Gå til innhold

Orielb

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Orielb

  1. Ser ut som om de fleste tok novelleanalysen ja. Jeg hadde på forhånd bestemt meg når jeg så hva oppgavene var om å ta novelleanalysen, men fy... for en kjedelig tekst har jeg ikke sett på lenge. Og som oppsummering gulpa jeg opp noe eksistensialistisk tull som at livet er som en trikketur, og eg-personens siste refleksjoner henspeiler til at man ikke må haste fra sted til sted, men må slappe av og roe ned. Haha, spent på denne karakteren altså.

    • Liker 1
  2. Hei! Jeg trenger litt hjelp til å forstå hva f(x) i et funksjonsuttrykk står for, siden jeg synes forklaringen i læreboken ikke er så god. Det jeg er usikker på, er om f(x) står for "x" eller "y".

     

    Eksempel: y=2x-3 (likning for rett linje, hvor vi finner y) kan skrives som f(x)=2x-3 (funksjonsuttrykk for samme likning). Vil det bety at, direkte oversatt, f(x) er det samme som y?

     

    Samtidig får jeg ikke det helt til å stemme, siden feks f(5) er funksjonsverdien når vi setter inn 5 for x, hvor f(5) er funksjonsverdien for x=5. Det videre regnestykket etter f(x) vil vel da finne y-verdien når x=5? Eks hvis jeg fortsetter på likningen over, slik at f(5)=(2*5)-3=7, vil 7 reflektere y-verdien? For da vet jeg jo allerede at 5 er x?

     

    Men igjen, henger ikke det på greip med at y=2x-3 kan skrives f(x)=2x-3, som boken sier. Uff.

     

    Hvis noen kunne hjulpet meg, hadde jeg vært evig takknemlig!

  3. Ikke svar på spørsmålet ditt, men last ned Geogebra og bruk sannsynlighetskalkulatoren, utrolig enkel i bruk

     

    Takk for tips PYN_M. :) Problemet er at jeg skal ha eksamen i S1 om en uke, og finner nå ut at jeg tydeligvis ikke har stilt inn kalkulatoren til riktige parametre (kan bare regne binomiske sannsynligheter med små tall) - og aner ikke hvordan jeg endrer dette. Huff og huff, hvis noen kan hjelpe meg, hadde jeg vært evig taknemmlig og litt til!

  4. Jeg fikk 4 sist, men har i ettertid hatt både kjemi 1+2, biologi 1+2 og fysikk 1 så stiller litt sterkere nå.

     

    Jeg følte det gikk kjempedårlig sist, fikk temaet "Stråling" som forberedt tema, men klarte ikke å forklare skikkelig hva bølger hva, eller tegne opp bølgetopp/-bunner elle forklare ordentlig rundt dette. Jeg klarte å forklare en del om alfa- beta og gammastråling, men klarte ikke å svare godt når de ville jeg skulle gå mer i detalj der.

     

    Jeg trakk deretter en ny lapp der det sto "Redoksreaksjoner" og måtte forklare det jeg visste om dette (som ikke var særlig mye), deretter måtte jeg tegne opp en galvanisk celle og en elektrolysecelle, og der tegnet jeg opp elektrolysen feil.

     

    Jeg syns derfor de var sykt snille som ga meg 4, og var egentlig overrasket over det. Jeg trakk begge temaene jeg kunne minst om. Jeg hadde bare gamblet egentlig på at jeg skulle få økologi, og var derfor jeg stilte opp i det hele tatt.

     

    Ja, da skjønner jeg at du stiller mye sterkere denne gangen! Jeg skal også ta opp realfagene, så da er det jo kanskje en ide å ta de først dersom det ikke går så bra med denne, og så heller prøve på nytt. Jeg synes det er veldig imponerende at du tar så mange fag av gangen!

  5. Aha, tusen takk! Jeg var rimlig stresset nå!

    Men jeg tror ikke den teller så fryktelig mye, så man kan nok få en god karakter likevel.

