Gå til innhold

bhostby

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bhostby

  1. Har dere fått noe informasjon om akademisk skriving?

     

    Jeg har ikke hatt ex.phil., så jeg vet ikke hvordan oppgavene ser ut i det kurset, men en vanlig struktur vil være innledning, teori, analyse og konklusjon, i den rekkefølgen.

     

    Vær nøye med kildebruken. Ikke påstå én ting du ikke har dekning for i en troverdig kilde du har lest og vurdert, slik at du ikke misforstår eller går glipp av noe. Før opp referansene pent og konsekvent i henhold til den stilen du velger.

     

    jeg har studert før så jeg har det akademiske inne, vi har også fått info om den oppgaven. Et  to siders ark med huskeliste  :thumbs:

    Joda jeg tror det kommer til å gå bra, det er kun møtet jeg gruer meg til fordi jeg er sjenert :blush:

  2. Jeg har skrevet noen semesteroppgaver, men jeg har aldri møtt veilederne. Veiledningene har utelukkende kommet skriftlig. Uansett er det vel frivillig fra din side?

     

    Hvis du vil ha en best mulig tilbakemelding, bør du levere ei oppgave som er mest mulig ferdigskrevet til veileder.

     

     

    ja, det er hele poenget. Han sa jo at vi må ha utarbeidet en teskt så ellers vil jo ikke veiledningen ha noen hensikt, så må ha en tekst å vurdere og innhold mm. 

  3. Jeg har skrevet noen semesteroppgaver, men jeg har aldri møtt veilederne. Veiledningene har utelukkende kommet skriftlig. Uansett er det vel frivillig fra din side?

     

    Hvis du vil ha en best mulig tilbakemelding, bør du levere ei oppgave som er mest mulig ferdigskrevet til veileder.

     

    Da jeg hadde lignende i Ex.Phil var det ikke professor, men en annen student (master eller doktorgrad-student innen feltet) som hadde veiledningen! Kanskje det hjelper deg aa slappe av litt.

     

     

    hei, ja jeg har seminarbasert undervisning og seminarlærer vil ha disse veiledningene selv. ja.. jeg får slappe av :)

  4. Hei, jeg har aldri hatt noe sånt som en oppgaveveiledning og det er en liten stund til enda heldigvis! Jeg skal skrive semesteroppgave i faget exphil i løpet av oktober-november og vi må ha en veiledning, tror jeg  da, men i alle fall veldig lurt!  

     

    Tema for oppgave er noe vi trekker selv.. så det er ikke trukket enda, men jeg er i del 2 og skal skrive om et tema i etikk delen av faget.  Antall ord. er mellom 2800-3200. Visst nok så nevnte min seminarlærer at vi må utarbeide en tekst på forhånd slik at han har noe å vurdere etter det var en del han mente vi måtte skrive. ca.1000-1500 ord.  "utkast".  Så hvordan forbereder man seg? noen erfaringer?  

     

    Som det ikke er nok så er jeg også sjenert og innadvendt  :blink:  :ermm:  slike veiledninger skal jo gjerne inneholde flyt i samtalen.  Tanken er nok pga. at jeg forbinder ordet "professor" med noe veldig autoritært og små skummelt.

    Dette er i bunn problemet.. at kommunikasjonen kan gå i dass..

     

    Dette er jo noe jeg kan nevne ved starten av veiledningen evnt. at jeg er sjenert/ gruet meg til samtalen,  hvis han ikke har skjønt det at jeg er sjenert allerede, i de timene noe som det kan virke som? Å gå og grue seg skal man ikke gjøre..

  5. hmm.. det er ikke godt og si nei, det er vanskelig å vite hva man skal/vil drive med  :hmm: Jeg begynte selv på universitet i høst etter å ha jobbet som barne-og ungdomsarbeider de siste fem årene i skolen. Nå har jeg begynt på spesialpedagogikk og tenker å bli spesialpedagog eller som rådgiver i PPT.  Fra før har jeg et årsstudium i pedagogikk og spesialpedagogikk også. 

