Gå til innhold

svarsp

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av svarsp

  1. Det er altså med andre ord en 64 Bits Windows 8 utgave her og du har 6Gb minne.

     

    Det er selvsagt en del ting som du må følge litt med på, hovedsakelig :

     

    *Kjører det noe bloatware i bakgrunnen? 2x Antivirus? Preinstallert antivirus fra Maccaffe eller Norton etc?

    Om du ikke har en lissens på Av'en kan det være greit å avinstallere og holde seg til Microsoft sitt antivirus siden det krever svært lite ressurser.

     

    Er det noe i bakgrunnen, skjuler det seg. Siden maskinen kom i hus, har vi kun lagt inn MS Office 2007 og Norton med lisens. Er ikke to AV, det har jeg prøvd før.. Og så Firefox og et zip-program.

     

    *Har du mange apper kjørende i bakgrunnen? Windows + Tab knappen gir deg oversikt i venstre side av skjermen over kjørende apper, disse kan med hell stenges med alt + F4 (en og en) noe jeg anbefaler deg å prøve mens maskinen er på nettet.

    Ingenting dukker opp på Win+Tab.

     

    *Pagefilen kan også være for liten som påpekt over ( men med 6Gb minne burde man greie seg fint i utgangspunktet om man nesten ikke kjører programmer ) , har man en SSD kan det være at den begynner å bli full og at man derfor sliter litt. Da er det på tide å rydde opp eller legge over de største programmene på snurredisk, har man feks USB 3.0 så går det greit å kjøre programmene fra en ekstern harddisk som takler formatet ( oppnår selv ca 100Mb - 110Mb/s med en ekstern 500Gb Usb 3.0 disk) .

    Pagefilens størrelse kan sjekkes under : Kontrollpanel\Alle kontrollpanelelementer\System : Avanserte Systeminnstillinger : Avansert : Ytelse : Innstillinger : Sidevekslingsfil .

    Bruker du søkefunksjonen til Windows 8 I modern UI kan du få frem steg for steg prossesen der under virtuelt minne eller sidevekslingsfil.

    "Total størrelse på sidevekslingsfil for alle stasjoner:" 18432MB.

     

    Som tidligere nevnt virker det som at det er noe "i" Win8 som ligger i bakgrunnen og forsyner seg når maskinen er online.

    Er for øvrig kun C: uten partisjoner, 750GB hdd. Egenskaper for C: sier 618GB totalt minne - 60,6GB brukt.

     

    Skal prøve maskinen på nett, både trådløst og kablet, og se om minne går opp av seg selv.

  2. Jeg poster litt kjapt nå, men finner ikke løsningen jeg lette etter.

     

    Madammen har en Acer E1-571 som er under 1 år gammel. Hun bruker den til tekstbehandling i Word og surfer i Firefox. Bruksmønsteret hennes har ikke endret seg etter å ha byttet maskin fra Samsungen jeg bruker nå til den nye Aceren.

    Den gamle maskinen har

    Celeron Dual T3100, 1.90GHz - 4GB ram og Win 7 Home Premium 32bit.

    Ny maskin:

    Intel Core i3-2328M, 2.20GHz - 6GB ram og Win 8 64bit.

     

    Problemet er at hun på ny maskin til stadighet får beskjed om at datamaskinen har for lite ledig minne. Når jeg summerer prosessene i Oppgavebehandling får jeg ca. 2-2,3 GB, men av 5,82GB tilgjengelig sier ytelsesfanen at hun kjører på 98%. Det samsvarer mao. ikke.

     

    Nå koblet jeg maskin offline mens jeg skulle redde noen dokument, og den har ligget konstant på 19%. Så problemet ser ut til å kun eksistere når maskinen er koblet til nettet.

     

    Vi har Firefox på begge maskinene. Jeg kjører flere faner i FF, bruker ExCel, i blant IE - generelt mer program. Men hun har altså problemer med minnet.

