Gå til innhold

lion33

Medlemmer
  • Innlegg

    305
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lion33

  1. Hellas ligger i Øst-Europa så det blir sikkert ikke feil det. Læreren vil se hva du kan, men å skrive en bra tekst er det viktigste, de vil se hvordan du svarer på oppgaven. Det er ikke lett å skrive en bra besvarelse på 6 t.Du kan alltid få en begrunnelse etter at du har mottatt resultatet. Det trekker ned når besvarelsen ikke har struktur og form, for mye skrivefeil gjør at leseren må gjette på hva skriveren prøver å si, noe som gjør at teksten blir dårlig. Du må alltid skrive 2 utkast.

  2. Jeg holder på med å studere historie, 3 året. Men jeg er redd jeg kommer til å stryke på et sånt fritt valg 10 poeng prøve. Kan jeg ta en annen prøve i våren som kommer for å få eventuelt 180 poeng? Det er liksom bare et fritt valg 10 poeng der vi skulle velge mellom 2 eller 3 tema. Jeg har engelsk som breddefag 60 poeng i år.

  3. Skal analysere 2 dikt den ene er

    SYV KJOLER FOR SYNLIGHEDEN. Jeg syr en kjole, som kan bæres

    stolt af den, der fødes med

    forventningsgnist i hjertets kar,

    den passer fuldendt stor og lille,

    spindes stærkt af regnens bue,

    den kan nydes hele livet,

    hvis der værnes godt om klædet.

     

    Jeg syr en kjole, som kan bæres

    tyst af frygtens nye offer,

    den kan passe stor og lille,

    skjuler ikke sårbarhed,

    som flokkevis af fugle jages

    ud af træets tætte krone,

    flagrer stoffet op i vinden.

     

    Jeg syr en kjole, som kan bæres

    let af hadets nye offer,

    den er farvet rød af blodet

    og har tordensorte kanter,

    den kan passe stor og lille,

    den, der mindst af alt vil tro,

    der skulle skiftes tøj før natten.

     

    Jeg syr en kjole, som kan bæres

    af en kold kynismes offer,

    den kan passe stor og lille,

    kjolens vanvidsstof er gjort

    af ild, som inden skylregn slukker,

    den skal minde om, at jorden

    når som helst kan åbne sig.

     

    Jeg syr en kjole, som kan dække

    størknet blod på dødens offer,

    den kan skjule stor og lille,

    den er formet efter grådens

    dybe furer over kinden,

    klædet matcher mørkets vægge,

    freden i hver grav på kloden.

     

    Jeg syr en kjole, som kan bæres

    i en tågedøs af sorgens

    offer, viet til en slægtning

    og til venner af den døde,

    den kan passe stor og lille,

    vredens første lys er synligt

    mellem blygrå smertetråde.

     

    Jeg syr på kjolen, som kan bæres

    trygt af den, der kendet håbet,

    vævet ind er venners latter,

    stille glædestårer, lysten

    til at vågne op på trods

    af liv, som katastrofen tog

    - den reflekterer solens stråler.

    Den andre er "svaret" Svaret

    Då sommaren eksploderte

    og juli sine kronblad

    brann ned

    med bitter røyk

    av død,

    og asfalten vart rød.

    Kva hadde me til svar?

     

    Då barbariet kom

    med brutale våpen

    til den hjarteforma øya,

    til forventninga, til håpet,

    og bytta håpet ut med redsel og nød,

    og strandsteinen vart rød.

    Kva hadde me til svar?

     

    Med sorgsjokkerte hjarte

    gjekk me sårbare ut

    på våre torg.

    Med ei bølgje av roser,

    med kjærleikens eld,

    vann folket attende byen

    ein dirrande, omsorgsfull kveld.

     

    Først når dei døde får namn,

    får sorga eit lysande andlet.

    Kvardagen blir hard.

    Me står att med eit svar:

    Nå veit me kva me vil

    og kvar me går.

    Ei rose er ei rose er eit sår.

     

    Aldri ei bombe i vårt namn.

    Aldri eit skot

    på ein ungdom som har namn.

    La oss aldri gløyme det.

    Me vil ikkje ha hemn.

    Me vil vinna -

    med fred.

     

    Av Helge Torvund

  4. Han gikk inn i Sovjet og brøt avtalen fordi sovjet var veldig svakt militært i begynnelsen av krigen. Tyskland og Japan var de mest avanserte når det gjaldt økonomi og militær enn landene i Europa. Bare USA kunne konkurrere mot de. Hitler stolte på sin kommandør Herman Gøring at han ville okkupere England ved bare bruk av fly. Hitler kunne sikkert brukt sine alle ressurser mot England i begynnelsen, men da hadde han sikkert blitt angrepet i skjul av sovjet og de andre. Tyskland var så sterke i 1939, at de kunne sloss på begge fronter vest og øst, så lenge deres allierte Japan holdt USA i sjakk, men sånn gikk det ikke. En krig kan alltid vinnes i papirer men funker ikke alltid praktisk.

  5. Jeg holder på med å studere historie, 3 året. Men jeg er redd jeg kommer til å stryke på et sånt fritt valg 10 poeng prøve. Kan jeg ta en annen prøve i våren som kommer for å få eventuelt 180 poeng? Det er liksom bare et fritt valg 10 poeng der vi skulle velge mellom 2 eller 3 tema. Jeg har engelsk som breddefag 60 poeng i år.

