Gå til innhold

Grewd

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grewd

  1. Det jeg spør meg er hva som i utgangspunktet er galt med å tro. Tror mange ting selv i gitte situasjoner. Formålet med buddhismen er vel å lære seg å gjenkjenne hva du tror. På et vis handler buddhisme mer om å bygge ned tro, og deretter forstå hva det er og hva det kan brukes til.

     

    Du river ned forsvaret ditt, du bygger det ikke opp. Rimelig komplisert å forklare, om ikke umulig. Helt ærlig forklarer buddhismen det bedre, og selv ikke de tekstene kan bli 100% klare. Noe som er åpenbart siden folk ikke forstår det.

  2. Jeg har ingen verdier satt i sten, men gjør kontinuerlige vurderinger av hva jeg mener er riktig.

     

    Hvordan ville trådstarer håndtert en konflikt mellom selvomsorg og støtte? Han måte bryte en av verdiene sine, og hvor mye er de verdiene da verdt hvis man er villig til å ikke følge de.

     

    Har omtrent de samme verdiene. Løser det med prioritering. Er det et behov som ikke er dekket så ser jeg til det slik at jeg kan gå tilbake til å hjelpe andre. Her er det viktig å sette en grense for hva man faktisk trenger for å være fornøyd. Så det er i noen tilfeller umulig å holde begge verdiene samtidig, det er derfor mer fornuftig å veksle mellom de utfra situasjonen. I andre tilfeller kan det være mulig å skape vinn-vinn situasjoner, og det er jo det mest produktive.

     

    Det kan vel være noe av det samme du mener med å kontinuerlig vurdere hva man mener er riktig.

  3. Noen som vet hvor man får kjøpt et sånt kamera til å feste fremme i bilen? Ca hvor dyrt er det?

    Jeg søkte bare etter et, jeg kan anbefale deg å bestille fra utlandet. Selv med norske toll avgifter så finnes det bedre og billigere enn her til lands. Prisene er veldig varierte.

    Jeg bestilte fra denne siden, bare å velge og vrake.

    http://www.espow.com...cs-car-dvr.html

    Rabattkoder:

     

    HAPPY1 (US$2.00 off orders up to US$20.00)

    HAPPY2 (US$5.00 off orders up to US$50.00)

    HAPPY3 (US$10.00 off orders up to US$100.00)

     

  4. Hvis en huseier benytter sin sterkere posisjon for å få penger ut av studenter og fremkaller, styrker og/eller utnytter villfarelse som får studenten til å betale penger huseieren ikke har rett på, så er dette bedrageri (et annet ord for svindel hvis jeg forstår riktig). Skyldkravet er da at det er gjort med forsett eller ved grov uaktsomhet, men her vil jeg ikke mene det er verken forsett eller grov uaksomhet hvis huseier er overbevist om at h*n har rett.

  5. Tenker å prøve meg på denne.

    http://www.espow.com/wholesale-newest-hd-1080p-car-recorder-dvr-vehicle-car-camera-av-hdmi-output.html

     

    Fant ingen videoer av den, men den har fått god omtale. Den kommer på ca. kr 970 (inkl. frakt), eller ca. kr 1200 hvis de ikke vil merke pakken med $30 og tollvesenet tar en nærmere titt. Da har jeg benyttet kupong kode som trekker av 10% (Social238), og det dekker inn frakt og litt til.

     

    Hvis det er ønskelig så kan jeg laste opp video, men jeg tror jeg sensurerer bilskilt. Slik jeg har forstått det så er det ingen hindringer for privatpersoner å filme, så lenge man er tilstede. Å publisere blir derimot noe annet, og derfor vil jeg sensurere det som kan identifisere en person. Det spørs jo hvor godt kameraet filmer reg. skilter selvfølgelig, men håper det er klart og fint.

    • Liker 1
  6. Garantien er noe som gir flere fordeler enn forbrukerkjøpsloven, men den kan falle bort på betingelser som gjerne er spesifisert i papirene som følgte med, eller på en forsegling som sier garantien ryker hvis den blir brutt.

    Du har fortsatt mulighet til å reklamere innenfor reklamasjonsfristen, hvis ikke feilen har sammenheng med bytte til SSD. Hvis den nye SSD'en skulle ryke så kan du reklamere på den også, men da må du snakke med butikken du kjøpte den nye SSD'en i.

     

    Hvis det bare er å skru av et lokk eller et par skruer og enkelt bytte ut den gamle så kan du bare gjøre det. Det er litt verre hvis du må dele laptopen i 2, det er da enklere å ødelegge noe annet som du dermed ikke kan reklamere på siden det var direkte din feil.

     

    Så konklusjonen er at du mister ikke forbrukerrettighetene dine, men du kan miste den ekstra garantien.

  7. Min mor har 3 hunder og et gulvbelegg likt det du beskriver, og hun er ofte syk så hun ikke alltid får gått turer. Dette har ført til mye urin og avføring på gulvet i perioder, de har til og med pisset på lister - dette har pågått i flere år. (Ikke misforstå, når jeg sier perioder så er det snakk om noen fa dager, så ikke vær bekymret for dyremishandling)

     

    Det som er spesiellt er at det har aldri vært noe nevneverdig lukt etter vasking av verken inntørket eller flytende hundepiss, og det har aldri vært noe ammoniakk lukt. Og jeg kan riktig bedømme lukten ettersom jeg ikke bor der, men bare kommer på besøk innimellom. Så jeg tror du kan trygt utelukke at 3 tilfeller av urinering innendørs kan ha ført til den lukten.

