Jump to content

finnvinn

Medlemmer
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by finnvinn


 1. Uten å være 100% sikker tipper jeg at du mener Saab når du skriver Snabb? Hvis så er tilfelle så husker jeg de forsøkene godt. Saab vinklet rett og slett selve motorblokken 7-8grader i forhold til veivakselen. Dette endret naturligvis kompresjonsforholdet og med dette kompresjonstrykket med alle de muligheter dette medfører. MEN DET ENDRER KKE SLAGLENGDEN SOM PÅSTÅTT I ARTIKKELEN.

  Etter som du nevner dette med at ventilene sitter i toppen så er det jo ikke uvanlig at totaktere har eksosventilen i toppen. B&W fex. Bare for å ha nevnt det. Men ellers har du naturligvis rett. Mitt poeng er og blir at hvis skribenter ikke har peiling på teknikk så vær så snill å ikke skriv noe i Teknisk ukeblad. Dette vi diskuterer her er barneskolepensum innefor teknikk. Forstår du ikke et totaktprinsipp eller begerpet slaglengde så SKRIV IKKE I TEKNISK UKEBLAD.

  Presisering: Saab vinklet motorblokken fra 0 til 7,5grader variabelt under drift for å variere kompresjonsforhold og trykk.


 2. Fra tiden før internett vil jeg komme med en anektote som passer her. Jeg skulle kjøpe et lite strømaggregat og selgeren kom fram med et som var veldig prisgunstig til å være med Dieselmotor.

  Imidlertid var det lett å se at motoren hadde elektrisk tenningsanlegg og tennplugg. Dessuten stod det "Kerosene"  innstanset i tanklokket: ". Noe som betyr parafin på amerikansk. (hvor aggregatet kom fra).

  Uten å huske med sikkerhet tror jeg det var liten og stor tank for å starte på bensin og deretter endre til parafin for å spare penger.

  Jeg stilte meg sterkt tvilende til at dette virkelig var en Dieselmotor basert på at det stod at det skulle parafin på tanken og at den hadde vanlig tennplugg.  Butikkinnehaveren garanterte at Dieselmotor var det. Da mine tvil ikke tok slutt der og da lovte han med store fakter å sende meg bekreftelse fra importøren. Maken til vanskelig kunde. Det ble da med dette ettersom jeg valgte å ikke kjøpe aggregatet. Og under over undre. Noe tid etterpå kom brev fra importøren med bekreftelse på at denne skal gå på diesel. Husker ikke om han sa det var en Dieselmotor. Det var det uansett ikke ettersom tenningen ikke var etter Dieselprinsippet.

  Hadde jeg hatt litt mer penger å rutte med så hadde jeg kjøpt maskinen og flittig påklaget alle de problemer som nødvendigvis måtte følge med.

   

  Nå har tiden gått og Mazda kommer med en Dieselmotor som går på bensin, men det er 18kvantesprang i utvikling siden den gangen. (ja jeg vet kvante ikke er stort, bare ett utrykk)

  For å spare skriving nevner jeg hvorfor en Dieselmotor heter nettopp Dieselmotor. Det er nemlig ikke fordi den går på diesel, men fordi den tenner etter Rudolf Diesel sitt prinsipp. De største totaktskipsdieselene går på tungolje og de minste modellflydieselene går gjerne på naftablandinger. Så har vi alle i mellom.


 3. Det stemmer nok det. Det er lett å finne faktafeil når tema det skrives om, er ens eget fagfelt. Jeg vil tro alle opplever dette. Og sånn må det nesten være. Med den bredden av felt som journalistene skriver om, så kan de ikke konkurrre med spesialister innen hvert eneste felt.

  Vi som diskuterer og skriver her inne som folk flest har lov til å tro, mene og ta feil. De som skriver i fagtidskrifter som Teknisk Ukeblad ol må ha adekvat kunnskap om tingene de skriver om. Hvis ikke så har disse bladene ingen verdi. Faktisk mindre enn ingen. De har negativ verdi for de fyller folk med vranglære. Heldigvis at vi nå har fora hvor de kan bli gått i rette med. Jeg oppfordrer all som har kunnskap og ser feil om å ta tak. Hvorfor skal vi bruke tid og penger på magasiner som sprer tull og vranglære.


 4. Det var flere faktafeil her. Tror ikke alle skjønner hva Otto og diesel prosess betyr. Otto prosess er forbrenning under konstant volum, mens diesel prosess er under konstant trykk. Hverken Otto eller dieselmotorer fungerer 100% etter dette.

