Gå til innhold

OSFE

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OSFE

  1.  

     

    Var ikke bare meg, altså. Den gikk rett i søpla, men jeg tenkte - hva hvis jeg hadde hatt telefonen i lomma og lommeringt Ascension Island? Er det mulig å låse en Android-fon til å bare kunne ringe opp norske nummer, omtrent slik man kan med bankkortet?

    Jeg antar så lenge jeg ikke har ulykkesforsikring, så finnes det ingen "get out of jail free card" for slikt? Ingen "det va'kke min feil" klausul i telefonkontrakter? Forbrukerrett og alt det derre der.

    Det er vel bare meg mot verden. Nok en bondeknøl offer for kriminelles simple lurefeller...

    Du har dessverre ingen rettigheter her

     

    Telenor har registrert såppas mange saker som dette den siste uka at det er godt mulig du vil kunne få mehold i en eventuell klage. Var det de sa på kundeservice i alle fall

  2. "Selve gjennombruddet består er at forskerne nå har vist at det er mulig å produsere mer energi enn det som forbrukes"

     

    kremt.. dersom dette er ment som at termodynamikkens lover er "overkomt", feil. dersom ikke, så er vel ikke "det er mulig å produsere mer energi enn det som forbrukes" hverken et gjennombrudd eller noe nytt. Tenner man en fyrstikk og kaster den i en bøtte med bensin så produserer man ufattelig mye mer energi enn det som gikk til å tenne fyrstikken.

  3.  

    Når de har tenkt til å lage en harddisk med helium må vel harddiskrommet være ganske tett. Hvorfor ikke spille videre på det designet og gjøre det robust nok til at man kan begynne å tenke på å lage lavvakum? Det vil vel være effektivt sett at kostnaden for å lage "kabinettet" ikke blir for stor.

    Tenkte på det samme selv, da slipper en luftstrømmer i det hele tatt.. Eneste ulempe er at kjøling for interne komponenter blir dårligere (ingen varmeveksling via gassen).

     

    Jeg driver forøvrig med dypere dykking med bruk av Helium i pustegassen. Vi bruker som regel Helium i 4.6 instrument kvalitet, og den koster 30-40 øre literen (noe vi synes er dyrt når det går noen få tusen liter helium på et dykk til 60m dybde..), men WD klarer sikkert å forhandle seg til bedre He priser enn en liten dykkesjappe i Norge...

     

    Heliumkvaliteter:

    http://www.uk.airliquide.com/en/products-and-services/specialty-gases/pure-gases/helium-he-1.html

    Med tanke på at det ikke er noen utveksling av luft i en lufttett harddisk så vil vel varmeoverføring hovedsaklig gå via metallkomponenter (dersom man designer en harddisk med minst mulig plast). Kanskje det kan være en løsning.

×
×
  • Opprett ny...