Gå til innhold

Superrman

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Superrman

  1. Hei, har heldagsprøve i fysikk 2 nå på mandag og lurte på om jeg kunne ha fått litt hjelp til hvilke formler jeg skal bruke/hvordan jeg kommer meg i gang med oppgave 6 b her på bildet?

    prøvde å omforme M = 4pi2*r3/gamma*T2 til T = sqrt(4pi2*r3/M*gamma), men det ble helt feil svar.

     

    gamma = gravitasjonskonstanten 6.67*10-11 Nm2/kg2

     

    (jeg har fått til a, men sliter med b og dermed c)

     

    JayuyIg.jpg

  2. Fant disse sitatene om helter på ordtak.no, men skjønner ikke hva som menes med noen av de. Jeg er helt sinnsykt dårlig til å analysere og å forstå sånne ting, så er det noen her som er flinke til det og som vil forklare meg :D?

     

    "En helt er ikke modigere enn en vanlig mann, men han er modig i fem minutter lenger."

     

    "Vis meg en helt, og jeg skal skrive en tragedie."

     

    "En mann kan ikke alltid være en helt, men han kan alltid være en mann."

     

    "Dagens idol skyver gårsdagens helt ut av tankene våre i påvente av morgendagens etterfølger."

    Dei tre første sitata handlar vel om at heltar ikkje er like spesielle og fantastiske som alle trur, men at dei eigentleg er ganske vanlege personar.

     

    Når det gjeld det siste sitatet så veit ikkje eg heilt sjølv...

  3. Håper det ikke overrasker deg, men jeg får toppkarakter i nynorsk. Tekstene jeg leverer inn er som oftest feilfrie og har jeg nynorskfeil så er det skrivefeil( for eksempel kostbarhitene isteden for kostbarheitene), selv om jeg har hatt noen feil nå. :wee:

    Neida, sidan du brukar så mykje tid på dette, så forventa eg nok at du hadde toppkarakter, og eg forstår at man har enkelte skrivefeil her når man ikkje skriv stil :)
  4. Hvis vi får oppgaver om kåseri, så passer det sikkert bra for deg. Hvis du liker å skrive muntlig. Kåseri er en muntlig sjanger. Der tar man opp et dagsaktuelt tema, men man bruker en del ironi, humor og overdivelser for å få fram meninga si ;D

    Eg har prøvd å skrive kåseri, men det gjekk ikkje så veldig bra...

    Eg likar eigentleg å skrive artiklar, fordi at eg har vanlegvis ein del faktakunnskap om emna og klarer å drøfte for og imot ganske bra, men eg har litt for mykje munnleg språk i forhold til korleis ein artikkel bør vere...

  5. Vi får lov til å velge mellon no/nå når vi skriver, men men. :D det er iallefall det lærerern våres sier..

    Dersom eg hadde skrevet nå på ein nynorskstil med min lærar, så hadde det blitt feil... Dette har nok med å gjere at eg har nynorsk som hovudmål, og at læraren min er ein tilhengar av den "gamle" nynorsken, der nå ikkje er lov å skrive :)
  6. Den eneste feilen jeg ser nå, er at du skrev Noreg med liten bokstav, og at nå=no på nynorsk. Eller så er det riktig. Det er ikke ut som om du er dårlig i nynorsk, for å si det sånn. :wee:

     

    Men viss Noreg, berre skulle ha eit skriftsrpåk, skulle eg ønskje at det eine skriftspråket var nynorsk!

    Dersom du kan seie "eitt einaste xxxxx" (I dette tilfellet eitt einaste skriftspråk) så skal det vere eitt og ikkje eit på nynorsk :)
  7. vet noen om ordnett.no eller en annen online ordliste vil være tilgjengelig?

    Eventuelt, hvis ordnett.no ikke er tilgjengelig, vet noen her som kan data hvordan jeg kan laste den ned offline? Jeg prøvde å laste den ned, men det sto at jeg måtte ha en administrator...vet noen om noen andre måter, f.eks. ved hjelp av en minnepenn etc.?

    Vi fekk beskjed om at vi kanskje fekk tilgang til ei internettordliste, mest sansynlegvis ordnett.no
  8. Ja, nynorsk er jo et utrulig fint språk å skrive i. Det virker jo mye mer "elegant". Det er bare det at når du skriver nynorsk må du jo tenke mye mer på selve språket, og da syns jeg at det er vanskeligere å skrive en fin historie, siden jeg må konsentrere meg om å få nynorsken riktig. Men som du sa. "Det er jo bare min mening" :):D

    Det er nettopp derfor eg elskar å ha nynorsk som hovudmål :)
  9. Forbilde

    Ære

    Egenskaper

    Status

    Pioner

    Antihelt/helt

    Hverdagshelt(Mamma)

    Historisk helt (eks Gandhi, Rosa Parks, Aung San Suu Kyi)

    Berømmelse

    Sportshelter (Usain Bolt, Ronaldinho) som er idoler/forbilder

    Superhelter

    Selvtillit og selvbilde

    Leger, Røde Kors, Unicef (elsker bare å bruke paranteser).

    Flott liste, men unngå for mange paranteser på eksamen :) Læreren min trakk en del på tentamen fordi at jeg brukte for mange paranteser....
×
×
  • Opprett ny...