Gå til innhold

NitRam Den Gale

Medlemmer
  • Innlegg

    479
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NitRam Den Gale

  1. Kan ikke si at dette har vært noe stort problem i det heletatt på Mac OS X-plattformen for min del; problemet med flash har vært mye større for min del på linux. Uansett kan det være en idè å blokkere flashreklamene fra å i det heletatt vises :)

     

    "blokker innhold"i opera eller adblock-utvidelsen i firefox

    Er vel ikke i hovedsak flashreklame som er problemet, men heller hvis jeg tar et "YouTube raid" og åpner flerfoldige tabs med YouTube videoer...

  2. Noen andre enn meg som har prøvd den sise Opera utgaven i OS X? Den er endelig blitt raskere! Jeg hadde håpet på at Opera ikke vile henge seg på grunn av dårlig javascripts og et overveldende antall flash vinduer oppe samtidig, men det viser seg dessverre at Opera henger seg like lett som Camino, Firefox og Safari. Det er litt merkelig egentlig, at samtlige browsere har samme oppførsel. Jeg mistenker at Adobe er synderen for flash problemene.

  3. Jeg kan nok se for meg at de dropper PPC. Men tror ikke de kommer til å droppe Intel 32-bits prosessorer. Det er alt for mange med Core Duo maskiner der ute, og de er ikke veldig gamle, bare rett over 1 1/2 år, så å droppe de nå, ville være veldig lite smart av dem...

     

     

    /Yaricks :)

    Enig! Jeg f.eks. som har planlagt å ha min 1.gen MacBook Pro ihvertfall i 4 år tilsammen (2 år på vei) ville bli svært irritert dersom Snow Leopard kun er for 64-bit. Det ville være en god unnskylding for å kjøpe en 64-bit MBP med mulighet for 4GB RAM, men det er ikke akkurat noe budsjettet mitt kan håndtere...

  4. Dette er jo regelrett latterlig. Det har vel vært diskusjoner om dette også tidligere, og jeg var like uenig da. Det er ikke bare det at produktet skal skrives slik eieren vil, eller slik produktet er trademarket, men alle andre skriver jo også produktnavnet slik det forekommer i logoer. Dette gjør det for meg vanskeligere å lese teksten da jeg er vant til å lese iPod, ikke Ipod eller ipod. Det gjør at jeg stopper opp i teksten, og stusser over hvorfor det står Ipod/ipod, og det tar lenger tid å lese teksten. At hardware legger om til å skrive produktnavn etter hva de kaller "norsk rettskrivning" er intet annet enn tåpelig, og jeg blir rett og slett irritert på hvor vrange dere er.

  5. Vil bare legge til at sannsynligheten for diskkrasj går opp hvis du bare setter maskinen i dvale når du går rundt med den, også. Så hvis du bærer rundt på maskinen din etter så lang oppetid vet jeg ikke hvor sunt det er for disken din, bare så det er sagt :)

    Ser ikke helt problemet med dette. Harddiskhodet parkeres jo når du sette disken i dvale. Dessuten har jo alle nyere bærbare Macintosh maskiner innebygget SMS sensor som parkerer harddiskhodet dersom maskinen ikke går i sleep mode når lokket lykkes og man begynner å går rundt med den... Har hatt min MacBook Pro i over to år nå og har til dags dato ikke hatt noen problemer (hverken relatert til harddisken eller annet) med å sette maskinen i sleep før jeg putter den i PC-veska og går til og fra skole/jobb.

     

    Oppetiden min er forøvrig sjelden over 14-15 dager da oppdateringer osv. tvinger meg til å reboote...

  6. Er det lurt å lage back-up av alle de viktigste filene før jeg instalerer Bootcamp og Windows på min Macbook?

    Backup er bestandig smart. Men jeg gjorde ikke det nei. Forøvrig starta jeg bootcamp-assistenten igjen i går for å fjerne windows. Gikk som smurt, den tok til og med hånd om å konvertere ntfs-driven tilbake til hfs+ og merge den med os x-startdisken, slik at det blei én stor disk.

     

     

    (noen som kan fortelle meg hvordan jeg får fram en e med aksent på macbookstastaturet? ikke denne: é, men med aksenten den andre vegen)

    Shift + ´+ e gir è

  7. Et lite spørsmål her. Macbooken har i utgangspunktet en mini-dvi-utgang, dvs ingen lyd. Om jeg kjøper en mini-dvi til hdmi-overgang og forsøker å koble dette opp mot en lcd-tv med hdmi-inngang, vil jeg da få lyd?

     

    Viss ikke; hva trenger jeg for å få overført både lyd og bildesignal fra en macbook over til en lcd-tv?