     

    Du spurte om hjelp og du har fått massiv hjelp i denne tråden, men du kommer stadig opp med flere og flere unnskyldninger for å slippe å begi deg ut på noe som er nytt for deg. Jeg kan kjenne igjen i meg selv at det er ukomfortabelt å gjøre noe som man har lite kunnskaper om, og som innebærer en (relativt liten) risiko som i hodet utspiller et "worst case scenario".

    Ut ifra hva jeg har lest i denne tråden så virker det sannsynlig at du kommer til å vinne saken, og jeg kan nesten gå så langt som å si at det verste som kan skje er at du betaler mindre enn det utleier krever. Nå har alle her bare hørt en side av historien, men hvis ikke du har utelatt noen viktige relevante detaljer, så kan du se gjennom tråden at alle mener du lett kan vinne denne saken. Hvis du klarer å overbevise oss så burde det strengt tatt være minst like enkelt å overbevise forliksrådet, og hvis du attpåtil følger alle rådene fra folk her som har peiling så sliter jeg med å se hvordan du kan tape. En annen ting er at hvis ting er som du sier så tviler jeg sterkt på at utleier sitter med noen konkrete og relevante bevis, eller holdbare argumenter for den saks skyld.

     

    Og at du ikke kan prate for deg er bare tull, du har jo her bevist at du faktisk kan det. Du har argumentert mot å ta saken til forliksrådet med en hel drøss av grunner, du kan gjøre det samme i forliksrådet for å knuse påstanden om at lukten er din feil.

     

    Hadde jeg vært i din situasjon og sittet med den infoen du har fått her, da hadde jeg tatt en alvorsprat og slengt noen paragrafer i trynet på han. Hvis det fortsatt ikke lar seg løse så hadde jeg nok liret av meg en lang remse skjellsord til vedkommende, gitt han fingeren, gått min vei og deretter tatt saken til forliksrådet. Jeg ville så klart ha roet meg ned og holdt et proffesjonellt nivå når vi hadde sittet i møtet da.

     

    Sier ikke du skal følge det i avsnittet over, dette er bare hva jeg personlig ville gjort. Fordi noen ganger er det tilfredstillende å utføre litt verbalt misbruk på slike folk. Jeg vil anbefale deg å ikke gi opp denne saken, men lykke til selv om du ikke ombestemmer deg.

    • Liker 2
  8. Nja, det er ikke helt sant.

    Når du har installert Chrome beta så vil du alltid ha beta versjonen. Dette vil si at du vil alltid ligge et hakk foran den stabile versjonen når det gjelder oppdateringer, akkurat som den stabile oppdaterer til nye stabile versjoner så vil beta oppdatere til nye beta versjoner.

     

    Hvis du ikke vil beholde beta i lengden så kan du installere den stabile versjonen igjen om 2-3 måneder, da regner jeg med at oppdateringen er på plass i den stabile versjonen. Er ikke sikker på om den oppdateringen vil være ferdig da, men det virker som Chrome oppdaterer relativt ofte.

  9. Hvis du ikke vil vente så kan du laste ned beta av Chrome her (velg "Beta channel for Windows"), den skal stort sett fungere som den vanlige versjonen og ser lik ut.

    http://www.chromium....ved/dev-channel

    Men det KAN bli problemer, men det er relativt liten sjanse for at den skal være noe dårligere enn den stabile versjonen. Den er like lett å installere som vanlig Chrome og alle bokmerker, lagrede passord og andre instillinger forblir uendret, du merker faktisk ikke forskjell.

     

    Hvis du bestemmer deg for å prøve så kan du finne utvidelsen her.

    https://chrome.googl...haijeamah?hl=en

     

    Vil faktisk prøve dette selv, takk for ideen :)

  10. Finnes en utvidelse til Chrome, men den fungerer bare på den siste ustabile versjonen av nettleseren. Den heter "Have I Downloaded This Before?". Den vil ikke fungere på den nyeste vanlige stabile oppdateringen av Chrome, men den vil nok sannsynligvis være tilgjengelig når den ustabile versjonen blir gjort ferdig og sluppet som en vanlig oppdatering.

    • Liker 1
  11. Hvis det gjelder VGD.no så har innloggingen vært nede siden 18:33, dette har jeg funnet ut ettersom det ikke finnes innlegg på VGD som er nyere enn dette. Kan hende det bare er VGD det gjelder, men hvis det er en annen side det gjelder som benytter SPiD så kan hele systemet være nede.

    Dette er nok ikke et problem hos deg, men hvis du ikke får sett siden selv om du ikke prøver å logge deg inn så kan du slette informasjonskapsler, så du får sett den inntil problemene er fikset. Men vær klar over at du vil bli logget ut av alle nettsider du er logget inn på hvis du sletter informasjonskapsler, derfor burde du huske alle passordene du bruker.

     

    EDIT: Hvis problemet var som beskrevet av meg så ser det ut til at det har løst seg.

×
×
  • Opprett ny...