Gå til innhold

Vaughn

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vaughn

  1. Jeg vil si det har mer med talent å gjøre enn kunnskaper.

     

    Hvis du startet å programmere når du var 13 og fortsatt liker det ved 19 - ok, greit, da har du sannsynligvis talentet. Hvis du ikke har prøvd det før, betyr det bare at du ikke vet.

     

    Men "talent" er litt feil utrykk. Hmm, kan jeg få lov å si at du burde ta en titt på http://the-programmers-stone.com/about ?

     

    (Det gjelder forresten dere andre og. Det er et svært interessant nettsted.)

  2. Du får ikke 8-9 timer med macen. Kanskje hvis skjermen er avskrudd og den ikke gjør noe. Tenk heller fem-seks timer, om du er heldig. :roll:

     

    På den annen side vet jeg ikke hvor lenge batteriet i W760'en varer heller. Hm. Forresten, en til fordel der:

     

     

    W760 er en barebone-laptop. Mao. er den konstruert for å være enkel å bygge om. For å bytte harddisk skrur du av to skruer, etc.

     

    Med macbook må du omtrent demontere maskinen for å gjøre det samme. Det tar kanskje en halvtime - når du har gjort det noen ganger. Det er alt annet enn lettvint.

     

    Skjermen på macbooken er forresten heller ikke det beste; synsvinkel og lysstyrke skal være dårligere. Vi får se, vet ikke før jeg har sett den.

  3. Jeg er selv svært irritert med min macbook pro. Jeg har hatt to hittil, men det kommer ikke til å bli en tredje. Bare for å nevne noe:

     

    - Lydkvaliteten er elendig; høyt støynivå på hodetelefon.

    - Null viftestøy. Istedet bruker den deg som heatsink. Den er kanskje ikke den varmeste maskinen jeg har vært borti, men den føles slik.

    - Manglende BIOS gjør det tungvint å kjøre Linux. Ok, denne spiller kanskje ingen rolle for deg.

     

    Siden du spør etter alternativer.. hva med en Xishan W760?

    Hvis du venter noen dager, kan jeg gi førstehånds-intrykk av den. ;)

  4. God skjerm, godt tastatur, god lyd.. høres godt ut.

     

    Hvor varm er den? Med en 45 watts prosessor.. det kan bli litt hett, tenker jeg.

     

    Hvordan liker du touchpaden? Støtter den multitouch, i den grad at du kan scrolle med to fingre? (Ikke nødvendigvis påskrudd, men hvis du kjører Ubuntu er det lett nok - preferences -> mouse -> touchpad, sjekk om du kan velge two-finger scroll?)

  5. Trenger nytt skjermkort, og 8800GTS høres omtrent rett ut. Jeg hart hørt at det ikke er noen særlig forskjell på 320MB og 640MB-utgaven (har 1280x1024 skjerm) - stemmer det?

     

    Men bortsett fra det.. jeg ser fire eller fem ulike produsenter av kortet på komplett. Hva skal jeg velge? Hva er forskjellen?

  6. Det er mest snakk om hvor lenge du vil beholde skjermkortet.

    80 grader er ikke i faresonen for rask nedsmelting, men det vil øke slitasjen nok til at kortet neppe vil vare mer enn tre-fire år; dersom du vil oppnå "standard" livstidsmaksimum på rundt 10 år, er 50 grader mer passende. Det er imidlertig usannsynlig at du vil klare dette uten vannkjøling.

  7. Jeg er på utkikk etter et tastatur jeg kan dra med meg sammen med Mac Mini'en min, ettersom en maskin uten sådant ikke er særlig nyttig og laben på universitetet ikke har usb-tastatur.

     

    Den skal helst ha en innebygget mus, ala. laptop-tastatur. Vekt og størrelse er også betraktninger, og tastaturet bør ha engelsk tegnsett.

     

    Har noen sett noe sånt?

    Jeg tenkte på ett av FIngerworks' smarte anordninger, men de virker som de har gått dukken... :cry:

  8. Hum. Er liksom ikke helt tingen det der, når du sammenligner med Lisp? :no:

     

    Jo jo. Søppel - skulle egentlig spørre deg om du noen gang viser deg i #[email protected], men hverken ICQ eller privatbeskjed-funksjonen funker her.

     

     

    Det får forresten bli en oppfordring til alle dere som lurer på hva slags språk Lisp egentlig er: Logg dere på den ovennevnte kanalen, og spør om starthjelp. De er stort sett greie folk. :thumbup:

  9. Jeg tviler paa at maskinen blir *skadet* av at du har for lav spenning, men den kan meget vel bli ustabil av det.

     

    Aarsaken er mest sannsynlig at du har for mange enheter tilkoblet PSUen/for svak PSU, men det kan ogsaa vaere feil paa maaleren. Hva brukte den aa vise?

  10. Hvordan har det da at jeg sitter med sdsl, hvis jeg ikke bruker netlimiter, så laster jeg ned på maks, så synker uploaden min _drastiskt_ .

     

    Altså 200 kb/sek ned får jeg 200 kb/sek opp.

    Men 240 kb/sek ned får jeg 120 kb/sek opp.

     

    Litt morsomt egentlig fra adsl tiden min,

    Da var problemet andre veien ;)

    Det er samme problemet, bare omvendt.

