Gå til innhold

tomasoll

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tomasoll

  1. Jeg har søkt meg ihjel på nett her nå og skjønner ingenting av styrkeberegningene som går. Jeg trenger sårt å finne ut hvor mange kilo jeg kan henge under midten av en 3,5 meter lang, 98mm x 98mm tykk planke/bjelke - trykkimpregnert...

     

     

    Jeg skal ikke ha noe som helst belastning ovenfra og ned, kun i nedtrekk fra midten. Poenget er at jeg skal ordne et festepunkt midt i mellom 2 betongbjelker som er 3,5 meter mellom hverandre. Det trenger å tåle minimum 350 kilo på midten, så spørsmålet er egentlig da om en 98x98mm 3,5 meter lang planke/bjelke - vil tåle dette eller om jeg må opp til noe limtrevirke som er enda tykkere?

  2. Cebit er kjempe gøy! spess når du drar med ca 200 studenter!! Til dere som skal på cebit, legg merke til den store gjengen fra NITH inne på Munchen hallen! Kom gjerne med å "ompa-ompa" med oss, spør etter Ohny (det er meg).

     

     

    Hvillken dag skal dere i Münchner Halle? Hadde vært kult å møtt dere der.

  3. Reiser på onsdag ettermiddag selv, for 9. gang faktisk! Gleder meg sinnsykt igjen i år også. Münchner Halle er sikkert like bra i år som normalt :thumbup:

     

    Tips til reisende:

    Reis med Norwegian til Berlin Shönefeld, overnatt på flyplasshotellet der og ta toget direkte derfra til messeområdet morgenen etter (litt tidlig opp da selvsagt, 05:00...). -Gjorde det samme ifjor, og det funka glimrende. Fly tur-retur koster 700,- spenn, noe jeg vil kalle RÅBILLIG. Billigste alternativet jeg fant til Hannover direkte var 2300 kroner... dvs at å fly, overnatte, samt å ta toget, er vesentlig billigere... Book hotell via Hotels.com, da koster det 31 euro per natt på hotellet der (såfremt du bestiller min 4 uker i forveien). Toget tur-retur er faktisk det dyreste og det kommer til å koste ca 40 euro hver vei. Hvis du ikke er alene slipper du unna med halve hotell-prisen også, for dobbeltrom koster samme.

     

    Nå skal jeg sove i campingbil like på utsiden av CeBit-området (100 meter fra Inngang Vest 1) sammen med flere andre, for andre som planlegger tur neste år kan det være et tips å gå sammen 4-6 pers og leie campingbil i Tyskland og kjøre denne til denne campingbil-plassen. Det koster riktignok 85 euro per natt å stå der, og kanskje ca 3500 kr totalt å leie campingbilen for alle dagene, men uansett vil det bli ufattelig mye billigere enn å ta seg inn på et hotell. Hvis du i det hele tatt finner noe hotell under 2000 kroner natta som er i nogenlunde omkrets av området da... :p

     

    Sees kanskje i Hall 23, stand C18 (Point of View/BestCom), kan godt hende du treffer på noen som prater norsk der... ;) Ta i hvert fall turen bortom der, i "nVidia-land" kommer det til å skje mye spennende i år!

     

    Detta blir moro! :)

  4. Mener hele greia er helt totalt idiotisk...

     

    At folk ikke har greie på data eller har oppvokst med det som endel andre, bør jo faktisk ikke bety en døyt når det kommer til hvor stor lagringskapasitet eller hvor kjapp overføring man har.

     

    Som selger så vet jeg at kundene som kjøper en PC for første gang bryr seg svært lite om hvilke tall de har å forholde seg til. Det eneste de lurer på er hva de kan bruke den til, om de får plass til å laste ned litt film innimellom (som de har hørt om at andre har gjort...), osv osv.

     

    Men men, noe må jo amerikanerne klage på også...

