Gå til innhold

EL FUEGO

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EL FUEGO

  1. kom inn på petroleumsteknologi master på UiS og begynner i august :) Utdanning i petroleum er ettertrakter og snittet for å komme inn på studiet har skutt fart de siste åra, grunnet de store oljefunnene som er blitt gjort. Stavanger er oljebyen og her kommer de store oljeselskapene og rekrutterer hvert år, så vil nok si at jobbmulighetene er større her. Tror at førsteårslønn for master i petroleum er rundt er halv mill. det vil selvfølgelig øke med årene,

  2. Hei El Fuego, kan du opplyse meg om hvilken forhandler dette var snakk om, da bilen vittelig er mørkeblå og har en tvilsom forskjerm på førersiden?

     

    Jeg innser at gamle biler koster penger, men forventer også at et objekt med salgsverdi 47.000 kr ikke trenger å påkostes 30.000 kr etter 14 mnd for EU-godkjenning. Dette er direkte forfall fra forrige EU-godkjenning og tilsier at bilen ble solgt langt over verdi i utgangspunktet.

     

    solgte den til en forhandler som har sted ved ulvenveien ved alnabru. han er ikke norsk.

  3. Jeg synes også man bør glemme saken, men av ulike årsaker.

     

    Angrepet var ikke rasistisk og nasjonalistisk motivert, det var antiislamiseringsmotivert.

     

    Først og fremst er slike aksjoner en naturlig konsekvens av den politikken man fører, Spiser man usunn mat uten å trene blir man feit, råkjører man lenge nok krasjer man til slutt, har man sex med hiv positive får man hiv selv. A fører til B, også med aksjonens årsak.

     

    Jeg synes fokuset først og fremst burde vært på å forstå konsekvensene av den politikken man fører. Hadde flere forstått hva den politikken man fører fører til, hadde flere forstått hvorfor det skjedde. Å ha fokus på hendelsen drar fokuset vekk fra politikken som førte til hendelsen, noe som er beleilig men ikke løsningsorientert.

     

    Dette var også noe som rammet et fåtall av befolkningen, trosss alt. For meg betød det kun noen ekstra fridager som igrunn passet bra på sommeren. Da får man godta at TV-tilbudet forsvinner fra norske kanaler en stund.

     

    Markeringen vil også rippe opp i minner og gamle sår, og ødelegge for den legende glemselens slør. Markeringen er også udemokratisk, da det er nok av hendelser rundt om i verden som overskygger våre hendelser. 11. Sep i USA, 3000 døde vs vår 22. Jul med 77 drepte (2,6%) eller holocaust nærmere 6 millioner drepte jøder. Bombeangrep overalt i verden, gjevenlig i enkelte områder. Syria, Egypt.

     

    Vi er en liten flekk på verdenskartet, og selv om det var dramatisk for de som ble innblandet så hadde 99,9% ikke noe forhold til de rammede.

     

    Sett gjerne opp en minneplakett med navn på de omkomne, slik man gjør ved andre ulykker, men la oss få hvile i glemselens legende slør i fremtiden.

     

    Mener du at den rødgrønne regjering hadde skyld i 22.juli-hendelsene pga. den politikken de drev? Du høres ut som en som støtter det breivik gjorde. Det er oppsiktsvekkende at du omtaler de påfølgende dagene etter hendelsene som "fridager som passet meg bra". Du burde skamme deg! 22.juli har vært med på å definere Norge, vi kan ikke bare glemme noe slikt.

  4. har en s3 der jeg kan både blokkere anrop og meldinger. tenker at s4 er ganske lik.

    - gå inn på telefon-appen

    - trykk på option-knappen (knappen med tre streker ved siden av hjem-knappen)

    - gå ned på [anropsinnstillinger]

    - [anropsavvisning]

    - [liste for anropsavvisning]

    - legg inn kontakter/nummer som du vil blokkere

     

    for å blokkere meldinger fra et nummer:

    - melding-appen

    - option-knappen

    - [innstillinger]

    - bla heeeelt ned til [registrer nummer som søppelpost]

    - trykk på pluss-knappen oppe til høyre og legg inn nummer.

     

    dette er ihvertfall slik det kan gjøres på galaxy s3, men ettersom s4 og s3 brukes samme OS så tenker jeg at det kan gjøres på en ganske lik måte på s4.

     

    FUEGO

  5. denne bilen er vel ikke av en eller annen sjanse mørkeblå? du skal høre en morsom historie om min e230 97' som jeg solgte i desember 2011 til en forhandler. drev og kjørte opp til fjellet, da halen i en av svingene sklei ut. jeg greidde ikke å få igjen kontrollen på bilen og jeg kolliderte med rekkverket. fronten ble smadret. ingen problemer med bilen utenom at spylervæskebeholderen lekket litt. kjørte tilbake til oslo (180 km) uten problemer. solgte så denne smadrede bilen til en forhandler for så å kjøpe en like gammel e280 4-matic av ham, og betalte prisforskjellen ^^. hadde aldri problemer med denne bilen. fikk den lakkert grunnet rust for året før ulykken.

    • Liker 1
  6. la den tørke, ta ut batteri, tørk dette samt batterirom med tørkepapir. du burde latt den stå i sola, ikke ovnen! du kan risikere å få den smeltet. har du diverse små skrutrekkere så burde du kunne åpne mobilen for så å kunne blåse med trykkluft e.l. Hvis den har ligget i vaskemaskinen kan det ha dannet seg kalk inni mobilen, noe som ikke er så possitivt for din del, da dette vil korrodere ledninger o.l.. prøv å få ladet telefonen etter dette og prøv å slå den på. hvis den starter normalt kan du koble til pc og hente ut filer gjennom windows utforsker. beklager rotete svar, litt trøtt.

  7. Du må nok ta en klasse med fysikk igjen.

    Skatteflyktning er kanskje inne på noe der. Det er riktig at mer masse forårsaker mer kraft i en kollisjon, men så er jo bilen tung fordi den er utrustet med sterke materialer. I en kollisjon mellom en 1 tonns bil og en 2 tonns bil det være akkurat lik kraft som virker mellom bilene. 1 tonns bilen vil dermed bli mest påvirket av kollisjonen grunnet den svakere oppbygning, og vil få et større skadeomfang.

  8. Det er ikke så veldig smart å legge'n i nøytral, hvertfall ikke i nedoverbakker. Det er som at bilen går på tomgang. Mange eldre biler greier ikke å holde tomgang lenge, og motoren kan dermed slås av. I nedoverbakke vil dermed rattstyringen og bremsene bli veldig harde å håndtere fordi diverse hydraulikk og kraftforsterkere slutter å virke.

  9. I 4d brukte jeg bevaring av energi:

    Ek0+Ep0=Ek+Ep, der Ep0=0 og Ek=0

    (1/2)mV02 = (-YMm)/r

    r= (-2YM)/(V02)=(-2*6.67*10-11*1.072*1016)/(102) = -14300.5 m

    trekker så ifra middelradius:

    14300.5m - 11100m = 3200m = 3.2 km

     

    Har jeg gjort noe feil her, siden det bare er jeg som har fått det?

×
×
  • Opprett ny...