     

    Du laster ned i full hastighet, så det blir køer på andre siden av linja, og svarpakkene fra maskinen du laster opp til kommer ikke gjennom.

  11. Ikke egentlig, nei. Det er i praksis umulig å forutsi hvilken polarisering radiobølgene fra en enkelt antenne vil ha når de kommer fram til den andre, bortsett fra at det ikke blir den du vil. Derimot vil de to antennene nøyaktig overlappe, så det spiller uansett ingen rolle.

     

    ...ok, ikke helt sant, men jeg kan ikke nok fysikk til å svare deg. Det spiller i hvert fall ikke noen stor rolle.

  12. søppel: Her er eksemplet ditt.

     

    Min valgte CL-implementasjon er SBCL. Det finnes en implementasjons-uavhengig FFI, men denne er en smule tungvint, og vanligvis ikke verdt det. SBCL er uansett fri programvare...

     

    Så vidt jeg vet kan ikke SBCL grense direkte mot C++, men man kan aksessere C++-funksjoner via C, så det er ikke så mye ekstra arbeid. Jeg kan dog ta feil; det er ingen egentlig grunn til at det ikke er mulig.

     

    Her er et enkelt eksempel som bruker atoi, skjønt denne funksjonen finnes i Lisp-biblioteket også. ;)

    Gi eventuelt en C-prototype om du vil ha noe spesifikt.

     

    Først, la oss definere den. Dette er ikke nødvendig å gjøre på forhånd, men det er raskere:

     

    > (sb-alien:define-alien-routine "atoi" int

    (str c-string))

     

    Normalt må vi laste inn biblioteket først, men atoi finnes i libc, så det er unødvendig.

    Det finnes nå en funksjon kalt "atoi", som oppfører seg akkurat som alle andre Lisp-funksjoner. La oss prøve den:

     

    > (atoi "NAN") -> 0

    > (atoi 12) -> feilmelding; den vil ha en streng.

    > (atoi "1s4") -> 1

     

    Jepp, den oppfører seg akkurat som atoi i C... ikke akkurat merkelig.

  13. søppel: Det er ikke noe alternativ til GC. Dette er ikke så ille som du tror; maskiner er raskere, og GC-algoritmene i de fleste Lisp-implementasjoner ligger langt foran Java, selv nå. I tillegg har mange kommersielle Lisp-varianter mulighet for å bruke "incremental" GC; dette koster 10-30% lavere hastighet, men pausene forsvinner.

     

     

    Waldmeister: Vil du lære å programmere hva som helst, eller vil du lære å programmere en bestemt type programmer?

     

    Hvis det er det første, vil du ungå en del uvaner (stort sett å ikke vite hva som er mulig/måter å tenke) ved å først lære Lisp eller Scheme. Hvis det er det andre, kommer det an på programmet; hvis C++ faktisk er best egnet, kan du bli litt raskere ferdig ved å lære det først.

     

    Lisp er uansett verdt å lære, om ikke annet så for å få full oversikt over alle de forskjellige måtene å konstruere algoritmer. Du blir en bedre programmerer av det.

     

    Et godt start-punkt er c2.com; denne siden har mange fine startpunkter for å lære Lisp, og hele wikien (den opprinnelige wikien, faktisk) er full av... visdom. Det finnes ikke noe annet ord.

     

    Det må nevnes at C++ sine "templates" bare er en svak, forvridd skygge av Lisp's makroer.

  14. Og... ja... litt mye skriveri, men:

     

    Gode 1Gbit-kort som f.eks. Intel sine (Ikke integrerte) vil kunne skru av avbrudd når OSet føler det er matnyttig, som f.eks. når den kommer opp i høy hastighet. Det er nesten garantert at noe venter, så det er mer effektivt å bare spørre når CPUen er klar for mer.

     

    På slike kort spiller det ingen særlig rolle hvor du putter kortet; et godt OS vil prioritere basert på arbeidslasten fra applikasjonene. Windows-brukere, dette gjelder ikke dere.

  15. Gigabit-nettverk er da ikke *bare* til for å overføre data mellom to harddisker, vel?

     

    Når det gjelder PCI-bussen, så kan den bli en flaskehals, ja. Den har en makshastighet på 133MB/s, men heller ikke her kan du regne med mer enn 95-98% topplokk, maksimalt.

     

    Dette vil si at du ikke kan kjøre noe annet samtidig som et gigabit-nettverk på full hastighet, og definitivt ikke to kort samtidig. Det finnes tre løsninger her:

     

    1: Ignorer det. Skjermkortet ditt er på en egen buss, så så lenge som du ikke faktisk *trenger* å gjøre noe annet samtidig vil det virke fint. (Du kan risikere hakking om du prøver å kjøre lydkortet samtidig, avhengig av IRQ-nummer.)

    2: Bruk flere busser. Dette er mest vanlig i bærbare, og så lenge det ikke er snakk om at komponenter på hver sin buss skal kommunisere vil det fungere fint. Eksempel kan være å ha nettverk, modem og slikt på buss 0, og putte lydkort, harddisker osv. på buss 1. (AGP-bussen blir nr. 2)

    3: Bruk PCI-X. Denne har mye høyere hastighet, og er en switchet arkitektur; de enkelte enhetene kan kommunisere med CPU/minne uavhengig av hverandre, og med hverandre uten å forstyrre andre.

×
×
  • Opprett ny...