Gå til innhold

iFlame

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av iFlame

  1. Som en spiller som er veldig glad i isometriske rollespill...jeg elsket historien, all den fantastiske teksten og replikkene, valgene, alle konsekvensene...ja, selve konseptet. Tyranny huket tak i meg umiddelbart og slapp ikke taket før det ble rundet...noe som er nøyaktig det jeg reagerte aller mest negativt på. Slutten. Den kom for fort. Spenningen øker, alle trådene fører mot det den store konfrontasjonen. Klimakset venter! Men den stormen jeg ble lovet viste seg å være en flau fjert. Akkurat i det jeg skal ut av det jeg selv følte var opptakten til selve hovedhistorien, så er det bare slutt. Det var som en fantastisk fantasybok på 800-1000 sider, men hvor alle sidene etter side 200 er blanke. Gråt og tenners gnissel! Man kan jo håpe at det kommer nye kapitler etter hvert, men det er jo tross alt Obsidian vi snakker om her...så jeg frykter at dette er enda ett fantastisk konsept som faller til bunns pga dårlig/manglende evne til å gjennomføre.

    • Liker 1
  2. "Strengt tatt er det ingenting her som er «Remastered». Dette er nøyaktig det same spelet vi fekk i 2008". Glimrende! If it's not broke don't fix it. Dette er en perle som (sånn jeg personlig ser det) fortsatt står seg fordi det ligger på det grafikknivået det faktisk gjør, med tydelig manga- og animefølelse, samtidig som historien er fin, hjerteskjærende og herlig liksom-nostalgisk. Kjøpte den til PS3 ca 3 år siden, og elsket den da som nå. Har siden den gang gått over til PS4, så da faller det seg helt naturlig at denne skal gjøre sitt gjeninnrykk i samlingen.

    • Liker 1
  3. De kan i hvert fall ikke bomme grafikkmessig, så da står og faller det på selve historiefortellingen og valgmulighetene...som for min del var selve banesåret hos PoE. For min egen del så er heller ingen isometriske rollespill komplett uten valgfri kjærlighetshistorie og muligheten til å utvikle og styre et fort, slott og/eller en bosetting...noe som også er grunnen til at jeg stiller meg særdeles skeptisk til Obsidian og dette spillet, med tanke på hvordan det gikk med NWN2. Jeg er fortsatt bitter.

  4. Høres veldig kult ut, om de bare faktisk lar seg inspirere av de eldre rollespillene når det kommer til enkel og ukomplisert fortellerkunst. Elsker de gamle rollespillene, men kan ikke fordra de nyere, da jeg personlig har inntrykk av at det er for mye irrasjonelt innhold i dialoger (og monologer), flåsete overdramatisering, og de tre ganger tre frustrerende "emoji-lydene/stønnene" karakterene lirker av seg for å signalisere at "nå er han/hun litt trist", glad, overrasket, osv. I et historiedrevet spill som krever at spilleren holder ut i timevis, så er det nettopp sånt som får meg til å ville kaste kontrolleren ut vinduet, og trekke ut strømledningen av konsollen for godt.

     

    <--- sur, gammel RPGer.

  5. Jeg hadde en søndagsgreie med Life is Strange. Sove ekstra lenge, stå opp etterhvert, subbe rundt i tøfler og morgenkåpe, sette på kaffen og smøre en sandwich. Deretter bære det med seg, sette seg til rette i godstolen foran TVen og fyre i gang spillet. Det passet utrolig bra for min del.

    • Liker 1
  6. Videoen ser kul ut, selv om det er på et så tidlig stadium at det er umulig å vite hvordan det faktisk ender opp med å bli.

     

    Når de først lager spillet på nytt så er det bare greit at de ikke lager det om til en nostalgi-trip. Jeg rådigget det originale spillet, men jeg ønsker meg noe annet enn en oppusset utgave. Jeg ønsker meg noe minneverdig. Så lenge de beholder alle karakterene (selv Yuffie og Vincent), Aeris dør, og Cloud er en egosentrisk, fåmælt, kald jævel, er jeg fornøyd. Så får resten bli en gedigen overraskelse.

     

    ...men bare så det er sagt: jeg syns det hadde vært artig om de beholdt date-scenen og muligheten til å velge partner. Square-Enix har blitt så dårlige på kjærlighetshistorier at det er det største minuset med hvert spill når jeg blir tvunget til å oppleve den grusomme "romantikken". Og jeg LIKER faktisk romantiske elementer i spill, da jeg syns at de tilfører historien noe utrolig stort og viktig. Så da håper jeg at jeg får muligheten til å velge, eventuelt velge bort.

    • Liker 1
  7. Selv mener jeg serien for alvor begynte å tape seg da de la til stemmeskuespill. På ett eller annet tidspunkt krysset jeg en alderssperre som gjorde at jeg ikke lenger maktet å identifisere meg med hovedpersonene. Det ble litt for tydelig at jeg ikke lenger var blant fokusgruppen...at stemmeskuespillet låste "rollen" jeg spilte til en spesifikk alder og personlighet...og det er jo kanskje et lite problem for rollespill-sjangeren at noe sånt ikke overlates til fantasien, selv om FF muligens kan sies å ta tatt steget over til action-, drama, og beat 'em up-sjangeren for lengst. Og så kan jeg ikke fordra alle de latterlige "stemme-emojiene" som dukket opp fra og med FFX. Altså, alle de "ahh", "huh?", "aww", "AH!", osv, osv. Jeg er, fra gammelt av, FF-nerd på min hals, men et par timer med alle de fjollete og påtrengende lydene gir meg mest lyst til å knekke spill-CDen...noe som hadde vært å regne som terapi, hadde det ikke vært for at jeg dessverre kjøper spillene mine online. Og alle de usammenhengende kommentarene og handlingene (som for eksempel et plutselig latterutbrudd i en for min del fullstendig upassende situasjon) som ikke henger på greip med tanke på troverdig historiefortelling. Det blir så -unnskyld det dårlige uttrykket- dustete. Det er antageligvis kulturforskjeller ute og går, men nyere FF-spill gjør meg sint og sliten.

     

    ...men ja, jeg gleder meg til FFXV. Jeg må jo ta sjansen på at Square-Enix makter å henvende seg til meg som kunde igjen.

  8. Det er helt kurant at Naughty Dog har fokusert på Uncharted 4, et spill jeg gleder meg vilt til, men at de pr dags dato ikke engang har begynt på oppfølgeren til The Last of Us er for meg mer eller mindre uforståelig. Med tanke på hvor stort og godt likt det spillet både var og er, så burde det være i alles interesse å få noe i gang. Pronto. Det tar fort noen år om de ennå ikke engang har begynt.

     

    Og sånn HELT btw: For min del kan de godt ditche Joel, så lenge de har med Ellie. Hun var så ordinær og ekte at jeg fortsatt tenker på henne som den kuleste kvinnelige spillkarakteren noen sinne.

×
×
  • Opprett ny...