Gå til innhold

Melvin20

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Melvin20

  1. Har vi lov til å skrive ut og levere det? Hvis ikke gidder jeg ikke å møte opp, jeg fikk 5 i fjor og har troen på at jeg kan klare en 6 på pc-en, men prioriterer heller en kommende obligatorisk eksamen i stedet hvis vi ikke kan levere det vi har skrevet på pc-en.

     

    dagens tips: veneer. Et fint ord som kan brukes i et poeng om at hvordan folk kan skjule hvordan de egentlig føler bak et lag av falskhet på grunn av samfunnets/bekjentes forventninger til én.

     

    The incident flared his desire to break out of the veneer he had created for himself.

     

    Nei, du kan ikke skrive ut på pc-en.

  2. Fuck, hadde aldri meldt meg opp om jeg visste det.

     

    Vel, det er mulig å løse det. Du kan ikke levere oppgaven på pc-en, men ingen har sagt noe om at du ikke har lov til å ta med deg pc. Du kan feks skrive på pc-en, rette teksten ferdig, deretter føre det inn for hånd :)

  3. Går vg1, og har ikke særlig mye innsikt i sosiologi, forutenom det lille som er av sosiale normer i sammfunnsfagboken. Har du noen linker som kan være til bruk, eller ord/begrep som kan være til hjelp? :)

     

    Joda, vet ikke om det er så lurt å fokusere på det hvis du ikke kan så mye om det. Velger å fokusere på det fordi det var det første som kom til tankene når jeg leste oppgaven. Legger ved det jeg har skrevet til nå, håper det hjelper :)

     

    Preparation:

    Norms

    Definition: If expectations regularly are shown in one specific social situation, then it is a norm.

    Expectations

    We have expectations. We have expectations of our future job, the car we just bought, of our teachers. But most importantly, we have expectations of each other. We expect people to behave in a certain way, and we have mutual expectations from one another. This brings forth personality changes, we behave more or less in the way that is expected of us, and few break that pattern. There is a set of norms attached to each social situation, and to each role we possess.

    I play the role of soldier, equality, classless, principals.

    Role of friend, socially entertaining, conversation partner, trivial, caring. It is not easy to fulfil these two roles at the same time, as different things are expected from you, role conflict.

    A Norwegian, perhaps insignificant compared to other western nationalities. However, if compared to a Nigerian person, the different would be easily noticeable. As they say, it is first with clash of cultures, when ones cultural identity becomes important.

    Sara´s story

    - immigrant to Canada

    - Feels more Canadian than Vietnamese

    - Is expected to behave after the norms of her original culture.

    - In a way she is expected by the Canadians to behave like one, perhaps a little indirect pressure. (invisible)

    - Her natives demand on the other hand that she is more like them.

    Jasmine’s story

    - Opposite of Sara

    - She deliberately seeks to be more Indian

    - Born in a foreign country.

    Chat room entries

    Stigmatization

  4. Sitter her og leter etter noe som kunne vært relevante kilder, men er usikker på hva jeg skal se etter. Har lest grundig igjennom heftet, og temaet er jo veldig bredt.. Er det noen der ute som kan hjelpe meg med å kanskje begrense synet mitt på hva jeg skal se etter? Alt tas imot med et stort takk! :D

     

    Har kommet fram til at The Great Gatsby kanskje kan linkes opp mot dette; hvordan penger og velferd stiller store krav til både roller og forventninger, i tillegg til at folk kanskje ikke er som inntrykket tilsier. Noen innspill her?

     

    Jeg fokuserer mer på sosiologi når det gjelder oppgaven, ville fokusert litt mer på dette, muligens. Hvordan disse begrepene gjenspeiles i feks vedleggene osv.

  5. Noen som vet om eksamen blir på PC eller for hånd? (Ekeberghallen)

     

    Ikke ved mindre du har søkt om særskilt tilrettelegging av eksamen; pollen, dysleksi o.l.

    Hvor mye har folk skrevet? Er det bare jeg som synes det er unødvendig å jobbe så altfor mye med dette temaet her? Det meste av informasjonen brukt i engelsk vg1 er ganske basic. Du kan ikke copy-paste deg til en god besvarelse (vanskelig å få bra på), i tillegg er engelsk språket noe du gradevis blir god på, og ikke noe du kan øve deg til på en dag.

×
×
  • Opprett ny...