  6. Du er i en vanskelig situasjon der du har mixed feelings du hater henne fordi hun ikke vil være sammen med deg, fordi hun brukte på en måte din tid. Problemet er at jeg tror hun likte deg men du havna i en friendzone det er det verste som kan skje med en gutt. Syns du burde være venn med hun uten å gi henne for mye oppmerksomhet bare være snill og grei mot hun. Kanskje hun ikke vet hva hun vil ha.

  7. Syns jenter som er jomfru er fint jeg mer verdt en de som har ligget rundt med mange. Foretrekker heller jomfru enn ei som har ligget med 6 stk hvis jeg ønsker noe seriøst ut av forholdet.

    Syns jenter som er jomfru er fint jeg mer verdt en de som har ligget rundt med mange. Foretrekker heller jomfru enn ei som har ligget med 6 stk hvis jeg ønsker noe seriøst ut av forholdet.

    • Liker 1
  8. Jeg møtet ei jente i går ut på byen, hun var sikkelig full. Vi snakka veldig lenge og hun syns jeg var veldig kjekk. Jeg klinte med hun, dansa men så dansa hun med andre gutter, hun klinte også med han ene. Da jeg kom til danse gulvet kasta hun han hun danse med for å danse med meg men så orka jeg ikke å løpe etter hun når det var alle disse andre kåte guttene som ønsket å prøve seg, hun var liksom helt drita og hyggelig med alle. Jeg fikk fb, greia er nå hvordan skal jeg klare å få napp. Hun virket ikke som den seriøse type jenta, så date vet jeg ikke om hun vil. Vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem nå? Rolig ?

  9. jeg leser arbeidsmiljøloven

    § 15—13. Suspensjon

    (1)

    Dersom det er grunn til å anta at en arbeidstaker har gjort seg skyldig i forhold som kan medføre avskjed etter § 15-14 og virksomhetens behov tilsier det, kan arbeidsgiver pålegge arbeidstaker å fratre arbeidsforholdet mens saken undersøkes.

    (2)

    Det skal vurderes fortløpende om vilkårene etter første ledd er oppfylt. Dersom dette ikke er tilfelle, skal suspensjonen straks oppheves. Suspensjon utover tre måneder må være begrunnet i forholdets særlige art.

    (3)

    Arbeidstaker beholder den lønn vedkommende hadde på suspensjonstidspunktet frem til suspensjonen opphører.

    (4)

    Ved suspensjon gjelder bestemmelsene i §§ 15-1, 15-4 og 15-12tilsvarende så langt de passer.

     

    Dette står da, det jeg er usikker nå er - beholder den lønn vedkommende hadde på det punktet ? betyr det at du ikke får betalt da for de andre dagene. Min sjef sa at jeg kun får betalt for hva jeg har jobba ikke, og ikke de andre timene som jeg ble satt opp i sommer. Er det slik?

  10. "you are so extremly beautifull, its to bad I never got the chance to meet you, but thank you for all the beautifull conversations, dont stop publishing pictures ;) ;)

     

    Jeg har ikke lyst å si noe men, jeg skal være ærlig det høres ikke bra ut. For det første synes han at hun er utrolig vakker, og de har snakket sammen. beutifull conversations - ...okei.. og det siste kunne han spart seg for .. Gutter klarer ikke å holde den i buksa. Avstands forhold fungerer ikke. Han elsker deg sikkert. De fleste gutter er ute etter bare sex med andre, det der er ikke vennskaps talk..

  11. Når du bestemmer deg for å bli sammen med noen, er det slik at du ser en fremtid med den personen? som ekteskap eller at man skal holde sammen for alltid?

     

    Jeg er 20 år gammel nå, og jeg tenkte meg å finne meg ei jente som jeg ikke skulle knytte så sterke bånd til, bare å ha det litt hyggelig og gøy med. Men hun her, er så seriøs, hun tenker på en fremtid med meg etter at vi har bare vært sammen i to uker.

     

    Hva nå ...Jeg tror ikke det hadde fungert, men hun har blitt så glad i meg, jeg liker hun og jeg liker å tilbringe tiden sammen med hu, men jeg er ikke forelsket i hun.

     

    Jeg har fortalt hun at hun bare kaster bort tiden sin meg meg, det er flere årsaker til det, som jeg ikke vil gå inn på, men hva er greia med jenter som burde vite bedre når hun har blitt sagt at det mest sannsynlig ikke blir noe oss for alltid. Hun har vært i et slikt forhold før, nå gjentar det seg. ..

     

    Jeg prøvde å gjøre det slutt, men da tok hun det tøft og gråt, jeg klarte ikke å gjøre det slutt. Hun sier hele tiden det er opp til meg hva som skjer med oss. Samtidig vil jeg ikke være alene ..egoist. .det er ikke at jeg ikke er glad i hun eller noe, men jeg vet at det ikke kommer til å vare. Jeg ønsker ikke å utnytte hun, jeg hadde ikke brydd meg om de fleste jenter, men hun her er annerledes. .jeg vil ikke såre hun.

     

    Love hurts. .

×
×
  • Opprett ny...