Gå til innhold

t0nje

Medlemmer
  • Innlegg

    325
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av t0nje

  1. Som helsepersonell som jobber på ortopedisk sengepost er dette noe vi ser mer og mer av: de kutter i stillinger for å «spare penger» slik at køene vokser og folk blir liggende i ukesvis på post i påvente av operasjon. Det er trist på vegne av pasientene og deres pårørende og det er slitsomt og drenerede for oss som jobber med det.

    Fritt sykehusvalg gjelder forøvrig ikke ved akutte skader.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  2. Førstegangsvitnemål får du kun utstedt én gang og i og med at du har fullført vgs så vil du ikke kunne få et nytt førstegangsvitnemål på et senere tidspunkt. Det vil da bli et "andregangs"vitnemål; ordinær kvote.

    Hvorfor skal du ta naturfag på nytt dersom du allerede har 6 i faget, da kan du heller søke fritak fra faget. Karakterene du får på en eventuell vg 4 vil da telle med i ordinærkvoten. Alle fag du tar etter du har fått utstedt førstegangsvitnemål vil gå under ordinær kvote. Kun fag du tar til normert tid, ev fagforbedringer mens du fortsatt ikke har fullført vgs vil telle med på førstegangsvitnemålet ditt.

    I ordinærkvoten fra og med det året du fyller 20. Kilde: (https://www.samordnaopptak.no/info/opptak/opptak-uhg/opptakskvoter/ordinerkvote.html)

    I 23/5 fra og med det året du fyller 24. Kilde: (https://www.samordnaopptak.no/info/opptak/opptak-uhg/poengberegning/23-5-regelen/)

  3. Velkommen til studentlivet sier bare jeg. Videregående er valgfritt, derfor bør dere også ha eksamen på lik linje som andre frivillig studerende så lenge vi ikke står ovenfor en like usikker situasjon som våren 2020. 

    • Liker 2
  4. William_S skrev (12 timer siden):

    Såvidt jeg vet inngår ikke kroppsøving i 23/5 regelen. Du kan lese mer rundt det her  . Det som er greia er at i 23/5 regelen så inngår det færre fag. Men Samordna Opptak vil alltid regne ut det som gir deg best poengsum. Hvis du kvalifiserer innen 23/5 regelen så vil de regne ut en poengsum for dette og en poengsum for alt annet som ikke inngår i 23/5 fagene (som feks kroppsøving da). Det som gir deg best poengsum av de to er det de går videre med om du skjønner. Det som vil skje er at de fagene som ikke er med i 23/5 bare blir kansellert om det er dette som gir deg best poengsum. I tillegg vil de jo også regne ut for de realfagene man må ha selvsagt altså fysikk 1, S1+S2 evt R1, og kjemi 1+2.  I tillegg vil andre realfag kunne telle med (maks realfagspoeng er 4) om dette gir deg et bedre snitt.  Mer om dette står her

    Samordna Opptak ender alltid opp med å gi deg den beste poengsummen automatisk, så akkurat denne biten trenger du ikke å tenke på. 

    Jepp ☺️ Har vært i kontakt med UiT, NTNU, UiO og UiB samt privatistkontoret. Takk for god forklaring.

  5. Gjerne dette ikke er rette plass å spørre, men jeg spør allikevel.
     

    Dersom man ønsker opptak på bakgrunn av 23/5-regelen og tidligere har fullført 3-årig vgs hvor blant annet fagene gym, religion og fremmedspråk inngår for å oppnå generell studiekompetanse, hvordan fungerer da utregningen av ens karaktersnitt? Hva skjer med de «ekstra» fagene som ikke skal telles med for å oppfylle fagkravet i henhold til 23/5-regelen? Blir disse stående på vitnemålet uten at de telles med, fjernes de fra vitnemålet, plasseres på eget kompetansebevis eller slettes de helt? 
     

    Har sendt melding til opptak og mitt lokale privatistkontor og avventer svar her ☺️

     

    Planen for min del er å søke opptak på bakgrunn av 23/5 + MEROD.

  6. Dere som har begynt eller skal begynne i januar og har arbeidet på sykehjem, har dere tatt/skal ta MRSA test? Eller gjelder det ikke for sykehjem i Norden? Ifølge checklisten på uio så virker det som at svaret er nei, men ifølge den mailen man fikk på samordna opptak høres det ut som svaret er ja...

    For sykepleierstudenter på skolen hvor jeg går, må en teste seg for MRSA hvis en kan ha vært utsatt for dette - for å få lov til å gå ut i praksis. Dette er uavhengig om det er innenfor eller utenfor Norden. Dette gjelder antakeligvis med stor sannsynlighet også for medisinstudenter, uten at jeg skal trekke noen konklusjoner  :)

  7. Hvordan er det med de forsøkene i den forsøksdelen i naturfag? Må man legge frem noen rapport som dokumentasjon på at man har utført eksperimenter? Har ingen ting av rapporter eller notater, har det noe å si? Tror dere det vil være vanskelig å utføre forsøk som man ikke har prøvd selv før, eller får man en "framgangsmåte" på den?

