Gå til innhold

Rognebær

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rognebær

  1. Bare for å ha sagt det. Du lukker ingen dører ved å ta P-matte kontra T-matte. S1+S2 eller R1 er matematikk kravet for de aller fleste utdanninger som krever matte. Bortsett fra noen få som krever R2.

    Det som er verdt å tenke på er at S1 er 99 % repetisjon fra T-matte, noe som gjør at det ikke krever mye arbeid hvis du har T. Men det går for all del ann å ta P og så S. Mange på min skole som gjorde det, men de måtte jobbe mer med faget.

  2. Vet ikke om disse er nevnt men;

     

    1P; http://campus.inkrement.no/1P

    2P; http://campus.inkrement.no/2P

    1T; http://campus.inkrement.no/1T

    R1; http://campus.inkrement.no/R1

    R2; http://campus.inkrement.no/R2

    Alle er laget av Bjørn Ove Thue.

     

    1T;https://sites.google...atikk1tomvendt/

    Laget av Roger Markussen

     

    1T;

    Laget av Elisabeth Engum

     

    Vet det er mye av det samme stoffet. Men det er noe for en hver smak.

  3. Det er vel litt i seneste laget å komme etter skoleåret er ferdig spør du meg. Det burde vært avklart så fort som mulig. Men muntlig aktivitet i klassen skal ikke spille inn på karakteren din. Derimot, hvis du har for mye fravær kan lærer si at du ikke har grunnlag for karakter. På min skole er det 15 %, så vist du har 50 %...

    Syns det er vanskelig å si hvilken karakter du burde få. Men med slikt høyt fravær skjønner jeg lærer også...

    • Liker 1
  4. Hei,

     

    Skjønner det er kjipt å ikke ha vært motivert/jobbet nok med enkelte fag på skolen. Det er ikke alltid like lett å fokusere 100 % på skolen i en alder av 17-18 år...

     

    Nå er ikke jeg sikker på hvilke retning innen økonomi/business du tenker på. Men har du sjekket om det er nødvendig å ta S1+S2(R1)?

    Jeg tror nok det er mulig for deg å ta S-matte, men du må være motivert og innstilt på å jobbe en del. Av erfaring så synes ikke jeg S1 var særlig vanskelig. Så ser ikke at det burde vært noe problem å tatt på et halvt år.

     

    S2 er jeg derimot ikke sikker på. Velger å tro med god innsats vil du kunne nå langt. Ved hjelp av sider som matematikk.net, Khan Academy osv. bør det gå greit å få hjelp hvis du står fast.

     

    Jeg, personlig, ville valgt å fokusere på S1 nå i høst og ta S2 til våren. Så sant du ikke må ha fullført S2 før du søker. Det gir deg både bedre tid, og kanskje muligheten til å få en bedre karakter.

     

    Det er absolutt verdt det, hvis det er det du ønsker er det bare å kjøre på! Det kommer nok helt sikkert til å gå bra.

  5. Syns de fleste norsklærere er strenge på karakterene. Føler at 5-6 henger skyhøyt, men ikke umulig å nå. Så føler med deg!

    Med on-topic, jeg syns karakteren er rettferdig ut ifra de vurderingene du har. Så vidt jeg vet skal ikke aktivitet i klassen spille en rolle for karakteren. Men på tentamen vippet du mellom 4 og 3, og innleveringen din trakk deg ned. Syns det er litt rart at du kun har hatt to vurderingssituasjoner.

  6. Er det noen her som har studert ved Bjørkes før og kanskje har noen tips? Fikk timeplanen i går og den ser veldig lovende. Ingen seine økter, tidlige økter (passer meg godt) osv. Har tenkt å jobbe veldig mye men er usikker på hvordan er undervisningen, er det bare at lærer står å snakker i 45 minutter? Eller har vi tid til å stille spørsmål osv.? Andre nyttige tips om Bjørknes tar jeg vel i mot

  7. Kan ikke si meg helt uenig i hva de sier. Jeg syns det blir feil at en person skal kunne ta eksamen flere ganger uten økt kostnad. Det er ingen rett at man skal kunne ta eksamen helt til man er fornøyd med karakteren. Du har rett til å vise din kompetanse i faget, men ikke fire-fem ganger.

    Jeg syns prisene nå er ille nok som det er, men økt kostnad for personer som tar opp eksamen flere ganger ja.

    Det med at karakteren på siste eksamen teller, er litt kanskje litt strengt, hvis du får karakter 6 har du vist at du har særdeles god kompetanse i faget. Herregud, hvis du har én dårlig dag så er hele vitnemålet dit ødelagt.

     

    Vi får benytte sjansen vi får til høsten å stemme blått!

    • Liker 2
  8. Hei, dette er en kjempefin tråd for oss som tenker/har bestemt oss for å ta privatisteksamener. Tenkte jeg skulle fortelle litt om min plan, og hvis dere har noen innspill hvordan jeg kan nå disse målene vil jeg være evig takknemlig.

