Gå til innhold

0109Jav

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 0109Jav

  1.  

     

    Kan godt hende jeg ikke fikk en anmerkning da, men da skal jeg vel ikke få avslag på en kredittsjekk?

    Betalingsanmerkninger er ikke det eneste som spiller inn, lav inntekt/mye gjeld (selv om den ikke er misligholdt) fra før er også vurderingsfaktorer. Selv noe så tilsynelatende banalt som at man har flyttet ofte kan være negativt hos enkelte...

     

    Takk, har null gjeld men kan være at jeg har lav inntekt siden jeg enda er student :)

     

  2.  

    Kan godt hende jeg ikke fikk en anmerkning da, men da skal jeg vel ikke få avslag på en kredittsjekk?

    Betalingsanmerkninger er ikke det eneste som spiller inn, lav inntekt/mye gjeld (selv om den ikke er misligholdt) fra før er også vurderingsfaktorer. Selv noe så tilsynelatende banalt som at man har flyttet ofte kan være negativt hos enkelte...

     

    Takk, har null gjeld men kan være at jeg har lav inntekt siden jeg er student :)

  3. Selskapene skal slette med en gang det er gjort opp i henhold til loven. De gir ut en score tilbake til det selskapet som kjøper kredittsjekken basert på mange ulike beregninger, hvor utestående fordringer nok blir ganske tungt vektet. Synes du skal ringe dem som står i gjenpartsbrevet for kredittsjekken og spørre etter rutiner.

     

    Tusen takk! :) Da vet jeg det!

     

    Er du sikker på at du har fått en betalingsanmerkning? Betalingsanmerkning settes tidligst 30 dager etter at saken er sendt inkasso (for enkeltpersonforetak) eller 30 dager etter at selskapet har tatt rettslige skritt, dvs forliksråd/namsmann (for privatpersoner). Du blir også forhåndsvarslet om anmerkninger. 

     

    Hvem kredittsjekket deg? Mobilselskapet? 

     

    Kan godt hende jeg ikke fikk en anmerkning da, men da skal jeg vel ikke få avslag på en kredittsjekk?

    Skulle bare bestille noe fra komplett med vedlagt faktura siden betalingen med kort ikke ville fungere (selv om det var dekning på kortet, det sto jeg måtte kontakte kundeservice).

    Jeg prøvde å betale med kortet i dag og da gikk det, men å få avslag på en slik sjekk var ikke akkurat en "good feel". Spesielt ikke når jeg trodde det ikke var noe problem.

     

    Er veldig rart når jeg ikke har noen ubetalte regninger. Men har akkurat sendt inn opplysningene mine til "bisnode" som sender opplysningene i posten. :)

  4. Heihei!

     

    Overskriften sier det meste, men velger å forklare situasjonen før det blir noe dømmende her.

    Jeg kjøpte meg en telefon med ett nytt abonoment for noen måneder siden. Jeg betalte regningene, men så kom en uforusett privat krise så jeg fikk plutselig ikke mulighet til å betale i to måneder. (regningene var også MYE høyere enn forventet,det å overstige "litt" på mobildataen har jeg erfart er DYRT!!)

     

    Selvfølgelig skulle jeg betale med en gang jeg fikk til, og det gjorde jeg. Telefonen ble sperret noen få dager, men med en gang jeg fikk lønn på kontoen betalte jeg for de to månedene. Poenget er at dette er cirka en måned siden, og når jeg måtte trykke på en kredittsjekk fikk jeg avslag.

     

    Så da har jeg googlet litt for å finne ut når denne anmerkningen slettes. Men på noen sider står det fire år og på andre sider står det umiddelbart.

    Så da lurer jeg på om det er noen faste regler på dette? Er det bare at inkassofirmaene er trege, eller må jeg faktisk vente fire år før jeg kan bli sett på som en "god betaler" igjen? :(

  5. Ris/ros? :) Hadde vært fint om dere hadde skreket ut hvis det var noe jeg kunne forbedret på før jeg sender den inn!

     

    Søknad på stilling som salgsmedarbeider

    Jeg viser til utlyst stilling funnet på ********* sin hjemmeside, og søker herved på stillingen som salgsmedarbeider på telekiosken i ********.

    Jeg er en 17 år gammel gutt som går restaurant- og matfag på ********** VGS, hvor jeg skal utdype meg innen servitørfaget, og vil derfor ha en jobb innen service og salg. Som den vedlagte CV viser er jeg interisert jeg sosial og interisert i service. Jeg er også interisert i og få erfaring i arbeidslivet uten at det skal gå utover skolehverdagen min, og da ville denne jobben passet ypperlig. Dessuten hadde det vært fint og få noe ekstra og gjøre i hverdagen min.

    Dette skoleåret har jeg lært meg utrolig godt og jobbe både selvstendig samtidig som å jobbe med flere. Jeg passer alltid på å få ting unnagjort, nøyaktig men samtidig så effektivt som mulig og får inn rutiner kjapt noe jeg mener kan komme til nytte i enhver situasjon. De som kjenner meg vil kalle meg både blid, sosial og lett omgivelig. Vi har også lært ting som «mersalg» og hvordan vi skal håndtere kritikk og/eller ros på restaurant- og matfag.

    Med mitt engasjement innen salg og service og hvor lærevillig jeg ser jeg frem til nermere kontakt og vil gjerne komme på et intervju. Jeg kan heletiden nås på telefon: ********.

    Mvh. *********

  6. Hei! :) Før jeg starter vil jeg bare forklare litt først. Jeg bor på Rostad Ungdomshjem. 16 år, vi har egen skole på området. Om vi ikke deltar i timen får vi noe som kalles utekveldsnekt. Det vil si: Vi har to dager i uka hvor vi får dra ut av området til instutisjonen uten avtale så vi får kjøpt røyk og møtt venner.

     

    I dag skulle jeg på samvær til mamma og storesøster neste uke, som bor mange herrens mil unna. Jeg deltok ikke på en "sykkeldag", så startet læreren og true med samvær. Jeg vart skikkelig iritert og tenkte "Det har dere ikke rett til uansett.", siden jeg ikke orka sykkeldagen.

     

    Så kommer jeg hjem til avdelingen min, hvor jeg blir tatt ned på rommet og fortalt at jeg får en dag mindre til Ida (min storesøster som bor i Hedmark).

     

    For det første passet dette utrolig dårlig for min storesøster i og med at da kommer jeg syttende mai, og trenger skyss fra Hamar til Elverum. Toget jeg tar kommer fem på morgen når hun har en unge som skal i barnetog syttende mai. For det andre har de vil ikke rett til dette når jeg skal hjem til Rostad til fredag når vi har disse "utekveldene".

     

    Når jeg var hos mamma ringte jeg Rostad og spurte om det var et alternativ at jeg fikk straffen vi egentlig skulle få. "Nei, men bilættan e bestilt!".

     

    Har del lov til dette? Det trur ikke jeg i det heletatt, jeg blir sint bare av tanken iallefall. Og prøver og ringe advokaten min, men hun er jo opptatt. Hau, skar itte væra enkelt!

×
×
  • Opprett ny...