     

    Vil gjerne høre andres erfaringer om det å ta opp fag som privatist, har det vært vanskelig å oppnå ønsket karakter?

     

    Dette varierer fra fylke til fylke. I mitt fylke, Rogaland må vi ha med rapporter for utførte forsøk på eksamensdagen. Ut i fra egen erfaring er det vanskelig å utføre forsøk en ikke har utført tidligere. Det kan være forsøk hvor det er mye å huske på, som er lett å glemme dersom en ikke har gjennomgått forsøket tidligere. Hensikten med å gjennomføre forsøkene før eksamensdagen er at man lærer seg fremgangsmåten etc. og det er nettopp derfor du bør gjennomgå forsøkene i forkant.

     

    Jeg har en del erfaring med det å være privatist. Tok naturfag våren 2014, ikke særlig forberedt (leste i fem dager før eksamen) og fikk en 4 uten særlig innsats. Skal ta den på nytt nå i høst og har lest gjennom pensum + gjort forsøk, samt skrevet rapporter. Dette med forsøk og rapportskriving er ekstremt tidkrevende så jeg vil anbefale deg å begynne så tidlig som mulig.

  8.  

    Går VG3 og er ingen mulighet for å ta markedsføring 1 for meg. Det er kun mulig å ta markedsføring 2. Spurte kontaktlæreren min om det var en mulig å begynne på markedsføring 2. Læreren i markedsføring 2 sa at det ikke var mulig dersom jeg ikke hadde markedsføring 1.
     
    Er det virkelig noe som sier jeg ikke kan begynne rett på markedsføring 2? Eller bare noe læreren ikke anbefaler?

     

     

    Du kan ikke begynne rett på ML2. Du må ta ML1 først fordi ML2 bygger på ML1.

     

    "Markedsføring og ledelse består av to programfag: markedsføring og ledelse 1 og markedsføring og ledelse 2. Markedsføring og ledelse 2 bygger på markedsføring og ledelse 1."

     

    Kilde: https://www.udir.no/kl06/MFL1-02/Hele/Komplett_visning

  9. Hei alle håpefulle!

     

    I går fikk jeg endelig mail fra S.O om at jeg hadde blitt tatt inn på medisinstudiet i Bergen. Jeg har i MANGE år lest mye om studiet, og har alltid ønsket å komme inn. 

     

    Litt generelt kan jeg si at jeg alltid var svært nær plass( siden russetiden i 2015). Men endte alltid opp med å ikke komme inn fordi kvotene fortsatte å øke hvert år jeg søkte. Hadde snittet fra da jeg var russ holdt seg stabilt hadde jeg kommet inn etter mitt pauseår 2015-2016. 

    Jeg vet derfor at mange av dere kommer til å søke på ting som "venteliste medisin uib"/ "venteliste medisin uio" / "venteliste medisin ntnu"/ "venteliste medisin uit" og forsøke å finne noen som var i samme båt som dere befinner dere i. Det jeg opplevde som mest frustrerende var at jeg aldri fant noe konkret om andres opplevelse av ventelisten. Derfor tenkte jeg å skrive hvordan gangen i det hele var for meg

     

    Ved hovedopptaket så det slik ut for min del:

     

    Venteliste NTNU: 30 (ordinær)

    Venteliste UiB: 20 (ordinær)

    Venteliste UiT: 6 (ordinær)

    Venteliste UiO høst: 120 (ordinær)

    Venteliste UiO vår: 94 (ordinær)

     

    Etter suppleringsopptak:

     

    Venteliste NTNU: 15 (ordinær)

    Venteliste UiB: 5 (ordinær)

    Venteliste UiT: 1 (ordinær)

    Venteliste UiO høst: 70 (ordinær)

    Venteliste UiO vår: 61 (ordinær)

     

    Ved studiestart:

     

    Venteliste NTNU: 11 (ordinær)

    Venteliste UiB: 5 (ordinær)

    Venteliste UiT: 1 (ordinær)

    Venteliste UiO høst: 67 (ordinær)

    Venteliste UiO vår: 50 (ordinær)

     

    Jeg endte opp med tilbud dagen etter studiestart omtrent rundt klokken 1700. Fikk tilbud i Bergen og i Tromsø. Trondheim starter i morgen, så vet ennå ikke om et tilbud vil komme derfra. 