     

    Har tenkt å ta fagene hos Bjørknes, fordi jeg tror ihvertfall realfagene og norsken blir for vanskelig på egen hånd.

     

    Skal ta første året:

    Biologi 1+2

    Kjemi 1+2

    Matte 1T+R1(bytter ut S1 med R1)

    Spansk nivå 2(HJELP!!!)

     

    Mine bekymringer er for matten og til dels spansken. Jeg har aldri jobbet mye med matte, men har i det siste oppdaget at jeg liker det, veldig godt. Men jeg har ikke gjort det så veldig bra tidligere år, ligget på rundt 4 med noen femmere... Kunne godt tenkt meg opp på 6'ern. Tenkte kanskje å skaffe meg en mattebok i sommerferien?

     

    Ligger på en femmer i spansk, men føler jeg kunne gjort det bedre. Kanskje skaffe meg noen barnebøker på spansk, meg ordforrådet mitt er elendig...

     

    Andre året har jeg tenkt å ta:

    Norsk

    Gym

    Historie

    RLE

    Fysikk

    R2

     

    Spørsmålet mitt er; Siden jeg har hatt økonomistyring, kan jeg bytte ut det med fysikk? Jeg håpet på sekser på eksamen og i standpunkt, men det ser ut som det kun blir fem :hm: Det blir jo like mange timer og jeg går ikke glipp av fordypning. Har fordypning i Spansk(?) I+II, Biologi, Kjemi og matte(hvis den teller).

     

    Nervene mine begynner å komme, og jeg er litt redd for at jeg ikke greier å prestere like bra som privatist som vanlig elev. Jeg har som mål å søke meg til medisin i Storbritannia.

     

    Beklager lang post :confused:

  9. Noen som har gode maler når det kommer til bidragskalkyle og selvkostkalkyle? Har en mal selv, men den jeg har er ikke så bra. Og kanskje også til budsjettering og regnskapsanalyse?

     

    Og gode tekstbesvarelser til budsjettering, og regnskapsanalyser :)

     

    Takk på forhånd ;)

     

    Så vidt jeg vet finnes det ikke maler til bidrags - og selvkostkalkyler. Skjønner ikke helt hvordan de skal hjelpe deg så mye heller. Hvis du regner de oppgavene om produktkalkyler vil du gjøre utregningen like fort manuelt som automatisk, vil jeg tro.

     

    http://fagbokforlage...?artikkelid=309 her finner du alle malene som er tilpasset lærerboken. Syns det er litt rart at dere ikke har fått mal til budsjettering og regnskapanalyse.

     

    Når det gjelder gode besvarelser vil jeg råde deg til å se igjennom tidligere oppgaver/prøver, lese gjennom fasit til eksamensoppgaver og se igjen lærerveiledning som tilhører boken.

     

     

    Noen som har en fin regnskaps/aviks analyse ?

     

    Finn budsjetteringsmodellen. Den inneholder "budsjettkontroll" som vil vise deg evt. avvik.

     

    kan noen hjelpe meg ved å legge ut en liste for hvilken konto som skal debeterest og krediterest ved ulike spørsmål osv? blir glad om noen laster opp noe jeg vil få bruk for på eksamen, hva som helst

     

    Hvis du regner gjennom oppgavene i en eksamensoppgave vil du se hva som går igjen. For eksempel endring i varebeholdning (økning og reduksjon). Skriv ned de bilagene du syns er vanskelige på et ark. Ville nok kanskje ikke skrevet ned det "letteste" bilagene, men kanskje de som kan være litt "tricky". Hvis du vil skrive ned alle bilagene, så må du huske å skrive begge veier, hvis du skjønner hva jeg mener.

  10. Jeg er en person som liker å ta meg god tid. Liker å sjekke at alt er gjort riktig. Føler at jeg greier å gjøre unna analyse, produktkalkyler og tildels regnskap raskt. Men er litt for usikker på budsjettering. Men det er fortsatt mange dager igjen til å bli raskere.

     

    Hvilke oppgaver, evt. eksamensett bruker dere?

     

    Til Blueprint, skal se om jeg finner en måte å laste opp på.

    • Liker 1
  11. Hei alle sammen.

     

    Er faktisk litt glad for å komme opp i Økonomistyring, håper bare vi har nok tid.

    Jeg har gjort alle oppgavene i boka, og et par eksamensoppgaver(har dessverre ikke fasit) og føler jeg har grei kontroll. Ut i fra de to eksamenene vil jeg råde folk til å kunne regnskap godt. Ser ut til at det er 2 oppgaver som går på dette.

     

    Oppgaver om regnskapsanalyse bør gå greit side vi har den flotte malen :) Men godt poeng fra Blueprint ovenfor; skriv en standard tekst til analysen. (Øk kortsiktig gjeld osv. :dribble: )

     

    Budsjettering tror jeg blir min store fiende... vi har ikke hatt mye om dette på skolen, og finner heller ingen oppgaver som passer godt til de.

     

    Hvilken bok bruker dere, og hvilken karakter satser dere på?

×
×
  • Opprett ny...