   

  Poenget er at uttrykkene blir feil brukt. En Otto motor trenger ikke ha Lambda 1 ,den kan ha høyere og lavere og fremdeles være Otto motor. En ottomotor kan være både totakt og firetakter. Det samme kan en diesel.

   

  Tror også det var feil i snabb motoren med variabel slaglengde. Det er nok mulig men jeg tror de flyttet sylinder i forhold til veivaksel. Hcci prinsippet var også litt ullent forklart.

   

  Det er forøvrig vanskelig å gjøre en firetakter om til en totakter når ventilene sitter i toppen. Egr har ikke noe med dette å gjøre.

  Uten å være 100% sikker tipper jeg at du mener Saab når du skriver Snabb? Hvis så er tilfelle så husker jeg de forsøkene godt. Saab vinklet rett og slett selve motorblokken 7-8grader i forhold til veivakselen. Dette endret naturligvis kompresjonsforholdet og med dette kompresjonstrykket med alle de muligheter dette medfører. MEN DET ENDRER KKE SLAGLENGDEN SOM PÅSTÅTT I ARTIKKELEN.

  Etter som du nevner dette med at ventilene sitter i toppen så er det jo ikke uvanlig at totaktere har eksosventilen i toppen. B&W fex. Bare for å ha nevnt det. Men ellers har du naturligvis rett. Mitt poeng er og blir at hvis skribenter ikke har peiling på teknikk så vær så snill å ikke skriv noe i Teknisk ukeblad. Dette vi diskuterer her er barneskolepensum innefor teknikk. Forstår du ikke et totaktprinsipp eller begerpet slaglengde så SKRIV IKKE I TEKNISK UKEBLAD.

  • Like 1

 5. Undergravingen av skribentens troverdighet blir fullstendig når han påstår at datastyring av eksosgassresirkuleringsventilen (egr) kan brukes til å få motoren til å gå som totakter!!!!!!!

  Det ville jo vært fantastisk, intet mindre. Når en leser videre tyder teksten på at han tror en motor som går på to sylindere istendetfor fire er en "totakter". Da er artkkelen bare latterlig og man må lure på hvilken grad av sannhet de av de tingene som man ikke kjente så godt fra før medfører?

  • Like 3

 6. Syntes støykanselleringen virket effektiv jeg. Riktignok uten å ha forsøkt hverken på fly eller bil da det hadde blitt en svært kort tur. Maken til øretortur fra hodetelfoner har jeg knapt opplevd. Har temmelig små ører, men det var ikke plass til å tre dem inn. Hjelper ikke at putene er myke for de legger seg utenpå. Det er de ikke laget for. Dessuten er åpningen rektangulær. Høy nok, men altfor smal.


 7. Hvorfor er det ingen av journalistene her som tar seg bryet med å ringe Expert og spørre hvorfor de tar seg dobbelt betalt i forhold til Biltema for samme vare? Expert skryter jo av at de er så jævlig billig om dagen..

   

  Muligens fordi artikkelen begynner med at de HAR gjort Expert oppmerksom på dette og at Expert sporenstreks satte NED prisen til 10kr under Biltema. Vet ikke, men det kan være det var for å gjøre oss oppmerksomme på dette at de skrev det så tydelig i artikkelen.


 8.  

   

  Jeg kjøpte disse på www.frisktpust.no : https://www.frisktpust.no/collections/smarte-ting/products/bluedio-hodesett-med-aktiv-stoydemping

   

  Meget god lyd til en lav pris! Anbefales.

  Virker som en annonse...om du virkelig liker disse, kan man likegodt kjøpe dem på ebay el. til halve prisen av dette...

  Dette stemmer ikke. Du slipper moms og tollavgifter ved å handle på en norsk side.

   

  Jeg tror deter motsatt; Du betaler alltid moms og tollavgifter når du handler på ei norsk side. På Ebay derimot kan du slippe dette hvis ordren inkludrt frakt er under 35onok hvilket er tilfellet for nettopp de hodeteoefonene du anbefaler; http://www.ebay.co.uk/itm/Bludio-Wireless-Bluetooth-4-1-Stereo-Headset-Heaphone-For-Apple-iPhone-6-5-LG-G4/362187601171?hash=item5454103513:g:JB8AAOSwPcVVysHx


 9. Propitær lader er muligens prisen en må betale for å få såvidt lang spilletid som Sony her tilbyr. Ihvertfall hvis en ønsker en ikke altfor lang ladetid. Sonys propieritære lader lader med 15volt. Var ikke istand til å se strømstyrken, med er tilbøyelig til å mene at testeren burde ta dette med i beregningen før han kaller laderen en "sorg".

