Gå til innhold

Mixam

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mixam

  1. Ble litt usikker på metoden selv nå. Har kun studert mikro i et par uker selv.  :huh:

    For på oppgave b får jeg at optimal produksjonsmengde er 3 enheter. Noe som fører til et tap på 7 kr for bedriften.
    Det beste for en bedrift i det tilfellet vil jo være å unngå å produsere i det hele tatt. Kan det være et lure spørsmål, der svaret er 0?

     

    Med optimal produksjonsmengde mener jeg antall enheter en bedrift bør produsere for å oppnå høyest mulig overskudd ved en gitt pris

  2. a) Inntektene er 10 kr per enhet solgt. I(x)=10x

    Profitt= Inntekt - kostnad

    P(x)= profitt.

    Deriver P(x) og finn toppunkt. Der P(x) har toppunkt vil bedriften oppnå maks profitt ved 10 kr pr enhet.

     

    Svar: Bedriften bør produsere 5 enheter. Ved pris 10 kr pr enhet vil bedriften oppnå et overskudd på 9 kr.  :)

     

    b) Samme metode

     

    c) Finn optimal produskjonsmengde for de ulike prisene og lag en funksjon.

     

     

    EDIT: Tror jeg i hvertfall. Begynner å bli sent.  :dribble:

  3. Skriv at du synes det er helt idiotisk at 22 voksne menn gidder å løpe rundt som gale i 90 minutter på en gressplen der de prøver å sparke en ball i et nett. Så kan du også ta med at der er uforståelig at folk gidder å se på dette, og at mange til og med reiser til utlandet for å følge favorittlaget. 

     

    Meningen med et kåseri er vel at det skal være gøy å høre på og kanskje ikke så seriøst.

  4. Jeg tolket eplet som en allusjon til Eva og Adam i Bibelen. Hun hadde jo med seg eplet hele tiden, men tok aldri en bit av det, selv om fristelsen var der. Jeg tolket imidlertid ikke at det var selvmord han tok. Haha, det falt meg rett og slett ikke bare inn. Men er nokså fornøyd med analysen min ellers. Det er jo ikke alle ting som skal være med heller, hvis dine momenter er gode og godt begrunnet så skal det være godt nok til en god karakter. Eller hva synes dere?

     

    Går sikkert fint :)

    Jeg tenkte på selvmord da jeg leste om medaljene han hadde på seg. Kom til å tenke på Kellerman fra Prison Break. Da han rengjorde medaljene sine og tok på seg uniformen. Ble så overbevist da han gjemte pistolen.

     

  5. Tolket dere det som at det var en tysk soldat som snakket med jenta og ville gi henne noe fint før det antyddes at han tok sitt eget liv?

     

    Tysk soldat ja. Gi henne noe fint? Han "jagde" henne jo vekk til slutt, når skulle denne gaven bli gitt? 

    Jeg skrev ingenting om eple, klart ikke helt å se symbolikken bak, tydelig at jeg mangler noe krigshistorie altså :)

  6.  

     

    Kan jeg spørre hvorfor mannen tar selvmord? :)

     

     

    Ja, men kan ikke gi deg et fasitsvar. Jeg tolket det i hvertfall slik.

     

    Han hadde pyntet seg, noe mange gjør før de avslutter livet sitt. Han satt alene ved parken med en pistol ute.

    Kanskje han ønsket å dø siden han var redd hva som kom til å skje med han nå som krigen var ferdig. Eller kanskje han fryktet at han aldri kunne leve et normalt liv igjen. Flere muligheter der.

     

    Jeg skrev faktisk at jeg ikke trodde han tok livet sitt, men at han vurderte det og ombestemte seg etter praten med jenta. Tror egentlig ikke det, men det passet bedre i teksten min.  :dribble:

    • Liker 1
  7. Jeg valgte også oppgave 2. Skrev bl.a. om forandringene i Mirandas syn på mannen og det at han antageligvis tok selvmord.

     

     


    Damn dumme meg, skrev ikke at han tok livet sitt...'tror dere jeg stryker pga det?

     

     

    Stryker du er i hvert fall ikke det at du ikke nevnte det den eneste grunnen.

     

     

     

     

    hvorfor tar hun livet sitt?? Hæ

     

    Mannen, ikke hun.

     

    Jeg er forresten relativt fornøyd med eksamen. Synes del 2 så litt vanskelig ut, men gikk greit når jeg kom i gang.

  8. Kom også opp. Ser det skal etableres en reiseklubb av noe slag. En enkel avstandsberegner er sikkert aktuell, kanskje med informasjon om destinasjon også kodet inn. Jeg tenker også at en slags quiz eller test kan komme. F.eks. en "hvor bør du reise test", et spørsmål kan være: "Vil du reise til et kaldt eller varmt område?". Så bygges den videre ut i fra hva bruker svarer.

  9. Standpunktkarakter skal gis på bakgrunn av kompetansen du har etter endt undervisning. Jeg antar at årsprøven du hadde i matematikk var en prøve som omhandlet alle kapitlene. Du fikk altså en mulighet til å vise alt du hadde lært, og kapittelprøvene blir på en måte ugyldige siden de erstattes av årsprøven.

     

    Hadde jeg vært deg ville jeg snakket med mattelæreren og sagt at du bare hadde en forferdelig dårlig dag. For så å henvise til kapittelprøvene og sagt at du kan bedre. Jeg tror du har gode muligheter til å bestå i matte. Kjemien høres ganske kjørt ut ja mm. du kan snakke på deg en muntlig vurdering der du virkelig viser kunnskap.