    Sist jeg hadde eksamen tror jeg ikke de så på den en gang:)

     

    (Jeg skrev forresten feil, mente at 15 skulle være A. Jeg skreiv visst det jeg svarte i stedet. Hehe)

     

    Så bra å høre, får virkelig håpe de ikke ser på den!. Kan jeg spørre hvordan det gikk forrige gang for deg, på både skriftlig og muntlig?

  6. Oi!

    Vet du hva oppgave

    1, 3, 4, 5, 7, 15, 16, 20, 24, 27, og 28 var?

     

     

    Jeg orker ikke skrive opp alle :p Men har sjekket i læreboka hva av det som var rett. Og du har alt rett bortsett fra en (oppg 15, hva som skjer med atomnummeret når C-14 sender ut en betapartikkel. SKulle vært A: øke med 1). Så gratulerer!

  7. Jeg svarte følgende:

    1B, 2E, 3B, 4E, 5C, 6C, 7A, 8D, 9A, 10C, 11A, 12D, 13D, 14E, 15E, 16A, 17A, 18B, 19A, 20B, 21B, 22E, 23A, 24E, 25C, 26C, 27A, 28C, 29C, 30D

     

    Jeg svarte:

    Jeg svarte: 1D, 2E, 3A, 4B, 5E, 6C, 7E, 8D, 9A, 10C, 11A, 12D, 13D, 14E, 15C, 16D, 17A, 18B, 19A, 20E, 21B, 22E, 23A, 24D, 25C, 26C, 27C, 28D, 29C, 30D

     

    Det vil si at vi var enige om 19/30... Wow, kanskje det ikke gikk så bra likevel.

  8. Det skal veldig mye til for å få privatistkontoret til å forandre tidspunktet på eksamenen din, så sjansene er svært små. Enten må du finne tid eller så må du vel bare droppe den regner jeg med... Jeg har også naturfag, forøvrig 8. mai på den skriftlige delen, den begynner 09:00 og varer i 2 timer, så prøven tar jo ikke hele dagen.

     

    Takk for svar Christiαno. Jeg ser at det kan bli litt vanskelig. Vet du imidlertid om den er helt nødvendig? I og med at det er den muntlige delen som det settes karakter på, og slik jeg har forstått brukes MCQ-en kun dersom man vipper mellom to karakterer? Så i teorien kan man naile muntlig og få en god karakter, uten å ha tatt MCQ? (Jeg er sikkert helt på bærtur, men det skader ikke å spørre :))

  9. Er det noen som har tatt eksamen i bokmål og fått toppkarakter? Får inntrykk av at dette nesten er umulig. Hva kreves av en sekserstil? Greier ikke helt å fatte hva som skiller toppkarakteren fra 5. Skal opp i både bokmål og sidemål. Hadde derfor vært kjempeflott om noen kunne komme med et par tips.

     

     

    Nå vet jeg ikke hvor glad du er i å lese (eller lese mer enn nødvendig) - men jeg har fått veldig god nytte av denne boken: http://www.tanum.no/...d=9788245009118. Sensorene i norsk elsker jo når man bruker fagbegreper riktig, og gjerne slenger dem rundt seg (litt overdrivelse - men det har funket bra for meg).

     

    Ift nynorsk, så er i hvert fall det jeg sliter mest med selve grammatikken, for skrivingen går greit. Så jeg skal ta det igjen i år, og har kjøpt meg denne boken: http://www.aschehoug...om-sidemal.html. Det er et arbeidshefte som rett og slett går på grammatikk, veldig greit og oversiktlig. Så hvis du er som meg, og sliter litt med nynorsk grammatikk, kan jeg anbefale den. :)

     

    Og så har jeg et spørsmål. Jeg har meldt meg opp i naturfag muntlig-praktisk, med en skriftlig multiple-choice prøve. Men den dagen jeg har blitt satt opp til den skriftlige dagen har jeg ikke mulighet til å møte - er det noen mulighet for å få flyttet på denne, eller må jeg rett og slett droppe den eksamen og heller prøve igjen neste år?

     

     

    EDIT: Ser ikke ut som linkene virker? Bøkene jeg mente er i hvert fall Litterære grunnbegreper (Tanum) og Nynorsk som sidemål (Aschehoug) :)

×
×
  • Opprett ny...