Gå til innhold

Stingray73

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stingray73

  1. Jeg regner med å kjøpe en ny TV ila neste uke. Ingen high end, men sannsynligvis en Philips "the one" PUS7304/7354. 

     

    Aller først, er dette en helt ok TV i prisklassen den ligger i? 8000-10000 avhengig av størrelse som jeg ikke har helt bestemt...

     

    I dag har jeg en eldre Samsung plasma, som får signalene fra parabol via en VU+ Solo2 dekoder. Denne er i seg selv ikke 4K kompatibel, men veldig fornøyd med den i brukervennlighet og kvalitet forøvrig, og ikke minst den viktige WAF faktor. Men nå sendes jo ikke satellittsignalene i 4K enda heller... Med dagens TV som kun takler 1080P har jeg ikke tenkt på om TV kan behandle signalene bedre enn dekoder. Men nå, med ny TV, vil det spille noe rolle om signalene går via en dekoder før den når TV mtp behandling av signalene? Blir det noen forskjell om jeg sender signalene rett til TV kontra dekoder? Vil oppskaleringen av satellittsignalene bli påvirket av at det først blir behandlet av en ekstern dekoder?

     

     

  2.  

    Takk Zork!

     

    Men ble overrasket av at den var såpass "ny", trodde den var noe eldre! Og blir faktisk litt usikker, var denne du linket til den første av denne typen? Eller var det noen lignende "taler med musikk" noen år tidligere? Har en følelse av at det var noe annet tidligere enn denne også... Noen som husker? 

  3. For en del år siden var det en sang hvor en mann snakker, eller leser en tale. Husker ikke tekstens innhold, men kan det ha vært en tale til sin datter/barn som er i ferd med å bli voksen?

    I bakgrunnen er det rytmisk og rolig musikk. Den ble spilt rett som det var på radio i sin tid, var nok på slutten av 80-tallet, kanskje tidlig 90-tall. Tror jeg. :-)

     

    Noen som har en idé om hva den sangen heter?

     

    edit: Sangen/språket var engelsk...

  4. Min erfaring etter at jeg fikk fiber i hus (Altibox), etter å ha hatt parabol i mange år, er at fiber ikke holder mål på tv-fronten! Syns ikke tv-tilbudet oppfyller mitt eller familiens krav til kvalitet. For min del er jeg opptatt av bilde- og lydkvalitet, og syns ikke Altibox sitt tilbud holder mål. Dette antar jeg er et dekoderproblem For kona og barna sin del, så er ikke brukervennligheten god nok. Dvs, dekoderen er ikke god nok. Treg i kanalskifte, tidvis ikke responsive knapper på fjernkontroll, og sporadiske krasj med påfølgende resetting av boks. For vår del er rett og slett ikke dekoderen god nok, selv om det er behagelig å ha flere tjenester gjennom samme leverandør. Men i disse dager går jeg tilbake til parabol for tv, også beholder jeg kun internet over fiber - der er fiber suveren! :-)

     

    Stingray

    • Liker 1
  5. Min far kjøpte også denne tv på samme kampanje. På Lefdal nevnte de at det måtte registreres på nettet for å få UHF880 tilsendt gratis. Dette visste jeg allerede, men ikke at den kampanjen egentlig gikk ut dagen før. Kjøpte som sagt tv, og registrerte på nett. La ved foto av kvittering og serienummer. Et par dager senere fikk faren min en mail at alt var i orden, og UHD880 skal komme ila 1 kvartal 2015. Tidspunktet er jo passert, men har lest andre steder at de skal begynne å sende ut boksene om få uker, uten at jeg husker hvor jeg leste det...Uansett, prøv å registrere produktet på nettet, med korrekt dato for kjøp (selv om det er etter kampanjefrist), så kan det godt tenkes du får en hyggelig overraskelse i posten! :-)

     

    Stingray

  6. Takk for svar Lami!

     

    Har gjort noen endringer, og sitter nå med denne listen:

     

    Min liste på prisjakt

     

    Nå lurer jeg primært på om alt dette passer sammen. Er det noen fallgruver jeg må passe på? Skjermkort er jeg grønn på, dessuten lurer jeg på om skjermkort er nødvendig i det hele tatt, eller om det er noe som eventuelt kan ventes med. For uten skjermkort vil vel denne duge i massevis for videoredigering for hjemmebruk?

     

    Håper på raskt svar, for nå ønsker jeg bestille så fort som mulig! :)

  7. Hei!

     

    Jeg tenkte å hjelpe min far med å bygge en ny PC. Han har ikke store behovene, unntatt at han vil redigere en del hjemmevideoer. I tillegg vil nok barnebarn ha behov for å kunne spille noen forholdsvis enkle spill. Snakker da ikke om de mest krevende spillene...