    Dette går nok ikke dessverre. Du må overføre lyden separat fra lydkortet til Macen (via minijack utgangen der man vanligvis kobler til headset eller PC høyttalere) med en minijack til phono (også kalt RCA) kabel.

    Dette kan eksempelvis kjøpes på Clas Ohlson;

    http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=20187078

    Trykk på bilder for å forstørre det.

    Du kan også bruke en optisk kabel dersom LCD-TVen har optisk digital lydinngang.

    http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=21905421

  8. Verken 4200RPM eller SSD disker er spesielt uvanlig i ultraportable. For å bruke Dell som eksempel selger de det samme i sine 12"-maskiner. Dell sine maskiner er ikke like tynne som Air, man har til gjengjeld mindre skjerm og et batteri du kan bytte selv (de veier dog et par hundre gram mer og har gjerne litt slappere CPU om jeg ikke husker feil - tilgjengjeld har du langt bedre tilkoblingsmuligheter). Med hyppig bruk av maskinen er det slett ikke umulig å redusere batterikapasiteten til en maskin temmelig mye i løpet av bare ett år. At du da ikke kan bytte det selv (ei heller ha med deg ekstra batteri på lange turer) synes jeg er temmelig kjipt...og absolutt en gyldig argument for å trekke fra på terningen :)

    Selvsagt hadde det vært en fordel å kunne bytte batteri, særlig da ultraportable maskiner ikke bare skal kunne vare en oppladning før den må tilsluttes strøm fra nettet. At maskinen har mindre skjerm ser jeg ikke på som et pluss, selv om maskinen da blir "mindre" blir brukeropplevelsen dårligere. Forøvrig er allikevel oppløsning viktigere enn størrelse etter min mening.

     

    Hver sin smak sa vintapper'n og drakk mens de andre sloss :)

     

    Edit: Når det gjelder skjerm har 12.1" til Dell samme oppløsning som Air (på13.3"), så da blir kanskje ikke brukeropplevelsen så mye dårligere likevel? ;)

    Nå kan jeg ikke si at jeg noen gang har sett en 12,1" skjerm med 1280x800 så jeg vet ikke hvorvidt dette blir veldig lite, som i vanskelig å lese. Fordelen med 13,3" skjerm fremfor 12,1" kommer jo best frem når man ser på film, men da bør man uansett ha en større skjerm å se på synes nå jeg.

  9. Verken 4200RPM eller SSD disker er spesielt uvanlig i ultraportable. For å bruke Dell som eksempel selger de det samme i sine 12"-maskiner. Dell sine maskiner er ikke like tynne som Air, man har til gjengjeld mindre skjerm og et batteri du kan bytte selv (de veier dog et par hundre gram mer og har gjerne litt slappere CPU om jeg ikke husker feil - tilgjengjeld har du langt bedre tilkoblingsmuligheter). Med hyppig bruk av maskinen er det slett ikke umulig å redusere batterikapasiteten til en maskin temmelig mye i løpet av bare ett år. At du da ikke kan bytte det selv (ei heller ha med deg ekstra batteri på lange turer) synes jeg er temmelig kjipt...og absolutt en gyldig argument for å trekke fra på terningen :)

    Selvsagt hadde det vært en fordel å kunne bytte batteri, særlig da ultraportable maskiner ikke bare skal kunne vare en oppladning før den må tilsluttes strøm fra nettet. At maskinen har mindre skjerm ser jeg ikke på som et pluss, selv om maskinen da blir "mindre" blir brukeropplevelsen dårligere. Forøvrig er allikevel oppløsning viktigere enn størrelse etter min mening.

  10. Hewlett Packard har ihvertfall intil nylig hatt maskiner med 4200RPM disker i. Det er klart dette var 2,5" disker, og hadde naturlig nok lavere ytelse enn 5400RPM og 7200RPM disker. Det Apple har gjort her er å gå for en 1,8" disk, og å forvente at den skal spinne fortere enn 4200RPM er å drømme. Dette er en ultraportabel maskin som ikke gjør de samme kompromissene som andre ultraportable maskiner, og i så måte er det eneste andre alternativet til en 1,8" disk med 4200RPM er SSD, men da snakker vi om "bleeding edge" teknologi som fremdeles er svært dyr (og da spesielt i 1,8" formatet). Noen føler kanskje Apple har gjort et kompromiss ovenfor å gå for en 1,8" disk (ved 4200RPM) enn en 2,5" ved 5400RPM (eller 7200RPM), men dersom de hadde gjort det hadde hverken maskinen vært like lett, like tynn eller og derfor ikke like portabel. Ja, MacBook Air er et nisje produkt, og det er en nisje jeg velger å tro ikke er for de sippete HW kidsa som skal redigere video, koble til fem eksterne firewire disker samtidig som de skal ha USB porter ledig til kortlesere (ja for huff Macintosh maskiner har jo ikke kortleser en gang!), ekstern mus, tastatur og gud vet hva. Forøvrig kan jeg nevne at jeg heller ikke faller innenfor den nisjegruppen (da jeg er avhengig av portable opptaksløsninger med FireWire til lydkort, USB harddisker osv.) , men jeg ser at det er noen som gjør det. Eksempelvis enkelte studenter/foretningsfolk som er mye på farten og brukere som vil ha en bærbar de kan ha med seg i farten mens de har "powerhouset" stående hjemme som fremdeles vil ha en skikkelig skjerm og fullstørrelsestastatur når de er utenfor hjemmets dører.