    All hjelp verdsettes. Jo kjappere, jo bedre siden jeg skal bort noen dager ;-)

  3. Etter oppdatering til Ice Cream Sandwich så sto auto update på som standard på min S3 hvertfall ;)

     

    Så heldig var ikke jeg. Hehe.

     

     

    Men det ser ut til at problemet er løst. I går var databruken under 20 MB, inkludert bruk på WiFi :-)

    Har ikke fått svar fra utvikler. Men det ser ut som om appen Ordspill, Aftenpostens svar på Wordfeud,

    var synderen. Tidvis kom ikke motstanders bilde opp. Dette gjaldt ulike spillere, og noen ganger dukket bilde opp hos motstander det ikke var synlig før. Bildet jeg bruker er på 58kB. Så denne appen har virkelig jobbet overtid.

    Datasluket forsvant i hvert fall etter reinstallering. Så takk for alle innspill :-)

  4. Er heldigvis ikke vanlig Android oppførsel, ikke at det hjelper deg noe. Det er jo naturlig at folk nevner det de kanskje selv har opplevd som databruk kilder.

    Har du søkt på Google for å se om andre med samme telefon har opplevd noe av det samme? Norge er jo et lite land, men er det en feil med OSet og/eller telefonen bør jo andre i verden oppleve det samme.

     

    Om du ikke finner svar der, må du nok ta deg jobben med å søke på Google etter hver enkel app du har aktiv på telefonen for å se om en av disse kanskje har en feil i seg.

     

    Om du ikke tar deg tid til det, bør du jo prøve å starte på nytt med en fabrikk gjenoppretting.

     

    Googla meg grønn. Hehe.. men du kan tenke deg hvor mange treff som kommer opp på aktuelle søkeord ;-)

     

    Jeg lurer på om jeg kan ha funnet feilen. Har mailet utvikler av mulig synder for å få bekreftelse.

    Svikt i innlastning av enkeltbilder i en app. Av- og reinstallerte app. Ser ut til at den oppfører seg fint.

     

    Skal følge opp etter nattehvile, og se hva som skjer en dag eller to. Friskmelder den ikke enda, men har håp nå. Nesten så jeg fristes til å reinstallere flere apper for å se om det ligger noe fusk andre steder. Synes at 1GB er mye for bilder mindre enn thumbnails.. men, krysser fingre så langt.

     

    Takk for foreløpig hjelp og støtte.

  5. Fordi auto update slår seg på av seg selv? Unnskyld, ikke meningen å være nesevis når dere åpenbart forsøker å hjelpe. Men dette har jeg vært innom flere ganger ovenfor.. jeg tror ikke det finnes en meny jeg ikke har vært innom og deaktivert. Hehe..

     

    ..problemet kom helt av seg selv. Tidligere har jeg hatt 400MB og det har holdt i 3-3,5 uker. 1. april dobla Telenor mengdene i abonnementene sine, så nå skulle jeg ha 800 MB hver måned. Men etter seks dager fikk jeg sms om at inkludert mengde var brukt opp. Og det uten at jeg hatt gjort noe som helst. Og så vidt jeg husker, har jeg ikke installert noen ny app heller rett før dette skjedde.

     

    Merkverdig om andre ikke har hatt samme opplevelse...

  6. Må jo være apper eller innstillinger på din telefon som er satt opp feil, for Android bruker jo ikke så mye data normalt. Jeg har tre ulike Android telefoner og har Android på nettbrettet mitt og er ofte på reise, eller bruker 3G nettet borte og har aldri opplevd slikt forbruk.

    Men så har jeg f.eks satt innstillingene til at OS oppdateringer f.eks alltid kun skjer med WIFI, slått av automatiske oppdateringer av apper osv. Men gmail, exchange kontoer, kalender, facebook, google+ osv står alltid på.

     

    Det er jo det jeg sier. Det er helt hinsides, særlig siden forbruket mitt ikke har forandra seg i noen som helst radikal retning. Om noe, så spiller jeg mindre.

     

    Surfer du på telefonen vil jo det å sjekke vg.no noen ganger om dagen bruke mye data.

