Gå til innhold

jøb

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jøb

  1. Plagiatkontroll er så skummelt. Jeg vet at jeg ikke har juksa, men er nervøs likevel. Er litt samme følelsen som ved politikontroll når man vet at man har fulgt alle trafikkregler.

     

    Men blir alle besvarelsene sendt igjennom plagiatkontroll? Mener å ha lest i en veiledning på udir at dersom sensor mistenker plagiat så kan sensor sende besvarelsen til plagiatkontroll. Noe som da kanskje betyr at ikke alle blir sjekket for plagiat?

  2. Men en ting jeg lurer på er hvordan man lager en organisasjonsplan til en slik bedrift med 140 tilsette, noen som har noen forklaring her? Skal jeg liksom bare lage noen lignende det her?

    http://ndla.no/sites...on3_nynorsk.jpg

     

    Det er i allefall slik jeg ser for meg at det kan være lurt å gjøre det med linje- og stabsorganisasjon. Men jeg har valgt å ikke ha med produksjon i organisasjonsplanen da dette skjer i Kina. Men det kan jo kanskje være lurt å ha med en slags "konroll"-funksjon som følger med på produksjonen i Kina.

    • Liker 1
  3. Men i forhold til hva boka tilsier, så vil man jo kunne plassere bedriften under fri konkurranse? Monopolistisk føler jeg har andre kjennetegn enn hva vi har fått sett så langt.

     

    Tanker?

     

    Vi snakket i allefall om at dette så ut til å være monopolistisk konkurranse da det helt sikkert er flere produsenter på markedet, men alle har enerett på sitt produkt.

    "Monopolistisk konkurranse har vi når mange selgere tilbyr varer som dekker omtrent de samme behovene hos kjøperne. Ingen av tilbyderne er store nok til å dominere markedet." Og hvis jeg ikke husker helt feil så er vel kjennetegnet på monopolistisk marked fallende priskurve?

    • Liker 1
  4. Det "holder" vel å skrive ned hva du ser, men ikke for å oppnå en karakter i toppsjiktet. Du må alltid vise utregninger og forklare prinsippene bak de.

     

    Du har ikke tilfeldigvis en oppgave som illustrerer hvordan en skal svare korrekt? Hos oss har læreren ikke vært så streng på svarene, og jeg ble plutselig litt bekymret for at jeg skal bli straffet for dette på eksamen da jeg er litt usikker på hva som egentlig forventes.

×
×
  • Opprett ny...