Gå til innhold

/dev

Medlemmer
  • Innlegg

    98
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av /dev

  1. Takk for svar.

     

    Dette er betalte renter i 2011, ja.

     

    Men for å spørre igjen, er dette tall som skatteetaten retter opp for meg om det er opgitt feil? Skjønner at hvis jeg har oppgitt en for høy sum så kan jeg ende med smell, men det tror jeg ikke er tilfellet. Skjønner også at jeg bør oppgi så rett som mulig, men bare lurer på hva som skjer om det er feil.

  2. Hei,

     

    Jeg har som en anelse at jeg har oppgitt for lite gjeldsrenter (på eit boliglån på 1,4mill) på skattekortet mitt for 2011, noe sånt som 30k i stedet for 55k.

     

    Hva har dette å si for meg i praksis for oppgjøret som kommer nå snart? Jeg kommer vel "godt" ut av det iom jeg har fått fratrekk på for lite?

     

    Ordner skatteetaten desse tallene for meg?

     

     

     

    Usikker på dette.

  3. Er heller ingen ekspert, men det du sier høres ikke dumt ut i mine ører. Små billån (gjerne rundt 50% av kjøpesum) kommer vel gjerne med en rente på rundt 5%.

     

    Jeg liker absolutt ikke tanken på å leve "fra hånd til munn".

     

    Selvsagt sikkert best å forhøre seg med banken ang alt dette, men er da litt gøy å forske ut litt selv på forhånd. :)

  4. Har planer om å kjøpe meg ny bruktbil denne høsten, og har satt et pristak på rundt 200k. Jeg har for tiden rundt 210k i sparepenger i banken, og rundt 100k oppspart på BSU-kontoen min. Har fast jobb og tjener greit. Huslån på 1,3M.

     

    Reflekterer rundt det å bruke opp alle sparepengene mine på bilkjøp kontra å ta opp et lite lån på, la meg si 50-100k, slik at jeg ikke ribber hele kapitalen min om noe skulle skje slik jeg trenger penger relativt kjapt.

     

    Utvidelse av boliglån er nok uaktuelt da jeg ikke har betalt ned mer enn noen få prosent av dette lånet.

     

    Noen som har tanker rundt dette?

  5. Kan være flere mulige feilkilder. Enkleste vil være å avinstallere VLC, pass på å fjerne settings, og så installere siste versjon på ny. Kan også være verdt å gå til Video > Preferences > Video - scroll helt ned, her er det skalerings- og zoomalternativer. Pass på at det står 1.00 der. Under Video, gå også til Output modules, sjekk at det står default her. Velg evt knappen Reset Preferences.

     

    Har nok dessverre prøvd alt dette uten resultat. Er som sagt også ikke bare i VLC det er trøbbel, så problemet er nok en annen plass.

  6. Fant du (eller andre) en løsning på dette? Jeg har akkurat det samme problemet, og jeg kan ikke fatte hvor det har komt fra. Utrolig irriterande dårlig bilde, og underteksten er gyselig stygg.

     

    Har sjekket opp at maskinvareakselerasjonen ikke er endret, lagt inn ny skjermkortdriver, codecs, og reinstallert VLC uten hell.

     

    Forresten samme problemet i andre program også, ikke bare VLC.

  7. Hei.

     

    Har fagbrev som elektriker, og er snart utdanna automasjonstekniker. Veit ikkje kva eg skal satse på videre, men eg trur eg vil studere meir. Er usikker på å søkje meg på elektroingeniør pga mykje vanskeleg matte og fysikk, så då vurderer eg eit bachelorfag i elektro/data/kommunikasjon eller liknande. Nokon som veit om noko "praktisk retta" studie eg kan vurdere som ikkje berre handlar om vanskelege realfag?

  8. Når eg går inn på instillinger -> inndata, og velger ein anna enn full-qwerty, så husker den ikkje innstillingane. Stiller seg tilbake til full-qwerty uansett. Eg vil gjerne bruke vanleg telefontastatur utan noko skrivehjelp. Nokon som har fix?

     

    edit: trur eg fann det ut. Var nesten heilt umogleg å treffe den pila nederst der...

  9. Har hatt ein del comboer opp gjennom åra, og vil no oppgradere til eit allsidig stack (head + eit 410- eller 412-cab.) pga meir scene- og utespeling.

     

    Jammar mykje blues og gammal rock "til vanleg", men i bandet blir det mykje Pink Floyd og eldre 70talls. Brukar ein del PODxt til å mekke passande lydar, så det hadde vore eit pluss med fx-loop.

     

    Så det eg er ute etter, er vel i grove trekk eit allsidig pedalvennleg forsterkerstack utan for mykje krims krams, og ein makspris på tilsaman 15k.

×
×
  • Opprett ny...