Gå til innhold

The Zareth

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av The Zareth

  1. Vel, jeg er ikke fornøyd med oppgavene, men jeg var ikke akkurat positiv til tema heller, så relativt sett var de ok. I hvert fall den første. Jeg trakk inn en del på den første oppgaven; Mead, Erikson, Bronfenbrenner, primær-, sekundær- og tertiærsosialisering, signifikante andre, sosialiseringsprosessen, helsedeterminanter, psykisk helsearbeid, formelle grupper, sosialiseringsagenter osv osv (husker ikke alt), så jeg følte at jeg hadde med mye. Men er veldig usikker på om jeg har svart godt på oppgaven, hvordan sensor tenker osv.

    Andre oppgaven ble mye pjatt fra boka og resten synsing. Jeg lurer veldig på hvordan karakteren blir, men må egentlig bare vente og se.

  2. Har faktisk aldri hatt en oppgave som handler om forebygging på heldagser, så er veeeldig spent og nervøs for oppgaven(e) i morgen! Er det noen som har løst en oppgave som inneholder forebygging før?? Evig takknemlig om jeg kunne fått en i såfall, har ingen tanker om hvordan oppgaven kan bli formulert engang, sliiiter.

     

    Du kan finne tidligere gitte eksamener og forberedelser på udirs nettsider: https://pgsf.udir.no/dokumentlager/EksamensOppgaver.aspx?proveType=EV (velg fag: Psykologi 2 - eksamen/forberedelse og prøveperiode: V-2011/V-2012/H-2012 osv) og trykk velg. Når de spør om passord, skriver du: "Eksempel" (med stor E). Det kan gi deg en ide om hvordan formuleringene vil lyde. :)

  3. Tror nok hovedfokus ved eksamen blir relatert til psykisk helse, men som flere har påpekt så er det en god mulighet for at det kan gå inn på andre ting også. I klassen i dag brainstormet vi litt ang. hva dette eventuelt kunne være, og jeg satt igjen med en liten liste.

     

    Relevante kompetansemål: til kap 12 og 13, samt litt fra kap 2. Generelt lesestoff vil være kap 3, 12 og 13 fra P2 og eventuelt kap 11 og 12 fra P1. Husk definisjoner, spes. hva er psykisk helse, hva er forebygging osv. Kan også være relevant å ha med institusjoner innen psykisk helse som driver med forebygging, f.eks. Stine Sofies Stiftelse eller Familiesenteret.

     

    Forebygging av hva?

    - kap 12 - psykisk helsearbeid - forebygging og behandling

    -> forebyggende psykiske helsearbeid

    -> primær-, sekundær- og tertiærforebyggende tiltak

    - generelt innen psykiske vansker og lidelser (f.eks. relatert til Schizofreni)

    - konflikter (rollekonflikter, holdningskonflikter, flerkulturelt samfunn /m konflikter, gruppekonflikter (ledelse, kommunikasjon, gruppedynamikk - Lewin, Hersey, Blanchard) - transaksjonsanalyse v. Eric Berne, attribusjonsteori osv.

    - på en arbeidsplass - arbeids-, organisasjons- og ledelsespsykologi

    - idrettspsykologi - forhold mellom fysisk og psykisk helse, prestasjoner osv

    - sosial kompetanse (går også innom andre ting, spesielt da på generelle konflikter)

    - forebygge skadelig massesuggesjon - Gustave Le Bon, Freud

    - misforståelser og uklarheter ved kommunikasjon

    - mobbing

    - kognitiv dissonans og balanseteorien - Leon Festinger og Fritz Heider

    - mestringsstrategier/prestasjonsangst/stress

    - diskriminering, sosial loffing

    - helsepsykologi

    - anvendt psykologi

     

    Det er i korte trekk mine notater. Lurer på om det blir en veldig straight oppgave til helsepsykologi og en mer åpen, ev. hvor man kan trekke inn andre typer forebygging, som er litt av årsaken til denne lista.

     

    Personlig er jeg ikke veldig fornøyd med årets tema, det er unødvendig vagt og stort, samt noe av det mest kjedelige vi har hatt om i hele året. I tillegg har vi i vår klasse ikke fokusert noe særlig på akkurat dette området, så det er litt ekstra kjipt. Men uansett håper jeg noen kan få litt inspirasjon og lykke til med eksamen i morgen, alle sammen!

     

    HUSK - fagterminologi (aldri synsing), teorier, psykologer, begreper, drøfting!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...