  6. du kan ikke få generell studiekompetanse uten vgs nei. Jeg skjønner hvis du er skolelei, men du kan jo jobbe noen år og evnt. gå tilbake til skolen. Jeg gikk selv læra først etter vgs. dvs 2009-2011. Det er noe som heter vg4 påbygg, det er det neste alternativet hvis du tenker å ta fagbrev og så påbygg etter på. Jeg gjorde det!  Men du kan jobbe noen år for å få realfagkompetanse  ;)

     

    På vg4 så er det ikke like mange timer som vg3. Du har kun 10 timer norsk, 5 timer matte, historie i uka og naturfag (jeg husker ikke eksakt timeantallet pr. fag). Med andre ord du slipper å ha tilvalgsfag og gym, det er det du slipper! 

     

    Ellers så husker jeg at vi hadde en dag fri/studiedag. Men skal ikke si at alle skoler har det sånn, men det var sånn på den skolen jeg gikk 2011-12.  Jeg ønsker deg lykke til!

  7. Hva skal man skrive i en klage? det er sikker noen som lurer på det.

    Først så bør vedkommende forhøre seg med om karakteren er verdt å klage på med evnt. norsklæreren din eller andre som har kjennskap om emnet. Det her er viktig å tenke på:

    Her finner du regler og frister for å klage på karakterer.

     

    KLAGE PÅ EKSAMENSKARAKTER

    1. Klage på eksamenskarakter (§ 5-9 og 5-10, forskrift til opplæringsloven) må legges fram skriftlig. Klageskjema hentes i skranken på kontoret. Klagen leveres kontoret ved SVET.
    2. DET ER VIKTIG at den som ønsker å klage på en eksamenskarakter, rådfører seg med en faglærer. Ved en klagebehandling skal sensorene vurdere om den karakteren som er satt, er direkte urimelig. Det er ikke snakk om ny sensur på fritt grunnlag. For at karakteren skal heves, er det ikke nok at besvarelsen kan synes å være noe strengt bedømt. Klageren kan også risikere at karakteren blir satt ned dersom klagenemnda finner at den opprinnelige karakteren er urimelig god.
    3. KLAGEFRISTEN er 10 dager og løper fra det tidspunkt eksaminanden, eventuelt foresatte er gjort kjent med karakteren eller burde ha gjort seg kjent med den.
    4. I de siste årene har søkere til universitet og høgskoler kunnet melde fra til opptaksorganet om at de har klagd på eksamens-/standpunktsensur. De har hatt anledning til å sende inn endret vitnemål innen en bestemt dato og har blitt vurdert for opptak på grunnlag av det nye vitnemålet. Skolen har en kort frist for innsending av klager som skal hurtigbehandles. Klagere som ønsker hurtig behandling, må derfor akseptere en litt kortere frist.

    ORDINÆR KLAGEFRIST FOR EKSAMENSKARAKTERER: 1.7.13

     

    HURTIGKLAGEFRIST: 25.6.13

     

    KLAGE PÅ STANDPUNKTKARAKTER

     

    Ifølge § 5-12 og § 5-13 i forskrift til opplæringsloven har en elev klagerett på standpunktkarakter, manglende standpunktkarakter og karakter i orden og atferd. KLAGEFRISTEN er 10 dager og løper fra det tidspunkt eksaminanden, eventuelt foresatte er gjort kjent med karakteren eller burde ha gjort seg kjent med den. Klageren kan kreve begrunnelse for karakteren og for det vedtaket som er gjort i klasselærermøtet. Klageinstans er Akershus fylkeskommune. Ved klage på standpunktkarakter følger vi disse rutinene:

    1. Klage på standpunktkarakter må framsettes skriftlig. Klageskjema hentes i skranken. Klagen leveres kontoret ved SVET.
    2. Faglærer skal skriftlig gjøre rede for standpunktvurderingen.
    3. Klagen sendes sammen med faglæreres og rektors redegjørelse til klagenemnda i Akershus fylkeskommune.
    4. Dersom klagen gjelder karakteren i orden og atferd, skal kontaktlærer skrive redegjørelsen.

    ORDINÆR KLAGEFRIST FOR STANDPUNKTKARAKTERER: 20.6.13

     

    HURTIGKLAGEFRIST FOR STANDPUNKTKARAKTERER: 12.6.13 KL. 11:00

     

    (se pkt. 4 under Klage på eksamenskarakter)

     

     

    Klage på eksamenskarakter

     

    Jeg vil med dette klage på min eksamenskarakter i norskhovedmål våren 2013...

