Gå til innhold

Inventory

Medlemmer
 • Innlegg

  124
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Inventory

 1. Hei, 

  jeg har nylig flyttet hjemmefra for å studere (ikke offentlig utdanning, og derfor er semesterene litt annerledes). For fire dager siden meldte jeg meg inn i nr1 fitness med 12mnd binding for å gjøre medlemskapet så billig som mulig. Prisen er 319kr/mnd.

  Jeg har jo fått med meg at treningsentrene har kjørt kampanjer som "tren ut året gratis" o.l, og spurte derfor om det kunne være lurt å vente med og melde seg inn - men neida, de hadde nylig hatt en kampanje så nå var rette tiden å melde seg inn. Og det var også lurt å binde seg for å få lavere pris :hrm:

   

  Men så....

  I dag hadde kjøpesenteret som treningssenteret befinner seg på jubileum, og hvordan feirer man det? Joda, Nr1 fitness feirer dette med å slå av 30% av prisen til alle nye medlemmer som melder seg inn med binding i 12mnd! Jeg meldte meg inn for fire dager siden! Dette syntes jeg selvfølgelig er utrolig urettferdig, og lurer på om jeg har noe å hente på å klage? 

  Hva kan jeg gjøre, og hva hadde dere gjort?

  Mvh
  Fattig student, som akkurat ble enda fattigere :hm:

 2. Hei TV eksperter.
   
  Jeg bor i en liten studenthybel og har ikke plass til en diger OLED skjerm. Det er ikke lov til å lage hull i veggene, så der forsvant plutselig muligheten til å henge noe på veggen også. Jeg ser for meg en TV på rundt 40"-42". Design, ambientlight og kvalitet er ting jeg vektlegger. Budsjett har jeg ikke. 

   

  Jeg har sett på disse:

  https://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/tv/43PUS7202/philips-43-uhd-smart-tv-43pus7202

  https://www.power.no/tv-og-tilbehoer/tv/lg-43-4k-uhd-led-tv-43uj651vaen/p-604685/

  fordi de gir mye for pengene? 

  På den helt andre siden sikler jeg på Samsung Serif TVene: 
  https://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/tv/UE40LS001AUXX/samsung-serif-40-4k-uhd-smart-tv-ue40ls001a-hvit

  men kan prisen i det hele tatt forsvares? Det at jeg kan ha TVen frittstående i rommet er et stort pluss for min del, pga plassbesparelsen.

   

  Takker for synspunkter. 

   
   

 3. Hei, jeg hadde nylig eksamen i grunnleggende kjemi ved et universitet. 

  Eksamen var seks timer lang med tilsammen seks oppgaver. Jeg bemerket meg ganske tidlig at en deloppgave på oppgave 4 var skrevet feil. Eksamenstiden var 09:00-15:00, og faglærer skulle ha vært innom alle klasserommene mellom 10:00-13:00. Men faglærer var ikke hos meg før 14:30, altså en liten halvtime før tiden var ute. Oppgaven gikk ut på at man skulle løse NaNH4 i en buffer noe som ikke er mulig, jeg spurte om det gikk an å løse denne oppgaven, og da sa faglærer: "oj, du er den første som har sett dette, her er det en skrivefeil; det skal være NH4Cl

  Jeg satt i flere timer med oppgaven for å prøve å løse en oppgave som ikke er mulig å løse, fordi oppgaven var feil. På grunn at dette fikk jeg ikke tid til de to siste deloppgavene. Selvfølgelig kunne jeg ha disponert tiden min mye bedre, men dette var en deloppgave som telte mye.

   

  Jeg lurer på om jeg kan klage dette inn og få eventuell godtgjørelse? En ting er at det er feil på oppgave arket, en annen ting er at faglærer kommer dinglende 14:30 (30min før fristen). Vil jeg tjene noe på å klage her? Hva kan jeg eventuelt oppnå? Burde jeg vente med å klage til sensuren har falt, eller før?

   

  Takk for hjelpen.

  Hilsen førsteårsstudent. 

 4. Hei,

  jeg går første året på integrert master innenfor teknologi. Jeg er litt i "lykkerus" fordi jeg klarte å stå på Exphil, jeg fikk en frekk D. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle stå. Jeg er ikke "dum dum" og har ambisjoner om gode karakterer, men ikke innenfor religion og filosofi.

   

  Spørsmål: 
  Kan man gjøre om bokstavkarakteren i Exphil til godkjent/ikke godkjent? Vil Exphil påvirke karaktersnittet mitt i forhold til utveksling?

   

  Takk for svar :-)

 5.  

  Hei! 

  Hvis du bare har håndbagasje kan du sjekke inn i gaten. Du får automatisk tildelt en seteplass når du går ombord, og dersom dere er flere får dere sete i sammen. (wops: gitt at dere har booket sammen med samme referansenummer). Norwegian er faktisk det eneste selskapet i norden som ikke overbooker, så har du kjøpt billett så har du garantert plass - uavhengig om du sjekker inn eller ikke. 

   

  Norwegian sender deg billetten din (QR-kode) på sms to timer før oppsatt avgangstid.

   

  -Hilsen en som piper billetter i gaten :)

  http://e24.no/naeringsliv/norwegian-air-shuttle/norwegian-fly-overbooket-med-minst-16-passasjerer-mange-var-forbannet/24012741

   

  Du finner mange flere av de. Norwegian overbooker på lik linje med alle andre.

   

   

   

   

  Nei, det er feil. Norwegian overbooker ikke. 

   

  Hendelsen du refererer til er en enkelthendelse hvor det ble leid inn et mindre fly fra et annet selskap istedet for å kansellere. Pga mindre kapasitet på det innleide flyet var det 16 passasjerer som ble stående igjen. (De ble forøvrig sendt via Bergen samme dag). 

