Gå til innhold

Epple

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Epple

  1. Er på jakt etter et 50mm 1.4 objektiv som fungerer bra i dårlig lys. Har vært innom Nikkor 1.4G, Sigma 1.4 HSM og den nye Sigma 1.4 Art. Trenger et objektiv til å ta bilder på nært hold, portretter, street fotografering osv. 

     

    Vurderer sterkt å kjøpe den nye Sigma, som koster meg 2k mer enn både nikkor og den gamle Sigma (brukt), men er den verdt pengene? Føler at hvis jeg først må ut med 2500kr for den gamle sigma, så kan man jo like greit spytte i 2k til.. Har lest meg opp og ned på reviews og sammenligninger, men klarer helt ærlig ikke å bestemme meg :hmm:Mange sier de ser store forskjeller fra sin Nikon 1.4G og nye sigma og vært svært fornøyd med kjøpet, mens andre skriver at forskjellene ikke merkes noe særlig i praksis. 

     

  2.  

     

     

     

    Farmasi på UiT. Jeg ville ha Oslo, men snittet gikk opp fra 4.82 til 5.1.. Et stort gap på ett år.

    kom også inn på farmasi uit  :thumbup:

     

    Flott. Var Tromsø på førsteplassen din?

     

    Jepp.

    Har hørt at Tromsø er en veldig fin studentby. Jeg gleder meg!

     

    Det kan jeg bekrefte :) Utrolig flott miljø også

  3.  

     

    nVidia, AMD? nyeste drivere? overclocked system?

    grafikk kort: AMD Radeon HD 7800 series

    CPU: AMD Phenom ii X6 1055T Processor, 2.80 GHz 

    RAM: 8.2 GB

     

    Har ikke så veldig mye peiling på pc, litt usikker på om driverne er oppdaterte evt hvordan jeg oppdaterer dem. 

     

     

    Er pcen din i det hele tatt bra nok til å spille spillet?

    Tok bare en titt her og minimum systemkrav er en cpu på 3ghz, men nå forstår jeg meg ikke på AMD sine greier så kanskje det går greit.

     

    Her kan du late ned drivere, siden jeg ikke har peiling på AMD så kanskje du kan trykke på Auto Detect og laste ned det programmet? Eller så kan du gå til Manual Select Your Driver og plotte inn den riktige informasjonen og se om han finner en driver til deg.

     

     

    Lastet ned driver og testet spillet, det funket! Tusen takk!  :grin2:

  4.  

    Studerer ikke farmasi, men har søkt til høsten. Stod mellom medisin og farmasi, men valgte farmasi til slutt. Grunnen til det er at som farmasøyt er du sikret jobb overalt i landet og det er mange jobbmuligheter, blant annet i legemiddelindustri, sykehus osv. Gode arbeidstider (slipper turnus som lege f.eks) og god lønn. Tror ikke det er så mye overtidsarbeid annet enn at man må jobbe noen lørdager av og til. 

     

    Har hørt at legeyrket er tøft..mye ovetidsarbeid, tunge nattevakter og stressende. I tillegg begynner arbeidsmarkedet å bli mettet da mange utdanner seg i utlandet så da må du regne med å gå uten fast jobb i noen år. 

    hvorfor er du negativt til overtidarbeid? man tjener mer penger per time??

     

    Som blured sier blir det vanvittig tungt når man blir eldre. Å stadig måtte skifte fra natt til dagvakter har dessuten en negativ virkning på helsa som sikkert merkes godt når man blir eldre. Jeg foretrekker i alle fall en god helse og nok tid til familie enn en haug med penger :)

  5. Studerer ikke farmasi, men har søkt til høsten. Stod mellom medisin og farmasi, men valgte farmasi til slutt. Grunnen til det er at som farmasøyt er du sikret jobb overalt i landet og det er mange jobbmuligheter, blant annet i legemiddelindustri, sykehus osv. Gode arbeidstider (slipper turnus som lege f.eks) og god lønn. Tror ikke det er så mye overtidsarbeid annet enn at man må jobbe noen lørdager av og til. 

     

    Har hørt at legeyrket er tøft..mye ovetidsarbeid, tunge nattevakter og stressende. I tillegg begynner arbeidsmarkedet å bli mettet da mange utdanner seg i utlandet så da må du regne med å gå uten fast jobb i noen år. 

  6. Hei.

     

    Må forsikre meg om jeg har rett samt kanskje en liten realtetssjekk..

     

    Etter at UiB endret opptaket til profesjonsstudiet fra årsstudium til vgs-karakterer gjenstår det bare UiT som tar opp studenter fra årsstudium til profesjon. Skal nevnes at UiT har en Kvote for å forhindre fraflytting som gjør at det er ca 25 plasser igjen til de som kommer fra andre steder i landet enn Nord-Norge. Vil dette da si at alle studentene fra høgskolene/universitetene som har tenkt seg inn på profesjon i psykologi kjemper om 25 plasser? Vil ikke dette resultere i skyhøye karakterer og loddtrekning blant de hardtarbeidende som har klart seg?

