosmetikk og coating) komme på ca. 4000 kjøpt løst. Dvs. at du får huset gratis - ikke ille.

     

    Mao: Kjøp Samsung - selg Nikon.

  18. Interessant strategi fra Sony dette - det ser ut som om de prøver en 'blitz' på nederste delen av dslr-markedet med 3 rimelige modeller omtrent samtidig. Kan være en bra strategi - den bør kunne dra inn en betydelig mengde nye brukere.

     

    Det ser også ut som om de satser tungt på en platform-tankegang hvor flere modeller bygges med stort sett samme delene. Gjør de dette også for entusiast-segmentet kan vi sannsynligvis vente oss en a500 og en (eller 2) a700-erstatninger med omtrent samme kropp men med forskjellige specs. a900 (muligens også i 2 varianter, en studio og en presse?) vil da utgjøre den tredje serien.

     

    Vi kan da om et års tid være oppe i 7-9 modeller basert på 3 platformer. Så var det bare å få på plass optikken da...

  19. Et alternativ i Beijing er 'Camera Equipment City' vest i byen. Stort sett kun foto-relaterte butikker med et samlet sett svært bra utvalg. Prisene er heller ikke ille, i hvertfall så lenge du pruter hardt. Kjøpte en del herfor ca. 1,5 år siden, sparte på den tiden ca. 40% av norsk pris.

     

    Et par bra tips her forresten:

    http://www.antoniodalbore.it/travel/ch_beijing_shop_en.shtm

     

    Greit å printe ut og ta med for navn på kinesisk - drosjesjåfører forstår sjelden hvor du skal om du prøver å si adressen til dem. De er forresten også svært ofte håpløst langsynte, så print i stort format! ;-)

×
×
  • Opprett ny...