Gå til innhold

Hylster

Medlemmer
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hylster

  1.  

    Hvor mange fag kan man stryke i på et år? Altså hvor mange kont kan man maksimalt ta til sommeren? Går førsteåret forresten.

    Folk har svart på spørsmålet ditt fra før, så våger meg litt utpå O/T og litt personlig rådgivning: step up your game til neste semester. Det blir ikke lettere, så bare sørg for å gå i flere forelesninger, og gjøre mer arbeid neste semester, ellers vil du få det veldig tøft utover studiet, med hengefag som ødelegger for de fagene du normalt har, som igjen gir deg hengefag osv osv.

     

    Ja, ser den. Men planen er bare å ta kontene for så å være "i rute" igjen. Noen var forsåvidt taktisk kont også, siden jeg tar fem fag. Mens andre var rett og slett for vrien. Men flotte tips, absolutt!

  2. Hei!

     

    Jeg har en macbook air som er et år gammel som det i det siste har kommet irriterende annonser uansett hvor jeg er på internett. Er så redd for at det er virus eller noe. Om jeg f.eks leser VG, så er enkelte ord uthevet, og om jeg holder over ordene kommer det en boks i form av en annonse. Har lagt ved noen bilder, slik at det er lettere å forstå. Jeg er ganske grønn på dette området og aner ikke hva som er galt. Noen som vet? Ble nettopp slik. Er slik i flere nettlesere. Begynner å bli litt stressa.

     

    På forhånd takk!

    post-305044-0-81100800-1406499204.png

    post-305044-0-79544300-1406499207_thumb.png

  3. Jeg synes oppgavene var veldig flott, jeg! Synes de var bedre enn i fjor i alle fall. Del A med grafittitegningen var litt merkelig da. Er jo mange måter man kan tolke det bilde på. Selv valgte jeg oppgave 1 på del B. Fant ut at den var den letteste. Er jo bare å skrive i vei om hvordan samfunnsengasjement påvirker resten av samfunnet, og hvor viktig det er for en framgang i verden osv. Håper det gikk bra, jeg har en god følelse i alle fall.

  4. Ingen årsak, det er alltid godt å vite at man ikke er alene! For min del begynte jeg rett på forkurset etter videregående. Jeg vurderte veldig lenge om jeg skulle ta meg et friår og bli med noen venninner ute å reise. Jeg har alltid hatt en stor drøm om å oppleve resten av verden, men jeg endte opp rett på skolebenken igjen. Den dag i dag, har jeg litt blandende følelser, og enkelte dager angrer jeg litt på at jeg ikke ble med å reiste. Men jeg trives veldig godt med der jeg er i dag, og var veldig sikker på hva jeg ville etter VGS. På denne måten følte jeg ikke at et friår var "nødvendig" for meg. Vet ikke helt hvordan jeg klarte å bestemme meg. Var vel en blanding over et ønske om å studere realfag og samtidig klare å utgjøre en forskjell i verden gjennom å finne nye løsninger. Samtidig har jeg alltid være interessert i matte og naturfag.

     

    Angående dette med friår, tror jeg absolutt det kan være lurt dersom du er veldig usikker på hva du vil videre. Det er ikke noe vits å begynne på et studie bare for å begynne på et. Da risikerer man å mistrives, og kaste penger ut vinduet. Samtidig tror jeg det er viktig med litt selvdisiplin om man skal ta seg et friår. Jeg har venner som har taklet det bra, og andre som har sittet på ræva i et helt år. Om man velger sistnevnte kommer man i alle fall ingen vei videre. Jeg tror det er best å oppleve nye ting dersom man tar et friår i den intensjonen for å klare å bestemme seg for hva man skal gjøre etter et år. Ta et år på folkehøgskole tror jeg folk får veldig mye ut av! Samme med å jobbe et halvt år, for deretter å reise noen måneder. Mange muligheter!

