Gå til innhold

Johnsen-it

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Johnsen-it

  1. Jeg tenkte å sette opp en rdc server som vi i huset kan bruke, og da lurer jeg på en ting.

     

    Jeg har 2 greie skjermkort liggende. Vil en Remote desktop bruker kunne utnytte disse, for f.eks redigering og spill som wow ? jeg er klar over at grafikken blir redusert via Remote, men har software jeg skal prøve som visstnok skal overføre bilde i full grafikk.

     

    Er dette mulig ?

  2. Jeg er ute etter ett wordpress design som er likt med dette :

     

    http://themeforest.net/item/smartscreen-fullscreen-responsive-wordpress-theme/3784630?sso?WT.ac=search_item&WT.seg_1=search_item&WT.z_author=highthemes

     

    Eller dette

     

    http://themeforest.net/item/storm-wordpress-full-screen-background-theme/2844663

     

    Den nederste hadde jeg før, men linken jeg brukte til å få tak i den gratis er nå død.

     

     

    Har dere noen forslag til hvor jeg kan finne en av disse to GRATIS, eller noe som ligner veldig GRATIS ?

     

    Takk for svar.

  3. Serverversjonen har jeg ikke hatt noen problemer med - har vel 5 stk som kjører Ubuntu 10.04 - skal oppgradere til 12.04 i løpet av de neste månedene. På to av maskinene er det byttet en del. På det ene ble det byttet CPU og minne, på den andre HK, CPU og minne. Begge startet opp igjen som de skulle.

     

    Linux er Linux - selve kernelen (kjernen) er i realiteten "lik" for alle distroer.

     

    Takk for svar.

    Vil jeg miste mye ressurser på å virtualisere ? Linux i seg selv skal vell ha endel minne og prosessor for å kjøre ?

  4. Ubuntu 12.04 LTS (serverversjon) med KVM kan være helt grei til dette. Ubuntu 12.04 LTS vil holdes oppdatert i mange år framover. Fant også en liten bruksanvisning for oppsettet - http://www.howtoforg...untu-12.04-lts. Selv om den er terminalbasert så skulle den være grei å følge. Her noe om installasjon av Windows Server 2008 på KVM, http://www.virtuatop...Linux_using_KVM

     

    Debian kan brukes i stedet for Ubuntu - Ubuntu er basert på Debian.

     

    CentOS (RedHat) med Xen kan også være et alternativ - http://www.howtoforg...-virtualization og her spørsmål knyttet til Windows Server på Xen, http://www.virtuatop...r_2008_with_Xen

     

    Takk for grundig svar.

     

    Ubuntu vil starte uansett hvilken hardware jeg kaster etter den?

  5. Nå er maskinen ferdig bygget, og i dag skal den opp å gå. Den ble testet for feil via Ubuntu livecd i går kveld, og alt så ok ut. Da er det på tide å sette opp riggen.

     

    Jeg nevner spesifikasjonene igjen :

     

    -2,8Ghz quad core

    -8gb ram (har tenkt å utvide dette)

    -2 stk gigabit nettverkskort

    -2 stk SSD i raid-1 til os, programmer og tjenester

    -Ett tonn disker for lagring i raid-5 (havnet på 48tb fordelt på 39 disker)

     

    Jeg tror att ssd diskene i seg selv holder til det nødvendige på serveren. Resten av plassen er tenkt til filmer, lagring av bakups og lignende. Altså ingen programfiler.

     

    Jeg vil gjerne ha det slik at jeg kan snappe ut ssd diskene og sette de i -Hva som helst- og at det bare starter opp uten masse problemer. Dette kan bli noe vanskelig hvis Windows ligger i bunn, og derfor ser jeg for meg en linux distro i bunn, som starter på stort sett alt av hardware, som skal virtualisere en windows server 2008 r2.

     

    Hvis noen har innvendinger på tanken min så si ifra !

     

    Derfor spørr jeg nok en gang : Hvilken distro kan egne seg til dette ?

    Jeg prøvde meg en gang på Xenserver, men av en eller annen grunn fungerte ikke dette. Det er en stund siden, og jeg husker ikke helt hvorfor.

     

    Noen ideer, tanker eller innspill ? :)

  6. Da var da veldig til strenge tilbakemeldinger her ... Jeg synes trådstarter er en oppegående og flink kar, og det beste kan være å vise far denne tråden. Jeg mener det kan gi større klarhet

     

    Jeg har lest og forstått dette som en far selv, og har hatt mine dumme fighter med mine egne voksne sønner. Derfor ser jeg ingen som helst grunn til å være streng med trådstarter

     

    Lykke til

     

    :)

     

    Jeg mente ikke å være streng på noen måte, kanskje jeg ordla meg litt feil ?

     

    -Det jeg mente å si hvertfall, er at han er garantert glad i deg, og vil lære deg å være voksen. En del av det å være voksen er å gjøre ting man ikke har lyst til - For eksempel å vaske bilen.

     

    Jeg syns du skal ta en prat med han. Er det vanskelig å prate med han, så skriv ned hva du tenker å føler, og lever dette via en sms, en lapp du vet han finner eller lignende, på ett tidspunkt som gjør at han ikke får tak i deg med det samme. Da får han noe tid til å tenke seg om i tilfelle han reagerer negativt.

     

    Nå kjenner ikke jeg faren din, men jeg er 20 år selv, og det pappa har lært meg når det gjelder ansvar, plikter og "ting man ikke vil" setter jeg enormt stor pris på i ettertid.

  7. Tenkte også på en annen ting. Jeg har 2 stk ATI radeon 4870x2 kort liggende. Altså 2 dobble kort. Jeg vet de ikke er noe monster kort, men er det noe fornuftig å bruke disse til i en server ? Hva kan jeg kjøre som utnytter disse kortenes kraft?

     

    Tenkte uansett å ha de i maskinen, slik at jeg kan ha 4 skjermer som viser aktivitet, trafikk, temperaturer og lignende hele tiden.

  8. Vil ikke anbefale og bruke gamle servere, det er mer fornuftig og kjøpe en ny med mindre strømmforbruk og mer ytelse.

    Feks: 3570

    32gb minne

    par disker i raid 5

    Og hypervisor of choice.

     

    Jeg får den gratis.

     

    Uansett, så har jeg grublet litt, og tenker at jeg vil ha linux i bunn, og deretter virtualisere en windows server. Vil gjøre det på denne måten fordi da kan jeg bytte hk, ram, og hardware generelt og sette inn OS disk, og serveren vil da starte på hva som helst (tror jeg?)

     

    Så, en enkel Linux distro, helst med GUI. Noen tips?

×
×
  • Opprett ny...