  11. Det som er trist med Norge er at velferdsstaten ikke har respekt for eiendomsretten. Vi må betale eiendomsskatt, arveavgift og høy inntektskatt. Dersom velferdsstaten hadde blitt debyråkratisert hadde vi ikke trengt noe særlig høyere skatt enn 5%, over hele fjøla. Dette vil naturligvis ikke la seg gjøre dersom alle skal spytte inn 40% av det de tjener (noe som i realiteten er nærmere 70-80% dersom vi regner med alle avgifter på drivstoff, arveavgifter, veiavgift, merverdiavgift osv) for å sørge for at "alle" i samfunnet skal ha det bra. Dessverre er det ikke slik at "alle" kan ha det bra, selv ikke med et system som i Norge, for hvis "alle" hadde det bra ville vi ikke hatt uteliggere eller tiggere i Norge. Hovedgrunnen til dette er at ekstreme mengder av skattepengene til folk går med til forvaltningen av midlene som kommer inn, først og fremst i form av administrasjonskostnader. Når vi da skal begynne å dele ut pengene som er skutt inn i kassa viser det seg at mye er borte. Vi kan da si at finansiering over skatteseddel er en fordyrende prosess, noe som medfører at de aller fleste i samfunnet sitter igjen med mindre enn det de i utgangspunktet hadde. Grunnen til at skattesnyteri forekommer i stor skala i Norge er først og fremst fordi folk er misfornøyde med at de må betale så mye skatt, selv om mye av beskatningen i Norge er kamuflert i form av avgifter og ikke direkte beskatning av inntekt. Hvis skattenivået hadde vært betydelig lavere ville ikke folk snytt på skatten, og de hadde kanskje også hatt større giverglede ovenfor veldedige organisasjon osv.

     

    Jeg vil avslutte med å si at det er naivt å tro at man kan minske forskjellen mellom fattige å rike uten å gjøre alle fattigere. Det vil alltid være en forskjell mellom fattige og rike, og det hjelper dessverre ikke å straffe alle med høyt skattenivå, for så å prøve å fordele verdiene i samfunnet likt.

  12. Vurderer å kjøpe Nokia 3110 Classic da min 6230i begynner å bli sliten. Jeg trenger egentlig bare en telefon med Bluetooth slik at jeg kan synkronisere telefonen med kalender og kontakter (slik jeg gjør i dag), sende meldinger (Nokias løsning på SMS og T9 passer meg ypperlig) og ringe. Jeg krever ikke kamera eller andre lignende funksjoner, men det er jo greit at man kan sende og motta bilder, samt bruke egne MP3 filer som ringelyd osv. Det eneste jeg savnet med min 6230i var jeg ikke kunne sjekke Gmailen min, noe som egentlig skulle gå (ved å slå på SSL) i følge manualen og Nokia selv (jeg var i kontakt med kundeservice) men menyvalget var av en eller annen merkelig grunn forsvunnet helt. Derfor lurer jeg på om noen har fått til Gmail på en 3110 Classic? Hvis dette ikke går må jeg se meg om etter en annen telefon.

  13. Hei. Jeg holder nå på å rippe en DVD som varer i 2 timer og 29 min. med HandBrake, og jeg har brukt nesten hele dag (Begynnte da klokka var rundt 13.00) Jeg lurte bare om det er normalt at det tar så lang tid? Og hvor lang tid pleier det å ta med "Muxing"?

    Vel, det avhenger av hva slags maskin du har, hva du ripper til, og du har aktiver 2-pass enkoding osv. Dersom du har en Core Duo eller Core 2 Duo prosessor skal det godt gjøres å bruke en hel dag på å rippe en DVD som er på to og en halv time. Jeg har selv en 1. generasjons MBP (Core Duo 1,83GHz) og buker sjelden særlig mer tid enn det selve DVD-en er på med H.264 kodek og ganske høy bitrate på både video og audio.