     

    Når det gjelder din kjipe situasjon om utveksling til utlandet, kan du alltids gjøre dette i løpet av et videre studie. Det er vanlig å ta et år i utlandet om man studerer en master f.eks. Litt senere enn på VGS, men fortsatt mulig i ettertid.

  5. Jeg har alltid ønsket å gå energi og miljø, og har dette som førsteønske på samordna. Men i det siste har jeg begynt å lure på om bygg og miljøfag heller er noe for meg. (Har søkt dette også, så kan evt bare omprioritere ønskene om jeg ombestemmer meg). Grunnen til at jeg har begynt å tvile, er fordi jeg har hørt at det jevnt over en mye strøm på energi og miljø. Dette var jeg jo klar over, men det er først nå jeg virkelig har begynt å tenke over dette. Jeg går forkurs til ingeniør nå, og elektrisitet er et av temaene i fysikken jeg synes er mest kjedelig. Altså, jeg synes ikke det er kjedelig, jeg liker heller bare å løse mekanikk -og statikkoppgaver bedre.

     

    Mekanikk og statikk er det jo mer av på bygg - og det er derfor jeg vurderer å bytte. Men samtidig er det vel bare de første to årene som har generelt mye strøm osv? Etterpå kan man jo spesialisere seg i utrolig mye. Jeg har studert studieplanene til begge to nøye, men er fortsatt utrolig usikker. Noen som har noen synspunkter? Evt. går energi og miljø eller bygg som kan si noe om hvordan det er?

  6. Jeg kjenner meg så utrolig godt igjen i det du skriver. Som jeg skulle skrevet det selv for 3 år siden. Jeg gikk også media i 2 år, før jeg valgte å gå vanlig allmenn påbygging i stedet for påbygging som var spesielisert på media. Grunnen til at jeg i utgangspunktet valgte media, var fordi min store drøm var å bli journalist på ungdomsskolen, og den elendige rådgiveren på ungdomsskolen dermed sa jeg burde velge media. (Jeg har ikke ord for hvor mye jeg misliker skolerådgivningen i Norge).

     

    Uansett, jeg startet på media, og hadde allerede sommeren før jeg startet en dårlig følelse. En følelse av at jeg hadde valgt feil. En følelse av usikkerhet fordi alle mine venner hadde valgt studiespesialiserende. Men jeg troppet opp på første skoledag og ga linja en sjanse. Jeg tenkte jeg burde gå der noen uker/måneder å se, for deretter å prøve å bytte til studiespesiliserende etterpå om det lot seg gjøre. Jeg trivdes til tross for mitt valg veldig godt i klassen min, og det var nok en av grunnene til at jeg var usikker på om jeg skulle bytte. Likevel forsøkte jeg å bytte til studiespes like etter jul, men da fikk jeg beskjed om at det var for sent… Jeg vurderte faktisk å gå VG1 om igjen, men gjorde ikke dette, da jeg følte at jeg kastet bort et år, ville være sammen med vennene mine, være russ med resten av gjengen osv. Mange faktorer.

     

    Oppe i alt dette ville jeg i alle fall ikke bli journalist lenger. Dette gjorde at mediafagene ble veldig uinteressante for meg (selv om de var gøy og veldig slappe). Jeg har alltid være skoleflink, og medialinja var rett og slett for lett/slapp for meg. Likevel kom jeg meg gjennom 2 år på media med jevnt over veldig gode karakterer. Jeg valgte allmenn påbygging, og var sugen etter realfag. Valgte å ha kjemi 1 som valgfag. I dag studerer jeg forkurs til ingeniør på en høyskole (R1, R2 og fysikk 1), og tar dermed fag jeg ikke fikk muligheten til å ta da jeg fikk media. Så mulighetene er der absolutt for deg dersom du vil gå en annen retning! Selv om det for meg føles ut som om jeg har "kastet bort" et år på å ta VGS-fag pga mitt valg som viste seg å være totalt feil. Likevel er det mange som har det på samme måte som deg! I min klasse på forkurset har vi elever fra 19 til godt over 40 år, som har funnet ut at realfag kan være lurt likevel.

