Jump to content

Nicholas Bauge

Medlemmer
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)

About Nicholas Bauge

 • Birthday 07/14/1999

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg trenger en forandring fra familien.. Jeg er ikke utakknemlig, bare veldig lei
 2. Lei av alt her hjemme og vurdert og reise bort for godt hva trenger jeg hvis jeg drar? hvor burde Jeg dra?
 3. Jeg tror at når Gud sa blod så mente han død, og ikke nødvendigvis rød væske. forskjellen ifra før syndefloden og idag er at da var det ikke håp for menneskene. Gud er rettferdig og dømmer etter din oppfattelse av frelse. Gud utryddet ikke menneskeheten, han renset den for ondskap så fremtiden skulle ha håp. Gud gråt over hvordan menneskene hadde valgt feil. etter floden kom regnbuen som et håp og et løfte.
 4. Hei Nicholas! Som du ser fra svarene her i tråden får du mange mulige måter å tilnærme dette på. For min del så er jeg en ateist, av mange grunner, men fundamentalt på grunn av at jeg ikke er kjent med en eneste god grunn til å tro på den kristne guden. Som du nevner med eksempelet ovenfor, så er det mange som mener de opplever mirakler. Det er også mange som er utrolig flinke til å late som om de utfører mirakler. Tenk over følgende: Dersom slike mirakelhistorier skulle være bekreftende for diverse livssyn, så ville vi kunne bekrefte at samtlige religiøse retninger stemmer hele gjengen. Gir det mening? Uansett, dette var bare så du vet hvor jeg står. Ditt problem er, så vidt jeg kan se, ikke et rasjonelt problem. Det er bundet opp i veldig sterke følelser, som vi ateister nok har vondt for å forstå. Jeg antar at du er vokst opp i en kristen tradisjon, hvor det forkynnes en del om helvete. Noe du kan gjøre er å snakke med f.eks. en prest i en annen kirke, og forklare om din frykt. Det er ingen tvil om at det finnes mange teologiske tolkninger, og ikke alle inkluderer helvete. Du kan også vurdere å høre med Humanetisk Forbund (kontakt), da jeg mistenker at de har erfaring med folk med frykt for helvete. Kort fortalt: Snakk med noen som har kompetanse på dette området, og som du kan forvente at ikke preker om hvordan vi alle er syndige. Det er ikke godt for deg. Jeg tenkte å avslutte med et spørsmål: Du tror på en god gud som har skapt oss. Vi har mange rare tankemønstre som blant annet formes av ting utenfor vår kontroll (både gener og miljø). Tror du virkelig en god gud vil straffe deg for noe som er utenfor din kontroll? Det slår meg at en god gud både burde være veldig forståelsesfull og tilgivende. Er guden du tror på? Hvis du føler at du trenger å snakke privat med noen, så mistenker jeg at samtlige som har svart i tråden her gjerne vil stille opp for å hjelpe deg. Jeg håper du finner ut av dette på en måte som gjør at du kommer deg ut av helvetefrykten. Vel det er ikke helt utenfor min kontroll.. Gud tar ikke valget for meg. de er det jeg som står for, og jeg velger ikke alltid riktig selv om jeg vet at det er feil. og nei gud ville ikke straffet meg for noe som var utenfor min kontroll. Den dagen jeg står framfor Gud vil jeg kunne vite det. ikke før. Jeg har også prøvd mange andre menigheter, men sitter alltid igjen med det samme.
 5. Hvor var det du leste det? nye testamente eller gamle testamentet? Gud er rettferdig og dømmer deg etter hva du er. hvis du forbanner den hellige ånd på det dypeste blir jeg ikke overrasket hvis du blir most. syndefloden ville jeg tippet på! Menneskenes hjerter på den tiden var mørke og uten barmhjertighet. Gud renset jorden og lovet at aldri skal han utrydde livet på jorden igjen.
 6. hvis Jesus hater alle mennesker, hvorfor døde han da for oss? Gud vil løfte oss opp ikke trampe oss ned. det eneste som tramper så det spruter blod, er menneskeheten selv.
 7. skapelsen stemmer jo faktisk med forhistorien før menneskene. har du noen gang sett ett mirakel skje foran øynene på deg? jeg var på en kristen sommerleir og så en jentes kne bli helbredet rett foran meg. hvordan forklarer du det?
 8. jeg er redd for helvete, jeg tror at jeg ikke fyller kravene som er satt. de 10 bud er på en måte som et lurespørsmål, det er ikke meningen at man skal greie de. men det er meningen at man skal sette de som et mål at man skal gå etter.
 9. En operativ soldat er nok det jeg ser for meg, og man kan vel ikke valse inn med en ener i karaktergjennomsnitt? minimum karakterer? det er vel det jeg egentlig lurer på,
 10. Vel jeg er nok ikke helt enig i det... Du skjønner, man blir født ren, uten synd og andre negative utkom av livet som kommer senere. for å bli født på ny må man få seg et personlig forhold til Jesus. det er det som er litt vanskelig når man vet at man synder hele tiden. så jeg har faktisk noe å være redd for. les boken; Reddet, så skjønner du nok hva jeg mener.
 11. Hva er døden? er det virkelig verdt å være kristen? jeg er 15 år og kristen, jeg er livredd for hva som skjer etter døden. jeg blir veldig ofte deprimert når jeg tenker på det. Hjelp!
 12. 15 år og tenker utdanning. jeg har lyst på en fremtidig militær jobb. hva er kravene for noe sånt?
 13. Får se hvor lang tid det tar da
×
×
 • Create New...