  Ellers er vel denne oppgitt til å spille i stereomodus. Er ikke dette verdt å nevne? For meg er det ihvertfall avgjørende. Å ja! Jeg vet at det ikke er  rare stereoeffekten med høyttalerene så nærme hverandre, men likevel når en er to eller alene har dette en verdi.


 10. Deg om det. Alle kameraomtaler jeg har lest har ment at Sonys telefoner er svakere enn mange av de andre når det gjelder kamera. Det at telefonene også får sprekker i både bakside og skjerm bare ved å ligge stille er også en dealbreaker for meg.

   

  Hvis du leser litt i trådene her på forumet om Sony Xperia, så vil du nok oppdage at ikke alle er like fornøyd som deg.

  Det var dumt at du skulle ta deg så nær av at jeg er fornøyd med Sonytelefoner. ("Dg om det") Ja det er faktisk flere telefoner. Både kona og jeg har hatt Xperia Z1 i nesten fire år, og vi har skifergulv i huset!!! Ingen har tatt skade!  Og ja jeg har lest i trådene, men det later til at flere av sonyhaterene aldri har eid en selv. Kan også nevne at jeg fotograferer stort sett med Speilreflex (Sony @77,  @65, @580, @390 og HSV400 er kameraene jeg stort sett bruker) Har endel andre også til spesielt bruk) Og jeg skriver ut mer enn tusen bilder i året. Derfor er kamerakvaliteten i telefonen faktisk viktig for meg. Størrelsen på sensoren er en av parameterene som er aller viktigst på et digitalkamera. Sonytelefonene har større sensor enn telefoner flest. Jeg har vært veldig fornøyd med bildene fra Z1 i denne tiden til å være en telefon når bildene har blitt skrevet ut. Å sammenligne på telefonskjermen gir ikke et riktig bilde av kvaliteten akkurat som det heller blir riktig på en dataskjerm. Ihvertfall ikke hvis denne ikke er nøyaktig kalibrert. Får bare beklage hvis det plager deg veldig mye at jeg liker Sony. Det var slett ikke meningen å plage deg og jeg synes det er greit å avslutte her ettersom nytteverdien er såpass begrenset.


 11. Er det egentlig så mange som har behov for 4k skjerm? Er ikke dette bare noe som suger ekstra mye batteri og ser fint ut på papiret slik at de kan ta en syk pris?

   

  Og slow motion er en morsom funksjon det, men hadde det ikke vært bedre å få litt bedre kvalitet på vanlige videoopptak først? Samsung, Apple, Microsoft og LG knuser jo Sony på kamera. Og ofte er det samme kameraet som Sony bruker.

   

  Jeg skal i alle fall ikke ha Sony igjen med det første. 

  Men det skal jeg, ha Sony igjen. jeg skriver ut bilder og da ser en at ingen "knuser" Sony på kamera. De andre bruker ikke Sonys brikke for den er betydelig større enn hva de har. Faktisk like stor som i et vanlig kompaktkamera. nesten 2mm større diagonalt. En annen ting er at min Z1 ar gått mange ganger i steingulvet her uten skade, mens min nye P9 slett ikke tåler det. Den kan heller ikke ta bildeserier i hurtigfilm som den eldgamle Z1. Ikke støtte for dette står det når jeg forsøker å laste inn appen. Sony knuser alle på kamera hvis en betrakter bildene på annet enn telefonskjermen.


 12.  

   

   Jeg tror heller ikke 4k-skjerm blir noen veldig stor ting,men det må vel uansett være en mye større ting enn buede kanter på en telefon?

   

  Regner med du tenker på Edge modellene, og ikke 2,5D glass som er på de fleste telefoner (avrundet glass mot kanten av rammen, altså utenfor der det er lys på skjermen)

   

  Med tanke på salgstall er buede kanter helt klart bedre. Edge modellene til Samsung er sikkert i nærheten av Sonys totale salgstall, og tar nok lett ut Z-serien. Ikke nødvendigvis pga av kanten da..., men selv for folk som ikke kan noe om tech er det noe du legger merke til lett, og som mange synes er kult. Jeg tror den har fått Samsung til å selge en del ekstra, siden de og fortsetter med dette. Mer enn 4K vil gjøre for sony ville jeg tro. 4K skjermen til Sony kan og by på store ulemper når det kommer til skjermkvalitet, lysstyrke, batteri osv. Edge byr på få problemer i sammenligning.

