Gå til innhold

hertugen

Medlemmer
  • Innlegg

    910
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hertugen

  1. dpreview har klådd på 1DX II - første testresultater er ute.http://www.dpreview.com/news/8090146652/canon-eos-1d-x-mark-ii-studio-tests

    jeg så det også, men har så langt bare grovsett på resultatet, men Canon har ihvertfall gjort noe rett denne gangen og jobbet med det som har vært deres største svakhet.

    Eksponerer man rett med D5 er den slett ikke så dårlig men 1dxII gir litt mere slingringsmonn på base ISO

  2.  

    Jeg ser at det er mye å velge imellom når det gjelder kitt objektivet, hva er forskjellen mellom de (størrelse/optisk kvalitet)?

    E-M10 kommer enten med "det gamle" 14-42 II R eller et nytt 14-42 EZ som er mindre, og dyrere. Den gamle versjonen er helt OK optisk, men jeg vet ikke om den nye er lik, bedre eller dårligere. Man kan også kjøpe E-M10 med 12-40 F2.8, men ikke som kit. Det vil imidlertid gi en mye større, tyngre og dyrere kombinasjon.

     

    Jeg vil tro at han helst vil ha det minste kit objektivet, så sant det er optisk nesten like bra som 14-42II.

  3. Heisan,
    en kamerat av meg vurderer sterkt å kjøpe ett lett og lite systemhus.
    Jeg har anbefalt ham det nye OM-D E-M10.
    Jeg ser at det er to forkjellige kit han kan velge imellom. Hvilken av disse to ville Dere ha valgt.
    Spørsmål to, er det mulig å få ett annet objektiv med nedsatt pris?

    Og helt til slutt (jeg har også interesse her siden jeg tror at E-M10'en kan bli mitt lette alternative):
    Hvilke objektiver er såpass gode at de er ett must å ha?

    Ja, det glemte jeg, når har vanligvis FV, JP kampanjer?

  4. Jeg er i samme banen og har tenkt lenge på hvordan jeg skal få interessen tilbake igjen.
    Så tror jeg kanskje det er best å gå tilbake til start, hvor interessen var der men med mindre utvalg objektiver i å velge mellom. Blir definitivt mindre allsidighet med få objektiver, men så betyr ikke allsidigheten allverdens når man ikke lenger har gleden av å dra på 8-10 kg fotoutstyr heller.

  5. Jeg mener at Nikon lanserer/utvikler kameraer i feil rekkefølge.

    Av en eller annen merksnodig grunn har de enda ikke lagd erstatteren til D300S, selvom mange av Deres brukere har mast om akkurat det, og det samme kan sies om D700.

    Jeg mener at de skulle utviklet og lansert Df sammen med D4, det har noe å gjøre med å lansere nyheter før konkurrentene.

    D800 og D600 synes jeg var gode lanseringer.

  6. 2. God programvare for mail vil til Win8 være Outlook 2013 (eller med nød 2010). Mest fordi den nyeste har god støtte for blant annet Skydrive, og har mye til felles med UI-et til Win8 på steder.

     

    3. *Himler med øynene* Hvis du tenker på et tema (farger/lyder/bakgrunns-bilde) så er det rimelig enkelt, men om du vil at grensesnittet skal oppføre seg som XP, så må du nok tilbake til det ekte OS-et for å mimre.Legger du inn ClassicShell får du muligheten til å få en mer klassisk opplevelse (Utforsker, startmeny ect)

     

    4. Åpne Kjør og skriv; control userpassords2

    Der skal du kunne velge bort nødvendigheten for å oppgi brukernavn/passord for å logge inn. Merk: Er lurt å kun ha én aktiv konto etter du gjør dette.

     

    Men siden du sitter på Windows 8, regner jeg med du kanskje har valgt at du vil bruke din Microsoft-konto for pålogging? Usikker på om dette vil virke da.

    Tusen takk for svar.

    Jo, er redd for at jeg er av den veldig gammeldagse typen, ting som skydive har jeg ikke peiling på. Win 8 har vært ett mareritt så langt, men jeg tenkte at jeg skulle prøve ut alle interesante program på win 8 før jeg tar en clean install og installerer de programmene jeg liker.

    Classic Shell er herved installert, og den er jeg veldig godt fornøyd med.

    PC'en skal bare brukes av meg så denne Metroen til MS passer meg middt i r... :)

     

    Flere spørsmål kommer, der det mulig å innstallere Skype slik at appen blir en liten ting på skjermen slik vi kunne før, eller er det bare den til Win 8 som kan brukes?

  7. Heisan,
    oppdaterte PC'en min nettopp og kjøpte win 8 pro 64 bit. Var kanskje en stor tabbe, men, kanskje det finnes håp.

     

    Mitt siste OS var Win XP 64bit, og i classic setup.
    Min PC er bygd opp med følgende deler:

    Asus Z87 Pro

    i5

    4x4gb Gskill

    Matrox Parhelia

    Eizo L885

    Seagate SAS 136GB

    3X Seagate Const 2 TB

    1x Seagate 1TB

    Og en god del andre ting men uvesentlig.

     

    Installasjonen av Win 8 gikk smertefritt, det samme med oppdaterignen til Win 8.1.

