Gå til innhold

Rarámuri

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rarámuri

  1. Er itslearning en læringsplattform eller et administrativt system for å sende ut oppgaver elektronisk og ikke på papir? Min sønns skole sender nå ut en plan for uka i pdf. Oppgaver leveres som fil og lastes opp. Er dette bare mer lekser? Ingen mulighet for å komme i kontakt med andre i klassen eller lærer. Jo, lærer kan nås på sms.... Kanskje skolen ikke bruker all funksjonalitet?

  2. Interessant problemstilling som kan utvides til å se på dette i mobilhistorisk perspektiv avgrenset innenfor en mobiloperatørs nett. GSM(2G), UMTS(3G) og LTE(4G) er alle mobilteknologier som benytter digital overføring. I GSM benyttes tids- og frekvensdeling av radioresursene. Man blir tildel en resurs (eller flere) og kan benytte den til tale eller data. Fra tidlig morgen har tale hatt prioritet over data. I UMTS er det en store bitstrøm der man får tildelt en «kode» avhengig av om man skal overføre tale eller data og som skiller de ulike brukerne. Også i UMTS er det vanlig å la tale få prioritet over data. Når man kommer til LTE skilles tale og data med en prioritet på den tilgjengelige datakapasiteten. På den måten kan mobiloperatører fortsatt la tale få prioritet over data. De ulike mobilteknologiene benytter bare ulike metoder til å skille mellom tale og data.

  3. Nasjonal gjesting en god måte å utnytte radioresursene på. Det gjøres i større og større grad rundt om i verden. Bl.a. har Telenor og TeliaSonera et slikt samarbeid i Danmark. Men når kundebasen som mobilnettet bruker for å identifisere en kunde og gi riktig tjenester (bl.a. om kunden har prioritet abonnement) hjelper ikke gjesting. Per i dag er det ingen standardiserte løsninger på å løse bortfall av kundedatabasen (les HLR). Denne må være operativ og tilgjengelig selv om kunden er i eget nett, roamer eller gjester.

×
×
  • Opprett ny...