  14. Maskinen skal i all hovedsak benyttes som server, men jeg vil også installere Xorg da den også vil bli brukt til nettlesing og musikk en gang i mellom. Jeg har plenty av SDRAM hjemme, men dessverre krever maskinen ECC RAM noe jeg har planlagt å gå til innkjøp av når bankkontoen tillater det (skal ihvertfall oppgradere med en 512MB brikke slik at jeg får 768MB RAM). Flott å høre angående pakkesystemet. Jeg har blitt godt vant med APT systemet til Debian (også i (K)Ubuntu) og det er flott hvis pakkesystemet i FreeBSD er tilsvarende enkelt. Jeg har tittet litt på "håndboka" som er linket herfra et sted, og må si jeg er ganske imponert så langt angående dokumentasjon. Jeg har et Atheros basert SMC WLAN kort i maskinen så regner med at det går fint, og har dessuten en drøss med vanlige nettverkskort så det skal vel litt til for at alle er inkompatible. Ellers har maskinen en Pentium III 866MHz prosessor. Har forøvrig også en IBM SCSI disk på 4,5 GB liggende (det er SCSI kontroller i maskinen), men vet ikke hva slags tilstand den er i, da jeg har brukt P-ATA disker med Linux så langt. Bruker en 8GB Seagate HD til Kubuntu nå, og har en 80GB WD Caviar disk til fillagring. Tror jeg i utgangspunktet skal se om det er liv i SCSI disken, for har lyst til å ha Kubuntu i bakhånd i tilfelle problemer skulle oppstå med FreeBSD.

     

    EDIT: Forresten, er det noe i veien for å bruke FreeBSD 6.2 frem til release av versjon 7? Er det forresten enkelt å oppgradere fra en versjon til en annen i FreeBSD? Jeg har hatt enkelte problemer med diverse Linux versjoner i så måte (bortsett fra siste versjon av Kubuntu, da det gikk glatt å oppgradere fra "Feisty" til "Gutsy")...

     

    EDIT 2: Jeg har forstått det slik at FreeBSD har støtte for ZFS. Er det noe jeg burde satse på eller er støtten i FreeBSD for dårlig?

  15. Sitter her og lurer på hva det neste operativsystemet min eldre IBM eServer skal prøve seg på... Jeg har prøvd diverse Linux distroer opp igjennom tidene (Fedora, Debian, Kubuntu, Ubuntu er de jeg kommer på i farten), men tenkte jeg skulle prøve meg på en BSD variant. Jeg har brukt Kubuntu som server den siste tiden (filserver og DHCP, opp mot Windows og OS X), men føler at jeg trenger et "renere" OS en Kubuntu for disse oppgavene (da maskinen kun har 256MB RAM for øyeblikket, noe som ikke akkurat øker responsiviteten til operativsystemet). Jeg har sett mest på FreeBSD og har skjønt at det er en veldig populær BSD variant. I utgangspunktet står det mellom FreeBSD og OpenBSD, men jeg er også åpen for andre forslag. Jeg har nVIDIA skjermkort, noe jeg skjønte var et "must" for å drive *BSD/Solaris (ut i fra diverse innlegg fra "stigfjel" og andre her på forumet). Andre tips angående *BSD tas også godt i mot da jeg ikke har noen erfaring på området fra før.

     

    EDIT: Forøvrig, når jeg sier filserver sikter jeg til Samba og FTP.

  16. Tja, egentlig så har vel Mac mini vært et solid alternativ til Apple TV lenge. Det hele kommer an på hvor mye man vil legge i det... Om man allerede har en iMac på kontoret er det jo greit å bare skaffe seg en AppleTV, og det er jo også det som er hele poenget med AppleTV, nemlig å streame innhold fra en allerede stasjonær maskin fremfor å sette opp et mediacenter.

     

    Er ikke dette feil? Man trenger vel ikke streame fra en annen PC/MAC? Er det ikke bare å kopiere over filer til Apple TV og spille derfra. Det har jo kommet Apple TV 160GB.

     

    <a href="http://www.macworld.com/2007/03/firstlooks...hacks/index.php" target="_blank">http://www.macworld.com/2007/03/firstlooks...hacks/index.php</a>

    Nei det er ikke feil. Selvsagt trenger man ikke å streame fra en annen maskin, men det er det som er hovedpoenget med AppleTV, ikke at den skal være en ren media center maskin.

×
×
  • Opprett ny...