Gå til innhold

Rolf_A

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rolf_A

  1. Du skal finne årets avskrivinger. Avskrivinger er ikke innbetalinger eller utbetalinger i kroner og øre, men et beløp som brukes i regnskapet for å vise hvor mye eiendelene vi eier i dag er verdt i år (i motsetning til i fjor). De endringene man skal forholde seg til er dermed endringer i regnskapet, ikke hvor mye som faktisk har gått inn og ut fra konto. Håper det var forståelig.

     

    Det er lett å gjøre feil på den oppgaven da, jeg gjorde feil først, men av en eller annen grunn fikk jeg det for meg at jeg hadde gjort feil, og gikk tilbake og rettet den.

    Avskrivninger er en verdiforringelse av en eiendel i en periode. Det er et beløp som viser hvor mye en eiendel (f.eks en bil) taper markedsverdi som en konsekvens av at du eier den. I resultatregnskapet tilhører avskrivninger og nedskrivninger kontoklasse 6 (annen driftskostnad). Disse kontoene blir motposter til eiendelskontoene før starten på et nytt regnskapsår, dvs at markedsverdien til en bil vil ha blitt justert for årlig avskrivning før starten på en ny regnskapsperiode.

     

     

     

     

     

     

     

     

  2.  

    Vet noen hvor mange prosent man må ha for å stå i matten?

     

    Hva skjer med at så mange av dere BI-studenter her (jeg er også BI-student, just for the record) har så lave ambisjoner med utdanningen deres? Dette spørsmålet er på annenhver side her inne.

     

    Nå skal jeg ikke henge ut brukeren over her, men hva skjer når dere er på jobbintervju og gjerne får spørsmål om karakterene E og D? Skal du si at du ikke så på faget som viktig? Du prioriterte noe annet? Du klarer ikke å multitaske? Du jobbet ikke godt det/de semestrene? Hvorfor skal arbeidsgiver tro at du kan jobbe godt over lengre tid hos han/henne?

     

    Jeg skjønner at _AV_ og til så oppstår det personlige komplikasjoner, og som sagt, jeg spør nå generelt, og ikke brukeren over, som gjør at du av personlige årsaker ikke klarte å prestere det semesteret, men dette spørsmålet oppstår altfor ofte her inne. Det er skummelt.

     

    Dette problemet vil trolig avta dersom skolen gjør noe med opptakskravet(karakterkrav) til bachelorstudiet. Per dags dato er den så lav at nesten hvem som helst kan få studieplass. At folk ikke har høye ambisjoner har en direkte årsakssammenheng med at enkelte ikke har den rette innstillingen til studier. Hvis man sammenligner med NHH så er det et ganske stort sprik iforhold til opptakskrav. NHH har ifølge talspersoner et sterkere faglig studentmiljø som en konsekvens av dette. Samtidig må man selfølgelig ta i betraktning at BI er privateid og at de på sin side ønsker å få flest mulig studenter gjennom systemet ($$$$). Dette er en strategisk beslutning som skolen må ta stilling til fremover i lys av triple crown akkrediteringen.

     

    I lys av akkrediteringen som skolen nylig mottok er det tilsynelatende naturlig å forvente en økning av studieplasser til studieinstituasjonen (spesielt fra utlandet). Forhåpentligvis vil dette bidra til karakterkravet øker og at man får mer ambisiøse studenter inn i den nærmeste fremtid.

     

    Kudos til alle som jobber ræva av seg å gjør sitt beste.

  3.  

    Det er bare å pugge det. :p Den er ikke så veldig vanskelig å huske. Og om jeg ikke tar feil forventer de at du kan forkortelsene.

     

    Y = BNP

    C = privat konsum

    G = offentlig konsum

    I = realinvesteringer

    Q = import

    X = eksport

     

    Og Y med strek over er vel normal BNP. Om faktisk BNP er lavere enn normal BNP er landet i lavkonjunktur, motsatt er landet i høykonjunktur.

     

    Om jeg ikke husker feil, dobbeltsjekk med boka du. :)

     

    Tusen takk! :D

     

    Har lært meg forkortelsene, så må jobbe litt med forståelsen fremover! :) Greit å "sikre" seg et poeng på eksamen, da det kan være avgjørende for om det blir en F eller E, eventuelt E eller D, osv! ;)

     

    Håper så sykt på en bestått karakter!

     

    Når har du eksamen i dette faget?

    • Liker 1
  4. Okey, jeg sliter... Har riktignok kun meg selv å takke, men frykter stryk på eksamen i makroøkonomi den 17. juni, hvis ikke det skjer et mirakel her!

     

    Hadde vært utrolig fint med hjelp til denne umenneskelige oppgaven også! :)

     

     

    Et år var gjennomsnittlig (nominell) pengemarkedsrente (3 måneders løpetid) lik 2,5 % p.a. og renten på 10 års statsobligasjoner lik 3,5% p.a. Årsveksten i konsumprisindeksen var 2,5%. Hvilket utsagn om korte og lange realrenter er det korrekte?

     

    Det korrekte svaret er at den korte realrenten var 0 % og den lange realrenten var 1 %, men hvorfor?

