Gå til innhold

VegardPirat

Medlemmer
  • Innlegg

    233
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av VegardPirat

  1. Tja.

     

    Nå er det da slik at folk i et demokrati, skal bli "representert".

     

    Da er det nødvendig at folk i forskjellige livssituasjoner, avlegger sin stemme. Folk med forskjellig modningsnivå. Folk med forskjellige erfaringer. Folk med forskjellige prioriteringer.

     

    Å kun ha "smarte" folk som stemmer? Det har vært forsøkt før. Da kalte man det "aristokrati".

    • Liker 1
  2.  

    Man kan se på det på det fra flere vinkler, men det er ganske godt underbygd at konsum regulers av tilgjengelighet og pris ganske godt. Det er ikke poengløse tiltak. Og problemene med alkohol er langt videre enn kun avhengighet. Man må ikke være enig med KRF, men kan godt forstå at noen vil argumentere for at det er solidarisk.

     

    Jeg savner argumentasjonen for at konsumet er problemet.

     

    For å forklare: Jeg ser på avgiftsbeleggingen av alkohol på samme måte som jeg ser på avgiftsbeleggingen av bilkjøring.

    Myndighetene har funnet noe de kan avgiftsbelegge uten at det stopper folk i å "gjøre det", og da ønsker myndighetene å avgiftsbelegge det så mye som de kan før folk når smertegrensen og blir irriterte.

     

    Og det er faktisk mulig å hevde at bilkjøring er mer skadelig enn alkohol. Men. Slutter folk å kjøre bil, av den grunn? Skal vi forby bilkjøring, av den grunn?

     

    Eller skal staten bare tvinge folk til å betale så mye som mulig, fordi: Staten KAN.

    • Liker 1
  3.  

    Med de negative effektene alkohol har for samfunnet, så kan man fosåvidt greit argumentere for at det er solidarisk å forsøke å bremse konsumet.

     

    Å begynne i feil ende av problem-rekka, etter min mening.

    Som denne tegneserien illustrerer: http://www.stuartmcmillen.com/comics_en/rat-park/#page-1

     

    Jeg vil gjerne at de som sliter med for høyt alkoholkonsum, skal få den hjelpen de trenger til å redusere det, ikke at alle andre som IKKE sliter med for høyt alkoholkonsum, skal bli tvunget til å betale mer i avgift.

    Da går vi direkte på det spesifikke problemet, ikke later som at problemet er generelt.

     

    Og aller helst vil jeg at vi forhindrer at folk får et for høyt alkoholkonsum, til å begynne med.

    Da har vi en jobb å gjøre, hvor utfordringen er å skape et samfunn hvor folk har det greit nok til at de ikke ønsker å (for)bli alkohol eller narkotika-avhengige.

     

    Man løser ikke samfunnsproblemer ved å avgiftsbelegge dem.

     

    BTW, kan denne kontoen bli omdøpt til "VegardPettersen", eller er det best om jeg stenger den og oppretter ny?

    • Liker 1
  4. Hva synes dere om IT-opplæring i skolen?

    Der ønsker vi nok å satse sterkt, vi har mange medlemmer som er levende interessert i utdanning i et nytt årtusen (meg selv inkludert), og som ønsker å ta ibruk moderne undervisningsmetoder og ønsker å åpne undervisningen. Massive online-kurser tilgjengelige gratis, digitale lærings-agenter / programmer, moderne verktøy, støtting av initiativ som Lær Kidsa Koding, and so on and on.

     

    Der blir vi uten tvil Norges sterkeste og mest oppdaterte parti!

     

    Det ser foreløpig ut som Piratpartiet får rundt 0,3% av stemmene. Vi dere bruke noe av partistøtten til forbedring av forumene og systemet med "liquid democracy"?

     

    Vi har allerede et forslag til et bedre forum bygget på reddit-løsningen, som ligger på redtest.piratpartiet.no. Høyst sannsynlig blir det vedtatt brukt, istedenfor dagens spambot-infiserte løsning. Og vi får se hva vi gjør med facebook-gruppene, som til dels har blitt brukt av mer eller mindre tilfeldige ikke-pirater til å drøfte ikke-piratpolitikk.

    Det blir litt dekkskrubbing. ;)

     

    Avstemmingsverktøy er noe vi utvilsomt vil jobbe med, vi har kompetente mennesker og nå har vi en støtte som vel ligger på 160,- per stemme per år, som for oss betyr rundt 1,5 millioner i året.

     

     

    Hvilke planer har dere for å øke oppslutningen frem til neste valg?

     

    Oj.

    Stort spørsmål. Kort, så vil et større politisk program ha en større appell til folk. Vi kan mye og har mange gode synspunkter om hvordan vi kan gå inn i fremtiden med hodet først - ikke rumpa først, som en del andre og mer "akterutseilte" partier ser ut til å gjøre.

     

    Så vi kommer til å reise litt mer seil, og flagge våre saker tydeligere!

