Gå til innhold

husfru

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av husfru

  1. Jeg har tatt opp fag over ett år, for det meste på egenhånd. Samfunnsfag, Geofag (her får du realfagspoeng), naturfag, kjemi 1, fysikk 1, kjemi 2, biologi 1. Har og tatt matte R1, 1P, nynorsk og bokmål.

     

    Mest krevende var kjemi 2. Biologi 1 var lett, men pensum omfattende og min eksamen varte 1,5 time hvor jeg pratet hele tiden! Samfunnsfag veldig greit. Religion er og et greit fag har jeg hørt. Har hørt historie er omfattende pensum fordi man går opp i hele pensum. Engelsk er vel greit?

     

    Hva skal du inn på- noen fag fra vgs som er relevante? Hva studerer du nå - noe du kan få gratis? og ikke minst hva du er flink til?

     

    Jeg fikk 6 på alle muntligeksamene mine, men leste også mye. Hadde 3 i nynorsk og fikk 6 på eksamen. Hadde meldt meg på nettstudie i norsk skriftlig og skrev veldig mange oppgaver og fikk tilbakemeldinger. Verdt hver krone..

     

    Som over skrev. Har du et fag med to 3 eller 4'ere er det stort forbedringspotensiale! Jeg fikk et regneark fra Bjørknes (lett å lage selv), hvor man legger inn karakterer. Trikset og mikset, og fant ut hva som gav høyest snitt.

     

    Lykke til!

  2. Takker så mye, det hjelper på pulsen. Hvilepuls er kanskje litt for mye å be om enda, men alle monner drar!

     

     

     

    Haha, med mindre jeg stryker skal jeg neppe ta opp nynorsk igjen! Det skal du ha for! Håper karakterene holder for ditt utdanningsønske. Vi sitter nok alle her og krysser alle kryssbare kroppsdeler, om det er lov å si :hmm:

     

     

     

     

     

     

     

     

    :nei:

     

    Ha ha. Ja, det er akkurat det. Jeg har til og med en god jobb som konsulent. Men har lyst til å begynne på medisin, så har tillatt meg selv å ta denne sjansen. Er sånn 50/50 sjanse, avhengig av snittet på medisin i Oslo i år (det er kun der jeg kan begynne, og med snitt på 68 for å komme inn... ja, da er det nesten umulig :-p)

  3. Sånn er privatistlivet. Hverdagene har bestått av forelesninger og gruppearbeid. Helgene av å gjøre notater om til oversiktlige tekstdokumenter. Har egentlig ikke hatt noe liv de siste ti månedene, hehe. Er nesten så jeg fryter feriedagene uten særlige gjøremål. Men jeg satte blikket mot litteraturvitenskap ved UiO, og uten noen realfagspoeng er det en tøff affære å komme inn. Men med mindre jeg får lavere enn 4 i hoved/sidemål/muntlig skal jeg klare å komme inn. Riktignok hvis det ikke er mange søkere og poengsnittet skyter til værs. Den studieretning har hatt litt av en yoyo-effekt de siste årene.

     

    Da er vi i samme bås, nesten :-) Jeg har seks eksamener dette året fordelt på fem fag: Kjemi 2, Samfunnsfag, Norsk sidemål, norsk bokmål og biologi 1. Riktignok har jeg studiekompetanse så det holder.Har tom mastergrad i økonomi. Og så sitter jeg frivillig på en nynorsk eksamen. Er det mulig... Krysser fingre for at det jeg skrev holdt til en femmer :-/

  4. Nesten ingen som tok oppgave 1 her :o

     

    Synes den så helt forjævlig ut i starten men var faktisk en veldig grei oppgave etter å ha lest vedleggene et par ganger. Klarer ikke novelleanalyse og har aldri klart det heller hah.

     

    Jeg valgte oppgave 1. Skrev vel nærmere 2000 ord, men ser i ettertid at jeg burde ha holdt meg til 1500 - både fordi jeg ser nå at jeg har gjentatt meg selv litt - grr - og fordi jeg fikk fryktelig dårlig tid til slutt ifht retting. Men ordene ramla ut, og plutselig var det for liten tid igjen. Jeg er også usikker på hvordan selve drøftingen min var, altså om jeg satt argumenter opp mot hverandre på en god måte :-/

     

    Enig med deg at det var en grei oppgave når man kom i gang. Jeg liker å tolke, men det er ofte en modningsprosess jeg ikke har tid til på eksamen.

  5. Hei,

     

    Tittet innom her for å få noen tips, så da kan jeg vel dele det jeg har "trua" på:

    - Språkstrid eller språkutvikling - ikke bare nødvendigvis Ivar Aasen - 200 års jubileum

    - Edvard Munch - 150 års jubileum - han kan settes i forbindelse med ekspresjonismen og en forløper for modernismen

    - Kvinnekamp - hvis det kommer på nytt kanskje en novelleanalyse fra Camilla Collett eller sammenligning av tekster? Hun er jo sentral ifht til kvinnekamp, så ville nok tatt med meg litt om hennes historie på eksamen

    - Jørgen Moe - 200 års jubileum i år - han skrev også dikt (i tillegg til nedskriving av eventyr da :-)) Han kan forresten også bli sett i sammenheng med norsk språkutvikling - de skrev vel ned på folkemunne...

×
×
  • Opprett ny...