Gå til innhold

F3dlus

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av F3dlus

  1. eg glømte ka kapillarør va for noke så sleit der xP men ja einig me Magnussen94 :O sinsjukt mykje mekansik :p for meg va no det berre bra da xP eg har gått to år mekanisk før dissa to åra med automasjon xP så eg syns ikkje da va så gale :p men off... håpa det går bra :p før vi begynte hadde eg vert fornøgd berre med å stå xP men no trur eg eg satsa på å få 3 eller 4 :p

    min endte på 10 sider ^^

  2. Vel, her kan det være mye artige oppgaver som vil dukke opp i morgen.

     

    Det kan være overgang til et bus-system med "human-machine-interface" (første læreplanmålet).

    Her kan Citect, E-designer og veldig mye annet dukke opp.. Har ikke noe annet tips enn å sette deg inn i hvordan du lager et grunnleggende program i f.eks citect eller et annet skjermbasert system du kjenner.

     

    Sensor vil ikke se at du sitter og niskriver detaljer hvordan du ville laget heeeele det skjermbaserte systemet, men vil se at du skjønner hvordan du bruker programmet. Derfor ville jeg heller beskrevet hvordan du lager et enkelt program med en virituell knapp og et virituelt lys. Med en virituell pls.

     

    Når det kommer til revisjonsstans og oppstart så tenker jeg det er viktig at man tar forhåndsregler før man kan gjøre endringer på anlegget (sikker jobb analyse osv), samt at dersom det kommer at vi skal bruke distribuert I/O med skjermbasert system, så er det viktig at alle disse I/O'ene er delt ut riktig osv.

    Det leste jeg i hvert fall hos Siemens når det kommer til igangsetting igjen.

     

    Mitt siste råd: Bacon og egg til frokost.

     

    Haha :p flott! :D takk skal du ha :) og lykke til, til alle sammen her! :) håper det går bra for alle :p hadde vert awsome om folk posta eit lite inlegg her etter eksamen om korleis det gjekk og karakter dei fekk! :D

    skjønne det om noken ikkje vil men hadde vert awsome :p

     

    og Magnussen94 xD har desverre ikkje meir bacon :/ men får satse på egg i morra :p eller så blir da nuddla x) lykke til! :)

  3. Eg gjekk nettopp gjennom situasjonbeskrivelsen så eg merka at eg har glømt å sjekka opp litt ang noke... kan folkz gi meg ein liten oppsummering? :)

     

    1. Tilpassing til distrubuerte skjermbaserte system.

     

    2. og så ang revisjonsstans og ansvar i samband med oppstart.

     

    hadde vert flott med ein siste oppsummering før eg legger meg og satser på alt i morra :)

  4. Spurte lærern min om dette.

     

    Det må være nokså varmt, råolja skilles jo til tre produkter, bånnprodukt, kondensat og gass. For at væske skal kondensere (i hvertfall vann), må det jo minst være 100 grader så.. Jo, det er nok veldig varmt.

     

    Når det kommer til dette med at anlegget er under spenning, så har vi jo ikke fått noe beskjed om at vi IKKE kan skru av strømmen, henge på en hengelås på sikringen og et skilt hvor det står Må ikke innkobles.

     

    Når det er sagt, så kan det godt hende at oppgaven i morgen forteller om en grunn som gjør at vi ikke kan gjøre anlegget spenningsløst.

     

    God info ^^ takker :p

     

    Ja det er jo sant... men koffor nevne at arbeidet kommer til å fåregå under spenning..?? :p ligger jo noke i det du seie at kan komme noke i morra som gjere at vi ikkje kan gjere det spenningslaust :p akkurat det må vi egentilig berre vente å sjå.. :p

  5. Må berre få sagt det at ingen har nevnt noke om evtuell jobbing på sløyfe 05. det står jo at når anlegget e stoppa kjem det fremdeleis til å vere prosessmedium i røyra og elektriske anlegget er under spenning.. noken tanka om dette?

    Eg vil anta at det er noko varmt som går gjennom der ettersom det kjem varm olje i tanken og det går ut via de røret.

     

    :p

  6. kan ikkje ein mulighet for elenergi oppgåve vere å kople ein frekvensomformar til pumpe p-10501.?? så vidt eg ser så kjører jo den på fullt og det einaste som begrensa bunnproduktet er ventil LCV-10505.. :)

     

    bare hiver det ut som ein ide :p er det noke som kan høres logisk ut?

  7. Fullstendig enig med deg, men som EmilGundersen påpeker står det tydelig i starten.

     

    Fikk forøvrig korrigert forberedelse nå.

     

    Kan dokke få lasta opp den nye da?

    Eg har ikkje fått noke ny korrigert forberedelse fordi eg e heime :p alle andre i klassen sat å spelte og ropte så eg gadd ikkje bli sittande der ettersom eg ikkje klarte å jobbe der :p

  8. Finnes allerede en tråd (http://www.diskusjon...owtopic=1514966) men denne er vel større aktivitet i. Poster samme spørsmålet her:

     

    Noen som kan forklare hvordan denne fungerer? (se vedlagt bilde)

     

    edit:

     

     

     

    Står på forberedelsen at vi skal jobbe på sløyfe 01. Sløyfe 05 og 04 blir vel da "irrelevant"?

     

    Vell der har du det med at eg slite med starten xP eg oppfatta ikkje at me skulle jobbe med sløyfe 01.. så TAKK! :D

     

    Ut i fra det eg kan sjå så styrer den sløyfa varm olje som kjem inn med 10bar... som da går gjennom ein varmeveksler og så inn i C-10501. :)

    Så den har nok med at blir det for varmt i tanken, så stenger ventilen TCV - 10501 og slipper mindre olje inn. og så motsatt om det er for kaldt i tanken ;)

  9. Hei, eg skal ha eksamen i morra, og kunne gjerne trengt så mykje info og hjelp eg kunne fått :) sliter litt med å komme igang med automasjon deler, men får eg starta og litt hjelp i starten kan eg gjere det mykje bedre :p

     

    Fått førebuiinga og den seier at arbeidet er tilknytt

    - Ombygging og kontroll av sløyfer.

    - Tilpassing til distribuerte skjermbasert system.

     

    Eg blir og bedt om å finne fram dokumentasjon på temp, og trykktransmittere med tolhøyrande monteringsutstyr. Samt ein PLS med regulatorfunksjon (først... kva er det? hakje alle PLSa mulighet til å regulere ein prosess?)

     

    får ikkje lagt inn sløyfediagrammet.. men har noken noke ide om kva eg kan tenke på som kan gi meg ein ide om kva som er mest sannsynlig delen eg får?

     

    Eg antar sjøl no at eg får søyfe 05.. fordi den innehelde ei D/P celle, nivåmåler for høg og lav i ein tank, regulator med skrivar og 4 ventilar.

     

    evtuellt sløyfe 04 fordi den har temperatur transmitter.. men ingenting anna som er interessant...

     

    Uansett eg setter stor pris på alt av hjelp eg kan få!!! :)

     

     

    PS: skal prøve å få lagt opp skjemaet om eg får scanna det inn heime.

     

    Mvh

    F3dlus

×
×
  • Opprett ny...