  5. Riktig. Er ikke noen andre enn meg som har brukt kontoen, heller.

     

    Det blir riktig så spennende å se hvordan de utrolig gode resultatene vi har fått i skolevalgene, og for folk som er teknisk oppdaterte, gir utslag for landet som helhet.

     

    I alle tilfeller har vi vunnet appell hos den delen av velgermassen som oppdatert på dagens problemstillinger og utfordringer mtp frihet fra overvåkning osv., og det tar vi med oss og bygger på til neste valg. :)

  6. Skulle vi fulgt etablerte regler for parti-forkortelser, som at FRemskrittsPartiet blir til FRP, så hadde vi hatt forkortelsen PIratPartiet, PIP.

     

    Men det... eh. Valgte vi altså IKKE å ta til følge.

     

    Vet ikke om det er vanlig med fylkesforkortelser for partier. Blir fort en guttural konsonant-stuing ut av det.

     

    Kall oss bare PiR, du.

  7. Selv om dere bare får to mandater, mener jeg da selvfølgelig fortsatt at dere skal ha et skikkelig partiprogram. Venstre er jo nå inne med to mandater, da får dere i praksis like mye makt som dem har nå. Dere må jo fortsatt stemme for eller imot på andre saker som ikke gjelder personvern, det er der problemet ligger. Slik som partiet framstår nå får dere ihvertfall ikke min stemme. Du svarte heller ikke på det siste spørsmålet.

    Vi ønsker å gi folket demokratisk makt, og derfor vil vi at folk selv skal kunne stemme på politiske saker.

    Vårt politiske breddeprogram kommer til å bli utviklet av medlemmene av partiet i fellesskap, ikke av styreledere sentralt.

    Roma ble ikke bygget på én dag, og vårt politiske breddeprogram ble dessverre ikke tilstrekkelig utformet til valgkampen i år.

     

    Hva angår hvilke partier Piratpartiet kommer til å samarbeide med, vil det være saksavhengig, ikke blokk-politisk. Vi identifiserer oss ikke offisielt med noen farge eller plassering på den politiske skalaen, men har våre kjernesaker, verdier, og prinsipper som vi arbeider ut ifra.

     

     

    Hva mener dere om:

    1. Verneplikt, for eller i mot?

    1b. kjønnsnøytral verneplikt, for eller i mot?

    2. Inntektskatt, skal den generelt økes eller reduseres, skal de rike betale mer eller mindre sammenliknet med de mindre rike?

    3. Hva mener dere med bomring, rushtidsavgift?

    4. Hva mener dere om, menneskelig frihet? f.eks prostitusjon, tigging, ytingsfrihet osv

    5. Hva mener dere om kvotering?

    Som sagt har vi ikke et breddepolitisk program, men som toppkandidat kan jeg gi uttrykk for mine personlige meninger.

    1.

    Jeg er personlig imot verneplikt av etisk overbevisning / samvittighetsgrunner.

    Jeg var selv militærnekter på det grunnlag at jeg er imot drap, og ønsket ikke å stille meg til rådighet for å utføre drap på politisk bestilling. At andre mennesker har andre synspunkter på dette er helt greit, og at vi må ha et forsvar er forståelig.

    Argumentene for generell verneplikt er litt underholdende, da de går rundt grøten av problemene som oppstår med en profesjonell stridsstyrke, men samtidig så er det løpet egentlig kjørt da vi jo ser at Norge nå prioriterer å kjøpe dyre bombefly av Amerika, som er best egnet til å delta i Amerika sine "utflukter", og ikke til forsvar av Norge - som forøvrig grunnet pris, også betyr at andre forsvarsmidler må "omfordeles" til å finansiere disse bombeflya.

    b)

    Om vi nå først skal ha verneplikt, som i praksis betyr at det er en veldig lav sjangse for å bli innkalt, så ser jeg ingen grunn til at kvinner skal slippe. Vi har likestilling i dette landet, end of story.

     

    2.

    Komplisert.

    Men kort, jeg mener personlig at folk som tjener mer enn andre, også kan bidra mer enn andre til fellesskapet.

     

    3.

    Styggedom.

    Å bygge veier er en fellesskaps-oppgave, som fellesskapet skal betale for. Ikke noe som skal gi bompengeselskaper en fortjeneste.

    Og bompengeselskaper som går i minus og må få økonomisk støtte av staten for å holde jula i gang? Det er ikke morsomt engang.

     

    4.

    Veldig åpent spørsmål.

    Prostitusjon er et service-yrke som alle andre, og bør skattelegges og fås inn i ordnede former, med legaliserte bordeller, trygghet for arbeiderne, og den støtten som arbeidsmiljølov og bedriftshelsetjenester gir.

    Forbud er ikke veien å gå for ting man ikke liker, og fører bare til negative konsekvenser for de som tross alt velger dette yrket selv.

    Har ikke noe problem med tigging eller ytringsfrihet heller.

     

    5.

    Kvotering er forskjellsbehandling.

