Gå til innhold

SigAal

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SigAal

  1. Hei!

     

    Jeg vurderer nå å selge min elskede stasjonære datamaskin, da denne ikke lengre blir brukt pga. studier og mangel av tid. Siden denne nå er begynt å bli et par år gammel har jeg absolutt INGEN anelse av hvilken pris jeg kunne håpe på å få solgt den for. Derfor spør jeg dere!

     

    Pcen har følgende deler:

    AMD Phenom II X4 955, Black Edition (Kjøpt 05/05-11)

    Kingston DDR3 1333MHz 4GB KIT CL9 (Kjøpt 05/05-11)

    WD Caviar Green 1TB Sata 2.0 (Kjøpt 05/05-11)

    MSI 870A-G54, Socket-AM3 (Kjøpt 05/05-11)

    Sony DVD±RW AD-5260S Black/SATA (Kjøpt 05/05-11)

    Silver Power SP-S750 705W PSU (Kjøpt 10/05-12)

    Cooler Master HAF 912 Plus Midi Tower (Kjøpt 05/05-11)

    XFX Radeon HD 7970 3GB DDR5 (Kjøpt 10/05-12)

     

    I tillegg har jeg en BenQ 21,5" LCD T2210HD, Microsoft Sidewinder X6 keyboard (godt brukt, slitt mellomromstast med dårlig respons) og en QPAD 5K Pro Gaming Mouse. Har kabler til alt (foruten internett-kabel for øyeblikket) samt en datamusematte fra TG12 om jeg ikke tar helt feil. Datamus og musematte fra 2012, skjerm og tastatur fra 2011.

     

    PCen kom opprinnelig med Windows 7, men tror ikke jeg har CDen liggende tilgjengelig. Produktnøkkelen er derimot tilgjengelig på toppen av kabinettet.

     

    Både skjerm, kabinett og innmat i pcen har blitt godt ivaretatt, støvblåsing har skjedd og vil selvsagt bli gjentatt før salg, samt en totalrenskning av hele pcen der alt vil bli slettet.

     

    Er det noen som har mulighet til å gi et prisoverslag totalt for hele? Forventer ikke å få så ufattelig mye for denne.

     

    Tusen takk for alle svar!

  2. Hei!

     

    Vi er nå 6 gutter ved Høgskolen i Bergen som tar faget prosjektledelse i sammenheng med vår utdanning, Økonomi & Administrasjon. I dette faget har vi fått i oppgave å planlegge og gjennomføre et arrangement eller et prosjekt. Vi har kommet frem til å arrangere en valpedag, der vi vil tilrettelegge gode forhold for valper som studenter og andre kan besøke og betale en liten sum for å tilbringe tid med valpene.

     

    Vi vil her prøve å få inn alt nødvendig utstyr til at valpene skal ha det bra. En foreløpig utstyrsliste består av valpegrind, mat, mat- og vannskål, leker, hundebånd og kobbel for å evt. gå tur eller leke med valpene utenfor grinden.

     

    Vi har også planlagt å ta kontakt med organisasjoner for å få til et samarbeid, spesielt med tanke på å få tak i tilstrekkelige valper. I tillegg vil vi gjerne ha et samarbeid med en dyrebutikk, gjerne valpe/hundespesialist, som kan stå for utstyret eller i det minste gi oss gode priser på utstyret.

     

    Nå er vi kommet godt i gang i prosessen og har tatt kontakt med både Dyrebeskyttelsen og FANT (organisasjonen for omplassering av dyr). Vi venter fremdeles på Dyrebeskyttelsen, men har dessverre fått negativ respons fra FANT.

     

    Det vi lurer spesielt på er om det finnes noen der ute, helst i Bergensområdet eller i Hordaland, med visdomsord til oss? Vi tar imot alle forslag når det kommer til butikker vi kan kontakte, samarbeidspartnere i forhold til valpene eller andre bedrifter/organisasjoner som kunne vært våre samarbeidspartnere. Dette hadde vært fantastisk om dere også kommenterte kort om hvorfor akkurat denne samarbeidspartneren er anbefalt fra din side, gjerne gjennom erfaringer! Vi tar også med glede i mot anbefalinger av utstyr/mat som dere har erfaring med. Dette vil virkelig hjelpe oss på vår vei!

     

    På forhånd takk for all respons!

     

    Med vennlig hilsen

    Valpegjengen v/ Høgskolen i Bergen, avd. Økonomi & Administrasjon!

     

    Til moderatorer - Dersom dette havner i HELT feil kategori, beklager jeg og håper at dere kan flytte artikkelen til det riktige stedet. Slet litt med å finne en passelig kategori!

  3. Oppgave 1 var relativt bankers. Det at dei snevra det inn til etter 1990 gjorde det forsåvidt enklare, og du kunne sile ut enkelte aktørar.

