Gå til innhold

lindatrh

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lindatrh

  1. Uff, eg har bruka denne dagen så dårleg, har ikkje fått førebudd meg noko, nesten. Jaja, morgondagen får gå som han går.

     

    Forresten, er det nokre av dykk som har oversikt over forskjellen på nokre og nokon?

     

    Dette er henta fra eit av dei dokumenta så eg gir credit til eigaren:)

     

    - Nokre og nokon:

    Nokre menneske er berre heilt sprø = KORREKT (Vanlig setning)

    Nokon menneske er berre heilt sprø = FEIL

    Er det nokon heime? = KORREKT (Spørresetning)

    Er det nokre heime? = FEIL

  2. tanten min er sjefssensor på udir så hun bestemmer allt. hvis dere skal komme med slemme kommentarer skal jeg sørge for at de personenne får dårlig karrakter på eksamen!!!

     

    Ærlig talt. Dette er et forum for folk som prøver å hjelpe hverandre også kommer du inn her og prøver å framprovosere en unødvendig diskusjon? Greit, lev i din delusional verden hvor tanten din har rettet eksamen din og gitt deg en god karakter fordi hun er "sjefssensor". Jeg synes da det er meget merkelig hvordan du ikke kan skrive "alt", "personene" og "karakterer". Hvis det er hvordan du velger å ordlegge deg selv så håper jeg ærlig talt at du får en 2'er på årets eksamen. Adjø.

    • Liker 2
  3. Aldri skrevet essay.. Noen sjangertrekk som er fint å ha med?

     

    http://ndla.no/nb/node/13316 - veldig fint forklart.

     

    I et essay skal man ikke trekke så mange konklusjoner, ikke vær for bastant! Du skal reflektere, og nøkkelordet her er helt klart å resonnere. Du skal ha mange tankerekker og i et essay er det fullt mulig å stille spørsmål underveis. Essayet skal også informere - derfor er det viktig at du samler litt fakta om det som muligens kan være relevant til noen av oppgavene :)

  4. kva er eigentlig forskjellen på helt og forbilde? kvifor er aung san suu kyi er en helt? er det berre positive sider ved å ha et forbilde?

     

    trenger hjelp? kan noe hjelp meg med det? :) versåsnill

     

    Dette er min mening. En helt er en person som handler på en måte som forandrer verden. Om det er revolusjonerende eller ei spiller ingen rolle. En historisk helt er like mye helt som en øyeblikkshelt. Jeg føler det stiller noen usynlige krav for å gå under tittelen "helt", i motsetning til forbilde. Hvem som helst kan være et forbilde. En blogger, Jo Nesbø eller vennen din kan være et forbilde, men de er på ingen måte en helt. Det blir helt klart mye vanskeligere å skille mellom et forbilde og en hverdagshelt, men tenker man bare på øyeblikks-, anti- og historiske helter er det lett å se skillet. Kanskje dette er debattartikkel materiale-verdig? Hvordan skiller man mellom en helt og et forbildet? Siden oppgavene i år er mindre åpne kan vi heller stille spørsmål som: "hvorfor er X en helt og ikke et forbilde?", hva gjør X til en helt?".

    • Liker 1
  5. Her er det jeg har skrevet som definisjoner på de ulike hverdagsheltene nevnt i heftet.

     

    Den historiske helten: en person som er kjent for å gjøre noe historisk som har skapt positive reaksjoner og utfall. Eksempel: Amundsen, Jeanne d’Arc, Mahatma Gandhi og Nelson Mandela.

     

    Øyeblikkshelten: en person som opptrer som en helt ut av det blå overfor en annen person. Dette øyeblikket varer i et kort tidsrom og gjentar seg ikke. Eksempelet finner vi heftet under Maximilian Kolbe som tilbød å hjelpe den ene innsatte ved å ta over hans plass.

     

    Antihelten: En antihelt er en viktig person i en handling som mangler en eller flere av de egenskapene som en tradisjonell helt har, for eksempel mot, styrke, godhet, kjærlighet og evnen til å dømme rettferdig. En antihelt kan også karakteriseres ved hans bruk av uheroiske metoder for å nå fram til et mål. Eksempler på antihelter er Robin Hood som stjal fra de rike og ga til de fattige. Er det en heltmodig handling, eller ikke? Dexter (karakter fra en TV-serie) dreper mennesker som er mordere. Er det umoralsk/dobbeltmoralsk, eller ikke?

     

    Hverdagshelten: en person som ikke er kjent for noe historisk. Hverdagshelter kan være personer som du og meg. Det trenger ikke å utrettes noe stort for å bli plassert under som en ”hverdagshelt”, hverdagshelten kan bidra med å hjelpe samfunnet gjennom små handlinger, han yter det han kan yte. Resirkulere og det å trøste andre når de har vondt kan være handlinger av en hverdagshelt.

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...