   

  Hvis du tenker på nytteverdi derimot er det klart 4K som vinner ville jeg sagt. Jeg ser på buede kanter mer som et design element enn noe annet. Ikke et som øker funksjonalitet eller gjør telefonen ellers bedre, men noe som gjør at den ser langt kulere/fancy ol ut.

  Tror du ikke 4k kan bli ettertraktet til VR?


 13. After tons of review in both my country (Norway) and the US, the xperia z5 is not the best when it comes to software. Sure the mess of Z3+ has been reduced on the z5 but it's not perfect. Still the design is boxy and now it's even thicker than Z3 and z3+. I though this would be the year i bough a new sony device but clearly not. For the z6 and I AM serious... Is a list of things that needs improvement:

  Camera needs to be back on top. 5 front, 22,5 back since clearly you couldn't manage the 23 mp.

  the performance, hardware and software needs polishing to the xtremes. That means either think right about the snapdragon or use another prossessing system. And fix the waterproofness!!!

   

  The design needs to be a bit more rounder and curvier,

  The battery has to be improved to atleast 3250 MAh (no need for removable ones as long as the 2 day span is true,

  And last but not least, The MOTHER FRIECKING BLUNDERBUSSING PURPLE COLOR BACK. I've asked over and over again and again for the purple color but no matter how many times i ask it always turns out to be another color instead. PLEASE HEED MY CALLS for 2016 Sony. I'm begging you. If not, atleast have the copper option again. That one was sexy...

   

  Also i want a new phone this year and it has to be sony so should i buy the z5 or the z3? AND BE HONEST...

   

  P.s Gadd ikke å skrive på norsk siden det tar så lang tid så...

   

  Men du tok deg tid til å kommentere innlegget ditt på norsk så alle kunne se hvor flink du er i engelsk!


 14.  

   

  Har dere råd til å kjøpe en telefon til denne insane prisen, har dere råd til å betale en 50-lapp i måneden for idiotforsikringen der dere har abonnement. Så får får dere vel bytta detta glasset da, om dere skal være så uheldig at det går i stykker?

  Bare fordi den koster mye, og folk har råd til det. Hvorfor skal en måtte betale for forsikring til en slikt telefon? Er det ikke da bedre å velge en der du slipper å betale for forsikring? Selv om glasset går i stykker eller ikke, hjelper forsikring på de andre negative sidene med dette som at glass er glatt? Glass fungerer fint for noen, men andre liker det ikke. Jeg ser ikke noe problem generelt med glass, og kan forstå hvorfor folk vil ha det. Som har blitt poengtert tidligere, det er mye vi bruker, der vi velger knuselige ting fordi de ser best ut. Det respekterer jeg. Jeg har selv anbefalt Sony mobil til folk, og da var ikke akkurat glass-baksiden en stor faktor i det hele tatt. Likevel må det vel og gå an å respektere at det finnes folk som er skeptiske til glass? At det finnes folk som ikke liker glass, og ikke vil ha glass? Og da vil ikke nødvendigvis en idiotforsikring hjelpe.

   

  Ang bildet har du helt rett. Jeg må bare beklage. Bommet der og det var ikke for å lure noen.

  Jeg skrev Galaxy S6 på Google og skulle finne et med samme komposisjon som bildet av S3 og der kom feil telefon med.

   

  Men du sier det ikke er riktig å sammenligne Z5 og S6 Edge+, og hvorfor i alle dager kan jeg ikke det?

  Det er jo S6 Edge+ som er riktig å sammenligne Z5 med da det er den nyeste telefonen til Samsung, og Z5 er den nyeste til Sony.

   

  Hva design angår er det tydelig at diskusjonen stagnerer. Det virker som om du syntes at forskjellen på designet mellom S3 og S6 er enorm, og da er det tydelig at du har tenkt til å gå større lengder enn meg for å forsvare Samsung, og da nytter det ikke for noen av oss å diskutere akkurat den biten lenger. Jeg syntes Sony har hatt større designforskjeller fra Z til Z5 enn det Samsung har hatt fra S3 til S6, eller hvertfall S4 til S6. Men det er min mening.

