Gå til innhold

Meridies

Medlemmer
  • Innlegg

    977
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Innlegg skrevet av Meridies

  1. Skal begynne ved UiO! :-) Hva med deg, lakrisky?

     

    Ja, jeg ser at det er lurt å se det an litt, og det har jeg tenkt til å gjøre. Men jeg trenger uansett å oppgradere pc'en min, og jeg vet jeg jeg vil ha den lettest mulig, da jeg pleier å ha med pc på reiser osv. I tillegg liker jeg å skrive, så jeg skriver på fritiden.

     

    Lang batteritid er viktig, men er usikker på hvor stor ulempe det er med kun en USB-C port på nye macbook, da jeg bruker USB mye, men er jo ikke noe problem å kjøpe adapter etter hvert. Ønsker også en med retinaskjerm, så da er egentlig Air utelukket. Også ser jeg jo da at pro er et bedre alternativ, men den har jo lavere batteritid og er tyngre. Takk for svar uansett!

  2. Hei!

     

    Jeg vurderer å kjøpe nye Macbook som studiepc. Jeg har nå en litt eldre acer 13,3 tommer, og lurer derfor på om det er noen vesentlig forskjell på 12 pg 13,3 tommer. Lurer også på hvor stor lagringsplass og prossessor jeg burde ha. Bruksområder blir først og fremst skolearbeid, spotify, litt youtube og kanskje litt serier og bilder/bilderedigering. Har aldri hatt mac før og trenger alle tips jeg kan få. Skal studere i seks, kanskje flere år, og tenker derfor at investering lønner seg. Penger skal derfor ikke spille noen rolle om det er noen tusenlapper det dreier seg om, men vil helst holde meg til 17k. I tillegg lurer jeg på om dere mener macbook air/pro egner seg bedre en nye macbook.

     

    Takker for all hjelp jeg kan få!

  3. Hei!

     

    Har kommet inn på medisin, og tenker å endelig skifte ut pcen min. Har i utg. bestemt meg for mac, men så hører man jo folk som ikke anbefaler den. Noen her som har erfaring med mac som studiepc. Tenker først og fremst på nye macbook. Men så hører jeg at kanskje macbook air egner seg bedre.

  4. Fag: Fys 1 muntlig

    Årstrinn: VG2

    Karakter: 6

    Fornøyd: Selvfølgelig

     

    Fag: Kjemi 2 mutlig

    Årstrinn: VG3

    Karakter: 6

    Fornøyd: Japp

     

    Fag: Norsk sidemål (nynorsk)

    Årstrinn: VG3

    Karakter: 6

    Fornøyd: Yes

     

    Fag: Fysikk 2 skriftlig

    Årstrinn: VG3

    Karakter: 5

    Fornøyd: Ja

     

    Fag: Norsk hovedmål skriftlig

    Årstrinn: VG3

    Karakter: 4

    Fornøyd: Nei, har sendt inn hurtigklage. Dette var IKKE som forventet.

  5.  

    Jeg fikk temaet buffer, problemstillingen ble: Hva er en buffer?. Det er snakk om kjemi, problemstillingen skal ikke være en du skal drøfte liksom. Gjør det enkelt og greit, kort og konsist. Det er alltid viktig i realfag.

     

    Hei! 

     

    Husker du noen av spørsmålene du fikk under muntlig eksamen?  :cry:

     

    Hei! Er en stund siden jeg hadde eksamen nå, men jeg takk to temaer. Det ene var elektrokjemi, det andre var buffer. Greia var å ha presentasjon om buffere, og forsøk til elektrokjemi. Forsøket jeg fikk var elektrolyse av KI-løsning, der jod og H2-gass dannes. Skulle også forsøke å lage knallgass. Dette funket ikke. Fikk derfor spørsmål om hva jeg kunne gjøre for å få til å lage knallgass. Deretter fikk jeg spørsmål om hvilken spenning som måtte legges over cellen (Ecelle>0 osv), og trekke dette inn i forbindelse med spontane/ikkespontane reaksjoner. Fikk også spørsmål om hvorfor Litium blir mye brukt i batterier (litiumbatterier), fikk spørsmål om å regne ut batterikapasiteten i Ah (fremgangsmåte). Fikk noen korte spørsmål også, og til slutt fikk jeg oppgave om å gå i dybden på bufferbetingelsene, og forklare hvorfor forholdet mellom antall mol base og antall mol syre måtte være 0,1 og 10. Ble overrasket over hvor enkle spørsmål jeg faktisk fikk, og fikk faktisk ikke spørsmål til noen andre kapitler/teamer enn de jeg trakk. Eksaminasjonen varte også i bare 30 min, noe som er unntaket. Det er med andre ord veldig vanlig å få mange flere spørsmål enn det jeg fikk.

     

    Uansett, masse lykke til. Det pleier som oftest å gå bedre enn man tror! :-D

  6. Uff, har både nynorsk og bokmål dette semesteret. Hva slags oppgaver er mest "safe" å velge? Har totalt ni eksamener dette semesteret og får ikke brukt mye tid på norsk dessverre. Hadde både bokmål og nynorsk i vg3 for 2 år siden og fikk da fire på begge. Må få det nå også, men helst fem på en av dem. Tar de opp for å få mindre firrere på vitnemålet, pluss at jeg må kvitte meg med karakter tre som jeg fikk i standpunkt sidemål.