    Jeg synes veldig lite om at staten skal pålegge bedrifter å gi folk jobb basert på hvilken hudfarge eller kjønn de har. Det blir etter mitt syn en omvendt diskriminering satt i system, som eventuelt staten selv kan gjøre for sine departementer, om de ønsker det.

    • Liker 2
  8. Det er nettopp dét, dere har ikke et fullverdig partiprogram.

    Ett annet spørsmål, hvis vi sier at Piratpartiet får 7 mandater (jeg regner dette som ekstremt usannsynlig, men uansett). De rødgrønne eller de borgerlige mangler mandater, ville dere da blitt med i en av disse regjeringene hvis dere får gjennomført kjernesakene deres? Ville dere blitt med i både en borgerlig og en rødgrønn regjering?

     

    Mer sannsynlig, kan vi i første omgang håpe på en eller maks to mandater, og hvor stort politisk program trenger man da, for å kunne stille som et parti som setter spesifikke ting på dagsordenen og utfordrer de etablerte partiene?

  9. Tenkte å skrive dette her istedenfor i den andre tråden, da jeg føler det passer bedre.

     

    Jeg ville aldri stemt på et ensaksparti. Grunnen? Fordi det er veldig mange andre ting i dette landet som er vel så viktig som styrket personvern. Etter min mening er det derfor bedre å stemme på et parti som Venstre, som ikke bare er opptatt av styrket personvern, men har også etter min mening: God helse- og miljøpolitikk, samt bra dyrevelferdspolitikk, for å nevne noen.

     

    Det jeg vil spørre dere om er, hvordan stiller dere i forhold til disse sakene? Er dere for slik som det er idag?

     

    Piratpartiet er unikt i norsk politikk, fordi vi vil innføre bredde-politikk, som betyr at vi vil la folk komme med politiske forslag og gi dem lov til å stemme over dem.

    Det er et avvik ifra tradisjonell politikk, hvor (for å sette det på spissen) du er nødt til å godta bombing av Libya for at norsk eldreomsorg skal bli styrket.

    Vi mener at folket i mange tilfeller vet bedre enn politikerne.

     

    Dessverre har vi ikke i år rukket å utforme et politisk breddeprogram. Så vi går til valg på vårt kjerneprogram (http://piratpartiet.no/kjerneprogrammet/), og vi går til valg på våre verdier (http://piratpartiet.no/2013/04/hvem-er-vi/).

    Nå er vi rimelig oppegående teknisk sett, så jeg anser det som forventbart, at vi kommer til å få på plass forslagsstilling og avstemning over internett innen rimelig tid.

     

    Vi er ikke alene der, heller. minsak.no er et annet borgerlig initiativ. holderdeord.no, et annet.

    Folk ønsker mer påvirkningskraft, mer kontroll, mer oversikt, og mer demokrati.

    • Liker 1
  10. Sånn rent bortsett fra å skåre billige politiske retorikk-poenger, så bekymrer det meg faktisk at vi ser at store grupper av unge i europa faller utenfor arbeidsmarkedet, og at det er økonomiske uroligheter som gjør hele opplegget med å ta lang utdannelse, til en risiko-sport som man ikke nødvendigvis har så mye igjen for.

     

    At det største partiet i landet vårt, da forholder seg til dette med å si at vi ikke har fått problemer enda så stem på det samme gamle partiet, det...

     

    Det gjør meg betenkt.

  11. Skuffende at Piratpartiet ikke er blitt nevnt med ett eneste ord på de fleste nettavisene. Men jeg ville uansett heller stemt på Venstre, blir de store nok burde de klare å få til en god del på disse sakene.

     

    Problemet er bare det at Venstre er et parti som søker politisk innflytelse for alle midler, og det er grunnen til at de støtter saker som andre partier ikke støtter.

    Hvor ærlige er de egentlig, på å gjennomføre alle de forskjellige små-sakene som de sanker stemmer på?

     

    Piratpartiet har saker om digitale rettigheter tilpasset vår tid, som ufravikelige deler av sitt kjerneprogram.

    Venstre og MdG har det med som "ymse".

    • Liker 2
  12. TENK OM Piratpartiet hadde fått 4,3 prosent på årntli :D

    Over sperregrensen = utjevningsmandat og hva, 6-8 plasser?

     

    De er jo strengt tatt ikke et ungdomsparti heller, men fasiten blir nok nærmere 1,3 prosent lell.

     

    Det Politiske Parti fikk forøvrig 8 prosent på skolevalget og 0,8% i den virkelige verden det året de stilte.

     

    Joda, men det var jo et rent rølpe-parti, så det hadde nok mye lavere appell utenfor skolevalget, enn det vi har.

     

    Bak oss (og andre partier som er imot DLD bl.a.) står store deler av IT-bransjen, om ikke annet. Og andre. Spesielt dette med utvikling av demokratiet ved å la folk få stemme på enkeltsaker, og selv bidra, er noe som har svært bred og samfunnsnyttig appell. ;)

     

    Tror mye av resultatet på 4.3% kan videreføres til resten av befolkningen. (y)

×
×
  • Opprett ny...