Gå til innhold

Thomas Steen

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thomas Steen

  1. Det kunne de også før, jo, bare på strengere vilkår. Poenget mitt er uansett at du sa:

     

    "Antar symbolsk er nyord for at folk vil få inkassokrav mot seg etter de får en uforståelig regning på noe et firma påstår de har lastet ned."

     

    Poenget mitt var altså at dette ikke er nytt i og med lovendringen, men noe det har vært åpent for bestandig.

    Poenget mitt er at nå kan private samle sammen IP'er, og få utlevert hvem som er juridisk ansvarlig for de, og sende pay-up or else i posten. Før hadde private ikke muligheten til å gjøre denne innsamlingen uten konsesjon. Dette er nytt.

    • Liker 1
  2. Datatilsynet mente altså at hensynet til rettighetshaverne ikke veide tungt nok i forhold til inngrepet i personvern og ytringsfrihet. Dette var Stortinget uenig i, og Stortingets mening veier tyngre enn Datatilsynet. (uansett hvem man er enig med, så er det nå en gang Stortinget som bestemmer)

    Uansett så handler dette utelukkende om bevissikring. Man kunne også tidligere bli saksøkt for å ha lastet ned ting, dagens lov endrer ingenting der.

    Jo, dagens lov endrer en ting her. Nå kan private samle IP'er, det kunne de ikke før, fordi ingen fikk konsesjon, og nå trengs ikke konsesjon. Som er det jeg sa.

    • Liker 1
  3. Det kunne man vel strengt tatt før endringen også. Endringen innebærer bare at man heretter slipper å søke om konsesjon for å gjøre dette. Man kunne helt fint gjøre det tidligere også, det krevde bare en liten søknad.

    En søknad ingen fikk lov til å ha. Adv. Simonsen prøvde seg, men fikk ikke lov lengre. Derfor var denne loven så viktig. Ellers får ikke advokatene salær.

     

    Stort sett er resultatet av piratkopiering mer reklame av spillet, og en stor del av piratkopiererne kopierer fordi de ønsker å prøve spillet, og for det meste fungerer et spill du kjøper bedre i forhold til oppdatering og multiplayer osv.

     

    Du prøver gjerne en bil før du kjøper den. Denne muligheten vil vi helst ha ved alle spill.

    Nå er det strengt tatt ikke spillpirater som blir jaget av dette. Nei, det er folk som laster ned porno, filmer og musikk. Vanskeligere å prøvekjøre en film liksom.

    • Liker 1
  4. Jeg kjenner meg faktisk ganske trygg på at PiratPartiet kommer til å lese innlegget mitt... Jeg tror ikke de kommer til å sette pris på det :B

     

    Det er heller ikke sikkert at jeg har rett. Som anarkistisk protestparti som pisser på det etablerte systemet kan det hende de får flere stemmer og dermed mer innflytelse, enn dersom de ter seg seriøst. Men for meg personlig, for mine prinsipper, er de ikke de talsmennene jeg hadde valgt meg ut først om jeg hadde valgmulighetene.

     

    Setter pris på all omtale Piratpartiet kan få. At du har en oppfatning som ikke stemmer overens med våre pillarer og ønsker er får du ta på din egen kappe.

     

    Piratpartiet er langt fra anarkistisk protestparti. Vi ønsker en reform av opphavsretten, men ikke å fjerne den. Vi ønsker at folks privatliv og personvern skal gå først. Før retten til at private skal få drive overvåking av privatpersoners kommunikasjon i hjemmet.

     

    Som da er det egentlig hva som blir vedtatt med denne endringen

    • Liker 3
  5. Det finnes flere måter å gjøre dette på, men i bunn og grunn må de overvåke deg for å finne din IP.

     

    Ved Torrent kan de se inn i swarmen (det er alle som er med i P2P nettverket for en torrent), og hente ut IP-adresser. Dette beviser jo ingen som helst skyld, men om dommeren er inkompetent nok, kan det utløse grunn for politiet til å komme og beslaglegge din maskin. For at disse skal ha gode nok bevis for å kunne overtale en dommer, krever det at de laster ned mange deler, men helst hele innholdet av en Torrent fra deg. Og selv da, så kan de ikke bevise at det er deg før politiet kommer og beslaglegger din datamaskin og finner filen igjen på datamaskinen. Og de har nettopp stjålet din båndbredde og systemressurser for privat etterforskning av ukjent mulig lovbryter.

     

    Så finnes det FTP og andre ting som folk kan bruke for å dele filer.

     

    Så alt i alt, om noen vil gi deg trøbbel med politiet, så har de fått en lov i fanget som muliggjør dette uten risiko for seg selv.

×
×
  • Opprett ny...