     

    Gruer meg såå sykt til makroøkonomi nå! :(

    realrente = nominell - inflasjon

     

    Det står i oppgaven at for "et år" var gj.snitt nominell rente lik 2,5%, mens for "10år" var 3,5%

     

    Kort nominell rente er her da 2,5%, mens lang er 3,5%. Inflasjon er oppgitt til å være 2,5%

     

    Kort realrente = 2,5%(kort nominell rente)-2,5%(inflasjon) = 0%

    Lang realrente = 3,5%(lang nominell rente)-2,5%(inflasjon) = 1%

    • Liker 1
  5. Hadde makroøkonomi for noen år tilbake, tror det slik.

    BNP = Privat Konsum + Offentlig Konsum + Bruttorealinvesteringer + (Eksport-Import)
    2500 = 1100 + 700 + Bruttorealinvesteringer + (600-500)
    Bruttorealinvesteringer = 2500-1100-700-100
    Bruttorealinvesteringer = 600

    Hadde det stått at du skulle beregne Netto Realinvesteringer måtte du ha trukket bruttorealinvesteringene (I) med kapitalslit (D)

    • Liker 1
  6. Sensur i Kommunikasjon for ledere og organisasjoner er ute (Prosjektoppgaven). Endte opp med en B. Litt usikker på spent hva jeg ble trukket for (kanske litt lite teori..). Burde jeg sende inn en karakterbegrunnelse (Hvordan gjør man evt dette)? Faglærer har jo sagt at hun skal være mild i karaktersettingen, kan jo ikke skade... Hvordan gikk det med dere?

  7. Det var ingen fasit,men mine svar. Det eneste jeg vet etter å ha dobbeltsjekket med studiekamerater var at 14 og 25 var feil. Det kan under sterk tvil være flere. Derfor lurer jeg på om noen fra BI Nydalen kan være så snill og legge ut fasiten (tilgjengelig på it`s). BI Drammen har ikke denne tilgjengelig enda, sukk.

  8. Dette svarte jeg.

    1A

    2C

    3D

    4C

    5B

    6A

    7D

    8B

    9D

    10A

    11A
    12B
    13D
    14B (Riktig svar er A)
    15C
    16A
    17B
    18A
    19D
    20A
    21C
    22C
    23C
    24D
    25A (Riktig svar er C)

    Jeg tror jeg har 23/25 riktig. Nr 14 og 25 er feil. Riktig svar på disse er 14A og 25C.
    Flott om noen kan sammenligne.

    Burde iallefall holde til en B :p

  9. BI har jeg jævlig flinke forelesere. Det faglige nivået på medstudentene er imidlertid skremmende lavt 1året, men det har en sammenheng med at de fleste som søker kommer inn. Du vil fort oppdage at studentmassen vil krympe ganske betraktelig for hvert år. For å ta et eksempel så var studentmassen på øk/adm på BI I Drammen ca.250 det første året, 150 andre året og nå i underkant av 100. Jeg gruer meg fortsatt til å skrive prosjektoppgaver med andre fordi jeg er veldig usikker på andres akademiske ambisjonsnivå. Det ender som regel med at jeg må gjøre slike oppgaver selv og at de får en gratis topp-karakter. Jeg får iallefall stort utbytte av å jobbe med pensum. Det er forståelsen som teller i det lange løp. Om man ender opp med kun A-er eller bare E-er så vil det ikke automatisk si at A- studenten vil gjøre det bedre (økonomisk sett) enn E-studenten. Det er helt klart en fordel i arbeidsmarkedet , men det finnes selvsagt andre snarveier til suksess. Det er skremmende mange der ute som har topp-stillinger uten en akademisk grad.

  10. Hei

     

    Har levert inn strategioppgaven, men fått karakter: ufullstendig

     

    Helt håpløst av BI

     

    Noen som har opplevd det samme? Håper ikke jeg må gjennom en klageprosess som vil ta flere måneder:/

    Husket du å levere oppgaven elektronisk på it`slearning også?

  11. Går 5.semester. Min erfaring er at de 3 første semestrene er på et lavere nivå, det er først fra og med 4.semester at det virkelig begynner å bli krevende for en student.

     

    For min egen del så synes jeg fagene i 4.semester var veldig interessante, særlig makroøkonomi og økonometri.

    Økonomi og virksomhetsstyring er derimot det kjedeligste av alle bøk fagene. Hva har dere i snitt forresten?. Har selv 3.62(B-).

  12. Jeg setter pris på at folk sender meg forespørelser om å kontrollere oppgavesettene deres, men det blir litt feil og urettferdig for mange andre, jeg har rettet 4stk, men jeg tar ikke imot fler.

     

    Jeg og en kamerat reiser inn til Nydalen både Mandag og Tirsdag for å jobbe med eksamensoppgaver . Hvis dere trenger hjelp med caset så er vi disponible fra ca. kl 8 og ut dagen. Samme gjelder Tirsdagen. Jeg er ikke kjent i Nydalen så jeg er litt usikker hvor vi kommer til å oppholde oss, men vi er der et sted. Send meg heller en pm imorgen så jeg kan sikkert gi dere bedre info.

×
×
  • Opprett ny...