Gå til innhold

crispy duck

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av crispy duck

  1. Jeg skal konte selv.

     

    Terpet på del 1 i et par timer i dag med ditt utgangspunkt, så mitt beste tips til deg er:

     

    Print ut alle de 9 eksamene som ligger ute hvorav 4 av de (inkl. den i våres dessverre) har oppgitt standardkalkylen du nevner. Gå igjennom det du sliter med først, f.eks realisert salgspris per enhet. Ta for deg realisert salgspris per enhet i hver eksamen før du går videre til din neste problemstilling.

     

    Er helt enig i at del 1 nå i våres var vanskelig da den var helt annerledes. Ble litt satt ut av sensorveiledningen der, fordi noe av det stemte ikke med de andre sensorveiledningene i tilsvarende oppgaver. Uansett er jeg ganske selvsikker på del 1 og del 2 nå, men deler av del 3. Skal terpe på del 3 i hele morgen så vi får se om det gjør susen :)

  2. Heisann!

     

    Våren 2013 var det 7,9% som fikk ikke bestått, kun 24 av 303. Tror det skal mye til for at du som elev ikke skal klare å stå på den.

     

    Det som burde leses på er:

     

    - Oppgjørsboken, evt se på tidligere eksamensoppgaver der for å friske opp i posteringene.

    - NEF håndbok

    - Norges Lover, gå spesielt igjennom konsesjonsloven, panteloven, odelsloven, eiendomsmeglingsloven, bustadsoppføringslova og avhendingsloven. (Noen flere jeg burde ta med her?)

    - Selvsagt bør det også leses på det praktiske rundt eiendomsmegling

     

    Kjenner en megler som kom opp i jus og oppgjør. Han fikk ihvertfall spørsmål om hva 0-konsesjon er.

     

    Han sa at de er veldig behjelpelige hvis det er noe du står fast på :)

     

    Kan ikke si at jeg gleder meg til eksamen selv, men etter et par minutter der inne så går nok dette helt fint!

     

    Hvordan har dere tenkt til å lese igjennom alt som er av pensum?

  3. Hvordan har dere gått frem for å finne salgsoppgave? Jeg sliter veldig med å finne en med mange åpenbare mangler. Vi ser det er mange annonser på finn.no som ikke gir mulighet for å laste ned prospektet.

     

    Er svært takknemlig hvis noen har 2 min til å gi oss noen råd.

     

    Har dessverre ikke startet på den oppgaven enda, så kan ikke hjelpe deg der. Tenkte uansett at jeg skulle finne en salgsoppgave med feil selv, men gidder ikke å bruke så mye tid på akkurat det.

  4.  

    Jeg har skrevet et par sider om oppgave 1 nå, men føler at det bare er synsing. Finner virkelig ingenting i bøkene om forventningspress. Videre valgte jeg oppgave 3 og er ferdig med den, men den er jo ganske enkel i forhold.. Har dere funnet noe i forhold til pensum rundt oppgave 1?

     

    Skriver bare tullball selv. Vet ikke hva pensum er da jeg ikke har vært i særlig mange forelesninger heller.

    Men er ikke oppgaven ute etter situasjoner der det er vanskelig å både være rådgiver og selger?

     

    Nedgangstider hvor f.eks eiendomsmeglere vet at de har stort press på seg, og kanskje lar vær å opplyse kjøper om at f.eks naboene er håpløse og forstyrrer nattesøvnen, eller at det har vært en liten lekkasje, men den er nogenlunde fikset, men sjansen for at den dukker opp igjen er stor.

     

    eller er jeg på bærtur?

     

    Hehe, godt det ikke bare var jeg som skrev tullball! Tror det er tullball og synsing de er ute etter i oppgave 1 og mer teori i oppgave 2.

     

    Jeg har skrevet mer om hva som kan skje med deg som person hvis du opplever for mye forventningspress, da spesielt rundt dette ved at flere skifter yrke, prestasjonsangst o.l. Da spesielt at forventningspress kan variere innenfor div. arbeidsmiljøer. OBOS vs PRIVATmegleren f.eks. Har skrevet mer generelt rundt det og tatt inn eksempler fra Eiendomsmeglerbransjen og ikke basert hele oppgaven på det å være en Eiendomsmegler.

     

    Kanskje jeg også er på bærtur?

  5. Aksje A har et standardavvik på 40 % og en forventet avkastning på 20 %. Aksje B har et standardavvik på 30 % og forventet avkastning på 15 %. Korrelasjonen mellom de to aksjene

    Side 4 av 9

    er 0,8. Gitt disse opplysningene, hva blir standardavviket og forventet avkastning til en portefølje hvor 30% av investeringsbeløpet er investert i A og 70% investert i B?

     

     

    Ser ut som dette er noe som kommer igjen... Noen som kunne kommet med utregning?

×
×
  • Opprett ny...