Gå til innhold

krigmotnorsk1997

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av krigmotnorsk1997

  1. Har ikke orket og sett gjennom hele tråden, men hvis det var noen som lastet ned oppgavene som PDF i går, kan vedkommende da være så snill å legge den ut her? Trenger den i teorien ikke, men spør for min bror som går 3.året allmenn, og han vil gjerne se om det er noen connection i mellom ungdomsskolen og videregående :-) spør ikke meg hvorfor han vil ha dem, men som sagt; skriiiiiik ut om du har dem!

  2. Lykke til alle sammen! Men for de få som sjekker tråden i morgen tidlig; Husk å lese over teksten din for eventuelle tastaturfeil, for det er ikke noe som er mer irriterende for den som skal rette enn mange tragikomiske skrivefeil grunnet en enkel bom på tastaturet. Da får man sensor på vrangsida med en gang, og sjansen for å få en god karakter blir naturligvis svekket.

     

    Lykke til med morgendagen alle sammen! :D Dette er jeg sikker på at dere får til! :yes:

     

    Og husk, nynorsk er ikke så vanskelig og komplisert som mange vil ha det til. Tenk enkelt, og ikke gjør ting for avansert er det beste tipset jeg har å gi.

     

    En annen ting. Få så mye søvn som mulig i natt, slik at dere er opplagt og stiller med så gode forutsetninger som over hodet mulig i morgen! :thumbup::sleep:

     

    Er vel bokmål i morgen? Det er det iallefall i Trøndelag!

  3. Er kjempe usikker når det gjelder fot- og sluttnote jeg. Må man bruke sluttnote? Jeg skjønte ikke helt hva man skulle bruke det til. Og liker sensor best at vi bruker fotnote? Dersom man bruker fotnote, skal man oppgi kilden på slutten av artikkelen selvom?

     

    Dersom jeg skal skrive et sitat i artikkelen skal jeg skrive: som Henrik Ibsen sa "blablablalal". eller : som Henrik Ibsen sa, blallblalal.

     

    Har dere også noen andre forslag til hvordan jeg kan skrive sitater i artikkelen?

     

    Du skriver et sitat, da kan du velge å drøfte om dette sitatet, og du kan til slutt si hva du tenker om dette sitatet.... er du enig, eller uenig, husk at du kan få en pluss i margen om du skriver din egen mening i en artikkel også :) Dessuten er det VELDIG lurt og ha med sitat og ordtak i teksten din, for da viser du at du faktisk har brukt tida før eksamen godt. Du ''beviser'' for sensor at du behersker kildebruken på andre måter enn bare å skrive en lang kildeliste på slutten av teksten, som sensor ikke forstår bæra av. :green:

  4. Det er også viktig å bruke tiden godt. Bruk alle de timene du har for å skrive, og gå igjennom besvarelsen din. Det er så ergelig med slurvefeil. Jeg kan sitere læreren min:

    -"Man har en eksamen i året. Hvorfor skal man da dra klokka 13:00 for å rekke Prix, som helt sikkert også er der neste dag".

     

    I vårt tilfelle har vi jo tre, men samma det, ser poenget hans :wee:

    • Liker 1
  5. Til alle som hater nynorsk like mye som jeg selv gjør, her er noen gode råd jeg har fått i fra læreren min; Sjekk nøye over s-genitiv feil i teksten din, sjekk etter om du har gjort om til diftong, lær deg reglene om vokalskifte, man bruker aldri ordet ''den'' på nynorsk, sjekk alltid nøye i ordlista etter du er ferdig med skrivinga, ikke skriv for langt (sensor blir sinna etter 5 sider!!), og sist men også kanskje den viktigste; bygg opp teksten din på en original måte, det er visst det som skal få sensor til ''å komme i buksene''!

     

    Kongen av bastøy. Den gikk på mandag og tenkte å skrive en novelle der C-1 er antihelt som prøver å hjelpe C-5. De som har sett den vet hva jeg mener.

     

    Jepp, har sett den :green:

    • Liker 2
  6. Hvordan skriver man kilder fra film? Tenkte å bruke en film som inspirasjon men skal oppgi filmen som kilde hvis den blir for lik :p

     

    Går ut i fra at man kun skriver navnet på filmen under den berømte kildelisten, men for all del dokumenter nøye i teksten din slik at sensor virkelig tror at du har sett filmen, og ikke noe ''vrøvell'' du finner på i farta! Det kan nok også være lurt å henvise til noen spesielle scener, men jeg vet jo ikke hvilken film du skal skrive om, så det er nok helt opp til deg selv. :w00t:

    • Liker 2
  7. Er det noen som har noen som helst anelse om hvordan oppgavene kan bli formulert, så skrik ut! Personlig tror jeg det iallefall blir oppgave om å skrive en artikkel (?) om hvordan Amundsen slo Scott ''så'' lett på veien i kappløpet om å nå pol-platået først. :hmm: Håper at udir for en gangs skyld ka være litt greie med oppgavene, men det skjer nok ikke mens jeg lever. :wee:

×
×
  • Opprett ny...