Gå til innhold

Sharizard

Medlemmer
  • Innlegg

    146
  • Ble med

Innlegg skrevet av Sharizard

  1. Noen som har en formening om hva som er den beste telefonen av Galaxy S4 LTE og Galaxy S5 Mini. Det ser ut som at førstnevnte har bedre CPU, bedre skjerm og bedre kamera, men S5 Mini er vanntett. Jeg er usikker på om det er flere ting som taler for Mini-en...

     

    Hva med S4 Active? Vil si at den er bedre enn S5 Mini. Koster bare 2500 hos Lefdal. Evt 2222 kr for vanlig S4 hos Expert idag.

     

    Som henrikrox nevnte kunne du sett på LG G3. Evt Xperia Z2, som også er vanntett, begge hos Expert for 3000 kr.

  2. Begge telefoner har dine fordeler og ulemper. Z3 har som du sier, bedre kamera og batteritid. Den er vanntett, 3GB med RAM, PS4 Remote Play (om du eier eller har planer om å eie en PS4). Om du mister tlf ofte, kan det hende at du lett kan knuse tlf (bare antagelser siden baksiden også er av glass, men lest at den ikke knuser så lett).

     

    LG G3 har utskiftbar batteri, og finnes i 16/32 GB (begge tlf har støtte for minnekort), og koster ca 1000 kr mindre enn Z3. Kan hende at den blir litt for stor? Ellers er de veldig like når det kommer til specs.

     

    Du kunne evt tatt deg turen til en Elkjøp/Lefdal eller noe og få testet ut begge, se hvem som faller i smak.

  3. Jeg er litt usikker på hvordan fellesfag studiespes og S&S har (matte, norsk, gym osv). Om det er noe lignende pensum det første semesteret, kan du høre med rådgiver om å få byttet. Evt ta opp manglende fag (vet ikke om det er mulig). Ellers må du nok søke på nytt til høsten 2015 (mars-april er vel søknadsfristen?).

     

    Hvis du kan jobbe fulltid det semesteret, kan du evt ta halvåret fri. Igjen er jeg usikker på hvordan fag du har som som også studiespess-elevene har, men det er greit å fullføre slik at du slipper å ta de samme fagene igjen neste år (si at norsk, matte, samfunnsfag er det samme).

  4.  

    De lenkene over er images offisielt fra Google. Du trenger ikke å roote for å flashe, og det tar heller ikke lang tid (hele prosessen tok meg maks 10 min).

    Imagene er offisielle ja men legger du inn et slikt vil enheten wipes (factory reset) og du mister alle dine innstillinger og filer. OTA oppgraderer, uten å fjerne ditt oppsett og filer.

     

     

    Filer kan du ta backup av. Innstillinger kan synkroniseres. Jeg fikk valget om å synkronisere appdata og innstillinger etter å ha kjørt factory reset.

  5. De lenkene over er images offisielt fra Google. Du trenger ikke å roote for å flashe, og det tar heller ikke lang tid (hele prosessen tok meg maks 10 min).

     

    Men OTA oppdateringen kommer i løpet av de neste dagene/ukene. Ikke alle får den samtidig i tilfelle noe feil oppstår, så her må du bare vente litt!

  6. +1 for HiOA! Miljøet var fantastisk den perioden jeg gikk. Har et par kompiser som begynte der i år, de skryter veldig av miljøet.

     

    Forelesninger og lærere er litt forskjellig, kommer an på hvilket fag du har. Jeg hadde greie forelesere, men skal ikke skryte. Er noen som kan gjøre faget veldig demotiverende, lite engasjerte som Audun0505 har nevnt.

     

    I Programmeringsfaget, og Diskret Matematikk (to av de første fagene det første semesteret) har hatt samme foreleser i mange år nå (lurer på om de har undervist i 6-7 år?). Bruker samme forelesningsteknikk antar jeg, veldig gammeldags. Har en god kompis som går 1. året nå ved HiOA, ingen forskjell i undervisningen i Programmering og Diskret Matematikk, men foreleseren i web-prosjekt er helg konge, ifølge han.

     

    Men ja, hvis du er motivert, og havner i en grei studiegruppe med motiverte elever, skal det ikke være noen problemer i å få toppkarakterer i fagene der.

     

    Resten av tipsene er veldig lik det Audun0505. Bortsett fra at jeg aldri satt på første rad! Liker å sitte bak, hehe :p

  7. Hva legger du i å «ta opp fag»? Man trenger ikke noe utover 180 studiepoeng over tre år for å kvalifisere seg til 2-årig master i datateknologi eller telematikk ved NTNU – selv om man går informatikk. Man må passe på å velge de nødvendige emnene, men de måtte man uansett tatt på de 5-årige tekniske studiene.

     

    Mente egentlig det å ta de nødvendige fagene (matte f.eks). Beklager, dårlig formulert av meg.

×
×
  • Opprett ny...