Gå til innhold

siggen7

Medlemmer
  • Innlegg

    378
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av siggen7

  1. Prøver å gjøre det kort å få med det viktigste:

    Det er stor forskjell på mineral-olje og syntetisk-olje. Mineral-olje er tatt ut tidlig i raffineringsprosessen og innerholder bla. en del voks. Syntetisk-olje er opprinnelig gass som blir omgjort til olje (tatt ut sist i raffineringen). Fordelen med syntetisk er at olje-molekylene har samme størrelse og derfor har mer stabile egenskaper.

    Hvis en motor som bare har gått med mineral-olje får et olje-skift med syntetisk-olje kan man oppleve at man "vasker" ut voksen som har lagt seg i lagre og groper og får en motor som begynner å bruke olje.

    Det er viktig å bruke rett olje til bilen, hvis det står i instrukssjonsboken at bilen skal bruke 5w-30 bør man bruke det og ikke 5w-40 som er tykkere.

    Oljens kvalitet er angitt med API (amerikansk) og ACEA (europeisk) og i tillegg om den er godkjent av fek. BMW, VW, MERCEDES og PORCHE. Det er ingen tvil om at olje som er godkjent av BMW, VW, MERCEDES og PORCHE er betydelig bedre kvalitet enn feks. Biltema eller FK som ikke har greid å få disse godkjenningene.

    Når jeg er ute for å shoppe olje til bilen min (Honda bensin) velger jeg en olje som har har Mercedes 229.3 og BMW 98 godkjenning, da vet jeg at det er svært god kvalitet. Velger også rett viskositet som er 5w-30 og ikke 5w-40 som er lettest å få tak i. :thumbup:

  2. Jeg har jobbet mye med dekk, så jeg vet det lages på samme fabrikk, men kvaliteten er langt fra det samme..

     

    Det er ikke i nærheten av samme gummiblanding, men slitestyrken er så som så på begge ;)

     

    Om du leser andre innlegg av meg her, så ser du at jeg har litt peil ;) (ikke for å skryte, men dekk er noe jeg inntereserer meg for)

    6132049[/snapback]

    Vel de dekkene jeg har kjøpt fra Falken har treadwear på 350 mens noen Dunlop jeg har hatt har treadwear på 200. Du finner sikkert eksempler på motsatt også i sortimanget til Dunlop/Falken. Så å si at alle dekkene til Dunlop/Falken har dårlig slitestyrke er feil.

    Det er to forskjellige merker som blir laget på samme fabrikk. Er rimelig sikker på at de bruker samme gummiblanding men har forskjellig mønster. Det finnes vel ca 70 forskjellige dekk fra hver av merkene og 5-10 forskjellige typer. Sjekk tilsvarende dimensjon på Falken ZE512 og Dunlop SPFM901.

  3. Uff, må vel begynne og passe meg jeg og for fotoboks og diverse andre kontroller :no:

     

    Har vært litt hard på gassen i det siste på vei til jobb, 120 en plass i 90 sone og 130 en annen plass i 80 sone :no: :no:

    6087739[/snapback]

    Du som er så flink å rakke ned på andre som kjører for fort. :tease:

  4. Det første tallet i 5w-40 står for 5 winter altså hvor tyntflytende oljen er ved -30 det siste tallet står for hvor tykk oljen er ved 100 grader celsius. Dvs at hvis du har en bil der det står 5w-30 i manualen bør du ikke bruke en olje som er 5w-40 fordi 5w-40 er betydelig tykkere.

  5. Moralister som finnes i denne tråden må man nesten oppsøke politikammeret for å finne makan til :no: Her skal man bli dømt for en tenkt situasjon; tenk hvis det kom en fotgjenger, tenk hvis man ikke kan stoppe osv. osv. DET SKJEDDE IKKE. Tenk hvis det kommer en fotgjenger ut i veien i 35km/t og man ikke greier å stoppe. Norge er et psyko land når det gjelder straff for forseelser i trafikken. Tenk på hvor mange tragedier som har oppstått fordi politiet beslaglegger sertifikatet til yrkessjåfører som mister jobben. :thumbdown:

  6. Du skulle tenkt på det før du overtred lovene da :tease:

    Syns ikke noe synd på syndere i trafikken, det er de som fører til farlige situasjoner :hrm:

    Så de kan godt få seg en smekk, det syns jeg er bare bra :)

    5696430[/snapback]

    Ja huff for en stor kriminell handling dette er, not :mad: . Hva er det som feiler folk i dette landet som synes det er ok at man skal bli straffet som en hardbarket kriminell for en forseelse i trafikken. Jeg synes oppriktig synd i folk som blir tatt fordi de får fire straffer for et overtramp: mister lappen, får bot, får fengsel og må kjøre opp på ny + teorien på ny. Dette er brudd mod menneskerettighetene som sier at man bare kan få en straff pr lovbrudd. :thumbdown:

×
×
  • Opprett ny...