     

    Skal sies at jeg er i en situasjon som ikke tillater meg å ta opp fag fra VGS i ørten år for å få karakteren som trengs for å komme direkte inn på profesjon. Den skuten har nok seilt. 

     

    Helt ærlig: Er det rett og slett tåpelig av meg å satse på å gå den veien? Om du vil være brutalt ærlig eller oppmuntrende er opp til deg. Jeg tar de rådene jeg får :)

     

    Finnes det kanskje noen andre muligheter?

     

     

    Mvh

    En søkende student med brente broer

    Hørte rykter blant lærerne på Uit at de vil etterhvert gjøre det samme som i Bergen, noe jeg tror også vil skje.  Kanskje ikke det lureste valget dersom du må ta årstudiet om igjen (de fleste bruker 2-3 år på å komme inn, selv med kvota) og plutselig går de over til den andre modellen og du har kastet bort 2-3 år. Det kreves minst 2 A og kanskje 1 B for å komme inn uten kvota..

     

    Er også mulig å bli psykolog ved å studere i utlandet, men det er vanskelig. 

  7. Jeg tror du kommer til å greie deg fint, blir ikke stort mye vanskeligere enn maks kjemi 2 etter hva jeg forstår. Yrket handler om alt annet enn å utøve kjemi. Du må bare forstå det på en systematisk og nøye måte. Derfor må du være flink på å tilegne deg informasjon og være nøye slik at du som helsepersonell kan gi god og riktig hjelp til den som mottar hjelp. 

     

    Jeg tror det vil være et studie du greier bra, det er langt ifra et typisk realfagsstudie. I tillegg skal de sies at det er veldig mange deilige farmasøyter! Da jeg var på apoteket i dag ble jeg helt mindblown.

    Tenkte å lese både kjemi 1 og kjemi 2 boka frem til studiestart, så det er jo en lettelse å høre at det antakeligvis ikke blir vanskelgiere enn kjemi 2! Blei litt beroliget nå  :grin:

    Hehe, fint at det er mange deilige farmasøyter, men kanskje ikke så relevant for meg som er kvinne selv :roll:  

    • Liker 1
  8. Noen her som har studert farmasi og kan anbefale det? Vurderer å studere det til høsten, men litt usikker på om det kan bli litt for vanskelig. Trivdes med kjemi 1 på vgs, men hadde lite motivasjon til skole den gangen, så lå vel på 3- 4 i kjemi uten å jobbe særlig mye. 

     

    Er livredd for å begynne på studiet og finne ut at det er alt for vanskelig. Kan ikke si at jeg er en typisk realfagsperson, så må derfor jobbe en del i realfagene. På en annen side har jeg mye motivasjon og vilje, men er redd for at den vanskelige kjemien skal ta knekken på motivasjonen. 

     

  9. Tror du bør være litt mer spesifikk, hva skyver du sidelengs? Fysisk hele macen som står på et bord? En form for gesture med trackpaden? Er det musepekeren som havner i et hjørne når det skjer? (altså bruken av hot corners), eller holder du hele maskinen på skrå når det skjer? ...

    Ja fysisk skyver macen sidelengs på bordet, uten å røre noe som helst på tastaturet. Skjermen blir svart et lite øyeblikk, så må jeg logge inn igjen

  10. Hvilket skjermkort har du ? Det virker som du ikke har riktig skjermkortdriver... Som Saapa sier bør du kjøre en ren avinnstallering av skjermkortdriveren, restart maskina og legg inn nyeste driver.

     

    Har en Sapphire hd7850, prøvde å installere nyeste driver, men mye mulig jeg installerte feil. Prøvde å avinstallere skjermkortdriveren og restarte pc'n, men når jeg skur den på igjen står det at "Standard VGA-skjermkort" ble installert. Altså den installerer seg selv når jeg skrur på pcn..

  11. Hver gang jeg starter et spill feks black ops 2, så kommer meldingen opp "DirectX encountered an unrecoverable error". Eller når jeg starter League of legends: "Could not load direct3d". Har googlet etter problemet, står bare at jeg skal oppdatere driveren til skjermkortet, har gjort det, men funket ikke.

     

    Er ikke verdens største datageni, trenger litt hjelp :s

  12. Har også psykologi 2 i morgen, har hatt faget på egenhånd, så er svært usikker på hva jeg bør øve på.

     

     

    Hadde de ment forebygging av psykisk helsearbeid, så hadde de helt sikkert presisert det litt bedre, men her står det bare "forebygging". Så jeg er ganske sikker på at det er fra alle kapittel i boken. Dessuten er kapittelet "psykisk helsearbeid-forebygging og behandling" veldig kort kapittel, det blir for enkelt.

×
×
  • Opprett ny...