     

    Er det virkelig noen her som har reagert på at de har fått "kun" 181 Gigabyte når det står 200 Gigabyte på esken...? Kanskje blitt forundra, men nekter å tro at noen hadde saksøkt noen fordi de ikke kjente til begrepet... En annen ting er at oppfattelsen av størrelse er jo en helt annen for den som aldri har brukt en PC før omtrent enn for han som kjøper disk nr 2 på 200 Gig fordi han har fylt opp sin første 160 Gig...

     

    Folk klager på mye rart sier nå jeg... Like stuslig krangel som at ADSL-leverandørene nå gir deg 1200/400 når du betaler for 1000/300 kb (som eksempel) bare fordi en fjott mente at han var "lurt" når man har en overhead som trekker båndbredde og oppfattelsen av båndbredden ikke var som han fikk "inntrykk" av... Skjønner ikke at han/hun ikke falt av allerede da han ikke fikk 1000 kiloBYTE inn per sek isteden for 62,5 som det skulle vært ut fra hans regnestykke...

     

    Men men, det er mye meninger om mye rart!

  5. Det er mange morsomme argumenter for og i mot Microsofts tankegang, og spesielt kanskje Bill Gates'. Men han er faktisk en helt utrolig dyktig forretningsmann og idé-utvikler.

     

    Det som i hvert fall er sikkert er at pengene betyr helt og holdent null og niks for verdens rikeste mann lenger. De betalte nettopp ut 55 milliarder kroner i utbytte til sine aksjonærer, hvorav 35 av disse gikk til Bill Gates. Samtlige av de 35 mrd'ene gikk inn i veldedighetsfondet til Bill og Melinda Gates.

     

    Han ga seg som "CEO" i Microsoft fordi han syntes det var så "kjedelig" å bare drive selskapet, han ville være med å bestemme hva selskapet faktisk gjorde, og gå tilbake til det han faktisk starta med, programmering og systemutvikler. Så han trakk seg fra stillingen, som sikkert mange fikk med seg, til fordel for Steve Jobs.

     

    Hvis du selv hadde starta et selskap, og det hadde blitt en stor suksess, hadde du selvsagt fortsatt å kjempe for ditt eget selskap. Du hadde også sett på konkurrerende selskaper som trusler for egen eksistens, og gjort det du kunne for å få ditt eget selskap til å utkonkurrere de andre. Dette har ingenting med "penger" å gjøre, men med ren patriotisme til din egen arbeidsplass og egne firma du starta helt fra bunnen av.

     

    Hvis han hadde lyst, så kunne han ha trukket seg fullstendig tilbake, ikke gjort en dritt resten av sitt eget liv, sammen med 500 av hans nærmeste familie og venner. Men som han sa i et intervju for noen år siden til CNN på nettopp spørsmål om han ikke hadde vurdert å trekke seg tilbake; "What would I do then? My company is my life, and I love to go to work everyday. I take my normal 3 weeks vacation a year, why would I need more?"

     

    I samme intervju ble han også spurt om en annen veldig artig sak; Hva vil du gjøre for å sikre at Microsoft overlever i et stadig skiftende marked?

    Hans svar; "Ingenting..."

    Intervjueren ble meget paff, og responderte kjapt med..."Ingenting??"

    -"Ja, alle firmaer dør. Sånn er det bare. På ett eller annet tidspunkt vil ikke de produktene vi leverer være interessante lenger, og det er det ingenting vi kan gjøre noe med. Spørsmålet er bare hvor lang tid det tar."

     

    Jeg jobber som selger i en av de store hjemmeelektronikk-kjdene, og jeg må jo si at jeg er ekstremt patriotisk med min egen arbeidsplass, og "føler" at det "vi" gjør for å ta markedsandeler er den "riktige" måten å gjøre det på... Det har ikke noe med at jeg blir noe rikere av det hvis vi klarer det, men konkurranse gjør at man yter ekstra for sin egen arbeidsplass eller sitt eget selskap.

     

    Dette er ikke unaturlig.