     

    Jeg vet det er irriterende å føle man har kastet bort kunnskap, men det er aldri for sent! Samtidig er jeg faktisk glad jeg gikk media når jeg ser på det i ettertid. Tror neppe jeg ville fått så høyt snitt om jeg gikk studiespes, da lærerne på media ga oss latterlig lave krav. Samtidig har jeg aldri vært i et så godt klassemiljø før, og jeg lærte trossalt noe på disse to årene også, selv om det kanskje ikke føltes slik da. All kunnskap er verdifull. Klisjé, men sant.

     

    Du ska vite at du ikke er alene, og at mulighetene absolutt er der! Både ved forskjellige forkurs, og privatistmuligheter. Lykke til med valgene videre! Vi får bare tenke at vi har lært, og ta med oss våre valgfeil videre. :)

  7. Noen som hadde matematikk 2p idag? Syntes arbeidsmengden var litt større enn tidligere. Vet dere om det finnes noe løsningsforslag? Er redd toppkarakteren glapp.

    Jeg hadde 2P-Y eksamen i dag, om det er det samme. Uansett, hadde du den oppgaven om gjerdet og muren, arealet i form av et funskjonsuttrykk osv? Synes den oppgaven var så dårlig formulert. Fikk det også utrolig travelt mot slutten, var litt vagt med tid for min del. Tok opp faget i håp om å få seks, men er redd den glapp på noen filleting. Er lett noen småting blir feil når man ikke har tid til å se over en gang.

     

    Lurer også på dette med løsningsforslag. Tror ikke de legger det ut før evt. etter sensorvurdering? Eller?

  8. Kan noen gi en definisjon på hva form er? Jeg har bare en litt vag definisjon i hodet mitt. Går alle språklige virkemidler på form?

    Lurer litt på det samme, egentlig. For jo ofte oppgaver der man ska kommentere "form og innhold". Da tenker jeg at form handler mer om oppbyggingen av teksten og komposisjon. F.eks i dikt er jo dette ganske relevant. Form kan vel også handle om evt. forfatterposisjon også? Bare lufter tankene mine her, altså…

     

    Samtidig tenker jeg at innhold handler mer om hva teksten handler om, tema, budskap osv. Er jeg helt på jordet nå? Noen som har tanker om dette?

  9. Beklager å ødlegge flyten i tråden her, men har trenger noen å forhøre meg til. Reiser til Trondheim om et par uker og skal se på hybler, og de fleste har en god bindingstid. Det som gjør meg litt engstelig er søkertallene i år, i tillegg til høy kvinneandel som sannsynligvis trekker snittet opp pga. kjønnspoeng. Jeg vet dette er dumt å spekulere i, men klarer rett og slett ikke la være.

     

    awtSuXx.jpg

     

    Jeg har 54.0 poeng i førstegangskvoten, og søker med 56.0 poeng i ordinær kvote. Er jeg rimlig sikret å komme inn på en av disse studiene? :hm:

     

    Haha, vi har søkt så og si akkurat det samme. Har energi og miljø øverst jeg også, håper virkelig jeg kommer inn. Snittet på energi og miljø var jo 55,7 i førstegangskvoten og 55,1 i ordinær i fjor om jeg ikke husker helt riktig? Merkelig at det er høyere i førstegangskvota synes jeg. Har de liksom delt opp plasser i de forskjellige kvotene?

     

    Uansett, jeg tror nok du kommer inn med 56 i ordinær kvote. Jeg har selv 55,7 i ordinær, men skal ta opp noen fag i år, så mulig klarer jeg å øke snittet til over 56. Så også på tallene fra samordna at det var 20 flere søkere på energi og miljø i år enn det var i fjor. Det er jo ikke så mye føler jeg? Tror ikke det blir en veldig voldsom forskjell fra snittet i fjor. Vi får bare krysse fingrene!

