Gå til innhold

mikki155

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mikki155

  1. Hvor mye kan de trekke deg for å ikke finne riktig retning til den induserte strømmen på oppgave 5? Jeg fant riktig størrelse, men feil retning... Noe som også gjorde at jeg valgte feil retning på den magnetiske kraften på deloppgaven som kom etter...

     

    Se her https://pgsf.udir.no/dokumentlager/DokumenterAndrekataloger.aspx?proveType=Ev under "Sensorveiledninger og vurderingsskjemaer for VGO". Det kommer en forhåndssensur senere som forteller om ulike problemstillinger på eksamenen. Som du kan se i den ene veiledningen, er det 3 poeng på 5 a) (her får du nok 1 poeng fratrekk) og 2 poeng på 5 b)2) (her får du nok 1).

  2. Vi har alle forskjellige bøker så kap 12 sier ingenting til meg. Men eksamen var gasnke "lett", mye gik ut på forståelse ikke mye omforming, nøyaktighet og sånt kun 5 c) mv'=B^2T^2 v/r som jeg ikke fik til, prøvde difflikning men det var ikke en forklaring hvor selve funskjonen kom fra egentlig, vet også gjodre feil på oppgave 4d.. har ikke lest linjen om at det er loddrett kast og tok utgangpunkt i forrige opplysninger om skrått kast... men men

     

    Mente kapittelet om teknologi (røntgen, CT, sampling osv.)

  3. Er dere sikre på svaret på 4d? Høres usannsynlig ut når middelradiusen til Phobos er 11,1 km.

     

    Jeg fikk 16,7 m ved å derivere funksjonen for strekning. Da fikk jeg en funksjon for farten som jeg satte lik 0. Tiden jeg fikk var 76 s til det høyeste punktet var nådd. Deretter satte jeg den tiden inn i funksjonen for s, og fikk derfor 16,7 m. Er det jeg som har tabbet meg skikkelig ut?

     

    Det er nettopp fordi planeten er liten at den ikke har stort gravitasjonsfelt ved overflaten... Og selvsagt minker den jo når du går lengre vekk. Bruker du funksjonen for s, antar du jo at gravitasjonen er konstant, noe den ikke er.

  4. 5 d) kan du løse ved regning som et bestemt integral der start-verdien er 0 og sluttverdien er infinity. Spørsmålet er ikke når den stopper, men hvor langt den kommer før den stopper. Og det ovennevnte integralet gir det mest riktige svaret, men i konklusjonen skriver man at staven går i overkant av 1,22m.

     

    Så premisset i C om at feltet er homogent gjaldt kun for C?

     

    Så lenge det står at steinen ble kastet vertikalt (eller har en stor vertikalkomponent), kan du ikke anta at gravitasjonsfeltet er homogent.

  5. Med sinamg + R = ma kan du jo sette positiv retning nedover. Da vil nødvendigvis summen av kreftene bli positiv (a = 6.9 m/s^2). Det betyr at mgsina + R også er positive (H.S. = V.S.). Da blir R = (positivt tall) - (positivt tall). Gjør du lignende med andre situasjon, får du omtrent samme verdi for R.

  6. Steinen kom 39km opp i lufta (38 400 et eller annet meter)

     

    Når det gjelder friksjonen, valgte jeg positiv retning oppover for summen av krefter i begge tilfeller. Det betyr at i begge tilfeller skal summen av kreftene bli negative (summen av kreftene blir jo aldri oppover, i og med at akselerasjonen alltid virker nedover), altså har man m*(-6.9) og m*(-1.16) for de to tilfellene. Da får man to uttrykk: m*(-6.9) = -Gx - R og m*(-1.16) = R - Gx. Da vil man finne at friksjonen er lik i begge tilfeller.

×
×
  • Opprett ny...