     

     

    Så kommer de ting jeg er lite fornøyd med og det er hva jeg sliter med også.

    1) Hvordan installerer drivere til Eizo L885 skjermen? Har ikke funnet 64 bit driver til den og i 1600X1200 modus så velger win 8 64 Hz, mens min skjerm bare makter 60HZ, er det noen vei rundt om dette problemet?

     

    2) Hvilke mail programmer fungerer bra i win 8? Fra før av brukte jeg Outlook 2001 eller noe. Ett godt mailprogram som er anbefalt nå om dagene?

     

    3)Er det noen skins som gjør det mulig å få win 8 til å ha samme oppsett som xp classic?

     

    4) Er det en enkel måte å sette opp maskinen slik at jeg går rett inn i desktop med en gang utenom om å må først innom dritten i begynnelsen.

    Mvh

    Tor

     

     

     

     

     

     

  8. Hva er så utrolig viktig med å ha et av de merkenavnene på kameraet? Hvorfor ikke bare nyte A7/A7r for hva de er verdt uavhengig av merkenavnet? For min del hadde det ikke vært mer eller mindre interessant om det sto Creative labs eller Holga på det, så fremt objektivutvalget og andre "eksterne" ting var sammenlignbart.

    Simen, samme f for meg om det står det ene eller det andre på huset, overgangen kunne blitt enklere hvis jeg kunne ta med meg objektiv parken til ett speiløst ff hus, ganske dyrt å kjøpe to systemer.

    Kanskje best å slutte å irritere seg over Nikons manglende hus og heller konsentrere seg om A7/A7r, ser at Sony har ett pent utvalg av fast objektiver :)

  9. Skjønner meg ikke på folk som venter på Canon og Nikon, er dere så merke avhengig?

     

    Nå har Sony, Olympus, Panasonic og Fuji rullet ut utstyr som er mye mer innovativ og interessant enn det de to store har kommer med de siste 3-4 årene.

    Jeg virkelig har lyst på ett speilløst hus, faktisk mer lyst på det en jeg har til å oppgradere fra D3 til D4, som jeg har dripplet på lenge. Det ville vært ett pluss for meg hvis Nikon hadde kommet ut med tilsvarende konsept som Sony A7, da kunne jeg via adapter mest trolig tatt med meg hele objektivparken over.

     

    Så kan det bli som du hevder at de store beveger seg i musefart at man rett og slett burde ta steget over, vet ikke helt, får vente ett halvt års tid.

  10. Jeg er veldig veldig spent på hvor god bildekvaliteten er på de to nye Sony husene.

    Utenom Fuji husene, Sony sine nydelige kompaktkameraer (RX1 og RX100), og micro43, så har det endelig skjedd noe som jeg kaller revolusjonerende på foto fronten.

    Undres på om når/hvis Nikon og for den slags skyld, Canon skal få fingeren ut av...... og lansere noe tilsvarende som dette!!! Gud vite at jeg lengter på ett hus fra Nikon ala Sony A7!

     

     

    Jeg velger å sammenligne litt annerledes når kameraene skal sammenlignes på størrelse (FF sensor i en kropp som er like liten som det minste crop huset med speil pr idag):

    http://camerasize.com/compare/#487,448

    Speielt i top view....

     

     

    Apropos sensorene til A7 og A7r, er det noen som vet om disse to er de samme som benyttes i Nikon sine D610 og D800?

  11. Strømforsyningen er ny saa jeg tenkte ikke over ledningen kunne vaere gaen, naa har jeg kun ei sikring igjen, saa testing er over for idag.

    Trodde den gamle sikringstypen skulle vaere trege, eller, finnes det flere typer av dem?

     

    Forøvrig hadde jeg ei bequit 1250 watt før som sikringen paa rommet greide.

     

     

    @Bolson, jo, jeg skal skjekke en 16 a kurs imorgen, ryker den saa er det ledningen eller Strømforsyningen

  12. Heisan,

    jeg har vært uten computer noen dager, har tyvlånt konas for dagen.
    Siden jeg laget tråden så sjekket jeg tråden i noen dager men det var litt dårlig respons samt at jeg hadde litt liten tid. Jeg bestilte deler for ett par dager siden.

     

    Jeg satt lenge og vurderte om jeg skulle bestille en PSU eller ikke, og valgte til syvende og sist å la tvilen komme til gode, bestilte en Seasonic P860, vet ikke om det er ett direkte smart valg sammenlignet med Corsair sine modeller da.

    Helt enig med deg når det kommer til CPU, ble en i5-4670k.

     

    På hovedkortet trengte jeg 6 sata porter, jeg er allerede oppi 4 disker, så MSI kortet ville hatt en klar begrensing der.
    Jeg endte opp med ett Asus Z87 Pro (er nå ikke så helt sikker på at rammen vil funke stabilt på det kortet.

    Siden PSU'en ble bestilt så satte det også begrensing på hvor mye penger jeg kunne legge i CPU og HK, ellers hadde jeg håpt på ett av WS kortene Asus har, men slik er livet, en kan ikke få alt med en gang :)

     

    Hvis rammen fungerer dårlig, er det noe spesielt som kan anbefales? (må innrøme at jeg er ganske utdatert i min pc kompetanse)

×
×
  • Opprett ny...