   

  Hvordan vet du at det er Samsung sin nyeste modell? Tenkt om de nettopp lanserte en ny til 2000 kr i India? Da blir vel den rett å sammenligne med? Grunnen til at det ikke funker er at det er forskjellig produktkategori. Edge + er en stor telefon. Det at Sony brukte så lang tid med en etterfølger er ikke Samsung sitt problem. Z5 er i samme kategori som S6 Edge. Edge + konkurrerer med telefoner som 6S plus, som er tilnærmet like store.

   

  Du har utrolig lite troverdighet når du beskylder meg for å gå til store lengder for å forsvare Samsung. Det er du som poster bilder fra bare en kameravinkel og ikke viser hele produktet. Du poster bilder der den ene har deksel, for at de skal se like ut. Du poster bilder og argumenterer for at alt er likt, basert på feil produkter(Jeg har lyst til å tro deg på at det var et uhell, men "ren" google viser bare S6er, og iom at du har tatt med bilder av baksidene til en telefon, der den ene har deksel på før for å vise at de er like, så blir det litt vanskelig). Du har altså ingen steder vist at de er like, fordi all argumentasjonen din har bare falt gjennom som uriktig. Sammen med den manipulative sammenligningen av iPhone 3G og Galaxy S6. Du så gjerne en annen bruker her som skrev? Han sa han nesten ikke så forskjell på Z og Z5. Så du kan egentlig bare droppe slike beskyldninger, når du kommer med feilaktig fakta for å prøve å vise at de andre produsentene bare har likt design, men SONY har ulikt. Lurer på hvem det virker som forsvarer er spesiell produsent jeg.....

   

  Jeg har aldri sagt noe sted at det er galt å ha likt design generasjon etter generasjon. Jeg har aldri sagt Samsung har enorme forskjeller. Jeg sier bare at de er forskjellige år etter år (S4 og S5 er klart ganske like). Jeg bare reagerte på at du mente Sony stadig utvikler designet sitt, mens de andre har stort sett likt. Fordi hvis det er et selskap jeg forbinder med det samme gen etter gen så er det Sony. Det er jo ikke nødvendigvis dårlig. Det kan ganske enkelt bety at de har funnet et utrolig bra design, som de kan bruke om og om igjen. Jeg har vel aldri hørt om noen som ikke liker designet. Det eneste er jo det med glass på baksiden. Så ser ikke hvorfor du gjorde en så stor big deal av dette engang. Er ikke sikker på hva du vil frem til. Den eneste måten å få til skikkelige stand-out design er jo å gjøre som Samsung. De har en egen joint-venture fabrikk med Corning i SK. De har en egen avdeling som produserer skjermer. De lager generelt det aller meste selv. Dermed kan de også få til ting som buede kanter på mobilene sine, som ingen andre i verden kan få til. Da må de få hjelp av Samsung, og kjøpe deres skjermer, kjøpe glass fra deres fabrikk.

   

  Sånn sett har jo Sony fått til 4K skjerm da. Selv om det ikke er design er det jo helt klart stand-out. Om det blir et overall bra produkt i forhold til vanlig versjon er vel litt tvilsomt, men likevel veldig kult at de gjør det. Blir veldig spennende å se hvordan den telefonen er.

  Jeg tror heller ikke 4k-skjerm blir noen veldig stor ting,men det må vel uansett være en mye større ting enn buede kanter på en telefon?


 15. Har nå levd med Z1 siden den kom på markedet. Valgte den mye pga den store bildesensoren. Samme størrelse som i en vanlig kompaktkamera og mye større enn andre telefoner da. jeg har mange kamera. Også speilrefleks og tar utrolig mye bilder. Er virkelig imponert over Experia z1kameraet. Har alle dagens dyrere telefoner 12/3"cmossensor? Når jeg sikkert snart må bytte ut min Z1 kommer jeg til å legge mye vekt på at neste telefon også har timeshift burstfunksjon. Mulig det er spesielt å sette så mye pris på den for det er en funksjon som skjelden blir nevnt. (Testerene her viser dendumme dinosaurappen i stedet) Det er synd for å kunne ta 60bilder i sekundet åpner for bilder en aldri ville kunnne få ellers. 2mpix rekker i massevis til mange ting. Er det noen som vet om "timeshift burst" er noe alle telefoner har nå? Jeg har hatt utrolig mye glede av dette, å kunne plukke ut akkurat blinkskuddet. Har Z5 dette? Mine Galaxie og min HTC har ikke hatt timeshift burst. Telefonen har vært grei til mitt bruk. Nydelig musikkspiller som desverre skiftet navn for ei tid siden. Har tatt bilder under vann med blandet resultat. Telefonen har falt i steingulvet et par ganger og det har gått bra. Batteritiden på sparemodus er veldig god. 2 dager på normal blir til nesten 4 med denne aktivert. Ser ingen grunn til å ikke velge Z5 med mindre en kan spare betydelige penger på en annen telefon som også har fysisk utløserknapp mm.