    Mest "safe" å velge vil jeg påstå er retorisk analyse. Har man satt seg godt inn i sjangeren, så skal det ikke så mye til før man faktisk klarer å få 5. Brifer man litt med kunnskap utenfor pensum, og trekker feks. inn Aristoteles, så vil nok sensor bli imponert. Retorisk analyse er så rett fram at det er vanskelig å bomme på. Det skal i så fall mye til. Likevel foretrekker jeg personlig å skrive resonnerende oppgaver, men hva jeg foretrekker er i dette tilfellet irrelevant! :-)

    • Liker 1
  7. Obstfelder og "Jeg ser", er vel for åpenbart å få om. I så fall vil jeg tro at vi får om et annet verk/dikt. Uansett,vil jeg tro at modernisme/ tidlig modernisme (nyromantikk) derfor også vil være sentralt. Kanksje man skal sammenlikne tidlig modernisme på Obstfelders tid, med postmodernismen i dag? Dette med fremmedgjørelse, angst og irrasjonelle handlinger vil mange påstå er nokså aktuellt i dagenns moderne samfunn. Andre klassiske oppgaver er vel retorisk analyse, novelleanalyse, og en eller annen oppgave hvor man skal drøfte et eller annet. Men jeg har ikke peiling, satser bare på å få en oppgave jeg føler jeg kan besvare godt nok.

  8. Hei, har heldagsprøve i fysikk 2 nå på mandag og lurte på om jeg kunne ha fått litt hjelp til hvilke formler jeg skal bruke/hvordan jeg kommer meg i gang med oppgave 6 b her på bildet?

    prøvde å omforme M = 4pi2*r3/gamma*T2 til T = sqrt(4pi2*r3/M*gamma), men det ble helt feil svar.

     

    gamma = gravitasjonskonstanten 6.67*10-11 Nm2/kg2

     

    (jeg har fått til a, men sliter med b og dermed c)

     

    JayuyIg.jpg

    Prøv å bruke at summen av krefter = mv2/r, der v2/2=2(pi)r/T. Også har du at summen av krefter =gammaM1*m2/r^2. Tror det skal funke da.

  9.  

    Ingen som kunne hjelpe :-(

     

    Det eneste du trenger å vite er hvor mye kinetisk energi du minst trenger for å ikke "gå tom" før du har nådd toppen (når du beveger deg oppover blir kinetisk energi omgjort til potensiell energi). Klarer du å komme deg videre nå?

     

    Ek= 0,5mv2

    Ep=mgh=mg2r

    N=mv2/r +mg

     

    mg2r= 0,5mv2 --> mg4r=mv2 --> g4r=v2 --> v= sqrt(4gr)

     

    N= mv2/r +mg = m(4g) + mg = 5G. Men hvorfor blir svaret 6G???

     

    Og takk for hjelpen! :-)

  10.  

     

    Hvor mange formler kjenner du til som inneholder radius og masse? Burde gå fort å eliminere de som ikke passer.

    Please hjelp meg.

     

    de jeg kan er F= (gamma) Mm/r2

     

    og F=ma=mv2/r.

     

    Jeg får bare ikke til å sette opp uttrykk. Eller jeg fikk det på en måte til, men jeg skjønner ikke hvorfor det er riktig. Skjønner jo at F=F* osv, men jeg trenger fortsatt hjelp. :-(

     

    Siden det ikke er snakk om fart kan du stryke den andre formelen. Da er det bare å sette inn i den første og se hva som skjer for begge planetene.

     

    jeg klarte det. :-) Kunne du hjulpet meg med en til?

     

    En gjenstand med tyngde G glir i en sirkulær loop uten å falle ut. Vi ser bort fra frikjson. Hva vil normalkraften minst være i bunnen av loopen?

    6G, 5G, 2G eller G?

  11. Hvor mange formler kjenner du til som inneholder radius og masse? Burde gå fort å eliminere de som ikke passer.

    Please hjelp meg.

     

    de jeg kan er F= (gamma) Mm/r2

     

    og F=ma=mv2/r.

     

    Jeg får bare ikke til å sette opp uttrykk. Eller jeg fikk det på en måte til, men jeg skjønner ikke hvorfor det er riktig. Skjønner jo at F=F* osv, men jeg trenger fortsatt hjelp. :-(

  12. På oppgave b) kan du begyne med å gange inn den 2-tallet inn i parantesen slik:

     

    2(x-1)(2x+3) =((2*x)-(2*1))(2x+3) = (2x-2)(2x+3), deretter ganger du alle leddene med hverandre, der du begynner med 2x i den første parantesen, som ganges med 2x og 3 i den andre parantesen. Etterpå ganger du 2-tallet i den første parantesen med 2x og 3 i den andre parantesen, og passer på at fortegnene er med.

     

    2x*2x + 2x*3 - 2*2x- 2*3=4x^2 + 6x - 4x - 6 =4x^2 + 2x - 6.

     

    Håper du forstod det litt bedre nå!

  13. Det er jo også mulig å bruke leksehjelpen ved skolen din(om dere tilbyr det) eller ved en annen skole. Noen biblioteker tilbyr også leksehjelp, men du kan jo også legge ut en stillingsanonnse på Finn.no. Du må forøvrig være klar over at mange som er driver med hjemmeundervisning tar godt betalt, men kan jo også hende du finner noen som ikke er direkte lærere, men studenter som kunne tenkt seg en slik jobb.

×
×
  • Opprett ny...