Gå til innhold

Amnesiac

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Amnesiac

  1.  

    Mon tro når disse kommer for salg? De fleste andre land har fått de allerede, men regner med det blir enda en stund til vi får bestilt her til lands. Hvorfor er Norge alltid så sinnsykt sent ute med alt av teknologi? Komplett har i skrivende stund kun 16(!) laptoper med Windows 10, jeg fatter ikke hvorfor det er mulig.

    Jeg tror jeg leste 1 uke et sted, men januar for 12" modellen. Ikke helt sikker da.

     

    Du har helt rett, hoppet over delen om XPS 12 jeg :p

  2. Har lest en del facebook delinger vedrørende denne problemstillingen og må si jeg virkelig ikke forstår hva problemet er.

    Det er LEIEboere som leier et sted å bo. Hvis kommunen/huseier har funnet et nytt formål for bygningen og gir beskjed i god tid, spiller det vel ingen rolle hva grunnen er.

     

    Men så skyves "skylden" over på de forbaskede innvandrerne som kommer til norge for å ta alt vi eier. Tragisk.

     

    Såklart spiller det en rolle hva grunnen er, hva tror du jeg startet tråden for?

    Å bli kastet ut til fordel for flyktninger er hverken ulovlig eller noe nytt. Sist jeg leste om dette gjaldt det en 77-åring. 

     

    Så lenge kommunen gir deg en erstatningsbolig så kan de i utgangspunktet omplassere deg til et annet sted. Men de vil jo ikke sette deg på gata.

    Ja hadde det bare vært så gildt :) Etter det jeg hører og ser så får man brev i posten om at man har x antall dager på å komme seg ut, og hva som skjer utover det bryr de seg absolutt ingenting om.

     

    Kommunal forkjøpsrett til leiegård reguleres av leiegårdsloven. Her heter det i § 7 at hovedregelen om overføring av kontraktsposisjoner gjelder, og kommunen trer inn i utleiers posisjon. Kommunen har dermed ingen videre adgang til å si opp leietakere enn tidligere eier ville hatt. 

     

    Kommunen som person kan ikke bruke en bolig som sin egen. Kun fysiske personer kan bruke boligen som sin egen. En oppsigelse begrunnet i at kommunen ønsker å leie ut til en sosialt vanskeligstilt gruppe vil i utgangspunktet være usaklig. 

     

    77-åringen det nevnes hadde tidsbestemt leieavtale, og kommunen står da (ganske) fritt til å velge om det skal inngås nye leieavtaler når de gamle løper ut. 

    Dette teller ikke som leiegård desverre, er bare 3 boligenheter her. Det må vel være minst 5?

     

    Så det var slik historien om 77-åringen var, da gir det mer mening i det minste. Takker for opplysning!

  3. Poenget er jo at jeg aller helst vil fortsette å bo her, av mange gode grunner. Planen er å protestere men jeg vil helst høre med folk som har mer peiling enn meg før jeg begynner å slå meg vrang.

    Eget bruk er vel hva da antaglig vil komme å si. Så lenge de ikke skal ta betalt for flyktningene så er vel dette innafor?

     

    Ja er det jeg regner med selv. Men! Hvordan kan det kalles eget bruk, når det er så langt fra eget bruk man kan komme?

  4. Heisann.

     

    Så kommunen gikk inn å brukte forskjøpsretten på huset jeg leier i, åpenlyst for å plassere innvandrere og/eller flyktninger. De gjorde det samme med boligkomplekset som nettopp ble oppført i samme boligfelt.

     

    Jeg har satt meg nøye inn i lovverket om dette men spørsmålet er: Foruten de vanlige grunnene, hva teller som en "saklig grunn" for oppsigelse? Det er jo ikke lov å kaste ut en person til fordel for en annen her til lands, men er det annerledes når det er snakk om å få inn utlendinger? Er det noen spesielle regler som kommer inn i spill i det tilfellet?

     

    Setter veldig pris på hjelp her.

  5.  

    Vel, jeg brukte verktøyet og valgte clean install derfra. Maskinen restartet og stod med sort skjerm en god stund før installasjons skjermen dukket dukket. 'Kopierer filer' står bom fast på 2% og det ser ut til at det ikke skjer noe mer. Jeg må skru av maskinen og mest sannsynlig installere 8.1 på nytt. Dette fungerer jo ikke!

     

    Og det er grunnen til at man bør vente til microsoft sier at pcen din er klar for oppdatering, for det kommer i bølger og det kan være hardware som ikke er kompatibelt enda:

     

    290715win10_why.jpg

     

    Men det er jo helt på trynet. Hvorfor skulle ikke min 4 måneder gamle maskin være 10000% kompitabel med det aller nyeste operativ systemet? I 2015 så skal ikke installasjonen henge seg så man må bruke gjenopprettings verktøy for å komme seg på banen igjen, for noe piss det her er. Har aldri opplevd noe som helst lignede på Macbooken min!

  6. Å legge til en rett og slett dislike-knapp kommer aldri til å skje, det vet vi alle. Men tenk så moro det hadde vært, som et sosialt eksperiment for eksempel, å lagt den til i bare 24 timer for så å fjerne den igjen. "Dette opplever man bare én gang"-mentaliteten hadde blitt satt i full sving og folk hadde gått bananas med knappen. Hadde gitt diverse forskere en del data å tygge på, pluss at Zuckerberg hadde fått respekt for å vise litt baller. Kanskje.

     

    Det hadde vært så moro!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...