 16. Sitat: "Den andre fordelen er at Tesla med omformeren i bilen kan benytte ladestasjoner som spytter ut likestrøm direkte til bilen. Når du er koblet til en superlader, som byr på likestrøm, går du rett og slett forbi omformeren – som har begrenset kapasitet. Strømmen flyr rett fra laderen og inn i batteriet, noe som går uhyre raskt". Mener du at hvis omformeren ikke var i bilen kunne ikke energien gått utenom denne og ladet batteriet direkte???? Du snakker om at ladestasjonen kan lade 90Kwh. mener du at den stenger ned automatisk etter e gitt tid, fex 30min ved 35Kwh har blitt tilført batteriet brutto? Eller er det skal det være 90Kw, ikke 90Kwh? En vesensforskjell.


 17. Et A33 kan jo ikke ha vært kjøpt for mer enn 5 år siden, så hvis ikke det har vært utsatt for sterke påkjenninger så er det verdt å ta kontakt med selger for å reklamere.

   

  Det er vel A58 og A77 II som er de noenlunde oppdaterte husene med A-fatning på markedet.

   

  Men hvis du kun har ett objektiv til systemet, så kan det kanskje være like greit å bare gå over til noe annet. Sony virker ikke veldig interesserte i å holde liv i A-fatningen. På den annen side, hvis du er fornøyd med et kamerahus med en allround-zoom, så kan kanskje et A58 (eller noe annet fra bruktmarkedet) med det objektivet du har nå gjøre en grei jobb en god stund fremover.

   

  Et A33 kan jo ikke ha vært kjøpt for mer enn 5 år siden, så hvis ikke det har vært utsatt for sterke påkjenninger så er det verdt å ta kontakt med selger for å reklamere.

   

  Det er vel A58 og A77 II som er de noenlunde oppdaterte husene med A-fatning på markedet.

   

  Men hvis du kun har ett objektiv til systemet, så kan det kanskje være like greit å bare gå over til noe annet. Sony virker ikke veldig interesserte i å holde liv i A-fatningen. På den annen side, hvis du er fornøyd med et kamerahus med en allround-zoom, så kan kanskje et A58 (eller noe annet fra bruktmarkedet) med det objektivet du har nå gjøre en grei jobb en god stund fremover.

  Hva er det som indikerer at Sony ikke er "veldig interesserte i å holde på A-fatningen? De kom med tre nye objektiv med denne fatningen i 2014. A-mount Minolta. Sony har fortrinn som nok er slitsomt å gi avkall på når en har blitt vant med dem. Jeg ville ikke anbefalt å bytte ut Sony på dette grunnlaget. Selv ville jeg ihvertfall ikke gå tilbake. Har dog ikke særlig erfaring med A-33 som jo er entrykameraet til SLT-systemet. Har du negativ erfaring med kameraet? Ser ellers en link i tråden at det er mange A-33 som "dør". Dette tilsier vel at vedkommende får kameraet sitt reparert tenker jeg.


 18. Det firmaet, Sony, må være noe av det mest innovative i verden. De har nå fundert en helt ny standard av systemkamera. Hastigheter som Canon og Nikon bare kan drømme om å oppnå halvparten av. Translucent mirror gjør det også mulig å filme med fasedeteksjon under filming og derved full liveview. Suksessen med HDR som de kom med for ikke så lenge siden kommer nå også på mobilkameraene deres. Et system som lot meg sitte innerst i en resturant og ta bilde av lokalet såvel som utenfor, begge steder med tilfredstillende eksponering på samme bilde. Og dette med et kompaktkamera i et tropisk land med DEN sola. I all mine år med dyre og billigere utstyr har jeg aldri sett maken. Snart kommer deres neste generasjons mobilkamera med samme sensorstørrelse som kompaktkamera!!! For første gang ser vi muligheten til å kunne ta bilder med samme kvalitet som familiekameraene, med en telefon som er like slank som enhver mobil. At de nå kommer med enda en revolusjenerende nyvinning forbauser ikke mye. Etter å ha eid noen av produktene, inkludert slt-kamera er jeg rett og slett imponert over både bruk og kvalitet . Jeg tror vi kommer til å se mye til Sony framover.

  • Like 1
×
×
 • Create New...