 6. Vel, det er mange måter å sjekke inn på. Man kan gjøre det via app/hjemmeside, på flyplassen eller i gaten før du går ombord. Du kan bestille seter på forhånd mot et gebyr. Fordelen er at man kan sikre seg seter med ekstra benplass, langt fremme i flyet osv.

   

  Du kan velge seter på flyplassen uten kostnad når innsjekk er åpen (fra 24t til 30min før avgang). Det stemmer som du sier at de beste plassene gjerne er oppkjøpt på forhånd, og man må velge mellom de setene som er ledige. Det er faktisk mange som drar på flyplassen ekstra tidlig for å sikre seg et godt sete. Du kan fint gå direkte til gate med de reisedokumentene du har fått på e-post. Da vil du få tildelt et tilfeldig ledig sete sammen med den du reiser med. 

   

  Håper det var oppklarende.

 7. Hei! 
  Hvis du bare har håndbagasje kan du sjekke inn i gaten. Du får automatisk tildelt en seteplass når du går ombord, og dersom dere er flere får dere sete i sammen. (wops: gitt at dere har booket sammen med samme referansenummer). Norwegian er faktisk det eneste selskapet i norden som ikke overbooker, så har du kjøpt billett så har du garantert plass - uavhengig om du sjekker inn eller ikke. 

  Norwegian sender deg billetten din (QR-kode) på sms to timer før oppsatt avgangstid.

  -Hilsen en som piper billetter i gaten :)

 8. Hei, 

  jeg studerer i første semster, og har akkurat levert mitt første arbeid på universitetsnivå. 

  Ex.phil oppgave på min. 1800 og maks 2200 ord (uten kildeliste). Jeg endte på 1718 ord :confused: Man måtte levere oppgaven sammen med universitetets forside hvor det sto seminargruppe osv, og tar jeg med denne er jeg på 1750 ord. (Jeg regner med den teller?) Inkludert kildeliste endte jeg på 1823 ord. 

   

  Kan jeg risikere å stryke på oppgaven? :ohmy:

 9. Hei, 

  jeg holder på å skrive en oppgave om utilitarisme og må ta med minst én innvending. 

   

  ...men hva er egentlig en innvending? 

  Umiddelbart tenker jeg å dra inn selvgående biler, og dilemmaet at hvis to biler er på kollisjonskurs, og det som kan unnvike en kollisjon er å sende en av bilene i fjellveggen. (Men er dette en innvending?)

  http://natgeobloggen.no/2015/06/19/ville-du-satt-deg-inn-i-en-bil-som-med-viten-og-vilje-kan-velge-a-ta-livet-av-deg/

   

  Eller hva med selvgående fly? Kan det være noe å skrive om? 

  Håper på hjelpsomme svar! 

   

 10. Hei,

   

  jeg er en mann på 21år med kort (og relativt tykt) hår med små viker (0,5cm). I det siste så har jeg fått med meg både ett og to hårstråd hver gang jeg tar meg selv i håret! Jeg har ikke tenkt så mye over det tidligere, men nå ligger det noen få hår i vasken, dusjen og lekseboken konstant! 

   

  Foreløbig så merkes det ikke på meg, men er det sånn at jeg miste håret mitt nå? Hårene som faller er av har ikke noe "rot" med seg, det er kun håret - akkurat som om det skulle ha vært klippet!!!

  Mvh 

  Livredd (21) 

 11. Hei,

  jeg har et ganske så stort luksusproblem. Jeg kom inn på et av de studiene jeg ønsket i siste liten, hvilket innebærer at jeg må flytte til Tromsø. 

  Jeg søkte i utgangspunktet hybel hos Samskipnaden i Dramsvegen Panorama, men jeg slettet søknaden etter hovedopptaket, da jeg lå flere mil bak på venteliste og "var garantert" å ikke komme inn på studiet. Lite viste jeg at jeg skulle komme inn på suppleringsopptaket halvannen uke senere. Finn.no og Hybel.no er skrapt for hybler og leiligheter, og det finnes ikke mange leiligheter å kjøpe heller.

   

  Jeg sendte inn en ny bolig søknad til dramsvegen panorama (da det bare er denne som frister) i går, men har selvfølgelig ikke hørt noen ting. Det er _UMULIG_ å få kontakt med Student Samskipnaden i Tromsø overhodet. I dag åpnet de telefonlinjene klokken 08:00, og jeg har stått i telefonkø siden 08:00:00. Det er vel ikke vits å sende mail, hvis de ikke har tid til å ta telefonen? 

  Noen som har forslag til hva jeg kan gjøre? 

 12. Hei,

  jeg er ute i siste liten med å skaffe meg et sted å bo i Trondheim. Jeg skal kun bo der 1 skoleår for å ta et årsstudium. 

   

  Hva er fordelene/ulempene med å finne en studenthybel privat på finn eller "offentlige" via SiT eller CampTrondheim?

   

  Jeg har funnet en hybel på finn som ligger 100meter fra NTNU hvor 5stk deler på 2bad til 6500kr.  CampTrondheim har studenthybler til 6400kr hvor bare 2stk deler på ett bad, pluss man har egen kjøkkenkrok. Ulempen er at denne ligger 20min unna NTNU med buss. 

   

  Er det bedre for meg å leie via CampTrondheim kontra privat via finn? Jeg føler jeg gjør et smart valg ved å velge den hvor man tilnærmet bor alene for å slippe hjemmefester og spetakkel, da jeg er en skikkelig partybremser. Men samtidig så er denne hybelen langt unna skolen. 

   

×
×
 • Opprett ny...