Gå til innhold

FredTech

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FredTech

  1. Hei, takk for svar.

     

    Jeg har bestilt noen Sony XS-F1023-høytalere (10cm). Originalhøytalerne i bilen var på ca 9,5 cm, så jeg går ut fra at de vil passe (ihvertfall med litt knoting). Kjører absolutt lavbudsjett - kommer ikke til å ha bilen så lenge, og vil ikke legge for mye i det. Likevel positivt overrasket over funksjonaliteten i spilleren jeg kjøpte. En Scott ARX96.

     

    Blaupunkt-applikasjonen hadde dessverre ikke noe høytalerdata for modellen min, men takk for råd og tips.

  2. rsync fungerer propert, akkurat hva jeg trengte. Skulle helst sett en enkel GUI-applikasjon, men det virker hvertfall.

     

    Ang. umount finner jeg det litt tungvint å måtte gå via console. Det beste hadde vært om jeg kunne høyreklikket disken og velge action -> unmount. Mener å huske dette gikk an i forrige SUSE-versjon.. Noen som har fått det til i 9.2?

     

    Takk for all hjelp og tips.

  3. Jeg bruker SUSE Linux 9.2 og har en ekstern maxtor-harddisk som jeg bruker som backup av filer og dokumenter. Har i den forbindelse to spørsmål:

     

    1. Finnes det noe godt backup-program som ser igjennom mapper etter endringer - og hvis endringer (filer lagt til, endret eller slettet) siden sist - kopierer de nye dataene over på en annen disk (min eksterne hd)?

     

    2. Når jeg skal koble fra disken - finnes det noe som tilsvarer windows' "sikker fjerning av maskinvare" som jeg bør kjøre før jeg slår den av?

  4. "vi /etc/fstab" førte til en liste med 7 partisjoner.

    jeg fant "/windows/D" på /dev/hda5

     

    hovedharddisken later til å være "mounted on /dev/hda7"

    "cfdisk /dev/hda7" sa at denne var "pri log"

     

    prøvde å skrive "cfdisk /dev/hda5" (som var /windows/D) og fikk opp følgende melding:

    "unknown partition table type

    do you wish to start with a serial table y/n"

    svarte nei på dette.

     

    "df -h" gir denne informasjonen:

    /dev/hda7 _ 8,7gb _ /

    tmpfs _ 245mb

    /dev/hda1 _ 6.9gb _ /windows/c

     

    Hvordan får jeg tilgang til dataene på /windows/D? Skal jeg svare ja på spørsmålet om serial table?

  5. Harddisken var på 40GB ja, en bærbar Fujitsu Siemens.

     

    SUSE "gjorde plass til seg selv" ved å justere størrelsen på det den oppfattet som partisjon 2 (D:), og opprette en ny til seg selv. Slik jeg forsto det skulle den da bevare D:-partisjonen (dog noe mindre) i windows, og bruke den frigitte plassen til Linux. Slik at det som var D: ble til "D: OG linuxpartisjonen".

     

    Men nå finner altså ikke Windows den størrelsesjusterte D:.

  6. Jeg installerte SUSE linux 9.2 på en maskin med to windows-partisjoner. 10GB til WinXP/programfiler (C:) og 30GB til filer (D:). Under installasjonen tok SUSE utgangspunkt i partisjon D, og reduserte størrelsen på denne for å få plass til Linux. Ingenting ble tilsynelatende slettet fra disken.

     

    Når jeg nå starter maskinen fungerer alt fint, bortsett fra at WinXP hevder D:-partisjonen ikke er formatert. Hvordan kan jeg få tilgang til filene som lå på D: under windows før linux-installasjonen? (Det spiller ingen rolle om jeg får tilgang til dem fra windows eller linux).

  7. Jeg skal kjøpe et par fronthøytalere til min Toyota Carina DX II '86, men er usikker på hvilken (fysisk) størrelse jeg skal kjøpe. Hvordan er det vanlig å angi størrelse på bilhøytalere? Er det diameter mellom skruene, størrelsen på selve enheten eller bredden på "åpningen" i bilpanelet?

  8. Hei, jeg har nettopp gått til anskaffelse av en Shuttle SB83G5. Det er et innebygget skjermkort på hovedkortet som er godt nok for all vanlig bruk, men uegnet til 3d-spill. Jeg planlegger derfor å kjøpe et PCI-express skjermkort, men har veldig dårlig oversikt over hva som befinner seg på markedet i dag.

     

    Jeg ønsker ikke legge for mye penger i det (maks 2500 - helst en del mindre), men det må kunne takle Doom 3, Far Cry og HL2 i brukbare oppløsninger. Hvis noen kan gi meg noen tips (gjerne vise til en anmeldelse), eller vet om kommende kort jeg heller bør vente på, er jeg svært takknemmelig for hjelp.

  9. Jeg har tatt opp film i cinema-format med et dv-kamera (legger sorte striper oppe og nede i bildet), og vil nå redigere filmen i Adobe Premiere Pro.

     

    Problemet er at jeg ikke får bort de sorte stripene. Samme hva slags prosjekt-innstillinger jeg velger, kommer stripene med når jeg overfører filmen. Prøver jeg å konvertere (interpret footage) til andre formater, gjør den bare om råfilmen inklusive de sorte stripene.

     

    Cutting og cropping fungerer heller ikke, da disse bare erstatter filmkantene med sorte felter tilsvarende oppløsningen på prosjektet.

     

    Noen som vet hvordan jeg kan fjerne stripene fra råfilmen, og bruke resultatet i et Premiere-prosjekt i widescreen-format?

  10. Jeg googler rundt på nettet for å finne en produsenthjemmeside til mp3-spilleren Jaxx HD500, men uten videre hell. Det dukker bare opp en rekke skandinaviske tester og anmeldelser av produktet.

     

    Noen som vet hvor jeg kan finne informasjon om firmaet som produserer denne spilleren?

×
×
  • Opprett ny...