  10. Jeg sendte også mail til sit for å høre hvordan de lå an i tildelingen. Fikk vite at de hadde startet ja, men får ikke oppgi hvor man ligger i køa. Samtidig får man heller ikke beskjed hvis man ikke får tilbud om bolig. De skulle fortsette å tildele hybler i løpet av sommeren. Dette suger jo, man aner jo ikke om man i det hele tatt har en liten sjanse. Man kan jo risikere å vente til sommeren helt forgjeves, og dermed sitte der med skjegget i postkassa.

     

    Jaja, jeg er født i 94 og søkte 18 mars. Tror dere jeg bør begynne å lete privat istedet? Vil jo ikke vente alt for lenge heller - da blir det jo vanskeligere å få privat. Samtidig er jeg ikke 100% sikker på at jeg kommer inn på det studiet jeg har søkt, kunne derfor tenkt meg studentbolig slik at jeg slipper å binde meg til noe. Åh, dilemma. Tips eller tanker om dette?

    • Liker 1
  11. Jeg har lenge hatt en drøm om å studere ingeniør på NTNU, men har i det siste fått øynene opp for NMBU også… Er veldig usikker på hva jeg egentlig vil. Valget står mellom energi og miljø på NTNU og miljøfysikk og fornybar energi på NMBU. Når jeg studerer emnene på de forskjellige valgene, virker det nesten som om det er mer valgmuligheter av emner på NMBU. Selv om dette bare er førsteinntrykket.

     

    Har alltid hatt følelsen av at en utdanning fra NTNU er mer ettertraktet enn en utdanning fra et annet universitet. I hvor stor grad stemmer dette? Man ender jo opp med en mastergrad uansett, så hvor stor forskjell er det egentlig? NMBU er jo et mye mindre universitet, men egentlig har jeg på følelsen av at det ikke nødvendigvis er en ulempe? 150 studenter i forhold til 25 kan jo også være en fordel? Man kommer mye lettere inn på andre studenter og professorer, og jeg ser for meg det er lettere å skape kontakt med forelesere osv.

     

    Er det noen her som har en formening om hva det er "lurest" å velge? Noen som har erfaring fra de to universitetene?

  12. Hvordan tror dere snittet kommer til å bli sånn generelt sett på ingeniørstudiene til neste studiestart? De økte jo relativt mye fra 2012 til 2013. Tror dere vi vil se lignende økning enda et år? Jeg er litt småstressa for om jeg ikke kommer inn på energi og miljø. Har et snitt på 55,75 i ordniær kvote. Snittet i fjor var på 55,1… Skal ta opp to fag til våren da, men føles så nyttesløst å ta opp en femmer i håp om å få en sekser. Håper virkelig jeg kommer inn.

  13. Hylster, hvis du absolutt vil inn på energi og miljø ved NTNU, men er usikker på om karakterene holder, kan det muligens være en idé å ha elektroingeniør ved HiST som andrevalg. Da jeg gikk energi og miljø dukket det opp elektroingeniører fra HiST i 4. klasse. De gikk toårig master i energibruk og energiplanlegging, og hadde, hvis jeg husker rett, nøyaktig samme fag som oss som gikk det femårige løpet. Det er også en toårig master i elkraft: Electric Power Engineering, og sikkert også noe som tilsvarer varme- og energiprosesser, uten at jeg vet noe sikkert om sistnevnte.

    Ja, har tenkt tanken på dette. HiST har jo også en ingeniørlinje innen fornybar energi. Hørte det var mange som bygget på til en master på NTNU etter dette. Det er jo også en mulighet… Likevel frister det ikke like mye. Jeg har også en drøm om å ta et semester eller to i utlandet, og dette blir vanskeligere om jeg skal bruke 3+2-modellen med HiST og NTNU. Ser for meg det er mye lettere om jeg istedet tar hele løpet på NTNU. Huff, er vanskelig dette. Gleder meg skikkelig til å komme i gang, men klarer ikke å glede meg ordentlig før jeg faktisk har kommet inn. Blir en stund til enda.

     

    Vil takke for alle fine og detaljerte svar! Hjalp virkelig til å få et lite innblikk.

×
×
  • Opprett ny...