Gå til innhold

EFB

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EFB

  1. Svenske politikere diskuterer i fullt alvor om menn bør betale høyere skatt enn kvinner:

     

    "Det är dags att börja prata om makt, kön och ekonomi... Därför måste vi kanske börja utreda införandet av en jämställdhetsskatt? Skulle en jämställdhetsskatt utformas så skulle det handla om att män betalar en högre skatt på grund av att det fortfarande finns en oförklarlig löneskillnad på cirka sju procent till mäns fördel..."

     

    http://www.vk.se/865...mstalldhetskatt

     

    Det konkrete forslaget går ut på at menn i snitt skal betale 4500 kroner mer per måned i skatt enn kvinner. Er dette veien å gå for å oppnå likelønn?

  2. Det uholdbare ved loven er at sexsalg er tillatt, mens sexkjøp er forbudt. Det gir omtrent like mye mening som å tillate tigging, men samtidig forby å gi til tiggere. Enten må prostitusjon være tillatt, eller så må kjøp og salg av sex være forbudt. Det nåværende forbudet mot sexkjøp er spesialsydd for å ramme bare menn og er derfor kjønnsdiskriminerende. Det oser av mannsforakt.

    • Liker 8
  3. Ifølge en kort notis i Aftenposten (29/4, side 11) har Stortinget nylig vedtatt å heve grensen for avgiftsfri import og netthandel fra 200 til 500 kroner. Det står:

     

    "Dette ble vedtatt i går... Øke grensen for tollfrihet ved privat import fra 200 til 500 kroner."

     

    Jeg finner ingen informasjon om dette vedtaket på nettet, men betyr dette at privatpersoner nå kan bestille CD-er og lignende fra Amazon for opp til 500 kroner, uten å betale moms? Eller er det fortsatt grensen på 200 kroner som gjelder? Noen som vet?

  4. SV ønsker, ifølge Dagbladet, å "gi dusj, toalett og seng til romfolk", se

     

    http://www.dagbladet...nriks/26863219/

     

    Er dette forslaget godt gjennomtenkt? Romfolk fra Romania og Bulgaria er neppe de eneste turistene som kommer til Oslo og ønsker seg gratis hotell. Unge interrailere med dårlig økonomi vil nok også la seg friste av et gratis ferieopphold i Oslo, nå når arbeidsledigheten blant unge europeere når stadig nye høyder.

     

    Tilbyr vi gratis hotell til romfolk, må tilbudet være åpent for alle tilreisende, uansett hudfarge. Å avvise overnattingsgjester fordi de har "feil" etnisitet, vil være rasistisk og temmelig sikkert ulovlig.

    • Liker 7
×
×
  • Opprett ny...