     

    Bill Gates har til nå gitt bort 3 ganger så mye penger (hvert år) som den amerikanske stat har gitt i U-hjelp hvert år siste 6 årene. Det hadde antakelig vært enda mer dersom USA ikke hadde hatt en helt idiotisk avgift som tilsier at hvis man skal donere mer enn 10.000 dollar til en organisasjon eller et veldedig formål så må man betale 25 % av beløpet i skatt til staten. Det gikk så langt at Bill Gates truet med å flytte alle sine milliarder av dollar i veldedige fond til et annet land, så de har gått med på en avtale: Hvis den amerikanske stat også støtter samme sak, så kan man donere penger til dette uten å betale noe skatt. Så derfor har Bill Gates og Bill Clinton et svært tett forhold når det kommer til donasjoner til diverse formål. Hvis han får igang støtte til ett eller annet, eks. 100 mill til HIV-forskning i Afrika, så gir Bill Gates 300 mill til samme sak.

     

    Det er helt klart at en god del av metodene Microsoft og Bill Gates har brukt opp igjennom årene for å få selskapet til å ha den monopol-stillingen de har idag ikke er helt på det rene, men å se det som helt svart/hvitt er helt galt spør du meg.

     

    Jeg har ikke brukt Linux noe særlig, men må si at det kun er i de siste versjonene jeg har lagt merke til, at jeg kan påstå at de kan klare å lage noe på langt nær like brukervennlig som Windows (eller for den sakens skyld MAC OS) som jeg ville ha solgt til mer enn 70 % av PC-brukerne. Selvom vi tilhører en svært så PC-interessert gjeng med folk her i forumet så er det fremdeles ikke vi som står for den største delen av PC-bruken... Det er de som kjøper PCn på Elkjøp, Lefdal eller fra Dell, ferdig konfigurert med alt sammen, eller bruker PCn på jobben.

     

    Målet må jo være å få en mer jevn konkurranse, og prøve å hente inn det enorme forspranget Microsoft har i markedsandeler... Det er lett å bli missunnelig på Bill Gates' helt ufattelige suksess, så får bare håpe at noen andre klarer å treffe spikeren like på hodet som det han gjorde...

  6. tomasoll

     

    Takk.

     

    Legg de bildene på server og del med oss andre. Gjerne Bootbabesa :fun:

    Ville gjerne legge masse av bildene paa server for alle, men fordi WLAN paa CeBit er forbeholdt mail og web saa gaar det dessverre litt daarlig herfra naa. Men kommer tilbake til det onsdag 16, da er jeg hjemme igjen, og kan legge ut litt mer.

     

    Idag er det rundtur i software-hallene som staar for tur.... Bare noen kilometers vandring i vente da gitt... hehe.

  7. Som deltaker av CeBit kan jeg nevne et par småting jeg har fått med meg av moro. Har også tatt tonnevis med bilder, men er vel uansett litt vanskelig å legge bildene her. Hvis hw.no er interessert kan jeg sende over noe av det jeg også har tatt bilde av, hvis det er av interesse.

     

    Når det kommer til Samsung;

    Samsung har kommet med et par GEDIGNE nyheter innen plasma og LCD i år, og beviser nok engang at de er størst og best innen sitt felt. Blant annet har de klart å lage en 102" (!!!!!) plasma, og en 82" LCD, som de faktisk skilter med å ha med to av hver på standen sin. Mildt sagt imponerende saker. De har også bytta design på sine plasma-modeller ellers, og jeg må si at det lover godt for plasma/lcd-avdelingen til Samsung i år, for det er både lekre og har sinnsykt bra bildekvalitet! De viste også fram at de nå har begynt masseproduksjon av sin 80" plasma (verdens største masseproduserte) med oppløsning 1920x1080...

