Gå til innhold

Maidgorthse

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Maidgorthse

  1. Jeg har tenkt til å teste ut Debian, men jeg kom over SUSE Linux Enterprise 11 (Desktop/Server), er dette noe verdt å teste ut? Det virker som det er et ganske stort og utbredt operativsystem slik som RHEL er.

    Det er sikkert et bra operativsystem, men dette er jo ikke gratis slik som de andre frie Linuxene. Jeg tror du klarer deg godt med openSUSE i stedet, som er det SUSE Linux er bygd på. Jeg har ikke prøvd enterprise, men jeg er rimelig sikker på at du kan gjøre akkurat det samme.

  2. Andre som kan komme med innspill i denne tråden?

    Debian. Veldig godt vedlikeholdt operativsystem med mange muligheter, og god pakkebehandler med mange pakker å velge mellom.

     

    Om du ønsker å ta et steg videre, kan du også prøve Arch Linux. Denne er ikke basert på noen annen Linux-distribusjon. Da får du lært enda litt mer om Linux, siden du må gjøre mer selv. I utbytte får du et mer strømlinjet operativsystem utviklet etter dine behov.

     

    Lykke til!

  3. Første post på forumet!

     

    Har jeg noen personlige råd å komme med, så ville jeg ha vært forsiktig når jeg satt i ledninger o.l. Det er en del ting som kan knekke om man er uforsiktig, så vær forsiktig når du både skal sette i og ta ut ledninger. Ikke trykk ting for hardt ned, og vær obs på flex i hovedkortet, ettersom for mye muskler kan få det til å knekke. Usannsynlig, men det er bedre å være på den sikre siden! Det er også lurt å ikke skru i skruene for hardt med en gang på hovedkortet, ta heller og fest en del av dem løst først, sjekk at hovedkortet sitter uten at du må dytte hardt i det for at du skal kunne feste flere skruer, vent til du har satt på alle sammen, og så kan du stramme litt til (men ikke for hardt!). Husk også å feste alle mulige skruer, latskap duger ikke her! Vær obs på alle ledningers posisjon, for får du en av dem i en viktig vifte (grafikkort, prosessor e.l.), kan det gå sterkt utover komponentet. Pass på å ikke miste skruer inne i kabinettet, for de kan dette bak hovedkort o.l., og hvis du er uoppmerksom kan de komme seg verre steder ved transport (vifter, f.eks.). De kan også skape en kortslutning hvis du er ekstra uheldig. Jeg anbefaler en magnetisk skrutrekker.

     

    Ellers, husk å beskytte komponentene mot statisk elektrisitet, og monter den lille høytaleren inne i kabinettet. Mange velger vekk denne, og det fraråder jeg; den er veldig nyttig om du skal for eksempel feilsøke en oppstart som ikke skjer, eller om du blir varslet om en systemfeil. Og en siste ting: Pass på at maskinen er helt avslått og strømmen er av (bryteren bak på strømforsyning, eller hele ledningen ute) før du setter i eller endrer på komponenter inne i maskinen.

×
×
  • Opprett ny...