     

    Oppgave 2 meiner eg var totalt bak mål. Hadde ingen forbereding på ei så konkret oppgave, men samtidig så diffus. Endte opp med å surre meg inn i et rot av dårlige formuleringer, dårlige eksempel og ikkje minst en totalt dårlig tekst.

     

    Krysser fingrane for at teksten blei mykje betre på ark for sensor enn det blei for meg... Det her blir jævlig nerverpirrande...

    • Liker 1
  4. JA du blir tatt for plagiat. Hvis teksten bare er på din egen datamaskin er det ikke noe problem, og hva som er fysisk kopiert og limt inn kan ikke sensor se. Det eneste som registreres er hvorvidt denne teksten har vært levert i feks fronter før, og læreren din har lagt den inn i plagiat-databasen. Å plagiere deg selv er like no-no som å plagiere andre på eksamen. Idiotisk men sant.

     

    Dette stemmer delvis. Vi fikk beskjed av vår lærer at alle artiklar som vi har levert gjennom året på fronter ikkje går under plagiat då det kun er vi som har tilgong på dei. Derimot endrar dette seg dersom den er lagt ut på plagiat-databasen. Sjekk det opp med læreren de har i faget for å vere 100% sikker!

  5. Angående plagiat og kopiering av egne tekster - Jo, dette blir tatt som plagiat dersom du har levert teksten din/lagt teksten din ut i offentligheit (f.eks. i eigne personlige mapper). Sensor har ikkje nubbsjans å vite at det er akkurat DIN tekst sidan vi ikkje brukar namn, men eksamensnummer-greia.

     

    Når det kjem til kjeldehenvising - Du skal vise til kjeldene dine underveis gjennom fotnote. Genial, liten sak som er enkel å bruke. Kan du ikkje å bruke fotnote, anbefaler eg alle å pugge på det i dag. Finn sikkert drøssevis med tutorials på nettet.

     

    Media - Media er sjølvsagt sentralt, spesielt i dagens teknologiske verden. Men trur vi som lev i denne verdenen har nok kunnskap om media samt det står ein del om media i dei fleste bøkene. Som nokon også nemnde - Media har mykje idèmakt, som er sentralt å dra inn vil eg tru.

     

    Min plan for dagen - Dra ned ein del info. ang. transnasjonale selskap, finne døme på brudd på menneskerettar i Kina samt ein del om Kina sin situasjon i forhold til verdenssamfunnet og lese meg opp på BRIKS-landa. I tillegg blir det å finne ein del om maktforskyvinga som har skjedd i verda dei siste åra (Frå to store supermakter, Russland & USA, til bl.a. BRIKS-landa og andre statar). Håper det hjelper nokre av de her inne.

  6. Hvor kjipt er det å skrive wikipedia som referanse? :D

     

    Truleg det dommaste du gjer, skal ein tru på det læreren vår seier. ENKELTE artiklar på Wikipedia er greie nok, men det er som regel betre kjelder på andre nettstadar. Kan også sitere læreren vår då vi snakka om munnleg POM-eksamen i timen: "Vi strøyk samtlege elevar si kjeldehenvising når vi såg at 90% var tatt frå Wikipedia. Ikkje ei god kjeldeliste å ha med seg på eksamen."

  7. Basert på tideligere eksamensett pleier ikke eksamensoppgaven å være spesielt annerledes enn fra det vi får utgitt på forberedelsedagen. Til alle som tror vi kommer til å få en konkret oppgave om for eksempel Syria eller en annen konflikt tror jeg at dere tar feil.

     

    Sjølvsagt vil det vere skivebom å kun ta utgangspunkt i ei konflikt. Grunnen til at Syria er det som jamnleg blir tatt opp att her inne, er jo fordi det har skjedd ekstremt mykje i Syria. Det vil vere greit å ha med informasjon om konflikta, då det alltid er bra med konkrete eksempel på konflikter i verda.

     

    Ellers er eg veldig einig i det du sei. Berre dumt at du skriv så utfyllande og godt her inne - plagiat om det blir brukt seinare. :(

  8. Kun to avsnitt? Vanskelig å definere MR, samt peke på hvordan de vokste frem, om de er universelle, og utfordringer ved bruk av kun et slik jeg ser det - og samme gjelder kanskje makt om du skal få med "totalpakken". Selv har jeg pleid å bruke litt mer enn to avsnitt på aktuelle temaer, da jeg føler det blir lettere å komme med eksempler senere i teksten, hvilket du peker på.

    Kan forstå at en sensor kan være kritisk til ren kopiering av materiale, absolutt. Likevel, alt i alt handler det om kompetansemålene som igjen tar utgangspunkt i det faglige vi har lært slik jeg har forstått det.

     

    Og angående det siste, vet du om det foreligger noen offisiell veiledning på hvor lang teksten bør være? Er selv usikker på akkurat dette.

     

    Det første - Vår lærer har vert ekstremt påpeikande angåande det å ha lang utgreiing om enkelte tema tidlig i teksten. Det ho anbefaler er å bruke første sida på innleiing og avsnitt til å fortelle om tema (dvs. ca 2 avsnitt etter innleiinga). Her gjeld det å korte og stryke ut alt som eventuelt er gjentatt, unødvendig osv.