     

    Kan jo også nevne at alle skjerm-produsentene fokuserer på High Definition i år, noe som ikke er er rart i det hele tatt, ettersom det er stor fokus på dette endelig. Panasonic viser fram både Blue-Ray DVD-opptaker (som selges i Japan), samt et par snasne prototyper som begynner å minne mer om fysisk størrelse av de vi ser i vanlig DVD-spiller. De viser også fra sin helt nye Plasma-serie, hvor absolutt alle påstår å takle HDTV-sendinger. Dog den billigste har ikke ekte antall linjer, men vil visst uansett kunne ta det i mot og vise et bra bilde (som vist på standen deres). Toppen nås uansett i 65" plasma-modellen, som jeg må si hadde et helt SINNSYKT bilde! De kjørte I,Robot-demo-snutter på Blue-Ray på den, og det var virkelig imponerende...

     

    Av stand-babes er det jaggu meg mange å velge blant... -Fikk et tips om at Cinematronics (egentlig et lite firma...) hadde flydd inn 15 modeller til standen sin, og disse måtte jeg jo ta en titt på. Har et par meget ålreite bilder av noen av de... Pussig hvordan folk hopa seg opp foran standen der for å ta bilder. Det er flere andre stands det er nok av flotte jenter å titte på. Gericom har 4 damer som blir kroppsmalt fra bunnen av hver dag hele messa, som også er en ganske interessant affære...

     

    Panasonic viste forøvrig fram en fungerende prototype av et 16 gigabyte stort SD-kort, og målet var visst 32 gb i løpet av neste år... Dette for å dekke opp for HD-opptak på nye videokameraer de viste fram her på messa.

     

    JVC har vist fram et par stilige nye videokameraer, også basert på minne, riktignok CF-kort. Det følger med 4 gb CF-kort som kan romme 1 time i maks-kvalitet. Kameraet hadde faktisk også 3 CCD-brikke, og 5 megapixels stillbildekamera! Imponerende, og spennende nytt :)

     

    Jaja... jeg får starte kveldens festligheter! Kanskje jeg får tid til å skrive mer her i løpet av messa! Koser meg ihvert fall!

     

    prøver å legge ved bilde av 102" Samsungen... - Legg merke til hvor stor den er i forhold til karen til høyre...

    post-107-1110647335_thumb.jpg

  8. Jeg er på vei dit igjen i år, for tiende gang! Gleder meg som bare det, det blir helt sikkert genialt igjen i år også!

     

    Tips til eventuelle nye deltakere neste år;

     

    Vær 4-6 pers, kjør bil dit, bruk Kielferga som mellomparti, da er det ikke så forferdelig langt å kjøre.

     

    Lei dere en campingbil der nede (koster ca 3.000 kroner for en som har plass til 4), og kjør denne helt fram til messeområdet. Tvers over gata for inngang 4 (en av de største), er det en campingplass for campingbiler og vogner.

     

    Det koster ca 70 euro per døgn å stå der (det er tross alt CeBit...), dvs ca 600 kr natta, men dette er latterlig billig i forhold til å prøve å finne noe hotell/motell eller annen overnattingsmåte.

     

    Totalt kosta det meg ifjor ca 2500 totalt for bilkjøring, Kieltur og opphold. Selvsagt kommer mat og drikke i tillegg, men det garanteres en vanvittig kul opplevelse! Søk gjerne på nettet etter hotell/motell i samme periode der nede og jeg kan garantere priser på omtrent samme pris i døgnet som dette kostet for hele uka...

     

    Anbefales å reservere både campingbil og plass på campingplassen, samt Kielferge i GOD tid i forveien, og da snakker jeg mer enn 4 mnd i forveien. Ellers er det ikke ledige plasser der (det er nemlig flere som benytter denne muligheten gitt...).

     

    Hvis noen skal nedover, send meg en mail eller melding her da, så kan man jo treffes! Min fars nederlandske firma har stand der nede, så er nok mye i hall 23 -

    Stand C46 (Point of View/BestCom).

