Gå til innhold

Katarina_

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Katarina_

  1. Jeg mener fortsatt at du tar feil, ikke nødvendigvis om at det ikke er jobbsøkers marked (selv om man skal ta anekdoter med en klype salt), men at "en må konkurrere ut 1000 andre studenter i en eller annen søkt talentkonkurranse for å få lov til å søke på et internship"

     

    Det er sant at det ikke helt gir mening, fordi bare en person kan vinne hver konkurranse, og den personen er alltid Åsmund.

    • Liker 2
  2.  

    Å si at bedrifter ikke skal bry seg om hva man har gjort på fritiden blir som å si at de for eksempel ikke skal bry seg om hva slags arbeidserfaring du har. Jeg har lært konkrete ting i det frivillige arbeidet jeg har vært med på, som jeg har brukt i sommerjobbene jeg har hatt. Å si at bedriftene like godt skulle valgt en som ikke har gjort en dritt utenom å spille LoL i flere år blir feil.

     

    Jeg synes det du sier blir litt feil, fordi, ærlig talt, å gjøre frivillig arbeid er ikke vanskelig (selvfølgelig spørs det litt hva du gjør). Jeg har gjort en god del og det er ingenting ved det som er spesielt utfordrende, og det er ingenting ved det som for eksempel gjør deg til en bedre programmerer enn det LoL gjør.

     

    Egentlig synes jeg at å komme til Diamond 1 i LoL er mer imponerende, når det gjelder skills, enn det er å gjøre det meste av frivillig arbeid. Selv om frivilig arbeid er bra for samfunnet, selvfølgelig :), men jeg synes det har like lite å gjøre med å være ingeniør som det å spille LoL

  3.  

    Å si at bedrifter ikke skal bry seg om hva man har gjort på fritiden blir som å si at de for eksempel ikke skal bry seg om hva slags arbeidserfaring du har. Jeg har lært konkrete ting i det frivillige arbeidet jeg har vært med på, som jeg har brukt i sommerjobbene jeg har hatt. Å si at bedriftene like godt skulle valgt en som ikke har gjort en dritt utenom å spille LoL i flere år blir feil.

    Jeg tror du undervurderer vanskeligheten av å få laget ditt til å slutte å kjempe mot Rates, når de har aced enemy team og har en sjanse til å pushe mid :p

  4.  

    Når jeg er på intervju og de spør meg "Ser ikke at det står noe erfaring fra frivllig arbeid etc på CVen din, hva er det du har holdt på med ved siden av studiene" Så ser jeg rart på dem og svarer ærlig: "Brukte fritida mi på å bli diamond 1 I league"

     

    Har ikke fått jobb enda da ...

     

    Og jeg er enig i at det virker veldig rart at dem har slike forventninger, og enda rarere at så mange studenter jatter med, jeg ville heller ha navet resten av livet enn å følge slike latterlige forventninger, men jeg er vel litt sær jeg da (er C-snitt siving student 5.år)

    Vent litt...

     

    Er du diamond 1 i league????

  5. Hehe, å ansette folk med E i snitt er da så, og de skal gjerne være utadvente. Men etter det jeg forstår har arbeidslivet generelt forbud ot at folk må utføre ulønnet arbeid for å få en jobb, og jeg mener slike regler skal gjelde for stdenter også. Hva har skjedd med å bare få søknader og møte folk i intervju?

     

    Jeg vet ikke så mye om arbeidsmarkedet ennå, da jeg bare er på 2. året (og delvis første...), men jeg tenker at hvis en bedrift ikke vil ha meg i fremtiden så vil ikke jeg ha dem heller.

     

    Hvis det ikke er helt din greie å være med på konkurranser, eller være utadvent og etc. så tror jeg også at du egentlig ikke har lyst til å jobbe for folk som mener dette er veldig viktig.

     

    Og hvis alt går i vasken så starter vi bare vår egen business :D så alt kommer til å gå bra

    • Liker 1
  6. Trenger litt hjelp her. Har søkt siving på NTNU og regner med at jeg kommer inn nå til høsten. Det eneste problemet er at jeg er svært rusten etter et år utenfor skolen (vært i militæret). Da spesielt ndg. matematikken. (det grunnleggende er der selvsagt enda, men når det kommer til integrasjonsmetoder etc. er jeg litt lost. dette er io egentlig grunnleggende, men..) Det aller beste hadde mao. vært å ta oppfriskningskurset. Problemet er bare at jeg mangler kjemi fra vgs, som jeg nettopp har funnet ut er et eget fag allerede første semester - ergo burde jeg også ta dette kurset. Så er spm. mitt: hvilket kurs burde jeg ta? Det siste -og mest ekstreme alternativet, blir vel å vente et år mens jeg tar Kjemi fra VGS mens jeg holder matematikken vedlike, men dette er vel neppe nødvendig?

     

    Hei,

     

    jeg ville i alle fall ikke tatt et år til med VGS, på universitetet handler det ofte om å lære ting veldig fort, og det lønner seg ikke å tenke "jeg skal bare utsette dette og få mer forkunnskap" osv, det er bedre å bare hoppe i det, synes jeg. De fleste fagene begynner også veldig grunnlegende, egentlig, første året, men det går veldig fort frem. Å kunne grunnlegende ting fra VGS gir egentlig bare en fordel de første 3 ukene.

     

    Jeg går ikke på noe linje som har kjemi , så kan ikke svare deg så godt på resten :). Dessuten ser du ovenfor at jeg strøk i en haug av fag, så kanskje jeg ikke er verdens mest pålitelige kilde :p,

  7. Hei alle sammen! :)

     

    Jeg studerer datateknikk, og er på 1. året nå. Igår snakket jeg med en venn som er grunder og jobber med å lage små websider og programmer som han selger. Han tjener i hovedsaken på google-ads. Han sa til meg at å studere datateknikk er en dårlig ide, fordi kunnskapen vi får fra studiet kommer til å bli "utdatert", fordi det ikke er basiskunnskap, dvs at det er i stadig forandring.

     

    Jeg er ikke helt enig i det han sier, fordi jeg synes egentlig at det vi har gjort så langt, i alle fall, er veldig mye basis-ting. Det virker som om det kommer til å fortsette slik også, fordi, for eksempel i "algoritmer og datastrukturer" som jeg skal ha neste år, ser jeg at vi kan bruke hvilket programmeringsspråk vi vil. Så det virker som om det heldigvis ikke er så mye fokusering på spesifikke språk og etc, som kan bli utdatert.

     

    Hva synes dere? Jeg liker å programmere, og synes studiet er veldig interessant, men jeg vil jo helst ikke studere noe som kommer til å bli utdatert veldig fort.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...