  10. Hei.

     

    Først og fremst, dersom denne er postet på feil plass er det bare å flytte posten.

     

     

    Jeg har ca. 100 sanger i mp3-format hjemme på pcen min jeg veldig gjerne ønsker å få brent til en cd plate jeg kan høre på i bilen min.

     

    Jeg kjøpte noen DVD-RW plater på nett fordi jeg tenkte at platen måtte være litt stor så alle sangene fikk plass. Jeg har brukt programmet CDburnerXP til å forsøke å brenne musikken over, men jeg har kun fått den til å fungere på én cd-spiller og ikke i bilen. Det står på den cd-spilleren musikken fungerte på at den også tar dvder, så jeg tenkte det var derfor kun den fungerte. 

    Er det mulig å få brent musikken over på mine dvd-rw plater eller må jeg kjøpe cd-rw? Jeg ser at disse kun har 700mb lagringsplass, og dette blir for lite hvis jeg skal brenne alle på én plate. Betyr forresten 80 min som det står på flere av disse at de bare tar 80 min med musikk?

     

    Håper noen her kan hjelpe meg.

    Takk!

     

  11. Jeg har også planer om å forsøke å komme inn på NHH i 2017. Jeg har dog dessverre ikke veldig gode karakterer, så det blir spennende å se om jeg klarer det. Jeg starter på et årsstudium i samfunnsøkonomi ved NTNU etter sommeren. Forhåpentligvis får jeg tatt noen fag jeg senere kan slippe på NHH.

  12. Ah, herlig, du fant klokka mi. Jeg mista den her om dagen da jeg cruisa rundt i Ferrarien min. Møt meg ved Rema på Grüner i morra kl. 23 med klokka. Kan gi deg 15% finnerlønn cash kontant. 

     

    Neida, bra du leverer den tilbake. Jeg kunne aldri kost meg på en ferie finansiert av "tjuvgods". 

    • Liker 1
  13.  

    Kjørte hjem fra skolen her om dagen. Kom fram til en rundkjøring der det var en bil på tur inn i rundkjøringen, men den blinket mot venstre og jeg tenkte den skulle ut. Jeg kjørte inn å forsto ganske kjapt at sjåføren slettes ikke var på tur ut av rundkjøringen. Det var såvidt jeg kom meg inn foran. Sjåføren la seg på hornet og jeg regner med vedkommende var rimelig irritert. 

     

    Hvis noen blinker til venstre I eller I forkant av rundkjøring betyr det at de skal 3/4 eller helt rundt.  Skal man ut blinker man til høyre.

     

    Jeg tenkte selvfølgelig at den blinket mot høyre, og ikke venstre. Endret dette.

     

     

     

     

     

    lyxLJeH.png

     

    Mitt spørsmål er da som følger, er dette lovlig lys? Ved et kjapt øyekast så det veldig ut som blinkelyset sto på. (Beklager noe dårlig bilde, ristet godt i bilen  :huh: )

     

    Er det nederste lyset du mener? Sikkert på det blinket?

     

    Kan det eventuelt være kurvelys?

     

    Nei, det lyset blinket ikke. Jeg er faktisk ganske sikker på at ingen lys blinket i det hele tatt. 

    Men det som var poenget med innlegget mitt er at jeg mener at lysene til sjåføren er ganske idiotisk, og at det ser veldig ut som han blinket med det øverste lyset. Er det bare jeg som synes det? Regner med noen av dere skjønner at ved et kjapt øyekast kan det se ut som det der er et blinklys som står på.

  14. Kjørte hjem fra skolen her om dagen. Kom fram til en rundkjøring der det var en bil på tur inn i rundkjøringen, men den blinket mot høyre og jeg tenkte den skulle ut. Jeg kjørte inn å forsto ganske kjapt at sjåføren slettes ikke var på tur ut av rundkjøringen. Det var såvidt jeg kom meg inn foran. Sjåføren la seg på hornet og jeg regner med vedkommende var rimelig irritert. 

     

     

    lyxLJeH.png

     

    Mitt spørsmål er da som følger, er dette lovlig lys? Ved et kjapt øyekast så det veldig ut som blinkelyset sto på. (Beklager noe dårlig bilde, ristet godt i bilen  :huh: )

  15. Diktanalyse vil du vel oftest møte på kortsvarsoppgaven på eksamen. De skal vel kun være på 250 ord, noe som burde gå ganske kjapt og greit å skrive. Du burde begynne med å presentere diktet, så snakke om oppbyggingen. Du burde lett få ned 150 ord om det, og da er du nesten ferdig. :) For tolkningsdelen vil jeg vel egentlig bare anbefale å lese gode tolkninger.

  16. Tusen takk for godt svar.

     

    Plasseringen var det som først gjorde at jeg likte Nedre Singsaker, selv om det var et stykke unna Dragvoll er det kanskje viktigere å ha kortere avstand til byen.

     

    Tenker jeg går for Berg, og Lerkendal som et evt. andrevalg. Jeg skal bare bo i Trondheim ett år, så forhåpentligvis overlever jeg noen lange turer hjem.  :) Er født i 1997, og flytter fra ganske langt unna, så regner med jeg får bolig. Skal være rask å søke så jeg kommer meg dit jeg vil.

×
×
  • Opprett ny...