     

    Gleder meg til en genial uke med mye moro! :yes: :yes:

  9. Knatten: Siden du tydeligvis satt i musikk-juryene, kan du da vennligst forklare hvordan 7-8 av de 11 bidrag som ble spilt var tilnærmet like? Gitar og piano-klimpring i sakte tempo? To "film-score-like"-låter, en funk-lignende sak og ingenting mer? Hvor var variasjonen? Hvor var låtene som vi andre forventet oss å høre etter å ha lest følgende definisjon av musikk-konkurransen på www.assembly.org:

     

    The Instrumental music compo is the place for more synthesizer oriented, "computerized" music, that doesn't use human vocals. The tunes are more like the tracked music of 1980s and 1990s, but clearly recognizable as more modern due to use modern and often also professional-class tools. Certain tracker formats are still accepted to the Instrumental music compo.

     

    For de som følger med på musikkcompos rundt på parties så kan jeg neppe være alene om å synes at nesten ingen av bidragene passet inn under denne definisjonen. Musikk-konkurransen på Assembly i år var rett og slett skuffende over all forventning, i alle fall i forhold til i fjor.

    Som reisefølge med Knatten her... Jeg må faktisk si at jeg er litt uenig med deg i meningene dine om låtene som ble spilt. Helt klart kan ikke alle være like bra, men må si at en del av de Instrumental-låtene var sinnsykt bra. Det jeg kanskje er enig i er at det ble litt mye "chill"-out-varianter i låtene, kanskje ikke så enormt mange forskjellige genre, men syntes kvaliteten på låtene var meget bra.

     

    Så kan jo hende det er litt smak og behag hva som passer for den enkelte lytter...? :):yes:

  10. Som en av Anders' reisekamerater til årets Assembly må jeg rett og slett også si at jeg virkelig er imponert over "proff"-graden her i forhold til på TG. Har vært på TG 2 ganger, og det er en del ting som slår deg etterhvert som man blir sittende i salen...:

     

    1. det er ingen som bare "MÅ" overdøve alle andre med giga-anlegg (selvom noen har klart å få med seg store høyttalere inn her...). Alt er helt rolig, folk sitter i utgangspunktet og driver med sitt via sine øretelefoner.

     

    2. Når det skal vises noe på storskjermen (compo'er/underholdning), har de laget sinnsykt kule tegnefilmer med Linux-pingvinen som ber salen om "Kill all sound and light!". Og det her er det sjokkerende... -Ingen trusler om å "kutte nettverket/strømmen/kverke noen" er nødvendig... Det blir stille og mørkt i løpet av 1 minutt.

     

    3. Nettverket datt ned her i en 10 minutters periode like etter vi ankom lokalet. Titta rundt oss, -joda, alle hadde mista nettverket, de som tidligere hadde sittet og spilt, satt nå og lekte seg med andre ting. Ingen krise som oppsto, alt er helt stille, og folk bare vet at nettverket kommer tilbake igjen i løpet av kort tid. Begge gangene jeg har vært på TG, og nettet har vært borte i noen minutter eller kvarter, så blir det fullstendig oppstandelse og folk klikker. Når da 50 % av de som er der sitter og chatter, er det litt sprøtt at verden går under... Tross alt; Man sitter jo i samme lokalet som 4500-5000 andre, irl-chat er også mulig... Forøvrig heller ikke sett en eneste som har tatt sjansen på noen kaffetrakterløsning på sin plass, og folk holder seg til de oppsatte reglene.

     

    4. MAT!!!! På TG har det vært ETT sted å få kjøpt seg noe mat. Her er det mange forskjellige steder, med forskjellige typer mat, alt fra pizza/burger til Lasagne serveres, og alle restaurantene er åpne døgnet rundt.

     

    5. ARTech-seminarene er rett og slett utrolige. Har vært på 2 av de allerede, og selv med relativt liten kunnskap om en god del av temaene som tas opp her, har det foreløpig imponert enormt. Å få folk fra Lucas Arts, Bit Boys (produsent av 3d-brikker/software til mobiltelefoner og små enheter) m.fl. til å fortelle og dele sin viten er imponerende.