     

    Tenkte det vil være lurt å sette inn en SSD, og en i7 prosessor, og kanskje så mye som 16 Gb ram? Skjermkort av en enkel sort er kanskje greit, eller trengs det ikke dersom spillkravet er så lavt? Strengt talt trenger jeg hjelp med å finne en god kombinasjon til ca 6-7000,- som duger til det som er nevnt. Skjerm, tastaur, mus, HDD kan gjenbrukes.

     

    Har tittet litt rundt og sett på alternativer. Og akkurat nå har Komplett denne som kanskje er en god deal? (Litt over prisen jeg tenkte, men...) Og hva slags tilpasning er å eventuelt anbefale?

     

    Komplett Home i80

     

    Eventuelt - er det noen som har gode forslag til andre oppsett? Eller råd jeg absolutt bør ta hensyn til?

  8. Har nylig kjøpt meg deler til ny PC som jeg har satt sammen selv. Det jeg kjøpte var DETTE

     

    I tilleg tok jeg med meg fra gammel PC et trådløst nettverkskort; D-link Airplus ExtremeG (DWL-G520)

     

    Forsøkt å installere Vista 64-bit samt Win 7 beta 64-bit. Alt ser tilsynelatende greit ut gjennom installering, helt til den starter opp etter installasjon, da den fryser helt når den scrolle-baren løper og det står at windows starter opp. Ingenting virker, og må ta strømmen...

     

    I safe mode stopper den på crcdisk.sys, men kommer etter en stund inn i safe mode. Safe mode med nettverk fungerer ikke... Når jeg tar ut nettverkskortet fungerer ting, men har da ikke nettverk... Har oppdatert driver med det jeg kan finne, og MB er også oppdatert med siste versjon. Noen som kan ha noen smarte løsninger på dette? Vurderer nytt nettverkskort, men kan godt tenke meg slippe den utgiften...

  9. Hehe, nå biter jeg meg litt i leppa for ikke å skrive noe dumt tilbake ;) ... For "slutt og klag" syns jeg er litt overdrevet på den måten at jeg har vel ikke klaget? Vil påstå at dette er en fornuftig tilbakemelding til et så godt og seriøst forum som dette. Og det er nå tross alt postet under "tilbakemeldinger til Hardware.no", og der må det vel være greit å gi info om noe som tilsynelatende er feil?

     

    Poenget ditt med evt forrige ukes tilbud er nok heller ikke noen god, eller sannsynlig forklaring. I følge prishistorikken har ikke dette produktet hatt så lav pris siden ca oktober 08. Dessuten regner jeg med pcutstyr.no betaler for sine annonser, og da regner jeg med de også krever at de rette annonsene blir presentert. Mulig de har kjøpt den annonseplassen for denne perioden, men neppe med den annonsen... Er forøvrig mange andre annonser fra pcutstyr for andre produkter med tilsvarende feil. Og om jeg eide pcutstyr.no hadde jeg faktisk forventet korrekte annonser, om det er aldri så vanskelig å holde en stor prisguide oppdatert.

     

    Bottom line - dette er ikke ment som klaging, kun en opplysning til et svært godt forum.

  10. Feilen er at hos meg er annonsen for Asus P5Q Pro, til prisen 893,-. Du refererer til en pris 957,-, men det er for SE modellen. P5Q Pro har pcutstyr.no til 1249,- ! Mao, det er en grov feil i mine øyne!

     

    En annen feil (hos meg hvertfall) er at når jeg trykker på annonsen kommer jeg kun til en feilside.

     

    Edit: Jeg mener annonsen på linket side - ikke pcutstyr.no sin pris til produktet siden gjelder for, om det var forklart bedre. Under "Brukernes karakterer" er det en annonse, fra pcutstyr.no, og det er den jeg mener...

  11. Har brukt prisguiden hyppig nå mtp bygge ny pc. Men når jeg klikker inn på enkelte produkter, er det ofte en annonse fra pcutstyr.no under brukernes erfaringer. De annonsense har noen flotte tilbud, og har klikket på de flere ganger. Ender alltid med feilside. Dere kan se et eksempel her.

    Hos meg kommer annonsen med HK, ASUS P5Q Pro til 893,-!!! Hadde vært flott det men... :yes:

     

    Regner med at det er gamle tilbud eller noe sånt, eller hva? For å si det sånn, håper ikke pcutstyr.no betaler for den villedende reklamen...