    Jeg bruker Opera Mini, og bruker utelukkende mobiltilpassede sider og aldri www-versjoner. Her heller har jeg ikke surfet mer enn normalt. Og dette vil jo uansett dukke opp på Opera Mini og ikke OS services.

     

    Løsningen ligger uansett i innstillinger på telefonen og bruk av apper som krever data.

    Er overlykkelig for at jeg bare har noen måneder igjen før jeg kan kjøpe ny telefon. Lei hele skiten, særlig etter at sambo kjøpte en Galaxy. Den ligger så fint og godt i hånda når jeg får låne den, mens min Neo plutselig er klumpete og ekkel :-p

     

    Og nei, jeg har sjekket alt av instillinger og apper. Play butikk. T.o.m Google Maps, og jeg har ikke en gang posisjonering på!

  7. Jeg oppgraderte til 4.0.4 i går. Problemet er at OS har tappa data (tett opp til 800MB) frem til 6. april.

    Da slo jeg av data i mobil, og har siden vært på wifi. Også etter dette har telefonen slukt data. Siden 7-10 har OS service stått for 733 MB, og Ordspill 88MB.

     

    Bare i dag har "OS Services" "spist" 16MB. Ordspill har, i følge My Data Manager, brukt 2 MB. Tittet på samboers databruk i Androidmenyen, og på en uke har Ordspill brukt 5.6 MB.

    Jeg har tidligere spilt mye mer Wordfeud og Ordspill enn siste 10-14 dager. Likevel sier min androidmeny,

    at Ordspill - bare i dag - har brukt 16.98MB, 11.09MB i bakgrunnsdata.

     

    Jeg har hatt 400MB inkludert tidligere, og som regel gått over grensa etter 3-3,5 uker. Så at f.eks Ordspill skal ha brukt 88MB på 3 dager tror jeg slett ikke på.

     

    Har hatt Lookout en god stund, scannet jevnlig, og aldri fått varsel om virus, malware e.l.

    Men stoler hverken på databruk-telleren i Android, My Data eller mobildata generelt nå. Og da faller jo litt av moroa bort, når man bare kan bruke telefonen på WiFi.

     

    Alle tips og råd er velkomne.. dette begynner å bli både kjedelig og skremmende.

  8. Mener å ha lest om noen med samme problem, det forsvant da de deaktiverte sikkerhetskopiering (innstillinger -> sikkerhetskopiering og tilbakestilling -> sikkerhetskop. mine data).

     

    Etter at jeg oppdaterte til 4.0.4, gikk jeg gjennom alle menyer og sjekket at synkroniseringer, oppdateringer osv. ikke sto aktive. Sjekket også Google Play.

  9. Hei!

    Har prøvd å søke og lete, så beklager om dette er tatt opp til det kjedsommelige.

     

    Har en Xperia Neo og vært treg med oppdatering uten at jeg trodde dette skulle ha noe å si, og kanskje har det ikke det heller.

    Uansett. Jeg fikk varsel om oppbrukt datamengde på lørdag. Da hadde mobilen slukt 800MB siden 1.april. Da deaktiverte jeg data i mobilnett.

     

    Prøvde ut noen apper for å måle hva som var synderen, og uten tvil var det en som utmerket seg i My Data Manager (og Traffic Monitor som jeg prøvde først, da hadde det et annet navn; system ..... e.l);

     

    OS Services. Bare siden 7. april har denne dratt 728 MB.

    Oppdaterte til Android 4.0.4 i går. Men enda har OS Services brukt 11 MB siden midnatt.

     

    Har verken oppdateringer, synkroniseringer, Youtube, Wimp, Spotify eller tilsvarende datasluk aktive, så det er noe som skjer i bakgrunnen uten at jeg skjønner hva.

     

    Noen tips til hva dette kan være? Er et døgn siden jeg oppdaterte til 4.0.4, så trege oppdateringer her burde vel skjedd i går?

     

    Kan det hjelpe å ta backup og gå tilbake til fabrikkoppsett?

×
×
  • Opprett ny...