     

    6. Det skjer noe absolutt hele tida, om det ikke er seminarer, er det cd/pc/floppy-kasting, fotballturnering, basketballturnering, robowars, og ikke minst et helt stappfullt program for å vise demoer/musikk-compoer. AMD har "PC-verksted" her, så hvis det dukker opp en feil man ikke klarer å fikse selv har de 3 teknikere tilstede som kan fikse det for deg... Dagens program starter nå klokka 12 og fortsetter helt til i morgen tidlig kl 06.00, før det starter igjen kl 12. Så selv uten å hatt egen PC her skulle man fint klart å hatt noe å gjøre HELE tida.

     

    Jeg har absolutt ingenting imot TG, og er imponert over det arrangementet også, men det faller faktisk veldig igjennom etter å ha vært her i noen dager. Nå skal det også sies at interessene har endret seg siden første gang jeg var på TG...

  11. Det var en absolutt grei innføring, men jeg synes den ble litt rotete.

    Jeg jobber som selger i en radio/tv-forretning, og erfaringsmessig, hvis jeg skulle stått og prata til en kunde i denne detaljerte formen hadde kunden sovna før jeg hadde kommet til 2. kapittel.

    Nå vet jeg jo ikke egentlig hva målgruppen deres for denne artikkelen er, for hvis det var for å opplyse de som ikke allerede er interessert i denne teknologien, så må jeg si dere bomma litt. Veldig mange deler av artikkelen er kjempebra, spesielt om linjeoppløsning og hva som er mulig å få til med dagens teknologier osv.

    Det er også en vesentlig sak jeg vil si som er grei å nevne som en stor forskjell på alt av CRT i forhold til LCD/Plasma / DLP/LCD-projektor, osv. i en CRT tegner man tross alt linjene fra topp til bånn, hvor det faktisk er en kanon som rett og slett tegner linjene opp i rekkefølge 1,3,5,7,9,11, osv, før den tegner linje 2,4,6,8, osv når den er ferdig med det. Dvs at den faktisk ikke viser alle linjene samtidig (interlaced). Når du da tegner opp et progressivt bilde, hvor alle linjene kommer etter hverandre, så ser det ut, på en crt, som om bildet flimrer no helt forferdelig. I praksis så har man faktisk ikke muligheten til å vise mer enn 25 hele bilder per sekund, ettersom den bruker dobbelt så lang tid på å tegne ett helt bilde.

    Det er helt riktig at det blir MYE skarpere, og mye bedre gjengivelse av bildet, men det er vanskelig å få kunden i butikken til å skjønne hvorfor i all verden han/hun skal gå vekk fra et flimmerfritt bilde de tross alt betalte ganske mye ekstra for å få i en 100 hz... Opplevelsen av bildekvaliteten er veldig ofte svært forskjellig fra kunde til kunde, og det beste eksemplet er når kunden står og titter på plasma.

    Det er helt soleklart Pioneer som har markedets beste plasma-paneler, høyest oppløsning i forhold til størrelse, støtter alle HDTV-standarder, fargegjengivelsen er helt fenomenal. I butikken jeg jobber henger dette panelet ved siden av Philips, Samsung og Panasonic sine paneler, og det er vanskelig å argumentere når kunden sier; "Jammen... Pioneer-skjermen hakker jo i bildet når den panorerer bildet eller det er bevegelse...? Philips sin er jo myyye bedre... Det er jo helt jevnt flyt..."

    Som entusiast blir jeg selvsagt noe provosert av at kundene mener dette, men det er et faktum, at de teknologiene som blir omtalt her, har et interesseområde på ca 5 % av Norges befolkning.

    Syntes artikkelen, for min egen interesse, var kjempeinteressant, men tror faktisk at den var mer forvirrende enn informativ for de som kanskje hadde trengt å lære litt om det. Som selger så ser jeg nå lett at jeg får endel kunder som kommer til å sitte på gjerdet og vente med å kjøpe TV og DVD til de støtter "alt"...

    Det kommer alltid noe nytt, og bransjen er ekspert på å forvirre kundene. (Ikke noe kritkk av dere, dette klarer produsentene helt fint selv...)
×
×
  • Opprett ny...