     

    Vi har i tillegg terpa veldig på det å skrive korte tekstar om store tema. Ordet er selektivitet. Det å klare og plukke ut essensen for så å skrive kun om nettopp essensen er viktig. Det å touche innom alt anna som oppgåva kan vere interessert i er ikkje viktig. Kort og konsist med mykje godt innhald er bedre enn langt og uspesifikt med lite godt innhald!

  9. Regner med du koppierer alle ordforklaringene på et dokument? Gidder du i så fall å legge de ut her når du er ferdig? Hadde vært supert det :)

     

    Her blir det ikkje noko form for kopiering. Alt blir skrive om til eigne ord, så eg ikkje blir tatt for plagiat. Kan alltids legge ut dokumentet her når det er ferdig omskrive, om ønskjeleg. Til no tar eg ei pause med ordforklaringane, ser over dei seinare, og jobbar vidare med dei alt for mange andre tema som eg har notert meg er viktige... Sukk.

  10. Hvilke ord har du lagt vekt på? Skal selv begynne med litt skriving snart, etter litt mer lesing og søk etter kilder.

     

    Til no har eg tatt et selektivt utval, og har følgjande ord (alt tatt frå nupi) - apartheid, asymmetrisk krig, autokrati, befolkingsutvikling, bærekraftig utvikling, bistand, borgerkrig, diaspora, etnisitet, humanitær intervensjon, ikkje-statlege organisasjonar, klientelisme og konføderasjon.

     

    Er berre så vidt komt i gong, og har ein del igjen. Einaste grunnen til at eg gjer det på denne måten er for å ha ei 100% oversikt over orda eg nyttar så eg veit at samanhengen er riktig. I tillegg har eg mogelegheiten til å forklare kvart ord, noko vi har fått beskjed av læreren vår å legge vekt på. Ei setning eller to er nok. :-)

  11. Selv har jeg lest utrolig lite, så taktikken min er å hente en stor mengde med stoff på forskjellige temaer som kan være aktuelle, for så å skrive det om på eksamen. Risikosport kan det også kalles...

     

    Då håper eg absolutt at du les grundig over desse kjeldene. Eg brann meg på same i starten av året - las lite om temaet vi fikk i oppgåve om, og hadde mykje kjelder å arbeide med. Las lite på dei, og teksten endte dårleg.

     

    Du har derimot fått anbefalte kapittel (dersom alle har same læreboka) tidlegare i tråden, og eg anbefalar å lese litt på desse i det minste. Dei hjelp godt på! Ellers, bruk kjeldene som allereie er blitt nemnde (globalis, nupi, snl, ndla osv.)

  12. Noen som kort kan forklare om situasjonen i Syria? Virker som om flere tror at dette kan bli et aktuelt tema på eksamen. På forhånd takk.

    Noen som har liggende noen dokumenter om Syria og/eller Libia på pc'en? Hadde vært helt suppert om noen hadde hatt muligheter til å delt den her. Føler akkurat disse to landene er veldig sentrale for hele oppgaven i og med at alle her inn snakker om dem. Men er det ikke mulig å bruke andre land for å påpeke eksempler? :hmm:

     

    Eit kort søk på gugel (google.com) gjer seg!

    http://www.globalis....arabiske-vaaren

    Globalis er himmelsk når det kommer til å finne informasjon om konflikter i verden i dag, og her finner de ein del om Syria litt ned på sida. Derimot må du passe på kva konflikter du veljer - er den FOR omfattende, blir det til at du skriver alt for mykje om sjølve konflikten... Og dette kan vere kraftig skivebom.

     

    Eg byrja dagen i dag med å finne mange ordforklaringer for så å lagre dei på pcen. Vidare blir det til å bruke alt som står på sida her. Komt mykje bra no!

  13. Ei kort oppsumering kring tankar rundt temaet:

     

    Transnasjonale selskap

    Terrororganisasjonar

    Etniske grupper

    Internasjonale organisasjonar

    Maktforskyvining i verda i forhold til makt mellom statar. To supermakter fra andre verdskrig og opp til 1990, Sovjet vs USA, dreiing mellom landa, BRIKS-landa (Brasil, Russland, India, Kina, Sør-Afrika). BRIKS-landa får meir og meir økonomisk betyding, auka folketal.

    Beste kilder – NUPI / hvorhenderdet.no, ndla.no → søk på internasjonale maktforhold (SIKRE KILDER)

    http://hvorhenderdet.nupi.no/Blogg/Eksamenstips-2013-Menneskerettigheter-og-Midtoesten

    Arabiske våren – velg to land maks

    Midtausten er obvious

    Handel. Økonomi, flytting av folk

     

    Mine eigne korte notater så er ikkje sikkert alt er forståeleg, men eg har prøvd!

     

    Fleire som vil dele?

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...