     

    Så for de av dere som leter etter informasjon på hvordan ventelistene endrer seg: jeg håper dere ser dette. Jeg gikk fra 20 i Bergen til tilbud. Og selv om dette ikke nødvendigvis trenger å være representativt for hvert år er min generelle erfaring at håpet på ingen måte trenger være ute selv om man ender opp på en 20-plass på venteliste. Kan også informere om at S.O i utgangspunktet meldte fra om at suppleringsopptak ikke kom til å bli gjennomført i Bergen og Tromsø i år. Likevel endte jeg opp med studieplass.

     

    Så "hang in there" folkens! 

     

     

    Gratulerer så mye  :)

  10. Noen som vet om man får svar/bekreftelse på studieplass i posten på hjemadressen også, eller skjer det kun over nettet?

     

    Jeg har fått en 'generell studiepakke' fra høyskolen jeg har kommet inn på med info om skolen. Men den gangen jeg søkte på UiB (2014) fikk jeg med et skriv med en bekreftelse på studieplass i tillegg til den 'generelle studiepakken' med info om skolen og programmet jeg søkte meg inn på.

     

    Så det er nok litt forskjell fra skole til skole og gjerne forskjell fra høyskole og universitet.

  11. Når begynner man å rykke fram i køen på ventelistene?

     

     

    "Ventelistene oppdateres jevnlig, men det er først etter suppleringsopptaket den 29. juli du får vite om du har fått et nytt tilbud. Det er bare søkere som har fått et nytt tilbud eller som har blitt studiekvalifiserte etter hovedopptaket som får svar i suppleringsopptaket. Du vil få e-post hvis du får et nytt tilbud."

     

    Kilde: https://www.samordnaopptak.no/info/om/sporsmal-og-svar/

  12.  

     

    Gratulerer  :)

     

     

    Takker! :) Hva kom du inn på?

     

     

    Sykepleien som er plan C :p Avventer svar fra England for bachelor i medical sciences (Plan B) og svar fra Kroatia for medisinstudiet. Om jeg ikke tar feil får jeg svar mtp medisin i dag så det er nå nervøsiteten min setter inn for alvor  :new_woot:  Bioingeniør-studiet virker veldig gøy, jeg har jobbet med ei som gikk et år på det i Oslo og hun trivdes veldig.

  13. Fy søren, så nervepirrende ventingen var! Kom inn på bioingeniørutdanninga.

    ​Ventinga føles verdt det nå.

     

     

     

     

    Jeg har fått svaaaaar!

    ​MEN jeg får opp 2 valg! 2 valg om å takke ja eller nei til både førstevalget og andrevalget. Hvordan fungerer dette? Trodde man automatiskk ble tilbudt førstevalget. Så hvorfor får jeg velge begge liksom? Skeptisk!

     

    Noen som kunne svare meg på det?

     

    Høres merkelig ut? Skjermbilde?

     

     

    Som noen andre her sa, det ene var tilbud om skoleplass, mens det andre var tilbud om å stå i venteliste. Måtte bare lese det litt nøyere. Skal takke ja til andrevalget, og nei til å stå i venteliste. Ønsket oppfylt! :)

     

     

    Gratulerer  :)

  14. hvor kan jeg se venteliste nr? 

     

     

    hvor kan jeg se hvilken nr jeg er på ventelista? 

     

     

    Hvordan ser man hvilken plass man er på venteliste?

     

     

     

    Hvordan ser man hvilken plass man er på venteliste?

    lurer faen med på det samme as 

     

     

     

    Klikk på den blå i-en under 'Poeng'. Da får en opp dette vinduet hvor jeg antar det står hvilken plass en har på ventelisten http://imgur.com/G1Ps32x

  15. Jeg har fått svaaaaar!

    ​MEN jeg får opp 2 valg! 2 valg om å takke ja eller nei til både førstevalget og andrevalget. Hvordan fungerer dette? Trodde man automatiskk ble tilbudt førstevalget. Så hvorfor får jeg velge begge liksom? Skeptisk!

     

    Noen som kunne svare meg på det?

     

    Høres merkelig ut? Skjermbilde?

  16.  

    Ergoterapeuter skal visstnok være svært ettertraktet etter hva jeg har hørt, har ingen kilder som bekrefter det annet enn at jeg har snakket med ei som akkurat har fullført første året av studiet.

    Finn.no er ikke veldig enig. Under kategorien Ergoterapaut er det bare 6 stillinger. (https://www.finn.no/job/fulltime/search.html?occupation=1.16.32)

     

     

     

     

    Finn.no er ikke eneste sted en finner seg jobb, spesielt ikke stillinger innenfor helsesektoren  :)

  17. Ergoterapeuter skal visstnok være svært ettertraktet etter hva jeg har hørt, har ingen kilder som bekrefter det annet enn at jeg har snakket med ei som akkurat har fullført første året av studiet.

×
×
  • Opprett ny...