     

    Det er ingen forskjell på å skrive på PC og for hånd. Bokstaver er bokstaver, ord er ord uansett om du skriver for hånd eller på PC. Klarer du ikke å skjønne du det? Nei, stemmer det, du fikk jo 2 på norskeksamen. Hahaha.

     

     

    Er det noe å gjøre narr av ? synes du selv det er lurt?

     

    det er en forskjell med pc og håndskrift. Det lettere med pc fordi det er retteprogram, selv om jeg vil påpeke at korrekturen og rettskrivningsprogrammet ikke alltid er til å stole på! Men det ser mer ryddig ut og dessuten er det mye lettere for sensor og lese. Hvem er dum her?

    • Liker 1
  8. kjempebra* eksamenskarakteren* en myte*

     

    Er ikke for å være frekk, men orddelingsfeil og småting som å utelukke bindingsord som en/et trekker nok kraftig ned. Hvis du da i tillegg bommet noe på oppgaven eller glemte å skrive kilder/tittel/oppgavenummer er det dessverre lett å havne ned til to. Er alltid lov å klage, men da er som nevnt stryk et mulig utfall.

     

    Hvis du har en kopi av din oppgavetekst er det bare til å poste den. Er samtlige brukere her som kan hjelpe deg til å vurdere hvorvidt det er gunstig å klage.

     

    EDIT: Jeg skrev også for hånd, kladd+innføring. Det skal ikke ha noe å si, men tror sensorene underbevisst viser noe skjønn for de som leverer håndskrevne tekster.

    mitt resultat ble ikke bra det heller. Jeg vet litt hvorfor, kortsvaret var litt langt og jeg glemte deler av retorikken og bruk av virkemidler ellers. Og dette oppdaget jeg samme dag som på eksamen etter at jeg hadde levert! :hrm: Jeg vil også tro at det har en stor del med orddelingsfeil og småting å gjøre om setter ned. Det ser jeg i min egen eksamensbesvarelse. :sick:

     

    Er du privatist som har tatt den før og har en ståkarakter så skader det ikke å prøve å klage på denne. Verre er det ikke, karakteren vil bli stående , hevet eller går ned en hel karakter.

  9. Jeg har nettopp gått ut fra 10. klasse, med 6-er i både norsk hovedmål og sidemål. Jeg kan ikke si at jeg gleder meg særlig til neste år, og jeg er usikker på om jeg klarer å fortsette å prestere gode resultater utover i videregående. Jeg er litt nysgjerrig på å se hvor nivået ligger på norsk på eksamen i VG 3, og jeg spør derfor pent om noen kunne postet teksten sine her i tråden, eventuelt sendt dem til meg i PM? :)

    det er store forskjeller.
  10. Har ikke Skolearena.

    ok, nei da vet jeg ikke. Har du vert elev ved vgs i år?

    kanskje dere bruker noe annet enn It'slearning og fronter? har du It'slearning konto så har du skolearena der. Men du vil få resultatet i posten også og ikke bare lektronisk.

     

    Jeg vil også vite hvordan det gikk selv bare synd at privatistweb er treeege med å legge ut :hrm:

    blæ skulle ønske jeg ikke hadde lærerversjonen av skolearena i år.Men det ville bare sett rart ut og ville ikke gått an siden jeg har typen av den i år. Jeg føler nemlig at privatistweb sia er så gammaldags og tungvin :rofl:

  11. Vi har avslutning i kveld og fikk vite at vi heller får utdelt et bilde av skolen (yay! Noe å henge på veggen på badet! :p ) fordi vitnemålene ikke er klare. Har ikke fått vite når de kommer da, men alle jeg har snakket med har sagt i dag eller i morgen. Så mye usikkerhet, hehe.

     

    Et bilde er vel og bra. Vi fikk en rose og vitnemålet fikk vi noen uker etter husker jeg.

     

    Jeg tok meg en frihet å snakket med naboen nå før han turet på jobb. Han er norsklærer ved vgs og har vert sensor i år også. Han sa at karakteren skal være klar i dag etter kl.16 hvis det ikke blir noe datakrasj med skolearena ol. Men i alle fall så er det klart i morgen uansett. I mellomtiden får vi vente :)

×
×
  • Opprett ny...