  12. Da ble bestillingen gjort... Endte opp som følger;

     

    Antec Sonata III 972,- (Multicom)

    Kingston ValueRAM 313,- (Multicom)

    Asus P5Q SE 903,- (Multicom)

    Intel Dual Core E5200 759,- (Multicom)

    HIS Radeon 4830 1149,- (Komplett)

    Samsung F1 HD 640GB 625,- (Komplett)

    Frakt 245,-

     

    Sum 4893,-

     

    Merkelig nok er det ofte spørsmål i etterkant av bestilling som dukker opp. Og nå lurer jeg på om det er vesentlig forskjell mellom en Dual Core og Core 2 Duo. Tenker derfor på om jeg skal beholde E5200 eller bytte det ut med eksempelvis Intel Core 2 Duo E7300. Er prisforskjellen på knappe 300,- verdt ytelsesforskjellen?

    Et annet spørsmål er om det er nødvendig med kjølepasta på prosessor? Følger det med noe i pakken, eller må det altid kjøpes seperat?

  13. Har nå tenkt en del og kommet fram til at jeg tror jeg ligger unna overklokkingen. Har liten fritid som det er enn at jeg skal begi meg inn på den verdenen også, selv om det høres forlokkende ut. Problemet nå er bare at den første handlevognen som ble lagt ut i tråden er redigert ift overklokkingsbehov... :-) (Tenker på din ravii...) Har derfor lagd en selv ut fra det jeg mener å huske den inneholdt. Ber derfor om innspill på denne handlevognen:

     

    Min handlevogn

     

    Og har noen spørsmål i samme slengen om innholdet:

    Er det noen vits i å gå for E7200 istedet for E5200?

    Er det overkill med PRO hovedkortet?

    Grafikkortet, er det kurant nok?

    Trenger jeg kjølepasta til CPU? Er det vanlig uansett kanskje?

    Kabler - følger det normalt med alt av kabler med den enkelte komponent?

     

    Forøvrig kommer jeg til å gjenbruke mine to drev fra gamle PC'en, derfor det ikke er med her... Skjerm har jeg også fra før, men er det da noe som mangler?

     

    Takk for all hjelp så langt, og håper på kommentarer til nevnte handlevogn!

  14. Vet det kryr av denne type tråder, men det er liksom ingen som er "helt" ift mine ønsker... Spør derfor selv om tips til ny PC ift mine bruksområder.

     

    Regner med å spille lite, men liker Trackmania og gjerne strategispill ala Age of Empires. Noen spill med de heftigste kravene tviler jeg på blir aktuelt med det første.

    Men har behov for å redigere noe video, samt noe bilde redigering. Lyd er ikke noe stort krav, der har jeg annet utstyr som gjør jobben. Den bør være ganske stille - det krever kona... :-)

    Har skjerm (22") fra i år.

    Er Intel fan fra før, uten at det skal være noen hindring, men primært ønskes tips med Intel...

     

    Oppsummert; Ber om innspill på en stille PC som kan takle videoredigering på hobbynivå, vanlig bruk ellers i form av "Office" programmer, spilling ala Trackmania.

     

    Budsjett helst under 4000,- men strekker meg til 5000,- om det trengs. Selv om jeg ikke har bygget PC selv før, er jeg interessert i å gjøre det denne gangen, så gjerne tips om PC for selvbygging...

     

    På forhånd takk!

  15. Godt å se at angrefrist er sannsynligvis tilstede.

     

    Foreløpig ikke fått noe info, og det er skremmende lite info om dette på nettet også. Ville egentlig trodd at om dette er noe Telenor virkelig vil, ville de slått dette større opp. Men på deres hjemmesider er det i praksis null info, og googler du så kommer det kun nesten 1 år gamle artikler om at Telenor skal satse på fiber.

     

    Begynner å tro at dette er et halvhjertet forsøk hvor de selv "håper" på at ikke nok interessenter melder seg på for å fortsette å melke ADSL-kua. Samtidig kan de hevde at folket ikke er modent for fiber enda... Mulig jeg er paranoid, men... :)

     

    Som nevnt over her, selgeren var helt håpløs. Og om et selskap virkelig ønsker selge noe, så sørger de vel for at kjøperne skal bli fristet, og ikke minst få nødvendig info? Vel, jeg venter i spenning på å se om det dukker opp noe fornuftig i posten. Skal legge det ut så snart jeg får det.

     

    Forresten; -Teddy-

    Ringte du og fikk noe mer info eller?

×
×
  • Opprett ny...